Ще один рецепт медового торта, який легко приготувати у домашніх умовах. М’який, ніжний повітряний тортик. Готувати його дуже просто та швидко.
Список потрібних інгредієнтів:
Тісто:
- 2 яйця
- 50 г маргарину
- 70 г цукру
- 2 ст. л. меду
- 0,5 ч. л. гашеної соди
- 2 ст. л. какао-порошку
- 1, 5 ст. борошна
Заварний крем:
- 400 мл молока
- 1 яйце
- 4 ст. л. цукру
- 2 ст. л. борошна
- Ванілін
- 50 г вершкового масла
Рецепт приготування:
- Приготування коржів. Яйця добре перемішати із цукром, додати розтоплений маргарин та мед.
- Окремо змішаємо просіяне борошно, какао та соду.
- Додамо сухі інгредієнти до яєць, замісимо еластичне тісто.
- Тісто розділити на 8 частин.
- Кожну частину тонко розкотити і випікати до золотистого кольору на листі, застеленому пергаментним папером.
- Кожен корж відразу обрізати по трафарету (я використала звичайну тарілку).
- Обрізки ми будемо використовувати для посипання.
- Приготування крему. Змішати всі інгредієнти, крім масла. Добре перемішати вінчиком, щоб не залишилися грудочки борошна.
- Поставити на вогонь і варити, помішуючи, до загустіння.
- Як тільки крем почне закипати, зняти його з вогню та остудити приблизно до 60 градусів.
- Потім додати м’яке масло і ретельно перемішати.
- Змастити кожен корж остиглим кремом.
- Обрізки подрібнити, найкраще це робити за допомогою блендера.
- Прикрасити торт можна додатково тертим шоколадом або волоськими горіхами – буде ще смачніше!
Гарного приготування та смачного чаювання!
Якщо Вам сподобався рецептик залиште свій відгук та поділіться з друзями цією смакотою, я впевнена, що їм також він прийде до смаку.