Паста болоньєзе – це неймовірно смачна і ситна страва італійської кухні, яку кожен бажаючий зможе повторити в домашніх умовах. Це нескладне у виконанні частування. Переконайтеся самі за допомогою перевіреною кулінарною добіркою з дев’яти рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.
Спагеті болоньєзе з фаршем і томатною пастою
Спагеті болоньєзе з фаршем і томатною пастою яскраво урізноманітнюють ваше домашнє меню і порадують рідних. Блюдо в кращих італійських традиціях порадує апетитним зовнішнім виглядом, поживними властивостями і насиченим смаком. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт!
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг.
- Спагеті – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Соус соєвий – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно обробляємо ріпчасту цибулю.
Крок 2. Обсмажуємо її на олії до прозорості.
Крок 3. М’ясний фарш додатково ріжемо ножем.
Крок 4. Викладаємо фарш до цибулі, перемішуємо і смажимо до готовності.
Крок 5. Додаємо сюди томатну пасту. Перемішуємо.
Крок 6. Дрібним кубиком ріжемо помідори.
Крок 7. Вмішуємо їх в фарш. Готуємо близько 5 хвилин і прибираємо з плити.
Крок 8. До готовності відварюємо спагеті і з’єднуємо їх з м’ясним соусом.
Крок 9. Спагеті болоньєзе з фаршем і томатною пастою готові. Подавайте до столу!
Макарони болоньєзе з курячим фаршем
Макарони болоньєзе з курячим фаршем порадують вас насиченим смаком і апетитними властивостями. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 0,3 кг.
- Макарони – 250 гр.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик.
- Оливкова олія – 1/3 ст.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – за смаком.
- Базилік сушений – за смаком.
- Петрушка сушена – за смаком.
- Вино біле сухе – ½ ст.
- Томати консервовані – 240 гр.
- Сир – для подачі.
- Зелень – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно ріжемо ріпчасту цибулю.
Крок 2. Обсмажуємо її з подрібненим часником до рум’янцю.
Крок 3. Викладаємо до овочів курячий фарш. Перемішуємо і смажимо до готовності фаршу.
Крок 4. Додаємо сіль і спеції, виливаємо вино. Тушкуємо до випаровування рідини.
Крок 5. Підготуємо банку з консервованими помідорами.
Крок 6. Викладаємо томати до фаршу і перемішуємо. Тушкуємо близько години на слабкому вогні.
Крок 7. Відварюємо макарони за 10-15 хвилин до готовності соусу.
Крок 8. Вимикаємо м’ясну заготівлю.
Крок 9. Перемішуємо її з макаронами.
Крок 10. Макарони болоньєзе з курячим фаршем готові. Подавайте до столу, доповнивши зеленню і тертим сиром.
Як приготувати пасту болоньєзе з помідорами
Як приготувати пасту болоньєзе з помідорами, ви дізнаєтеся з нашого перевіреного рецепта з покроковими фото і докладним описом. Порадуйте себе і близьких апетитним кулінарним рішенням з нотками традиційної італійської кухні. Частування вийде ситним і насиченим за смаком.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 250 гр.
- Спагеті – 250 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Паста томатна – 1 ст.л.
- Оливкова олія – для смаження.
- Борошно – 0,5 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Базилік сушений – 0,5 ч.л.
- Петрушка сушена – 0,5 ч.л.
- Часник – 2 зубчика.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сир твердий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо спагеті до готовності.
Крок 2. Дрібно ріжемо ріпчасту цибулю і обсмажуємо її на оливковій олії до м’якості.
Крок 3. Викладаємо до цибулі м’ясний фарш, перемішуємо і солимо до смаку. Тушкуємо до готовності фаршу.
Крок 4. Натираємо помідори на терці. Шкірочку видаляємо.
Крок 5. Вимішуємо суміш з помідорів зі спеціями і столовою ложкою томатної пасти.
Крок 6. У невеликій кількості води розводимо борошно.
Крок 7. З’єднуємо борошно з томатною масою.
Крок 8. Переливаємо її в фарш, тушкуємо пару хвилин.
Крок 9. Додаємо подрібнений часник і ще через пару хвилин вимикаємо вогонь. З’єднуємо пасту з соусом і посипаємо тертим сиром.
Крок 10. Тепер ви знаєте, як приготувати пасту болоньєзе з помідорами. Беріть на замітку!
Паста болоньєзе з грибами
Паста болоньєзе з грибами – це неймовірно смачне, поживне і яскраве блюдо для вашого домашнього столу або особливого вечері. Порадуйте себе і рідних апетитним частуванням італійської кухні. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Спагеті – 200 гр.
- Вода – 2 л.
- Гриби шампіньйони – 6 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Петрушка – 50 гр.
- Базилік – 10 гр.
- Олія – для смаження.
- Сир – 150 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.
Крок 2. Гриби ріжемо тонкими пластинками. Злегка обсмажуємо їх в сковороді на олії і доповнюємо фаршем.
Крок 3. Смажимо близько 5 хвилин, доповнюємо подрібненими цибулею і морквою. Через 3-4 хвилини додаємо часник, подрібнені томати і зелень. Доповнюємо сіллю, цукром. Перемішуємо, тушкуємо до кипіння і готуємо ще пару хвилин.
Крок 4. Відварюємо до готовності пасту.
Крок 5. Відкидаємо макаронні вироби на друшляк.
Крок 6. Для подачі натираємо сир на дрібній терці.
Крок 7. Паста болоньєзе з грибами готова. Подавайте до столу, посипавши тертим сиром.
Спагеті болоньєзе в мультиварці
Спагеті болоньєзе в мультиварці – це смачний і нескладний у виконанні варіант знаменитого італійського страви. Ваші рідні не зможуть встояти перед апетитним видом готового частування. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,3 кг.
- Цибуля ріпчаста – 600 гр.
- Спагеті – 400 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Часник – 3 зубчика.
- Олія – 4 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – для подачі.
- Вода – 2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Спершу відварюємо спагеті в літрі води. Кип’ятимо воду в режимі «суп», а варимо макаронні вироби, посолив і поперчив, вже в режимі «паста» 10 хвилин. Відкидаємо на друшляк.
Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно ріжемо її ножем.
Крок 3. Для подачі натираємо сир на дрібній терці.
Крок 4. Очищаємо помідори від шкірки і дрібно нарізаємо їх. Для очищення плоди попередньо ошпарюємо.
Крок 5. У чашу мультиварки виливаємо олію, відправляємо цибулю, продавлений часник. Смажимо три хвилини в режимі «випічка». Додаємо помідори і томатну пасту. Перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
Крок 6. Викладаємо до овочів фарш. Солимо, перчимо і готуємо 10 хвилин.
Крок 7. Виливаємо літр води і готуємо під кришкою до закінчення режиму випічка, який зазвичай триває 40 хвилин.
Крок 8. Спагеті болоньєзе в мультиварці готові. Подавайте до столу, доповнивши тертим сиром і прикрасивши зеленню.
Запечені спагеті «Болоньєзе» в духовці
Запечені спагеті «Болоньєзе» в духовці – це оригінальний спосіб приготування популярного італійського страви. Таке частування порадує своїм насиченим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 350 гр.
- Спагеті – 300 гр.
- Часник – 1 зубчик.
- Гриби шампіньйони – 6 шт.
- Цибуля-шалот – 2 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 60 гр.
- Сир пармезан – 100 гр.
- Помідори консервовані – 300 гр.
- Цукор – 2 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Орегано сушений – 1 ч.л.
- Базилік – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо відварюємо спагеті.
Крок 2. На рослинній олії обсмажуємо подрібнені гриби, цибулю, часник і моркву. Доповнюємо їх кубиками помідорів. Солимо і перчимо.
Крок 3. Виливаємо суміш з томатної пасти і консервованих томатів. Тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин.
Крок 4. В окремій сковороді обсмажуємо фарш з сіллю і перцем.
Крок 5. У фарш переливаємо овочевий соус. Додаємо спеції, цукор і базилік. Кип’ятимо заготівлю.
Крок 6. У форму для запікання кладемо спагеті і м’ясної соус. Посипаємо тертим сиром і запікаємо 7 хвилин при температурі 160 градусів.
Крок 7. Запечені спагеті «Болоньєзе» в духовці готові. Подавайте яскраве блюдо до столу!
Паста болоньєзе з вином
Паста болоньєзе з вином порадує вас насиченим смаком, ароматом і яскравою подачею. Така страва ідеально підійде для особливого вечері і яскраво урізноманітнює домашнє меню. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото і докладним описом процесу.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Вино червоне сухе – 100 мл.
- Часник – 4 зубчика.
- Базилік – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спагеті – 300 гр.
- Олія – для смаження.
- Зелень – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно ріжемо її ножем. Моркву натираємо на терці.
Крок 2. Викладаємо овочі в сковороду з олією.
Крок 3. Солимо до смаку і тушкуємо до м’якості.
Крок 4. Сюди ж викладаємо м’ясний фарш, перемішуємо.
Крок 5. Обсмажуємо до готовності фаршу.
Крок 6. Виливаємо червоне сухе вино.
Крок 7. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою 5 хвилин.
Крок 8. Відправляємо в заготівлю подрібнений часник.
Крок 9. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
Крок 10. Викладаємо томатну пасту.
Крок 11. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо лаврові листки і вливаємо трохи окропу.
Крок 12. Перемішуємо вміст. Зменшуємо вогонь.
Крок 13. Тушкуємо заготівлю 20 хвилин.
Крок 14. До готовності відварюємо спагеті і відкидаємо на друшляк.
Крок 15. Паста болоньєзе з вином готова. Розкладайте по порційних тарілках, прикрашайте зеленню і подавайте до столу!
Спагеті Болоньєзе з сиром
Спагеті Болоньєзе з сиром виходять дивно соковитими, апетитними і насиченими за смаком. Приготувати таке блюдо в домашніх умовах зможе кожен. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото з нашої кулінарної добірки.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,6 кг.
- Помідори у власному соку – 0,5 кг.
- Спагеті – 250 гр.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Сир твердий – 100 гр.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Орегано – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Дрібними кубиками ріжемо болгарські перці, ріпчасту цибулю і зубчики часнику.
Крок 3. За допомогою блендера подрібнюємо помідори у власному соку.
Крок 4. На оливковій олії обсмажуємо цибулю з часником до прозорості та отримання яскравого аромату. Викладаємо сюди фарш, перемішуємо і смажимо близько 10 хвилин.
Крок 5. Додаємо кубики болгарського перцю. Знову перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.
Крок 6. Викладаємо сюди масу з томатів. Солимо, перчимо, доповнюємо ароматними спеціями і тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин.
Крок 7. В цей час відварюємо спагеті до готовності і відкидаємо їх на друшляк.
Крок 8. Твердий сир натираємо на середній або дрібній терці.
Крок 9. На порційні тарілки кладемо спагеті, м’ясну заготівлю і посипаємо все це сиром. Спагеті Болоньєзе з сиром готові!
Паста болоньєзе з індичкою
Паста болоньєзе з індичкою – це апетитне частування для вашого домашнього обіду або вечері. Така страва порадує вас яскравим смаком, привабливим видом і поживними властивостями. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш індичий – 0,5 кг.
- Паста – 250 гр.
- Селера черешкова – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Томати в’ялені – 30 гр.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Вода – 250 мл.
- Молоко – 250 мл.
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Сир пармезан – 50 гр.
- Тім’ян сушений – 1 ч.л.
- Орегано сушений – 1 ч.л.
- Часник – 2 зубчика.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Дрібними кубиками подрібнюємо селеру, моркву, цибулю, часник і болгарський перець.
Крок 3. Овочі обсмажуємо на олії близько 3-5 хвилин.
Крок 4. Викладаємо сюди фарш індички. Смажимо ще 5 хвилин, помішуючи. Додаємо сіль, спеції і подрібнені в’ялені томати.
Крок 5. Кладемо томатну пасту, виливаємо воду і молоко. Накриваємо кришкою і тушкуємо 30 хвилин на слабкому вогні.
Крок 6. Відварюємо пасту до готовності, відкидаємо на друшляк.
Крок 7. Викладаємо пасту в м’ясній соус, посипаємо тертим сиром.
Крок 8. Паста болоньєзе з індичкою готова. Пригощайтеся!