Ячна каша – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Багата вітамінами ячна каша стане відмінним варіантом для живильного сімейного сніданку, обіду або вечері. Продукт можна приготувати на воді, молоці, з додаванням овочів або м’яса. Використовуйте яскраву і просту у виконанні кулінарну добірку з 9 покрокових рецептів. Розсипчаста ячна каша на воді в каструлі на плиті

Ячна каша на молоці в каструлі

Ніжна і ароматна ячна каша виходить на молоці. Оцініть простий і швидкий рецепт в домашніх умовах. Порадуйте себе і близьких корисним і поживним продуктом. Можна подавати на сніданок або до сімейного обіду.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування : 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа ячна – 150 гр.
  • Молоко – 3 ст.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

  1. Молоко вливаємо в каструлю і доводимо його до кипіння на плиті.

  2. Ячну крупу старанно промиваємо в холодній воді.

  3. У киплячому молоці розчиняємо дрібки солі і дві ложки цукру.

  4. Далі сюди опускаємо підготовлену крупу. Варимо її до готовності 20 хвилин.

  5. Періодично помішувати вміст. Готуємо на слабкому вогні, щоб молоко не википало.

  6. Ніжна молочна каша готова. Розкладайте її по порційних тарілках, за бажанням, додайте вершкове масло і подавайте до столу.

Як зварити ячну кашу на воді в мультиварці?

Смачно і просто приготувати домашню ячну кашу можна в мультиварці. Використовуйте рецепт на воді. Таке частування порадує поживністю і достатком вітамінів. Підходить для сімейного столу, в тому числі і для дитячого меню.

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа ячна – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

  1. Спочатку підготуємо необхідні інгредієнти.

  2. Ріпчасту цибулю очищуємо і ріжемо так, як вам зручно.

  3. Далі його обсмажуємо в маслі в чаші мультиварки. Готуємо до рум’янцю і яскравого аромату.

  4. Ячну крупу перебираємо і промиваємо в холодній воді.

  5. Перекладаємо продукт до цибулі і заливаємо окропом.

  6. Включаємо режим, відповідний для каш, на 20 хвилин.

  7. Після закінчення програми можна залишити страву під кришкою ще на 15 хвилин.

  8. Апетитна каша з мультиварки готова. Розмішуйте її, ділите на порції і угощайтесь!

Каша з ячної крупи на молоці в мультиварці

Швидкий спосіб приготувати ніжну і наваристу ячну кашу – в мультиварці. Беріть на замітку просту кулінарну ідею і зробіть ваше домашнє меню ще більш ситним і корисним. Страва стане відмінним рішенням для сніданку і будь-якого іншого прийому їжі.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 1 година

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа ячна – 1 ст.
  • Молоко – 3 ст.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 30 гр.

процес приготування:

  1. Висипаємо ячну крупу в глибоку тарілку, заливаємо її холодною водою і залишаємо на три хвилини.

  2. Розмішуємо і промиваємо крупу. Воду акуратно зливаємо.

  3. Далі підготовлений продукт відправляємо в чашу мультиварки.

  4. Додаємо трохи солі і цукру.

  5. Слідом кладемо шматочок вершкового масла.

  6. Вливаємо необхідну кількість молока. Включаємо режим «каша» на 1 годину.

  7. Через деякий час ячна каша буде готова. Розмішуйте частування, ділите на порції і подавайте до столу!

Простий і смачний рецепт ячної каші на воді і молоці

Особливо ніжною ячна каша виходить з додаванням води і молока. Корисний і ситний продукт можна подавати як самостійну страву або в доповненні з іншими частуваннями. Використовуйте кулінарну ідею, щоб урізноманітнити звичне меню.

Час готування: 50 хвилин

Час приготування : 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа ячна – 120 гр.
  • Вода – 400 мл.
  • Молоко – 400 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

  1. Спочатку підготуємо крупу. Її потрібно кілька разів промити і, при необхідності, перебрати.

  2. Після всіх процедур перекладаємо крупу в каструлю і ставимо її на плиту.

  3. Відразу ж заливаємо вміст окропом і солимо за смаком.

  4. Варимо на слабкому вогні близько 8 хвилин.

  5. Далі вливаємо гаряче молоко.

  6. При варінні постійно помішувати масу, щоб вона не пригорає.

  7. Додаємо цукор і готуємо 15-20 хвилин.

  8. В кінці процесу доповнюємо страву шматочком вершкового масла і настоюємо під кришкою ще 10 хвилин.

  9. Ніжна і смачна ячна каша на воді і молоці готова. Можна пробувати!

Як приготувати кашу з ячної крупи з гарбузом?

Цікавий і смачний варіант виконання ячної каші в домашніх умовах – з додаванням гарбуза. Домашнє частування порадує яскравим видом, поживністю і корисними властивостями.

Час готування: 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Крупа ячна – 300 гр.
  • Гарбуз – 0,5 кг.
  • Журавлина сушена – за смаком.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Кориця – 2 ч.л.
  • Олія – ​​2 ст . л.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

  1. Промиваємо ячну крупу в холодній воді, заливаємо водою, залишаємо на кілька годин, а після відварюємо її близько 30 хвилин на слабкому вогні до готовності.

  2. Відміряємо необхідну кількість сушеної журавлини. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, після ріжемо плід невеликими кубиками.

  3. Перекладаємо шматочки гарбуза на деко з пергаментом. Випікаємо продукт близько 15 хвилин при температурі 220 градусів.

  4. У готову крупу відправляємо журавлину, гарбуз. Також сюди кладемо цукор, корицю і шматочок рослинного масла. Розмішуємо страву і настоюємо 15 хвилин під кришкою.

  5. Смачна солодка каша з гарбузом готова. Діліть на порції і пригощайте близьких!

Ситна і смачна ячна каша з м’ясом

Ситне і смачне рішення для сімейного обіду – ячна каша з м’ясом. Страва вийде наваристою і ароматною, а приготування порадує простотою. З рецептом впораються навіть новачки в кулінарній справі.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Крупа ячна – 1 ст.
  • Яловичина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 3 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

  • Яловичину заздалегідь розморожуємо і ділимо на невеликі шматочки.

  • Відкладаємо м’ясо на час в сторону.

  • Очищаємо моркву і ріжемо дрібними кубиками.

  • Відправляємо овоч в розігріту з олією сковороду.

  • Подрібнюємо цибулю.

  • Чекаємо, коли морква стане м’якою.

  • Далі кладемо до неї шматочки цибулі.

  • Приєднуємо підготовлене м’ясо.

  • За смаком солимо піджарку і розмішуємо.

  • Вливаємо сюди трохи кип’яченої води.

  • Тушкуємо на слабкому вогні близько 30-40 хвилин.

  • Промиваємо ячну крупу, перекладаємо її в каструлю, заливаємо водою і варимо 20 хвилин.

  • За 10 хвилин до готовності додаємо м’ясну піджарку і спеції за смаком.

  • Готуємо на слабкому вогні, періодично помішуючи.

  • Ароматна навариста каша з м’ясом готова. Діліть на порції і пригощайте близьких!

Ячна каша в горщику в духовці

Наваристий і ароматна ячна каша виходить в духовці в горщиках. Ситне частування підійде як гарнір, також можна подавати як повноцінна страва до сніданку в колі сім’ї.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 1 година

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Крупа ячна – 2 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Молоко – 2 ст.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

  1. Ячну групу промиваємо під холодною водою кілька разів.

  2. Промитий продукт перекладаємо в горщик.

  3. Сюди додаємо трохи солі, цукру і вливаємо гарячу воду.

  4. Слідом вливаємо молоко і кладемо вершкове масло. Ставимо заготовку на 1 годину в попередньо розігріту до 200 градусів духовку.

  5. В процесі стежимо за готовністю каші. Якщо рідина занадто швидко википить, то можна зменшити температурі до 110 градусів.

  6. Апетитна і ніжна каша готова. Розмішуйте її, ділите на порції і пригощайте рідних.

Покроковий рецепт приготування ячної каші з тушонкою

Поживна кулінарна ідея для домашнього столу – ячна каша з тушонкою. Таке частування підійде для швидкого сімейного обіду. Беріть на замітку простий і смачний рецепт.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа ячна – 1 ст.
  • Тушонка свиняча – 250 гр.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оливкова олія – ​​90 мл.

Процес приготування:

  1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його в олії в каструлі з товстим дном.

  2. У цей час промиваємо ячну крупу під холодною водою кілька разів.

  3. Викладаємо свинячу тушонку на тарілку. При необхідності, ділимо її на невеликі частини.

  4. Відправляємо м’ясний продукт до цибулі.

  5. Далі викладаємо промиту крупу.

  6. Вливаємо необхідну кількість гарячої води, додаємо сіль і спеції. Варимо до готовності 20 хвилин.

  7. Ситна ячна каша з тушонкою готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Як зварити кашу з ячної крупи з куркою?

Яскраве кулінарне рішення для вашого столу – ячна каша з курячим м’ясом. Страва вийде неймовірно смачною, ситною і корисною. Підходить для швидкого домашнього обіду.

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа ячна – 1 ст.
  • Курка – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Вода – 3 ст.

Процес приготування:

  1. Подрібнюємо цибулю, моркву і зубчики часнику. Смажимо овочі до м’якого стану на рослинній олії в каструлі з товстим дном.

  2. Сюди ж викладаємо шматочки курячого м’яса. Смажимо до напівготовності курки.

  3. Слідом викладаємо в каструлю, заздалегідь промиту під водою ячну крупу. Солимо продукти і доповнюємо їх спеціями за смаком.

  4. Заливаємо вміст водою. Чекаємо кипіння і після варимо на слабкому вогні близько 20 хвилин.

  5. Готову кашу з куркою акуратно розмішуємо, розкладаємо по тарілках і пригощаємося.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал