Торт дуже смачний, дуже соковитий, дуже ніжний, домашній, по-різдвяному затишний. І готується абсолютно нескладно.
Для рецепту вам знадобиться:
Для бісквіта на форму 24 см:
- 130 г борошна
- 130 г цукру
- 100 г меленого маку
- 4 великих яйця
- 40 мл води
- 30 мл рослинної олії
- 6 г розпушувача для тіста
- щіпка солі
Для начинки:
- 200 г мандаринових часточок
- 300-400 мл вершків 33-35%
- 250 мл молока
- 1 невелике яйце
- 75 г цукру
- 40 г борошна або крохмалю
- 50 г вершкового масла
- 40 г цукрової пудри
- 1 ч. ложка ванільного екстракту
Вага торта – 1,6 кг
Приготування:
У борошно всипаємо розпушувач для тіста, ретельно розмішуємо, а потім просіюємо.
Всипаємо мелений мак і ще раз все добре розмішуємо до однорідної маси.
У чашу міксера розбиваємо яйця, всипаємо щіпку солі і спочатку збиваємо без цукру. Потім поступово додаємо цукор і збиваємо в легку повітряну масу. Додаємо в тісто борошняну суміш. Замішуємо бісквітне тісто акуратними складаними рухами, рухаючись лопаткою знизу вгору. В останню чергу вмішуємо в тісто рослинну олію і гарячу воду, нагріту практично до кипіння.
Я випікала бісквіт в роз’ємній формі для тортів діаметром 24 см, низ форми застелила папером для випічки, борти нічим не змащувала.
Виливаємо тісто в форму і випікаємо в попередньо розігрітій до 170-180 ° С духовці приблизно 35-40 хвилин.
Свіжоспечений бісквіт прямо в формі ставимо на грати і даємо повністю охолонути. Після того, як бісквіт повністю охолоне, його можна буде вирізати з форми. Розрізати бісквіт можна не раніше, ніж через 2-3 години після випічки, йому потрібно обов’язково дати вистоятися.
Бісквіт розрізаємо таким чином, щоб у нас вийшов 1 корж товщиною приблизно в 1,5 см. Другий корж вирівнюємо по товщині і зрізаємо з нього тонку корочку.
Для заварного крему злегка збиваємо яйце з половиною всього необхідного за рецептом цукру, всипаємо борошно, розмішуємо. Якщо вийшло густовато, то можна додати трохи молока із загальної норми. Все, що залишилося молоко переливаємо в каструлю, сюди ж кладемо цукор, що залишився, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Тонкою цівкою при постійному помішуванні вливаємо гаряче молоко в яєчну масу.
Молочну суміш переливаємо назад в каструлю, ставимо на плиту і, при постійному інтенсивному перемішуванні, прогріваємо до загустіння. Густіє досить швидко, буде потрібно приблизно 3-5 хвилин. Відразу ж перекладаємо заварний крем в миску, додаємо ванільний екстракт, вершкове масло і розмішуємо до однорідності. Накриваємо харчової плівкою, кладемо її прямо на поверхню крему і в такому вигляді даємо охолонути до кімнатної температури.
Мандарини розбираємо на часточки. Кожну часточку очищаємо і крупно нарізаємо.
З верхнього тонкого коржа формочками для печива вирізаємо зірки, все, що залишилося перетворюємо в крихту.
У середнього коржа вирізаємо середину, залишаючи стіночки товщиною приблизно 1,5 см.
Вирізану середину також подрібнюємо. Розмір шматочків на ваш розсуд. Можна до крихти, можна залишити шматочки трохи більше.
Нижній корж викладаємо на сервірувальну тарілку і намазуємо тонкий шар заварного крему. Зверху кладемо від другого коржа стінки.
У залишився заварний крем викладаємо підготовлені раніше мандарини і злегка розмішуємо. Заповнюємо кремом середину торта.
Розрівнюємо, встановлюємо кондитерське кільце.
Дістаємо з холодильника вершки, всипаємо цукрову пудру і збиваємо до стійкого стану. Змішуємо вершки з бісквітною крихтою і викладаємо зверху.
Лопаткою надаємо торту куполоподібну форму. Знімаємо кільце і прикрашаємо торт бісквітними зірками і часточками мандарина.
Ставимо торт на кілька годин в холодильник для того, щоб він просочився, і наш торт готовий.
Приємного вам чаювання!
Відео рецепт:
Автор рецепту: Готовим с Ириной Хлебниковой