Перетертий агрус без варіння з апельсином і цукром на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Перетертий агрус без варіння з апельсином і цукром на зиму – це вітамінна бомба, яка підвищить імунітет в холодну пору року. Приготування такого «варення» не відніме багато часу. Протерти ягоди можна різними способами. І навіть якщо у вас немає ніякої техніки, зробити це не важко буде. Для таких випадків обов’язково знайдеться толкушка і сито.

Агрус через м’ясорубку без варіння з апельсином і цукром

Агрус через м’ясорубку без варіння з апельсином і цукром приготує навіть дитина. Через 10 хвилин отримуємо незвичайне частування, насичене вітамінами і мікроелементами. Вміст вітаміну С в такому ласощі значно підвищить імунітет і убезпечить від простудних захворювань.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Агрус – 300 гр.
  • Апельсин великий – 2/3 шт.
  • Цукор-пісок – 300-450 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість продуктів.

Крок 2. Перебравши агрус від зіпсованих примірників, промиваємо і видаляємо хвостики.

Крок 3. Обдавши апельсин крутим окропом, витираємо вологу і нарізаємо кружечками. Виймаємо кісточки.

Крок 4. Складові прокручуємо з використанням м’ясорубки.

Крок 5. Кладемо цукор і ретельно вимішуємо до повного розчинення. Щоб заготівля зберігалася, використовуємо не менше 300 грамів цукру.

Крок 6. Вимиті банки стерилізуємо звичним способом і наповнюємо варенням.

Крок 7. Кришку ошпарюємо киплячою водою, струшуємо вологу і закупорюємо банку.

Крок 8. Заготівлю зберігаємо в холодильній камері.

Крок 9. Насолоджуємося вітамінної заготівлею. Смачного!

Перетертий агрус через блендер з апельсином на зиму

Перетертий агрус через блендер з апельсином на зиму вразить своїм ароматом і смаком. Зимова заготівля добре зберігається в холодильнику. Її використовують для профілактики респіраторних захворювань, а також в якості прошарку улюбленої випічки.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Агрус – 1 кг.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1,3 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Агрус заливаємо водою, смітинки спливуть наверх. Зливаємо воду і вдруге промиваємо плоди. Обсушуємо ягоди.

Крок 3. Апельсини обдаємо окропом, витираємо рушником. Цитруси ріжемо на сегменти, попутно видаляючи кісточки.

Крок 4. Ягоди і фрукти поміщаємо в ємність подрібнювача.

Крок 5. Пробиваємо до однорідності.

Крок 6. Масу викладаємо в миску і присипаємо цукром.

Крок 7. Об’єднуємо масу перемішують рухами, намагаючись повністю розчинити цукрові кристалики.

Крок 8. Вимиємо кришки і банки, а після простерилізуємо. Ягідну масу розкладаємо по банкам. Міцно закручуємо і прибираємо на зберігання в холодильник. Смачного!

Сире желе з агрусу з апельсином без варіння на зиму

Сире желе з агрусу з апельсином без варіння на зиму готується на раз-два. Незважаючи на відсутність загусників, ласощі має желеподібну текстуру. Мінімум інгредієнтів і максимум користі. Заготівлю зберігають в стерильних банках в прохолодному місці.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Агрус – 500 гр.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промивши і висушивши агрус, обрізаємо хвостики і завантажуємо в комбайн.

Крок 2. Вимитий апельсин очищаємо. Знімаючи шкіру і плівки, позбавляємося від кісточок. Розміщуємо часточки поверх ягід.

Крок 3. Прокручуємо масу до гладкого стану.

Крок 4. Ягідну масу перекладаємо в посуд і здабрюємо цукром. Ретельно розмішуємо, щоб цукор повністю розчинився.

Крок 5. Готуємо банки – вимиваємо і стерилізуємо. Наповнюємо стерильні банки заготівлею. Для того щоб вітамінне частування добре зберігалося, зверху засипаємо цукром.

Крок 6. Закупорюємо банки, поміщаємо в холодильну камеру. Вживаємо ласощі, коли організм вимагає вітамінів. Смачного!

Агрус без варіння з апельсином і лимоном на зиму

Агрус без варіння з апельсином і лимоном на зиму не залишить нікого байдужим. Цінителі цитрусових фруктів залишаться в цілковитому захваті від запаморочливої заготовки. Приготоване таким чином ласощі зберігає максимум корисних вітамінів і служить як профілактичний засіб від застуд.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Агрус – 750 гр.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Лимони – 0,5 шт.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зібравши складові, переходимо до простого, але дуже цікавого процесу. Цитрусові фрукти грунтовно промиваємо і обсушуємо.

Крок 2. Агрус ополіскуємо, зрізаємо кінчики.

Крок 3. Гарненько промивши кришки і невеликі банки, стерилізуємо.

Крок 4. Підготовлений лимон звільняємо від шкірки, виймаємо кісточки і розрізаємо на сегменти. З апельсином чинимо таким же чином, але, не знімаючи шкіру.

Крок 5. Агрус перекручуємо через м’ясорубку.

Крок 6. Лимон також подрібнюємо через м’ясорубку.

Крок 7. Повторюємо процедуру з апельсином. Всі компоненти змішуємо в каструлі.

Крок 8. Додаємо цукор. Кількість солодощі регулюємо в залежності від солодощі ягід.

Крок 9. Вимішуємо компоненти до розчинення крупинок.

Крок 10. Чисті банки заповнюємо ягідною сумішшю.

Крок 11. Закупорюємо банки. Переміщаємо «сіре» варення на зберігання в льох або холодильну камеру.

Крок 12. Вітамінну заготівлю вживаємо в якості ласощів. Смачного!

Агрус з апельсином і цукром для морозилки

Агрус з апельсином і цукром для морозилки – дивовижний рецепт, який дозволяє насолодитися корисним ласощами навіть взимку. У замороженому вигляді заготівля зберігається довше, а за смаком нічим не відрізняється від свіжих ягід. Протерту масу вживають як окреме ласощі, готують компоти, кисіль і морси, а також використовують для приготування випічки.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Агрус – 1 кг.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Промивши і обсушити агрус, відрізаємо кінчики. Апельсини ошпарюємо киплячою водою і обтираємо вологу.

Крок 2. Фрукти нарізаємо на четвертинки і виймаємо кісточки.

Крок 3. Агрус подрібнюємо електричної м’ясорубкою.

Крок 4. Апельсини перемелюємо таким же способом.

Крок 5. Запашну суміш засипаємо цукром. Розмішавши, залишаємо на деякий час, щоб кристалики розійшлися.

Крок 6. Для зручності використовуємо одноразові пластикові контейнери. Кожен наповнюємо вітамінної сумішшю.

Крок 7. Контейнери заповнюємо практично повністю. Закриваємо кришками. Зберігаємо в морозилці. Використовуємо заготівлю в разі потреби. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал