Як приготувати солянку? Солянка – 9 рецептів збірної м’ясної солянки з покроковими фото

57049f5f98b9262a1420f1fb845eb450

Солянка – це всіма улюблена перша страва, яка вражає своїм насиченим смаком та яскравим ароматом. Страва не дарма називається збірною, тому що до її складу може входити різна м’ясна продукція, включаючи такі різносоли, як каперси, оливки або маслини, кислі огірки і розсіл з-під них. Подавши таку страву до обіду, ви можете бути впевнені в тому, що члени вашої родини не попросять другої страви, оскільки порція супу надовго позбавляє голоду, заряджає енергією та зігріває зсередини.

Солянка з картоплею та ковбасою

Солянка з картоплею та ковбасою – це оригінальний та наваристий суп, який вражає своїм букетом ароматів та смаком, зібраних в одній каструльці. Для рецепту рекомендується використовувати виключно добірну яловичину, без жилок та плівок.

Час приготування – 2 год.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Вода – 2,5л.
  • Яловичина філе – 250 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Ковбаса варена – 100 гр.
  • Огірки солоні –100 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Морквина –100 гр.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Аркуш лавра – 2 шт.
  • Сіль – 1 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Маслини – до смаку.
  • Лимон – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для варіння бульйону заливаємо яловичину водою та ставимо варитися. Тим часом, дрібно нарізаємо цибулину, ковбасу та огірки нарізаємо соломкою, натираємо на тертці моркву, чистимо та ріжемо кубиками картоплю. Часточки лимона розрізаємо на четвертинки.

972bd136cf83bcb7e6676c2b06f2875b

Крок 2. Бульйон варимо протягом години, знімаючи шумівкою піну. Готовий відвар проціджуємо через марлю, а м’ясо остуджуємо та подрібнюємо.

cc331d41b64b35cb4dcee987f1e46cdd

Крок 3. У прозорий бульйон закидаємо картоплю, доводимо до кипіння та варимо протягом 20 хвилин.

47ba393e1dd2619289eb0c387c111af9

Крок 4. Приготуємо засмажку: на олії пасеруємо цибулю з морквою, додаємо м’ясні вироби та солоні огірки. Через 5-7 хвилин додаємо томатну пасту та прогріваємо склад ще 1-2 хвилини.

b7a8fa5035226dbbacad507d520db700

Крок 5. Вміст сковороди викладаємо в каструлю з картоплею, приправляємо лавровим листом, перцем і сіллю – тушкуємо ще 10 хвилин, а потім настоюємо під кришкою (5-10 хвилин).

0c41e1a8feaa5011eba15cf27b8bef5d

Крок 6. У кожну тарілку солянки закидаємо лимон та оливки, за бажанням прикрашаємо зеленню. Смачного!

448940fee0a355e8cd6cc49774156baa

Солянка з капусти і сосисками

Солянка з капусти з сосисками – це одночасно ніжна та пікантна страва, яка відрізняється від того, що нам пропонували у столових 80-х. Капустяна солянка, приготовлена таким чином, та ще й у поєднанні з ароматними травами та свіжомеленим перцем вам обов’язково сподобається!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг.
  • Сосиски – 5 шт.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Морквина – 3 шт.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Трави прованські – 5 гр.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Перець запашний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. На розпеченій олії обсмажуємо кружечки сосисок до рум’яності.

87ff6caaf8769b54e26a3622ff9dfd10

Крок 2. До рум’яного м’ясного компонента висипаємо дрібно нарізану цибулю, перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин.

a4f7d190ab58cecfbcc1999bed81103b

Крок 3. Тепер у вогнетривкий посуд відправляємо натерту морквину та перемішуємо. Через 5 хвилин посипаємо інгредієнти прованськими травами, сіллю та чорним перцем.

6441f0483389cf185441604f5c6a8368

Крок 4. Доповнюємо склад тонко нашаткованою капустою, лавровим листом, томатною пастою, меленим запашним перцем і горошинами перцю – перемішуємо і через 2-3 хвилини виливаємо склянку води, і закриваємо кришкою, тушкуємо на мінімальному нагріванні приблизно 40 хвилин.

3ea7aac1ec900d58bb9c402a5c3798f9

Крок 5. Сервіруємо і подаємо до столу в теплому або остиглому вигляді, посипавши подрібненою зеленню. Смачного!

d79e0dea4bb138c4886b8d3628e926c0

Суп солянка з оливками в домашніх умовах

Суп солянка з оливками в домашніх умовах – це досить жирний і калорійний суп, який має неперевершені смакові характеристики. Порція такої першої страви наситить вас аж до вечора, адже до її складу входить практично одне м’ясо!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • М’ясо – 1 кг.
  • Аркуш лавра – 2 шт.
  • Каперси – 1 ст.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Огірки солоні – 4 шт.
  • Оливки/олії – 10 шт.
  • Петрушка – 4 гілочки.
  • Сметана – 100 гр.
  • Ковбаса – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу витягуємо м’ясо з морозильної камери та даємо час розтанути.

b4aa20a134eb797432aa0f14cbeb3d4d

Крок 2. М’ясо заливаємо водою і доводимо до кипіння, бульйон зливаємо та міняємо воду, повторно кип’ятимо. Додаємо стебло селери, очищену цибулю та моркву – варимо протягом 90 хвилин, знімаючи пінку. За 20 хвилин до готовності приправляємо чорним перцем і лаврушкою.

dccd692ec7261854a2c78cbd3aae2e5d

Крок 3. Після закінчення часу бульйон проціджуємо, а м’ясо остуджуємо.

1e410a583b0f302099f7d648388a2acf

Крок 4. Другу цибулину нарізаємо дрібними кубиками чи півкільцями.

9eb16c8aef57c9202bac27d189744051

Крок 5. На розігрітій олії обсмажуємо цибулю до м’якості, додаємо соломку ковбаси, прогріваємо ще 3-4 хвилини.

7919e82473a04f4d5ff76640b0eeaab0

Крок 6. Заправляємо компоненти томатною пастою і через 3 хвилини вливаємо ополоник бульйону.

3415eedc9b079acdcde71160230f369d

Крок 7. Паралельно ріжемо соломкою або натираємо на великій тертці солоні огірки, оливки нарізаємо кільцями.

a566e106cd38371abc6ad3d53d40e350

Крок 8. Подрібнюємо м’ясо.

f9a266d20f9a3ec0560e75e4c975f74f

Крок 9. У киплячий бульйон відправляємо м’ясні компоненти, засмажку і трохи солі – проварюємо ще 8-10 хвилин і додаємо каперси. Настоюємо під кришкою ще 15-20 хвилин і розливаємо по тарілках.

1c11659fad7aee80c4fee34a70f95c4c

Крок 10. Заправляємо сметаною та зеленню – насолоджуємося. Смачного!

6456acc231b54a6ef1ea53554a256908

М’ясна солянка з копченостями

М’ясна солянка з копченостями – це вишукана перша страва, яка зведе вас з розуму за першої ж дегустації! Весь секрет неймовірного смаку полягає в наваристому бульйоні, розведеному кисло-солоним смаком добавок, прянощів та спецій – обов’язково приготуйте!

Час приготування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • М’ясний бульйон – 250 мл.
  • Вода –100 мл.
  • Копчена ковбаса – 150 гр.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Морква – ½ шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Оливки – 8 шт.
  • Каперси – 1 ч.л.
  • Зелень рубана – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти: знімаємо шкірку та лушпиння з моркви та цибулі, обполіскуємо овочі.

530dbaf8470d26da490bcc4b4b361fca

Крок 2. Солоні огірки ріжемо кільцями або соломкою, моркву та цибулю дрібно подрібнюємо.

26e06cc4674ca5e4653df7b165239b8b

Крок 3. У сковорідку наливаємо трохи олії і обсмажуємо цибулю, висипаємо огірки з морквою і обсмажуємо ще 3-4 хвилини.

ffdc9c58217d90cd019bbe31b4e7031f

Крок 4. Копчену ковбасу розрізаємо на середні кубики.

397abb671785832b1df99ace8676c46a

Крок 5. Висипаємо м’ясо до засмаження та перемішуємо.

ffb15a013f7c7c9184d7a4338bb5ef5a

Крок 6. Вміст вогнетривкого посуду поливаємо томатною пастою та водою, помішуємо та прогріваємо.

fa10389157d58cd30a3df9a055eb19f0

Крок 7. Через 5 хвилин овочі в соусі та ковбасу перекладаємо в каструлю та заливаємо бульйоном, доводимо до кипіння та варимо 5 хвилин на мінімальному нагріванні.

e71e3bacdb309457f64a4e5f5db98e19

Крок 8. Для заправки подрібнюємо промиту зелень, каперси та оливки.

7cbfc96152f34d7428296e535a29a134

Крок 9. Оливки та каперси разом із зеленню висипаємо в солянку, перемішуємо і через 3-5 хвилин прибираємо каструлю з вогню.

a245dbe6ff99e17a7310bbaa2fd8e57c

Крок 10. Не чекаючи остигання, знімаємо пробу. Смачного!

0ff4b7d222642005a8c904c252588721

Рибна солянка у домашніх умовах

Рибна солянка в домашніх умовах готується просто і процес приготування не забере багато вільного вечора. Головний секрет успіху полягає в нормі кислоти, з якою дуже легко переборщити, оскільки крім риби та овочів, до складу також входять різні соління.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Форель холодного копчення –350 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Огірки солоні – 5 шт.
  • Розсіл огірковий – 1/3 ст.
  • Маслини – 60 гр.
  • Каперси мариновані – 1 ст.
  • Томатна паста – 2,5 ст.л.
  • Олія рослинна – 2,5 ст.л.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Корінь селери сушений – 1 ч.л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошком –0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Суповий набір із сьомги – 700 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування бульйону, в каструлю закидаємо два види риби (підійде, шкірка, голова без зябер і очей, хвіст сьомги, і кістки та частина м’якоті форелі холодного копчення), корінь та стебло селери, горошини перцю, очищену морквину, лавр та цибулину.

05e5469c7e2233a07ee6384c3ccc26d8

Крок 2. Всю м’якоть форелі холодного копчення в бульйон не закидаємо. Не гаючи часу, другу цибулину очищаємо і нарізаємо.

2493f948a0cd35e9c83a4a9f07e461de

Крок 3. Солоні огірки натираємо на тертці для овочів корейською або ріжемо соломкою. Готовий бульйон проціджуємо.

421d0fb90c2f48988c53f794f3eafa98

Крок 4. Займемося засмажкою: на олії тушкуємо цибулю до м’якості, додаємо пасту з протертих томатів, огірки, розсіл, ополоник бульйону. Гасимо протягом 15 хвилин.

e0e11cec9b12ee7f34bdf782e31d167d

Крок 5. До вмісту сковороди висипаємо каперси і викладаємо засмажку в бульйон, варимо ще 15 хвилин і при необхідності досолюємо і перчимо. Настоюємо готовий суп під кришкою 10-20 хвилин.

2248b9dc2c27d8f4ac5ae8091ccd5ff6

Крок 6. Розливаємо суп по піалах і в кожну порцію закидаємо лимон, зелень, маслини та шматочки форелі. Насолоджуємось!

5373966f408ecc1652333657ecfb85dd

Солянка з м’ясом яловичини

Солянка з м’ясом яловичини завжди виходить неймовірно наваристою та ситною, а своїм ароматом заповнює всю кухню ще до закінчення варіння. Приготуйте такий суп до обіду і всі члени вашої родини залишаться задоволеними, ситими та впевненими у вашому кулінарному таланті!

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Ковбаски мисливські – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Огірки мариновані – 2 шт.
  • Маслини – 200 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Томатний соус – 5 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Петрушка – 6 гілочок.
  • Вода – 3 л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. М’якуш яловичини ріжемо на невеликі сегменти, поміщаємо в каструлю і заливаємо водою – варимо протягом 40 хвилин, обов’язково позбавляючись піни, що утворюється.

50f6b89f7886e30158e2c2d5e9869302

Крок 2. У цей час кубиками нарізаємо очищену цибулю з картоплею, ковбаски – кільцями, огірки, лимон та зелень довільно.

068c33a4e7a7bf0886cb0a73d85ff28c

Крок 3. На розігрітій олії підрум’янюємо цибулю.

bff19eefc0384ff473157fb11c97379c

Крок 4. До пасерування висипаємо ковбаски та горошини перцю (попередньо слід розчавити). Смажимо 5 хвилин.

fbd37f1e041ef79d4d3fcb0d98a64629

Крок 5. Заливаємо інгредієнти 200 мл бульйону і тушкуємо близько 10 хвилин.

d6997446576727cfa4ec2ebe3d2504c0

Крок 6. У готовий бульйон відправляємо маслини, апетитну засмажку, огірки та кубики картоплі – варимо 10 хвилин і присмачуємо петрушкою, перцем та сіллю. Даємо солянці настоятися під кришкою 15 хвилин.

a68fc182e48d018757e804137995271b

Крок 7. Перед подачею додаємо в страву скибочку лимона. Готуйте та отримуйте задоволення!

5b4138c0b5cae5f86c4fa8669f7e122a

Солянка з куркою, шинкою та сосисками

Солянка з куркою, шинкою та сосисками – це перша страва, яка особливо сподобається сильній підлозі, оскільки така гармонія компонентів підкорює при першій пробі. Особливого та неповторного смаку страві надають такі інгредієнти, як мариновані огірки та маслини.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Гомілки курячі – 300 гр.
  • Сосиски молочні – 150 гр.
  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Шинка – 150 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Огірки мариновані – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Аркуш лавра – 1 шт.
  • Маслини – 10-12 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо засмажку: у сковороді нагріваємо олію і обсмажуємо кубики маринованого огірка та цибулі, додавши 100 мілілітрів бульйону, звареного з ніжок, та томатну пасту.

efb8c41043605e26c9dd70de9efc6eaa

Крок 2. Жароміцний посуд закриваємо кришкою та гасимо вміст на помірному вогні близько 10-15 хвилин.

3569b4c7230980314b03370416970d1c

Крок 3. Зварений бульйон із курячих гомілок з’єднуємо із засмажкою.

8ee3ce2c937ec8fea0a00491288cede0

Крок 4. Слідом у суп відправляємо подрібнену курку, шинку, ковбасу та сосиски, закидаємо листок лавра – доводимо до кипіння та проварюємо 10-15 хвилин. Наприкінці приготування додаємо до бульйону маслини.

304723c9cd6a4a6f134ec590c8f2e838

Крок 5. Знімаємо пробу, всипаємо чорний перець та сіль.

b11bdf7eaf2dd2d64c9b4f5977d092ec

Крок 6. Солянку розливаємо по тарілках та негайно дегустуємо. Смачного!

48bfe07e0343e3c602f85c29a2718bf5

Суп солянка з квасолею

Суп солянка з квасолею – це вишукана страва, яка не тільки надовго позбавить вас голоду, але також зігріє зсередини і допоможе вилікуватися від застуди. Смак справжньої солянки відрізняється своєю високою кислотністю та легкою гостротою, які чудово доповнюють відварене м’ясо та бобові.

Час приготування – 2 год. 30 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Квасоля біла – 1,5 ст.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Розсіл капустяний – 200 мл.
  • Перець червоний гострий – 1 шт.
  • Приправа овочева – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Аркуш лавра – 2 шт.
  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину (краще брати шматок на кістки) заливаємо водою і доводимо до кипіння, прибираємо пінку та солимо, варимо протягом 120 хвилин при повільному кипінні.

1d9a1f50b9c7a7e9265d25331c9749d4

Крок 2. Виймаємо м’ясо з бульйону і остуджуємо, в каструлю висипаємо квасолю промиту і засікаємо півгодини.

6084b0e09da7137729a600023ac3b38f

Крок 3. Очищаємо та промиваємо овочі.

8b3bd232f382cb3fef86bd7301e4c14d

Крок 4. Морквину та картоплю нарізаємо кубиками, цибулю – півкільцями. Картоплю відправляємо до бульйону.

676bd6b0e6662659d50d051c15dd6f9c

Крок 5. На олії обсмажуємо цибулю з морквою, викладаємо в суп разом з розсолом і доводимо до кипіння. Приправляємо страву лавром, кільцями червоного перцю, овочевою приправою, сіллю та цукром.

90aa1abf7d3d4da79b2a8d60045269aa

Крок 6. Відварену яловичину ріжемо на кубики і розкладаємо по порційних тарілках.

b3e8d22ee3ce2ef310b381ce8ef57992

Крок 7. Додаємо соломку ковбаси.

ef1b6dc7e01909ece30d58ad4cb36150

Крок 8. Коли картопля в супі стала м’якою – відключаємо нагрівання та заливаємо м’ясні інгредієнти наваристим бульйоном з овочами та квасолею. Смачного!

87e488ef7f1f1d38765561834f8da000

Грибний суп солянка

Грибний суп солянка – це ідеальна страва для осіннього обіду, який припаде до смаку всім вашим рідним. Для додаткової ситості, додамо в суп трохи картоплі та інших овочів. А печериці наситять страву неповторним та яскравим ароматом, перед яким неможливо встояти!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Гриби –300 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Аркуш лавра – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Вода – 2 л.
  • Огірки мариновані – 2 шт.
  • Томатна паста – 1,5 ст.л.
  • Оливки б/к– 200 гр.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо складові: очищаємо та нарізаємо цибулю чверть кільцями або кубиком, подрібнюємо мариновані огірки та гриби.

42e63e02d9245851bc07757de1a8597b

Крок 2. На помірному полум’ї прогріваємо олію і пасеруємо цибулю 3-4 хвилини.

8cda49700a21519e32e79bd30436572b

Крок 3. До цибулі висипаємо гриби, перемішуємо та продовжуємо теплову обробку.

fbb4b2abd330322694ad848c13018101

Крок 4. Здобрюємо засмажку огірками та томатною пастою, зменшуємо нагрівання та закриваємо кришкою – гасимо близько 5 хвилин.

77b6d8cf06d0b2a836339705ee01695e

Крок 5. Тим часом у каструлі доводимо воду до кипіння, чистимо і ріжемо картоплю – закидаємо в окріп і солимо.

9f94ce948442cff4305eec2a02d39ece

Крок 6. До картоплі викладаємо засмажку з грибами та цибулею, доводимо до кипіння та варимо 20 хвилин.

019d07308f6b7c104a86ea915bdcb241

Крок 7. Доповнюємо суп оливками та лавром, перемішуємо та тримаємо на конфорці ще 5 хвилин.

c68b34da2baf69580d486ae617ce5f54

Крок 8. Кожну порцію прикрашаємо лимоном та зеленню. Смачного!

1867d266c5cb3a2b3b261241001901dc

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал