Млинці на воді – це чудовий варіант для тих, хто тримає піст. У добірці зібрані різні рецепти, до складу яких входить лише вода або навпіл з молоком. Усі варіанти перевірені часом. Для смачного результату важливо правильно приготувати тісто та добре розігріти сковорідку. Кількість борошна може змінюватись в залежності від якості, сорту і вологості. Тому рекомендую підсипати порційно. Млинці на воді обов’язково сподобаються усьому сімейству. Відкиньте всі сумніви та готуйте із задоволенням!
Ажурні млинці на воді з дірочками
Ажурні млинці на воді з дірочками втілюються в життя елементарно. У рецепті використовується куркума для додання привабливого відтінку. Як що немає спеції, з легкістю можна обійтися і без неї. Апетитні млинці дуже подобаються дітям. Для недільного сніданку це бездоганний варіант – не затратно за часом і смачно!
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Борошно – 1 ст.
- Вода тепла – 2 ст.
- Куркума – 0,5 ч.л.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Розпушувач – 1 пакетик.
- Олія – 4 ст.л.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо продукти. Ставимо воду нагріватися, але не кип’ятимо.
Крок 2. У чашці змішуємо сіль і підсолоджувач (цукор або його замінник). Наливаємо теплу воду і розбовтуємо, щоб кристалики розчинилися. Висипаємо розпушувач і знову перемішуємо складові.
Крок 3. Здобрюємо олією і частинами висипаємо борошно, гарненько вимішуючи до гладкої текстури. Борошно можна взяти будь-яке або змішати кілька видів. Я вважаю за краще в цьому рецепті використовувати пшеничне.
Крок 4. Для красивого відтінку підсипаємо куркуму, одночасно розмішуючи. Для кращого розподілу в млинцевій суміші, її можна відразу змішати з борошном.
Крок 5. Відставляємо млинцеву суміш набрякнути. Нагріваємо млинницю або сковороду, встановивши помірне полум’я.
Крок 6. Виливаємо в сковороду олію. Налив тісто і розподіляючи його, прокручуємо сковорідку. Помістивши вогонь, зменшуємо полум’я. Підсмажуємо з двох сторін.
Крок 7. Спечені млинці залишаємо постояти. Трохи охолов, вони стануть податливі.
Крок 8. Звертаємо ажурні вироби трубочкою. Доповнюємо будь-якими солодкими або солоними соусами і начинками. Смачного!
Пісні млинці на воді без яєць
Пісні млинці на воді без яєць зможе спекти кожен. Доступні складові стовідсотково є на кожній кухні. Жарка млинців не витратна за часом. Якщо хочеться чогось смачного і швидкого до чаю, це оптимальний варіант. Ніжні млинці, як ніщо інше, підходять для сніданків і як ласощі до гарячих напоїв.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 1 ст.
- Вода – 1 ст.
- Сода харчова / розпушувач – 0,5 ч.л. / 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 4 ст.л.
- Ванілін – 1 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо складові.
Крок 2. Просіюємо борошно в ємність зі стінками, щоб зручно було вимішувати.
Крок 3. Заливаємо по трішки воду, краще використовувати підігріту. Гарненько змішуємо, застосувавши ручне пристосування.
Крок 4. Здобрюємо цукром і ваніліном, якщо ласощі передбачає солодкість. Солимо для балансу смаку і розмішуємо.
Крок 5. Виливаємо рафіновану олію і грунтовно об’єднуємо млинцеву субстанцію.
Крок 6. Додаємо питну соду (або замінюємо розпушувачем) і розмішуємо.
Крок 7. Даємо масі трохи набрякнути. Зазвичай це займає хвилин 10. Як що немає часу, допустимо пропустити цей крок. Поки буде грітися сковорідка, тісто трохи постоїть. Цього часу вистачить. Якщо тіста багато, то для швидкості смаження використовуємо 2 сковороди.
Крок 8. Включаємо плиту. Прогріваємо млинницю до гарячого стану, встановивши помірне полум’я. Акуратно наливаємо тісто і розділимо масу по діаметру. Щоб тісто розлилося рівномірно, перевертаємо млинницю з боку в бік. Поміщаємо на плиту, зменшивши полум’я.
Крок 9. Підсмаживши, піддіваємо лопаткою, кладемо обсмаженою стороною вгору і підрум’янюємо з іншого боку.
Крок 10. Ласощі їмо з медом або іншою солодкістю. Смачного!
Млинці на мінеральній воді з дірочками
Млинці на мінеральній воді з дірочками володіють незвичайним смаком і залучають своїм зовнішнім виглядом. Виріб може бути різним до смаку. Для ласунів додатково можна подати солодкі сиропи. Якщо млинці припускають закуску, кладемо менше цукру.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 2 ст.
- Вода мінеральна – 2 ст.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
- Молоко – 1 ст.
- Олія / вершкове – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Прочитавши опис, збираємо інгредієнти.
Крок 2. Змішуємо стакан мінералки з молоком. Відправляємо до рідини яйця. Солимо, всипаємо цукор. На цьому етапі регулюємо солодкість вироби.
Крок 3. Збиваємо, поки вміст не з’єднається.
Крок 4. Порційно висипаємо просіяне борошно. Я завжди використовую пшеничне, або змішане навпіл з іншим видом.
Крок 5. Грунтовно вимішуємо до однорідності, позбавляючись від грудок.
Крок 6. Заливаємо залишки мінералки і змішуємо, довівши млинцеву субстанцію до гладкості. Завдяки газованій воді, млинці виходять з дірочками.
Крок 7. Додаємо розтоплене вершкове масло.
Крок 8. Розмішуємо до об’єднання в гладку суміш.
Крок 9. Добре розігріваємо, промазану олією млинницю, на помірному полум’ї. На розпеченій площі розливаємо половник млинцевої субстанції, формуючи млинець. Зменшуємо полум’я до стану нижче середнього. Смажимо з обох сторін, перевертаючи лопаткою, щоб не обпекти руки.
Крок 10. Спечені млинці їмо з улюбленими доповненнями. Смачного!
Пишні дріжджові млинці на воді
Пишні млинці на воді з дріжджами виходять неймовірно ніжними. Тісто готується просто, але вимагає деякого часу, щоб дріжджі почали працювати. Для рецепта рекомендую використовувати перевірені дріжджі. Від цього залежить успішний результат. Дріжджові млинці подають зі сметаною.
Час готування – 7 ч. 00 хв.
Час приготування – 45 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно грубого помелу – 320 гр.
- Вода – 550 мл.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Цукор-пісок – 1-2 ст.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти за списком.
Крок 2. Закип’ятив воду, виливаємо в миску 200 мілілітрів.
Крок 3. Додаємо борошно, перемішуючи. Всього потрібно заварити 3 столові ложки борошна.
Крок 4. Одержану масу прикриваємо плівкою і відставляємо в сторону на 6-8 годин.
Крок 5. Підігріваємо 350 мілілітрів води, розводимо в ній дріжджі і цукор, солимо. Розмішавши, даємо постояти 15 хвилин.
Крок 6. В отриману масу потроху додаємо борошно.
Крок 7. Вимішуємо вінчиком.
Крок 8. До дріжджової маси перекладаємо заварене.
Крок 9. Ретельно збиваємо, щоб не було грудочок.
Крок 10. Затягуємо плівкою.
Крок 11. Чекаємо, коли тісто підніметься. Мені знадобилося півгодини.
Крок 12. Розігріваємо млинницю і змащуємо олією гарячу поверхню. Наливаємо тісто і розділимо по поверхні.
Крок 13. Підрум’янив, з одного боку, перевертаємо млинець і смажимо з іншого боку.
Крок 14. Так випікаємо всі млинці, кожен раз промазуючи сковорідку олією.
Крок 15. Подаємо товсті млинці з варенням або сметаною. Смачного!
Заварні млинці на окропі
Заварні млинці на окропі готуються супер просто. Не потрібно бути професійним кулінаром, щоб впоратися з елементарним рецептом. Щоб млинці вдалися, потрібна хороша сковорода і свіжі продукти для приготування тіста. Дотримуючись інструкції, рецепт вийде з першого разу.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 1 ст.
- Вода – 330 мл.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1-2 ст.л.
- Сода – ⅓ ч.л.
- Олія / вершкове – 2 ст.л.
- Сіль – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця категорії С1 вбиваємо в високу миску. Висипаємо сіль і цукор. Збиваємо до однорідності. Підливаючи половину норми теплої води, не перестаємо об’єднувати все електричним приладом. При відсутності використовуємо ручне пристосування.
Крок 2. Висипаємо борошно, просіювати необов’язково.
Крок 3. Змішуємо складові до однорідності.
Крок 4. Кип’ятимо воду, що залишилася і змішуємо з содою. Сода затушкується окропом при інтенсивному розмішуванні. Виливаємо субстанцію до отриманої суміші і розмішуємо.
Крок 5. Додаємо розтоплюємо вершкове масло (воно додасть ніжний смак) і знову змішуємо.
Крок 6. Даємо млинцевій масі відпочити хвилин 20, якщо є час.
Крок 7. Прогріваємо сковороду на досить сильному полум’ї і перший раз промазуємо гарячу площу олією. Розділимо тісто по діаметру, формуючи млинець обертаючими рухами. Зменшуємо полум’я. Обсмажуємо з двох сторін. Підсмаживши з одного боку і підчепивши лопаткою, продовжуємо жарку з іншого боку.
Крок 8. Так смажимо інші млинці. При нестачі часу, щоб скоротити тимчасові витрати, раджу смажити на двох сковорідках.
Крок 9. Їмо з начинками або сиропами. Смачного!
Житні млинці на воді
Житні млинці на воді – блюдо, яке передбачає солону закуску. Виріб використовують замість хліба або коржів. У житній млинець можна закрутити будь-яку начинку. Наприклад, сир з шинкою. Це хороший і ситний варіант для смачного перекусу.
Час готування – 4 ч. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Борошно біла – 1 ст.
- Вода – 6 ст.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Борошно житнє – 2 ст.
- Лимонна кислота – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Розбиваємо яйця в високу миску.
Крок 2. Виливаємо півсклянки води.
Крок 3. Змішуємо, встановивши мінімальну швидкість на агрегаті.
Крок 4. Трохи житнього борошна висипаємо в чашу.
Крок 5. Поступово підливаємо рідину (трохи води залишаємо) і додаємо ще борошна. Таким чином вимішуємо, щоб позбутися від борошняних грудочок.
Крок 6. Вийде маса середньої густоти.
Крок 7. Суміш поступово додаємо до яєчної, продовжуючи змішувати.
Крок 8. Коли складові об’єдналися, підсипаємо біле борошно.
Крок 9. Змішуємо на мінімальних оборотах і додаємо частину води.
Крок 10. Розмішавши, додаємо олію.
Крок 11. Об’єднуємо компоненти.
Крок 12. Кладемо цукор.
Крок 13. Поєднавши, висипаємо сіль.
Крок 14. Виливаємо воду.
Крок 15. Перемішуємо.
Крок 16. З’єднуємо лимонку і соду.
Крок 17. Висипаємо в тісто.
Крок 18. Ретельно вимішуємо. Включаємо плиту, встановивши сильне полум’я, і поміщаємо сковороду розігріватися.
Крок 19. На розігріту, змащену, перед випічкою першого млинця, олією поверхню, наливаємо тісто і обертаємо сковорідкою, щоб воно рівномірно розподілилося в млинець. Робимо нагрів менше. Смажимо до золотистості з двох сторін.
Крок 20. Таким чином випікаємо всі млинці. Якщо тіста багато, щоб прискорити процес, беремо дві сковорідки.
Крок 21. Вироби укладаємо один на одного.
Крок 22. Житні млинчики частіше вживають з солоними начинками. Смачного!
Вівсяні млинці на молоці
Вівсяні млинці на молоці за цим рецептом спече кожна господиня і навіть початківець кулінар. Апетитні млинці подають зі сметаною або солодкими доповненнями. Все залежить від смакових уподобань. Вівсяне частування ідеально підходить для тих, хто стежить за харчуванням.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Борошно вівсяна – 240 гр.
- Молоко – 500 мл.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1-3 ч.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Ознайомившись з рецептурою, готуємо інгредієнти. Вівсяне борошно використовуємо магазинне або мелимо геркулес
Крок 2. Розбиваємо курячі яйця. Далі потрібно всипати цукор і сіль. Наскільки вони будуть солодкі, визначаємо на свій розсуд.
Крок 3. Підливаємо по трішки підігріте молоко.
Крок 4. Висипаємо частину борошна, слідом кладемо розпушувач і залишки борошна.
Крок 5. Ретельно позбавляємося від борошняних грудочок, інтенсивно орудуючи ручним або електричним пристосуванням. Настоюємо 10 хвилин.
Крок 6. Коли сковорідка розігріється, змащуємо поверхню олією. Якщо сковорідка антипригарна, можна не промаслювати. Виливаємо половник млинцевої маси і формуємо на розігрітій площі тонкий млинець, повертаючи сковорідку з боку в бік. Коли тісто зверху схопиться, а краї підрум’яняться, перевертаємо і допікаємо.
Крок 7. Печемо млинці, складаючи вироби в стопку.
Крок 8. Їмо випічку з солодощами або сметаною. Смачного!
ПП млинці з рисовим борошном на воді
ПП млинці з рисовим борошном на воді не вимагають особливих навичок для свого виконання. Тонкі млинці виходять неймовірно смачними. Закуску доповнюють топпінгами або роблять солодкої. Також млинці підходять для фарширування солоними наповненнями. Але в цьому випадку тісто робимо нейтральним.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Борошно рисове – 140 гр.
- Вода гаряча – 150 мл.
- Молоко 2,5% – 300 мл.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Замінник цукру – 2 ст.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо всі необхідні інгредієнти.
Крок 2. У високу ємність розбиваємо 2 яйця категорії С1. Якщо яйця дрібні, то беремо 3.
Крок 3. Кладемо половину чайної ложки солі і замінник цукру на свій розсуд і розмішуємо.
Крок 4. Наливаємо попередньо 300 мілілітрів підігрітого молока, вміст жиру в якому не перевищує 1,5% -2,5%. Якщо молоко 1,5%, то борошна доведеться додати трохи більше. Дивимося по консистенції.
Крок 5. Вводимо 150 мілілітрів підігрітої води, але не киплячу.
Крок 6. Розмішавши, додаємо 140 грамів борошна порційно, добре розмішуючи після кожної порції. Так в тісті не будуть утворюватися грудочки, а текстура буде гладкою.
Крок 7. Щоб швидко позбутися від грудочок, застосовуємо електроприлад і вимішуємо на низьких оборотах. Здобрюємо олією. Об’єднуємо інгредієнти і залишаємо настояться 10 хвилин. Як що немає часу, залишаємо, поки млинниця НЕ розігріється. Перед випіканням кожного млинчика, розмішуємо тісто, так як борошно осідає на дно.
Крок 8. Прогріваємо сковороду на сильному полум’я і змащуємо поверхню олією, перед випічкою першого млинчика. Використовуючи антипригарну сковорідку, змащувати маслом її необов’язково. За допомогою половника розділимо тісто. Обертаємо сковорідку, щоб сформувався млинець. Поміщаємо на плиту і зменшуємо полум’я. Смажимо на помірному вогні з двох сторін.
Крок 9. Випікаємо так всі млинці, складаємо трубочками, доповнюємо наповнювачами. Для тих, хто не любить солодке, використовуємо солоні або нейтральні наповнювачі на зразок вершкового сиру, зелені, свіжих овочів та інших продуктів. Смачного!
Млинці на воді з кукурудзяним борошном
Млинці на воді з кукурудзяним борошном мають досить цікавий смак. Приготування мало чим відрізняється від традиційних млинців на білій борошні. Рецепт вийде з першого разу, якщо відходити від докладної рецептури. Смачні млинці можуть бути солодкими або універсальними, щоб кожен присмачив млинці улюбленими продуктами.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 9
Інгредієнти:
- Борошно кукурудзяна – 1 ст.
- Вода – 200 мл.
- Яйця курячі великі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 0,5-1 ст.л.
- Сода питна – 0,5 ч.л.
- Олія – для смаження.
- Сіль – ¼ ч.л.
- Оцет 9% – 1,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти, спираючись на пропорції, наведені в списку.
Крок 2. У чашку вивантажуємо великі яйця. Якщо яйця дрібні, додаємо 3.
Крок 3. Доливаємо 200 мілілітрів підігрітої, але не киплячої води.
Крок 4. Далі необхідно висипати цукор і сіль. Знаряддя ручним пристосуванням, збовтуємо до однорідності. Для тих, хто обмежує споживання цукру, щоб надати солодощі випічці, використовуємо замінник цукру – стевію або еритрит.
Крок 5. Висипаємо борошно. Гасимо соду оцтом і виливаємо до решти складових.
Крок 6. Активно розбиваємо грудочки. Ми залишаємо постояти, щоб маса набухла. Включаємо плиту, встановивши середнє полум’я і розміщуємо сковорідку. Розпечену сковорідку змащуємо олією.
Крок 7. Розмішавши тісто, розділимо по сковорідці круглі заготовки. Для зручності і рівномірного розподілу тіста обертаємо її. Печемо млинці, поки тісто не підсмажиться. Перевертаємо лопаткою і підрум’янюємо. Укладаємо випічку, формуючи стопку. Накриваємо, щоб вироби не підсихали.
Крок 8. Коли випічка готова, звертаємо їх трубочкою і доповнюємо сметаною. Випічка чудово поєднується з сиром, шинкою. Смачного!