Млинці на воді – 9 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

3273042afe851e1d7a3adb682cdf1df9

Млинці на воді – це чудовий варіант для тих, хто тримає піст. У добірці зібрані різні рецепти, до складу яких входить лише вода або навпіл з молоком. Усі варіанти перевірені часом. Для смачного результату важливо правильно приготувати тісто та добре розігріти сковорідку. Кількість борошна може змінюватись в залежності від якості, сорту і вологості. Тому рекомендую підсипати порційно. Млинці на воді обов’язково сподобаються усьому сімейству. Відкиньте всі сумніви та готуйте із задоволенням!

Ажурні млинці на воді з дірочками

Ажурні млинці на воді з дірочками втілюються в життя елементарно. У рецепті використовується куркума для додання привабливого відтінку. Як що немає спеції, з легкістю можна обійтися і без неї. Апетитні млинці дуже подобаються дітям. Для недільного сніданку це бездоганний варіант – не затратно за часом і смачно!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Вода тепла – 2 ст.
  • Куркума – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Розпушувач – 1 пакетик.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти. Ставимо воду нагріватися, але не кип’ятимо.

Крок 2. У чашці змішуємо сіль і підсолоджувач (цукор або його замінник). Наливаємо теплу воду і розбовтуємо, щоб кристалики розчинилися. Висипаємо розпушувач і знову перемішуємо складові.

722ed09d1bd8696ce5c8be9095014c7b

Крок 3. Здобрюємо олією і частинами висипаємо борошно, гарненько вимішуючи до гладкої текстури. Борошно можна взяти будь-яке або змішати кілька видів. Я вважаю за краще в цьому рецепті використовувати пшеничне.

725101c0a52c34c4965d24ad270b8f00

Крок 4. Для красивого відтінку підсипаємо куркуму, одночасно розмішуючи. Для кращого розподілу в млинцевій суміші, її можна відразу змішати з борошном.

52ee819e2a0fc47c7d446d6e724bcb2b

Крок 5. Відставляємо млинцеву суміш набрякнути. Нагріваємо млинницю або сковороду, встановивши помірне полум’я.

88ab63f67f63c83f295bb0354f950801

Крок 6. Виливаємо в сковороду олію. Налив тісто і розподіляючи його, прокручуємо сковорідку. Помістивши вогонь, зменшуємо полум’я. Підсмажуємо з двох сторін.

b9817225dc5f0a00ad3821f17d443362

Крок 7. Спечені млинці залишаємо постояти. Трохи охолов, вони стануть податливі.

a033106869521aaded75f7ff228fdccc

Крок 8. Звертаємо ажурні вироби трубочкою. Доповнюємо будь-якими солодкими або солоними соусами і начинками. Смачного!

1d2e6d569760027f2ecf8f7ac8711bc9

Пісні млинці на воді без яєць

Пісні млинці на воді без яєць зможе спекти кожен. Доступні складові стовідсотково є на кожній кухні. Жарка млинців не витратна за часом. Якщо хочеться чогось смачного і швидкого до чаю, це оптимальний варіант. Ніжні млинці, як ніщо інше, підходять для сніданків і як ласощі до гарячих напоїв.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Сода харчова / розпушувач – 0,5 ч.л. / 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо складові.

Крок 2. Просіюємо борошно в ємність зі стінками, щоб зручно було вимішувати.

d375fc261d32bb7b524483864af5f6e3

Крок 3. Заливаємо по трішки воду, краще використовувати підігріту. Гарненько змішуємо, застосувавши ручне пристосування.

87e0c18436c257555d61a9de6b18c580

Крок 4. Здобрюємо цукром і ваніліном, якщо ласощі передбачає солодкість. Солимо для балансу смаку і розмішуємо.

3a96c8ead34d8345870fde4241a75bf8

Крок 5. Виливаємо рафіновану олію і грунтовно об’єднуємо млинцеву субстанцію.

157de7c594793acd2b60b72d28ad634f

Крок 6. Додаємо питну соду (або замінюємо розпушувачем) і розмішуємо.

0705927f39f6a74ed8a8f0d4f63c3bae

Крок 7. Даємо масі трохи набрякнути. Зазвичай це займає хвилин 10. Як що немає часу, допустимо пропустити цей крок. Поки буде грітися сковорідка, тісто трохи постоїть. Цього часу вистачить. Якщо тіста багато, то для швидкості смаження використовуємо 2 сковороди.

dae4d21f946953658132f71138169df5

Крок 8. Включаємо плиту. Прогріваємо млинницю до гарячого стану, встановивши помірне полум’я. Акуратно наливаємо тісто і розділимо масу по діаметру. Щоб тісто розлилося рівномірно, перевертаємо млинницю з боку в бік. Поміщаємо на плиту, зменшивши полум’я.

019a141962f140f21c4beb942551d133

Крок 9. Підсмаживши, піддіваємо лопаткою, кладемо обсмаженою стороною вгору і підрум’янюємо з іншого боку.

dc60929ad93371d24af252286e695255

Крок 10. Ласощі їмо з медом або іншою солодкістю. Смачного!

97ee998ca6e9326cc58aca6e279a223b

Млинці на мінеральній воді з дірочками

Млинці на мінеральній воді з дірочками володіють незвичайним смаком і залучають своїм зовнішнім виглядом. Виріб може бути різним до смаку. Для ласунів додатково можна подати солодкі сиропи. Якщо млинці припускають закуску, кладемо менше цукру.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Вода мінеральна – 2 ст.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
  • Молоко – 1 ст.
  • Олія / вершкове – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Прочитавши опис, збираємо інгредієнти.

Крок 2. Змішуємо стакан мінералки з молоком. Відправляємо до рідини яйця. Солимо, всипаємо цукор. На цьому етапі регулюємо солодкість вироби.

ad9785a443365111cdc901ce6fda2341

Крок 3. Збиваємо, поки вміст не з’єднається.

9f49a1e7c1f9dcbb374b62001e784f36

Крок 4. Порційно висипаємо просіяне борошно. Я завжди використовую пшеничне, або змішане навпіл з іншим видом.

d35026aeb7153d0081f8edbc59555230

Крок 5. Грунтовно вимішуємо до однорідності, позбавляючись від грудок.

d45cb55956f61a0399cc998c561d7d05

Крок 6. Заливаємо залишки мінералки і змішуємо, довівши млинцеву субстанцію до гладкості. Завдяки газованій воді, млинці виходять з дірочками.

8077e0f8ab2394ea6de11c007a919fa1

Крок 7. Додаємо розтоплене вершкове масло.

08b36b4d7419efa227485e4dd1e0a240

Крок 8. Розмішуємо до об’єднання в гладку суміш.

d05e36a8a002bc9f9207390a8000df00

Крок 9. Добре розігріваємо, промазану олією млинницю, на помірному полум’ї. На розпеченій площі розливаємо половник млинцевої субстанції, формуючи млинець. Зменшуємо полум’я до стану нижче середнього. Смажимо з обох сторін, перевертаючи лопаткою, щоб не обпекти руки.

c736916e5cc1bcda370cd28fa50ba4be

Крок 10. Спечені млинці їмо з улюбленими доповненнями. Смачного!

a4ef8860d30714ca465514682c63fa14

Пишні дріжджові млинці на воді

Пишні млинці на воді з дріжджами виходять неймовірно ніжними. Тісто готується просто, але вимагає деякого часу, щоб дріжджі почали працювати. Для рецепта рекомендую використовувати перевірені дріжджі. Від цього залежить успішний результат. Дріжджові млинці подають зі сметаною.

Час готування – 7 ч. 00 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно грубого помелу – 320 гр.
  • Вода – 550 мл.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 1-2 ст.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти за списком.

Крок 2. Закип’ятив воду, виливаємо в миску 200 мілілітрів.

3cc9d107f988a63b3c16df20de916602

Крок 3. Додаємо борошно, перемішуючи. Всього потрібно заварити 3 столові ложки борошна.

000564b56ea430eed932ae85a64630cc

Крок 4. Одержану масу прикриваємо плівкою і відставляємо в сторону на 6-8 годин.

2d013ad714f8d6ff422fcbc63bbdbaa5

Крок 5. Підігріваємо 350 мілілітрів води, розводимо в ній дріжджі і цукор, солимо. Розмішавши, даємо постояти 15 хвилин.

582a28944b8c866a88b50de4632cb20e

Крок 6. В отриману масу потроху додаємо борошно.

1c58e966f814a6d555c6dd51c7e38b73

Крок 7. Вимішуємо вінчиком.

34abacc30740be7b31e13f1bb98d8eaa

Крок 8. До дріжджової маси перекладаємо заварене.

ab9c8734f4bd39d389b88f251d8728ff

Крок 9. Ретельно збиваємо, щоб не було грудочок.

0c9c3b7100b495e8c70ae7181ebd8bd4

Крок 10. Затягуємо плівкою.

ab653274b5dedc12846890bbfa4ee1c5

Крок 11. Чекаємо, коли тісто підніметься. Мені знадобилося півгодини.

2cb73542d9e67022450c260542863542

Крок 12. Розігріваємо млинницю і змащуємо олією гарячу поверхню. Наливаємо тісто і розділимо по поверхні.

771929288d61033e4676f0421890b837

Крок 13. Підрум’янив, з одного боку, перевертаємо млинець і смажимо з іншого боку.

cb9b6a43837dc63e0988471f75483e17

Крок 14. Так випікаємо всі млинці, кожен раз промазуючи сковорідку олією.

29c5854fc331fb926c582cf168526ae6

Крок 15. Подаємо товсті млинці з варенням або сметаною. Смачного!

7e73cc9c72da662c885d6b9d4c2d767c

Заварні млинці на окропі

Заварні млинці на окропі готуються супер просто. Не потрібно бути професійним кулінаром, щоб впоратися з елементарним рецептом. Щоб млинці вдалися, потрібна хороша сковорода і свіжі продукти для приготування тіста. Дотримуючись інструкції, рецепт вийде з першого разу.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Вода – 330 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1-2 ст.л.
  • Сода – ⅓ ч.л.
  • Олія / вершкове – 2 ст.л.
  • Сіль – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця категорії С1 вбиваємо в високу миску. Висипаємо сіль і цукор. Збиваємо до однорідності. Підливаючи половину норми теплої води, не перестаємо об’єднувати все електричним приладом. При відсутності використовуємо ручне пристосування.

8c42e517bc3a57d02834482127dff6e5

Крок 2. Висипаємо борошно, просіювати необов’язково.

c4d2012267f2376c990be19c25f30ed8

Крок 3. Змішуємо складові до однорідності.

99bca7f7bbb94c19947a366c73243f15

Крок 4. Кип’ятимо воду, що залишилася і змішуємо з содою. Сода затушкується окропом при інтенсивному розмішуванні. Виливаємо субстанцію до отриманої суміші і розмішуємо.

a969dd2c4f589aa87f45e25ba5c2d22c

Крок 5. Додаємо розтоплюємо вершкове масло (воно додасть ніжний смак) і знову змішуємо.

9bb4a26567b994bce1e2f4fa9c3f4524

Крок 6. Даємо млинцевій масі відпочити хвилин 20, якщо є час.

5b8a1dfdf16fcbd545bedff25493d93c

Крок 7. Прогріваємо сковороду на досить сильному полум’ї і перший раз промазуємо гарячу площу олією. Розділимо тісто по діаметру, формуючи млинець обертаючими рухами. Зменшуємо полум’я. Обсмажуємо з двох сторін. Підсмаживши з одного боку і підчепивши лопаткою, продовжуємо жарку з іншого боку.

181c1533ffa857c8a98041f5f86d0b8d

Крок 8. Так смажимо інші млинці. При нестачі часу, щоб скоротити тимчасові витрати, раджу смажити на двох сковорідках.

b32bf372448de28d983db77ae2873dd1

Крок 9. Їмо з начинками або сиропами. Смачного!

721fbfaa2c09bfbce01e98dcd01bd555

Житні млинці на воді

Житні млинці на воді – блюдо, яке передбачає солону закуску. Виріб використовують замість хліба або коржів. У житній млинець можна закрутити будь-яку начинку. Наприклад, сир з шинкою. Це хороший і ситний варіант для смачного перекусу.

Час готування – 4 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Борошно біла – 1 ст.
  • Вода – 6 ст.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Борошно житнє – 2 ст.
  • Лимонна кислота – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо яйця в високу миску.

Крок 2. Виливаємо півсклянки води.

d4a0c21147c761f51f93fedb3e5120d6

Крок 3. Змішуємо, встановивши мінімальну швидкість на агрегаті.

Крок 4. Трохи житнього борошна висипаємо в чашу.

328cb3fe22455d95b236c8589328ce4f

Крок 5. Поступово підливаємо рідину (трохи води залишаємо) і додаємо ще борошна. Таким чином вимішуємо, щоб позбутися від борошняних грудочок.

dd74e0bcfa8e13258232a7159f7ef3cf

Крок 6. Вийде маса середньої густоти.

d123a695fdb48baf03dfbdc7fcaf1853

Крок 7. Суміш поступово додаємо до яєчної, продовжуючи змішувати.

60afe66800517f9561f952c8c4b54c10

Крок 8. Коли складові об’єдналися, підсипаємо біле борошно.

393ddf6bcc093417ff03dbfe96c0880b

Крок 9. Змішуємо на мінімальних оборотах і додаємо частину води.

84ad15c578558c565a2084ed84e8a88a

Крок 10. Розмішавши, додаємо олію.

6267247d8991d6bd6138de101a8b398f

Крок 11. Об’єднуємо компоненти.

d4c6818ad60c5464c7053489ad66a6f7

Крок 12. Кладемо цукор.

25f4c57605f39542c8a5570c79f87bcb

Крок 13. Поєднавши, висипаємо сіль.

44d2cd830f16c718ae895b542d86d8f3

Крок 14. Виливаємо воду.

3e2fcdce4b6cb3054988d751bb11aae7

Крок 15. Перемішуємо.

8ebb94772d5dd5e050bab2e59ff339b8

Крок 16. З’єднуємо лимонку і соду.

74e572e89212a1dd53954667013f77e2

Крок 17. Висипаємо в тісто.

5a86d63aeb68c0cd5cac83429e381113

Крок 18. Ретельно вимішуємо. Включаємо плиту, встановивши сильне полум’я, і поміщаємо сковороду розігріватися.

500e7e395c87c4fa7d84f3e0ba6bf3f4

Крок 19. На розігріту, змащену, перед випічкою першого млинця, олією поверхню, наливаємо тісто і обертаємо сковорідкою, щоб воно рівномірно розподілилося в млинець. Робимо нагрів менше. Смажимо до золотистості з двох сторін.

7566b7f04214b209b555d19fa81afaf6

Крок 20. Таким чином випікаємо всі млинці. Якщо тіста багато, щоб прискорити процес, беремо дві сковорідки.

Крок 21. Вироби укладаємо один на одного.

11e35ae208500199b523299face0c414

Крок 22. Житні млинчики частіше вживають з солоними начинками. Смачного!

ec9a80b3701c94eb2a375b6d3c1191aa

Вівсяні млинці на молоці

Вівсяні млинці на молоці за цим рецептом спече кожна господиня і навіть початківець кулінар. Апетитні млинці подають зі сметаною або солодкими доповненнями. Все залежить від смакових уподобань. Вівсяне частування ідеально підходить для тих, хто стежить за харчуванням.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Борошно вівсяна – 240 гр.
  • Молоко – 500 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1-3 ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Ознайомившись з рецептурою, готуємо інгредієнти. Вівсяне борошно використовуємо магазинне або мелимо геркулес

Крок 2. Розбиваємо курячі яйця. Далі потрібно всипати цукор і сіль. Наскільки вони будуть солодкі, визначаємо на свій розсуд.

9fe5d7fd39688ffa1bf37e4e2cfac548

Крок 3. Підливаємо по трішки підігріте молоко.

29517083eddecaef14eb933c1c4d0407

Крок 4. Висипаємо частину борошна, слідом кладемо розпушувач і залишки борошна.

61a5c94999b33739246e27e2f4664cff

Крок 5. Ретельно позбавляємося від борошняних грудочок, інтенсивно орудуючи ручним або електричним пристосуванням. Настоюємо 10 хвилин.

c112532998bae95b14c5d6264d93b6eb

Крок 6. Коли сковорідка розігріється, змащуємо поверхню олією. Якщо сковорідка антипригарна, можна не промаслювати. Виливаємо половник млинцевої маси і формуємо на розігрітій площі тонкий млинець, повертаючи сковорідку з боку в бік. Коли тісто зверху схопиться, а краї підрум’яняться, перевертаємо і допікаємо.

99c1069ee7085a748466029cc8fdfc9b

Крок 7. Печемо млинці, складаючи вироби в стопку.

9abe5c976d6a6807da50f7247b3b9970

Крок 8. Їмо випічку з солодощами або сметаною. Смачного!

cefe52c7dd686ed7f875a5146b3d48d5

ПП млинці з рисовим борошном на воді

ПП млинці з рисовим борошном на воді не вимагають особливих навичок для свого виконання. Тонкі млинці виходять неймовірно смачними. Закуску доповнюють топпінгами або роблять солодкої. Також млинці підходять для фарширування солоними наповненнями. Але в цьому випадку тісто робимо нейтральним.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 140 гр.
  • Вода гаряча – 150 мл.
  • Молоко 2,5% – 300 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Замінник цукру – 2 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо всі необхідні інгредієнти.

Крок 2. У високу ємність розбиваємо 2 яйця категорії С1. Якщо яйця дрібні, то беремо 3.

c5537c07ec1909b2e1c6ca077df78d39

Крок 3. Кладемо половину чайної ложки солі і замінник цукру на свій розсуд і розмішуємо.

e5d13f968ce457f5b3623362a0c2b908

Крок 4. Наливаємо попередньо 300 мілілітрів підігрітого молока, вміст жиру в якому не перевищує 1,5% -2,5%. Якщо молоко 1,5%, то борошна доведеться додати трохи більше. Дивимося по консистенції.

328fe8634bf21211269f4cd14733f2c6

Крок 5. Вводимо 150 мілілітрів підігрітої води, але не киплячу.

971513ed5ac70645a638382b1304e7c0

Крок 6. Розмішавши, додаємо 140 грамів борошна порційно, добре розмішуючи після кожної порції. Так в тісті не будуть утворюватися грудочки, а текстура буде гладкою.

7aee9febd1e5246962677a2613c84aca

Крок 7. Щоб швидко позбутися від грудочок, застосовуємо електроприлад і вимішуємо на низьких оборотах. Здобрюємо олією. Об’єднуємо інгредієнти і залишаємо настояться 10 хвилин. Як що немає часу, залишаємо, поки млинниця НЕ розігріється. Перед випіканням кожного млинчика, розмішуємо тісто, так як борошно осідає на дно.

7aa3c3921c7cce4341d0815c2833d773

Крок 8. Прогріваємо сковороду на сильному полум’я і змащуємо поверхню олією, перед випічкою першого млинчика. Використовуючи антипригарну сковорідку, змащувати маслом її необов’язково. За допомогою половника розділимо тісто. Обертаємо сковорідку, щоб сформувався млинець. Поміщаємо на плиту і зменшуємо полум’я. Смажимо на помірному вогні з двох сторін.

9d255e6367c7750c98292022e1b05253

Крок 9. Випікаємо так всі млинці, складаємо трубочками, доповнюємо наповнювачами. Для тих, хто не любить солодке, використовуємо солоні або нейтральні наповнювачі на зразок вершкового сиру, зелені, свіжих овочів та інших продуктів. Смачного!

c7b6504952ed4f956179a66317a73b5a

Млинці на воді з кукурудзяним борошном

Млинці на воді з кукурудзяним борошном мають досить цікавий смак. Приготування мало чим відрізняється від традиційних млинців на білій борошні. Рецепт вийде з першого разу, якщо відходити від докладної рецептури. Смачні млинці можуть бути солодкими або універсальними, щоб кожен присмачив млинці улюбленими продуктами.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 9

Інгредієнти:

  • Борошно кукурудзяна – 1 ст.
  • Вода – 200 мл.
  • Яйця курячі великі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5-1 ст.л.
  • Сода питна – 0,5 ч.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Оцет 9% – 1,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, спираючись на пропорції, наведені в списку.

Крок 2. У чашку вивантажуємо великі яйця. Якщо яйця дрібні, додаємо 3.

58e48245fc74e92cf5548c6cfa4a5aba

Крок 3. Доливаємо 200 мілілітрів підігрітої, але не киплячої води.

fd63c800a5c58ec45c0edbdc964d694c

Крок 4. Далі необхідно висипати цукор і сіль. Знаряддя ручним пристосуванням, збовтуємо до однорідності. Для тих, хто обмежує споживання цукру, щоб надати солодощі випічці, використовуємо замінник цукру – стевію або еритрит.

5a75627ead1cf2b0c2f786e02e2d28b6

Крок 5. Висипаємо борошно. Гасимо соду оцтом і виливаємо до решти складових.

04de5e1d362ba691a62be22731c85e43

Крок 6. Активно розбиваємо грудочки. Ми залишаємо постояти, щоб маса набухла. Включаємо плиту, встановивши середнє полум’я і розміщуємо сковорідку. Розпечену сковорідку змащуємо олією.

fbb3927393fc60e4a3cb84605fd1cc37

Крок 7. Розмішавши тісто, розділимо по сковорідці круглі заготовки. Для зручності і рівномірного розподілу тіста обертаємо її. Печемо млинці, поки тісто не підсмажиться. Перевертаємо лопаткою і підрум’янюємо. Укладаємо випічку, формуючи стопку. Накриваємо, щоб вироби не підсихали.

fb2182534914d4c45b8210beb00e7168

Крок 8. Коли випічка готова, звертаємо їх трубочкою і доповнюємо сметаною. Випічка чудово поєднується з сиром, шинкою. Смачного!

834f1b1c638176d22bb79d89df6fbd0f

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал