Паста болоньєзе рецепти українською – 9 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Паста болоньєзе – це неймовірно смачна і ситна страва італійської кухні, яку кожен бажаючий зможе повторити в домашніх умовах. Це нескладне у виконанні частування. Переконайтеся самі за допомогою перевіреною кулінарною добіркою з дев’яти рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Спагеті болоньєзе з фаршем і томатною пастою

Спагеті болоньєзе з фаршем і томатною пастою яскраво урізноманітнюють ваше домашнє меню і порадують рідних. Блюдо в кращих італійських традиціях порадує апетитним зовнішнім виглядом, поживними властивостями і насиченим смаком. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Спагеті – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Соус соєвий – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно обробляємо ріпчасту цибулю.

Крок 2. Обсмажуємо її на олії до прозорості.

Крок 3. М’ясний фарш додатково ріжемо ножем.

Крок 4. Викладаємо фарш до цибулі, перемішуємо і смажимо до готовності.

Крок 5. Додаємо сюди томатну пасту. Перемішуємо.

Крок 6. Дрібним кубиком ріжемо помідори.

Крок 7. Вмішуємо їх в фарш. Готуємо близько 5 хвилин і прибираємо з плити.

Крок 8. До готовності відварюємо спагеті і з’єднуємо їх з м’ясним соусом.

Крок 9. Спагеті болоньєзе з фаршем і томатною пастою готові. Подавайте до столу!

Макарони болоньєзе з курячим фаршем

Макарони болоньєзе з курячим фаршем порадують вас насиченим смаком і апетитними властивостями. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 0,3 кг.
  • Макарони – 250 гр.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Оливкова олія – 1/3 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Петрушка сушена – за смаком.
  • Вино біле сухе – ½ ст.
  • Томати консервовані – 240 гр.
  • Сир – для подачі.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно ріжемо ріпчасту цибулю.

Крок 2. Обсмажуємо її з подрібненим часником до рум’янцю.

Крок 3. Викладаємо до овочів курячий фарш. Перемішуємо і смажимо до готовності фаршу.

Крок 4. Додаємо сіль і спеції, виливаємо вино. Тушкуємо до випаровування рідини.

Крок 5. Підготуємо банку з консервованими помідорами.

Крок 6. Викладаємо томати до фаршу і перемішуємо. Тушкуємо близько години на слабкому вогні.

Крок 7. Відварюємо макарони за 10-15 хвилин до готовності соусу.

Крок 8. Вимикаємо м’ясну заготівлю.

Крок 9. Перемішуємо її з макаронами.

Крок 10. Макарони болоньєзе з курячим фаршем готові. Подавайте до столу, доповнивши зеленню і тертим сиром.

Як приготувати пасту болоньєзе з помідорами

Як приготувати пасту болоньєзе з помідорами, ви дізнаєтеся з нашого перевіреного рецепта з покроковими фото і докладним описом. Порадуйте себе і близьких апетитним кулінарним рішенням з нотками традиційної італійської кухні. Частування вийде ситним і насиченим за смаком.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Спагеті – 250 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – для смаження.
  • Борошно – 0,5 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Базилік сушений – 0,5 ч.л.
  • Петрушка сушена – 0,5 ч.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир твердий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо спагеті до готовності.

Крок 2. Дрібно ріжемо ріпчасту цибулю і обсмажуємо її на оливковій олії до м’якості.

Крок 3. Викладаємо до цибулі м’ясний фарш, перемішуємо і солимо до смаку. Тушкуємо до готовності фаршу.

Крок 4. Натираємо помідори на терці. Шкірочку видаляємо.

Крок 5. Вимішуємо суміш з помідорів зі спеціями і столовою ложкою томатної пасти.

Крок 6. У невеликій кількості води розводимо борошно.

Крок 7. З’єднуємо борошно з томатною масою.

Крок 8. Переливаємо її в фарш, тушкуємо пару хвилин.

Крок 9. Додаємо подрібнений часник і ще через пару хвилин вимикаємо вогонь. З’єднуємо пасту з соусом і посипаємо тертим сиром.

Крок 10. Тепер ви знаєте, як приготувати пасту болоньєзе з помідорами. Беріть на замітку!

Паста болоньєзе з грибами

Паста болоньєзе з грибами – це неймовірно смачне, поживне і яскраве блюдо для вашого домашнього столу або особливого вечері. Порадуйте себе і рідних апетитним частуванням італійської кухні. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Спагеті – 200 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Гриби шампіньйони – 6 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Базилік – 10 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Сир – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Гриби ріжемо тонкими пластинками. Злегка обсмажуємо їх в сковороді на олії і доповнюємо фаршем.

Крок 3. Смажимо близько 5 хвилин, доповнюємо подрібненими цибулею і морквою. Через 3-4 хвилини додаємо часник, подрібнені томати і зелень. Доповнюємо сіллю, цукром. Перемішуємо, тушкуємо до кипіння і готуємо ще пару хвилин.

Крок 4. Відварюємо до готовності пасту.

Крок 5. Відкидаємо макаронні вироби на друшляк.

Крок 6. Для подачі натираємо сир на дрібній терці.

Крок 7. Паста болоньєзе з грибами готова. Подавайте до столу, посипавши тертим сиром.

Спагеті болоньєзе в мультиварці

Спагеті болоньєзе в мультиварці – це смачний і нескладний у виконанні варіант знаменитого італійського страви. Ваші рідні не зможуть встояти перед апетитним видом готового частування. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,3 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 600 гр.
  • Спагеті – 400 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для подачі.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Спершу відварюємо спагеті в літрі води. Кип’ятимо воду в режимі «суп», а варимо макаронні вироби, посолив і поперчив, вже в режимі «паста» 10 хвилин. Відкидаємо на друшляк.

Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно ріжемо її ножем.

Крок 3. Для подачі натираємо сир на дрібній терці.

Крок 4. Очищаємо помідори від шкірки і дрібно нарізаємо їх. Для очищення плоди попередньо ошпарюємо.

Крок 5. У чашу мультиварки виливаємо олію, відправляємо цибулю, продавлений часник. Смажимо три хвилини в режимі «випічка». Додаємо помідори і томатну пасту. Перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

Крок 6. Викладаємо до овочів фарш. Солимо, перчимо і готуємо 10 хвилин.

Крок 7. Виливаємо літр води і готуємо під кришкою до закінчення режиму випічка, який зазвичай триває 40 хвилин.

Крок 8. Спагеті болоньєзе в мультиварці готові. Подавайте до столу, доповнивши тертим сиром і прикрасивши зеленню.

Запечені спагеті «Болоньєзе» в духовці

Запечені спагеті «Болоньєзе» в духовці – це оригінальний спосіб приготування популярного італійського страви. Таке частування порадує своїм насиченим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Спагеті – 300 гр.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Гриби шампіньйони – 6 шт.
  • Цибуля-шалот – 2 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 60 гр.
  • Сир пармезан – 100 гр.
  • Помідори консервовані – 300 гр.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Орегано сушений – 1 ч.л.
  • Базилік – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварюємо спагеті.

Крок 2. На рослинній олії обсмажуємо подрібнені гриби, цибулю, часник і моркву. Доповнюємо їх кубиками помідорів. Солимо і перчимо.

Крок 3. Виливаємо суміш з томатної пасти і консервованих томатів. Тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин.

Крок 4. В окремій сковороді обсмажуємо фарш з сіллю і перцем.

Крок 5. У фарш переливаємо овочевий соус. Додаємо спеції, цукор і базилік. Кип’ятимо заготівлю.

Крок 6. У форму для запікання кладемо спагеті і м’ясної соус. Посипаємо тертим сиром і запікаємо 7 хвилин при температурі 160 градусів.

Крок 7. Запечені спагеті «Болоньєзе» в духовці готові. Подавайте яскраве блюдо до столу!

Паста болоньєзе з вином

Паста болоньєзе з вином порадує вас насиченим смаком, ароматом і яскравою подачею. Така страва ідеально підійде для особливого вечері і яскраво урізноманітнює домашнє меню. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото і докладним описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Вино червоне сухе – 100 мл.
  • Часник – 4 зубчика.
  • Базилік – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спагеті – 300 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно ріжемо її ножем. Моркву натираємо на терці.

Крок 2. Викладаємо овочі в сковороду з олією.

Крок 3. Солимо до смаку і тушкуємо до м’якості.

Крок 4. Сюди ж викладаємо м’ясний фарш, перемішуємо.

Крок 5. Обсмажуємо до готовності фаршу.

Крок 6. Виливаємо червоне сухе вино.

Крок 7. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою 5 хвилин.

Крок 8. Відправляємо в заготівлю подрібнений часник.

Крок 9. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

Крок 10. Викладаємо томатну пасту.

Крок 11. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо лаврові листки і вливаємо трохи окропу.

Крок 12. Перемішуємо вміст. Зменшуємо вогонь.

Крок 13. Тушкуємо заготівлю 20 хвилин.

Крок 14. До готовності відварюємо спагеті і відкидаємо на друшляк.

Крок 15. Паста болоньєзе з вином готова. Розкладайте по порційних тарілках, прикрашайте зеленню і подавайте до столу!

Спагеті Болоньєзе з сиром

Спагеті Болоньєзе з сиром виходять дивно соковитими, апетитними і насиченими за смаком. Приготувати таке блюдо в домашніх умовах зможе кожен. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,6 кг.
  • Помідори у власному соку – 0,5 кг.
  • Спагеті – 250 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Дрібними кубиками ріжемо болгарські перці, ріпчасту цибулю і зубчики часнику.

Крок 3. За допомогою блендера подрібнюємо помідори у власному соку.

Крок 4. На оливковій олії обсмажуємо цибулю з часником до прозорості та отримання яскравого аромату. Викладаємо сюди фарш, перемішуємо і смажимо близько 10 хвилин.

Крок 5. Додаємо кубики болгарського перцю. Знову перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.

Крок 6. Викладаємо сюди масу з томатів. Солимо, перчимо, доповнюємо ароматними спеціями і тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин.

Крок 7. В цей час відварюємо спагеті до готовності і відкидаємо їх на друшляк.

Крок 8. Твердий сир натираємо на середній або дрібній терці.

Крок 9. На порційні тарілки кладемо спагеті, м’ясну заготівлю і посипаємо все це сиром. Спагеті Болоньєзе з сиром готові!

Паста болоньєзе з індичкою

Паста болоньєзе з індичкою – це апетитне частування для вашого домашнього обіду або вечері. Така страва порадує вас яскравим смаком, привабливим видом і поживними властивостями. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш індичий – 0,5 кг.
  • Паста – 250 гр.
  • Селера черешкова – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Томати в’ялені – 30 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Вода – 250 мл.
  • Молоко – 250 мл.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Тім’ян сушений – 1 ч.л.
  • Орегано сушений – 1 ч.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Дрібними кубиками подрібнюємо селеру, моркву, цибулю, часник і болгарський перець.

Крок 3. Овочі обсмажуємо на олії близько 3-5 хвилин.

Крок 4. Викладаємо сюди фарш індички. Смажимо ще 5 хвилин, помішуючи. Додаємо сіль, спеції і подрібнені в’ялені томати.

Крок 5. Кладемо томатну пасту, виливаємо воду і молоко. Накриваємо кришкою і тушкуємо 30 хвилин на слабкому вогні.

Крок 6. Відварюємо пасту до готовності, відкидаємо на друшляк.

Крок 7. Викладаємо пасту в м’ясній соус, посипаємо тертим сиром.

Крок 8. Паста болоньєзе з індичкою готова. Пригощайтеся!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал