Домашній, простий, та неймовірно смачний торт. У його складі – медові коржі з додаванням какао і крем на основі сметани і вареного згущеного молока, який за смаком і кольором дуже нагадує цукерки «Корівка». Раджу Вам зберегти та приготувати цю смакоту!
Для рецепта вам знадобиться:
Для тіста:
- 600 г борошна
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 150 г меду
- 150 г вершкового масла
- 30 г какао-порошку
- 1 ч. ложка соди
Для крему:
- 500-700 г сметани 30-40% (або 1,2 кг сметани 15-20%)
- 380 г вареної згущенки
Вага торта близько 2 кг
Рецепт приготування:
Сметанний крем готується з жирної сметаною, жирністю 30% і вище і сметана просто збивається з цукром. Але якщо такої сметани немає, то можна взяти сметану меншої жирності і попередньо її відважити. Сметану викладаємо в мішок для відважування сиру або можна просто скласти марлю в 4 шари і застелити цією марлею друшлак. Підвішуємо і залишаємо на кілька годин.
З сметани вийде зайва сироватка, вона стане більш густою, щільною і її легко можна буде збити з цукром в крем.
Всипаємо какао-порошок до борошна, розмішуємо і просіюємо.
Курячі яйця збиваємо з цукром. Дуже сильно збивати не потрібно.
Вершкове масло розтоплюємо.
Мед перекладаємо в глибокий сотейник, ставимо на плиту, розтоплюємо і нагріваємо до дуже гарячого. Не потрібно кип’ятити, оптимально довести до температури 70 ° С. Всипаємо негашену соду. Сода вступає в реакцію з кислотою, що міститься в меді, і в результаті виходить висока красива піна.
У цукрово-яєчну суміш виливаємо розтоплене вершкове масло, розмішуємо і поступово додаємо медову пінку.
Але не чекаємо поки суміш повністю охолоне, відразу вмішуємо борошно з какао. Спочатку замішуємо ложкою, а коли ложка буде насилу провертатися, переходимо на робочу поверхню. Замішуємо м’яке, рухоме тісто. Не намагайтеся, щоб тісто у вас вийшло абсолютно гладким і не липким, невелика липкість цілком може залишатися.
Тісто ділимо в залежності від бажаної кількості коржів. Я поділила на 8 частин. Кожен шматочок підкочуємо і накриваємо, щоб тісто не обвітрювалося.
Розкочуємо до бажаної товщини, в коло бажаного розміру. Я розкочувала коржі дуже тонко, до товщини приблизно 1-2 мм. При бажанні ви можете розгортати трохи товщі. Кожен корж густо наколюємо виделкою
і випікаємо в попередньо розігрітій до 160-180 ° С духовці до готовності. Печеться корж приблизно 5-7 хвилин. Поки в духовці перший корж, розгортаємо другий і так далі. В результаті у мене вийшло 13 коржів діаметром 20 см.
Прикрашати торт ми будемо крихтою. Для цього залишки тіста тонко розгортаємо, випікаємо, даємо повністю охолонути і розминаємо в крихту. Крихта нам знадобиться різного розміру. Зверху ми будемо викладати великі шматочки, які будуть як цятки у корови, тому красиві і великі шматочки відкладаємо, а все інше розмелюємо в дуже дрібну крихту.
Готується крем дуже просто – розмішуємо згущене молоко і сметану. Розмішуємо за допомогою міксера, але дуже акуратно, щоб крем не перебити.
Згущенку треба попередньо дістати з холодильника і дати зігрітися до кімнатної температури. Готовий крем обов’язково спробуйте. Якщо вирішите, що крем недостатньо солодкий, то додайте в крем трохи цукрової пудри. Я не додавала.
Щоб не помилитися з кількістю крему на кожен корж – розкладаємо всі коржі на робочій поверхні і на коржі ділимо крем.
Невелика кількість крему, приблизно як на один корж, залишаємо.
На тарілку для торта по черзі викладаємо коржі і промазуємо їх кремом.
Залишеним кремом вирівнюємо боки торта. Зверху розкладаємо великі шматочки, щоб вийшли цятки як у корови. Дрібною крихтою прокидаємо борти торта.
Торт залишаємо на робочому столі на 1-1,5 години, щоб коржі встигли просочитися. Потім прибираємо його на кілька годин в холодильник і торт готовий.
Приємного вам чаювання!
Відео рецепт:
Автор рецепту: Готовим с Ириной Хлебниковой