Дуже смачний тортик із пряними коржами та ромовою вишнею у прошарку.
Коржі виходять важкими і досить вологими, з додаванням волоських горіхів і спецій – вже готова смакота.
Вишня готується за пару днів до основного приготування.
Важлива умова для морквяної випічки. Потрібно її випікати у двох або трьох формах. Всю порцію за раз не можна виливати в одну форму. Тісто важке і не пропечеться!
Рецепт морквяного торта з ромовою вишнею
Список потрібних інгредієнтів:
Ромова вишня:
- 500 гр вишні
- 100 мл води
- 100 мл рому
- 250 гр цукру
- 1/2 ч. л. кориці
- мускатний горіх на кінчику ножа
Морквяний бісквіт:
(форма 20 см)
- 150 гр олії
- 300 гр цукру (коричневого/тростинного/білого)
- 5 яєць
- 100 гр вершкового масла
- 300 гр борошна
- 400 гр моркви
- 200 гр горіхів (волоські)
- 3 ч. л. розпушувача
- 1/2 ч. л. соди
- 2 ч. л. кориці
- 1/2 ч. л. мускатного горіха
Крем:
- 400 гр вершкового сиру
- 200 гр вершків 33 %
- 150 гр цукрової пудри
Покроковий рецепт приготування:
- Вишню помити, видалити кісточки.
У сотейнику поєднати цукор, воду та спеції. Прогріти на повільному вогні до розчинення цукру. Зняти з вогню та додати ром. Отриманим сиропом залити вишню, остудити та прибрати в холодильник. Дати настоятися кілька днів. - Горішки потрібно промити, висушити та підсмажити на сковороді до золотистого кольору. Ви можете взяти ті, які вам більше до смаку.
- Далі, натерти моркву на дрібній тертці. Збити яйця з цукром до пишної білої піни. Можна брати тростинний цукор, він дає карамельний аромат випічці. Далі до яєць додаємо м’яке вершкове масло, збиваємо міксером і вводимо олію. Ще раз все збиваємо до об’єднання всіх інгредієнтів.
- Просіємо і перемішаємо вінчиком усі сухі компоненти – борошно, розпушувач, соду, корицю, мускатний горіх.
- В масляну суміш додамо сипучу суміш і перемішаємо. Потім вводимо моркву та подрібнені горіхи.
- Ділимо тісто на три частини і випікаємо 3 коржі при температурі 170 °С 25 хвилин або до сухої шпажки. Готові коржі обертаємо в плівку і залишаємо відпочивати щонайменше 2-4 години в холодильнику.
- У чаші збиваємо вершки. Секрет швидкого збивання: холодні миски, вінчики міксера та вершки.
Як тільки маса тримає форму (стійкі піки), перестаємо збивати, щоб не перезбити. - Додати вершковий сир і цукрову пудру. І
збиваємо остаточно до однорідності. Прибираємо в холодильник.
Нехай полежить годину, набере міцність.
Пропорції сиру і пудри можна міняти, все залежить від вашого смаку. - Ділимо крем на рівні частини, в залежності від кількості коржів. На три коржі поділити крем порівну.
Перший корж просочити сиропом від вишні, нанести крем, зробити кремовий бортик і розподілити ромову вишню. - Повторюємо маніпуляції з другим
бісквітом і закриваємо третім не забуваємо його теж просочити.
Відправляємо торт в холодильник на ніч. - Потім покриваємо фінішним покриттям і прикрашаємо за Вашим бажанням і вподобанням.
Приємного приготування і смачного чаювання!
Якщо рецептик Вам сподобався залиште свій відгук, зберігайте його і діліться з друзями цією “вологою смакотою”.
Автор: tosha_homecook