Курка з картоплею запечена в духовці – це комплексна страва, яка стане для вас і вашої сім’ї гарячим і ароматним прийомом їжі. Поєднання нарізаної картоплі і будь-яких частин птиці давно вважається класичним, проте, приготувати таку страву, можна безліччю способів. Наприклад, якщо ви віддаєте перевагу більш соковиті текстурі, то зверніть увагу на рецепти з рукавом для запікання або фольгою, а якщо для вас важлива хрустка і золотиста скоринка, то крім дека, вам більше нічого не знадобиться.
Куряче філе по-французьки з картоплею в духовці
Куряче філе по-французьки з картоплею в духовці – це ефектне і ароматна страва, яку запросто можна подати до столу не тільки під час сімейної вечері, але і до застілля зі святкового приводу. Незважаючи на простий склад і елементарне приготування, смак просто вражає!
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 400 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Цибулини – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Майонез – 2 ст.л.
- Сир твердих сортів – 70 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу очищаємо овочі, знімаємо плівки з курячого філе, промиваємо і промакуємо серветками.
Крок 2. Картоплю укладаємо в каструлю, заливаємо водою і солимо – доводимо до кипіння і проварюємо 2 хвилини. Відвар виливаємо, а злегка охололі скибочки нарізаємо і висипаємо в форму, промазану тонким шаром соняшникової олії.
Крок 3. Курку розрізаємо на пластинки середньої товщини, солимо і перчимо з усіх боків, викладаємо поверх картоплі.
Крок 4. Наступним шаром розділимо півкільцями ріпчастої цибулі.
Крок 5. На цибулю поміщаємо тонкі слайси помідора, змащуємо майонезом і злегка солимо. Прибираємо в духовку на 30-35 хвилин (180-185 градусів).
Крок 6. Через півгодини посипаємо страву сирною стружкою і прибираємо в духовку ще на кілька хвилин.
Крок 7. Гаряче м’ясо з гарніром подаємо і насолоджуємося. Смачного!
Курка з картоплею, запечені в рукаві
Курка з картоплею, запечені в рукаві – це рецепт, який ідеально підходить для легкого і ситного прийому їжі, який сподобається абсолютно кожному! Завдяки спільному томлінню в духовій шафі, всі компоненти просочуються і насичуються соками і ароматами один одного.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 700 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Філе куряче – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Розмарин сушений – 1 ч.л.
- Приправа універсальна з сіллю – 1,5 ч.л.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо овочі: цибулю дрібно нарізаємо, а морквину подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.
Крок 2. Великими кубиками нарізаємо птицю.
Крок 3. Довільними скибочками ріжемо картоплю.
Крок 4. Висипаємо всі підготовлені компоненти в глибоку ємність, додаємо розмарин, соняшникову олію і універсальну приправу з сіллю.
Крок 5. Склад ретельно перемішуємо до рівномірного розподілу.
Крок 6. Картоплю з птахом перекладаємо в рукав, пов’язуємо пакет з двох сторін і в декількох місцях робимо 3-4 проколу для вільного виходу пара.
Крок 7. Ставимо наповнений рукав на деко і поміщаємо в духовку: 180 градусів 60 хвилин.
Крок 8. Ароматне і соковите блюдо за бажанням прикрашаємо зеленню і приступаємо до трапези. Смачного!
Картопля з куркою в горщику в духовці
Картопля з куркою в горщику в духовці – це соковита і ароматна страва, яка порадує вас своєю вишуканістю, яка утворюється за рахунок апетитної сирної скоринки. Використовуючи горщики, компоненти тушаться і набувають ніжну і тану в роті текстуру.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Томати – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Сметана – 3-4 ст.л.
- Картопля – 4 шт.
- Шампіньйони – 6 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль – 2 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю прямо в шкірці промиваємо зі щіткою, заливаємо водою і проварюємо 20-25 хвилин до напівготовності.
Крок 2. Очищаємо цибулю, нарізаємо півкільцями і пасеруємо на розігрітій олії.
Крок 3. До рум’яної цибулі висипаємо пластинки шампіньйонів, випаровуємо надлишки вологи.
Крок 4. Тепер закидаємо кубики кабачка і чекаємо випаровування соків, додаємо великі сегменти птиці і тушкуємо до зміни кольору.
Крок 5. Здобрюємо страву сметаною і сіллю, перемішуємо і продовжуємо тушкування.
Крок 6. Паралельно дрібними шматочками нарізаємо томати і солодкий перець.
Крок 7. Охололу картоплю очищаємо і ріжемо невеликими кубиками.
Крок 8. Приступаємо до складання страви: але дно горщика викладаємо частина свіжих овочів (перець і помідор), половину картоплі, вміст сковороди і знову картопля з овочами.
Крок 9. Присипаємо верхівку тертим сиром і закриваємо кришкою, готуємо при 180 градусах близько півгодини.
Крок 10. Смачного!
Курка з картоплею, запечені в фользі
Курка з картоплею, запечені в фользі в порційних формочках – це ідея для обіду або вечері на швидку руку, після якого вам не доведеться навіть мити порційні тарілки! Мінімум витраченого часу, прості інгредієнти і неймовірний смак і аромат.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Картопля – 3-4 шт.
- М’якоть куряча – 180-200 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
- Сир – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Формуємо з фольги порційні формочки з бортиками, промазуємо олією.
Крок 2. Першим шаром викладаємо тонкі слайси почищеної картоплі, злегка солимо і перчимо.
Крок 3.Зверху розділимо скибочки птиці.
Крок 4. Додаємо кільця помідора.
Крок 5. Присипаємо натертим сиром.
Крок 6. Здобрюємо майонезом для соковитості і прибираємо в духову шафу, прогрітий до 180 градусів на 30 хвилин.
Крок 7. Гарячі формочки ставимо на тарілки і подаємо до столу. Смачного!
Як запекти курку цілком з картоплею?
Як запекти курку цілком з картоплею? Цим питанням задаються багато, так як птах прекрасно підходить для святкового застілля і відмінно поєднується з картопляним гарніром. Для додання курочку апетитною і рум’яної скоринки, ми замаринуємо її в суміші з гранатового і томатного соусу, а також гірчиці.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Тушка куряча – 1,3-1,5 кг.
- Картопля – 500-700 гр.
- Часник – 1 головка.
- Цибулина – 100 гр.
- Приправа для птиці – 2 ст.л.
- Олія – 10 мл.
- Яблука – 1 шт.
- Соус гранатовий – 2 ст.л.
- Соус томатний – 1 ст.л.
- Гірчиця українська – 1 ч.л.
- Соус соєвий – 30-40 мл.
- Червоний мелений перець – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти, перераховані в списку.
Крок 2. Тушку ретельно промиваємо і насухо промакуємо паперовими рушниками, з усіх боків натираємо молотим перцем, сіллю і приправами. Починаємо прогрів духовки до 190 градусів.
Крок 3. Всередину птиці поміщаємо яблучні часточки, попередньо вирізавши серцевину.
Крок 4. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо великі часточки картоплі і пір’я ріпчастої цибулі.
Крок 5. Розділимо пластинки очищеного часнику, овочі солимо і приправляємо, орієнтуючись на свій смак.
Крок 6. На овочеву подушку кладемо курку і запечатує посуд фольгою, прибираємо в духовку на 25 хвилин.
Крок 7. В цей час готуємо соус: в піалі змішуємо три різних соусу і гірчицю.
Крок 8. Після закінчення зазначеного часу, знімаємо фольгу і промазуємо підготовленим соусом птицю. Запікаємо ще 12-15 хвилин.
Крок 9. Страву подаємо до столу і насолоджуємося неповторним смаком. Смачного!
Картопля з куркою і грибами в духовці
Картопля з куркою і грибами в духовці, приготована на манер запіканки – це ніжна і вершкова страва, яка підкорює своїм неповторним ароматом і оригінальною текстурою. Для особливої вишуканості в список інгредієнтів входить два види сиру, яйця і сметана.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Філе куряче – 3 шт.
- Шампіньйони – 8 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Соус соєвий – 50 мл.
- Сметана – 4 ст.л.
- Моцарелла – 100 гр.
- Пармезан – 100 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промите і обсушене куряче філе надрізаємо так, як показано на фото.
Крок 2. У мисці об’єднуємо сметану з соєвим соусом, молотим перцем і сіллю.
Крок 3. В отриману суміш укладаємо м’ясо і залишаємо для просочення на 20 хвилин.
Крок 4. Картоплю чистимо і ріжемо тонкими пластинками, висипаємо в вогнетривку формочку.
Крок 5. Зверху розкладаємо слайси грибів.
Крок 6. Посипаємо заготівлю цибульними півкільцями, солимо і перчимо.
Крок 7. Кладемо на овочі курку і запікаємо 35-40 хвилин при 180 градусах.
Крок 8. Паралельно перемішуємо натертий пармезан з кубиками моцарели і яйцем.
Крок 9. Сирно-яєчну масу викладаємо на філе і запікаємо ще близько 15 хвилин.
Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Курка з картоплею в майонезі в духовці
Курка з картоплею в майонезі в духовці – це проста в приготуванні і дуже смачна страва, яка надовго позбавить вас почуття голоду і зарядить енергією на довгі години. Обов’язково спробуйте класичне поєднання інгредієнтів, і ви залишитеся задоволені – гарантовано!
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 500 гр.
- Картопля – 1 кг.
- Цибулина велика – 1 шт.
- Часник – 4 зубчика.
- Сир твердих сортів – 150 гр.
- Майонез – 200 гр.
- Олія соняшникова – 1 ст.л.
- Куркума – 1 ч.л.
- Суміш перців молота – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зачищаємо м’ясо від плівок і ополіскуємо, ріжемо на скибочки середнього розміру.
Крок 2. Цибулину « звільняємо » від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
Крок 3. Курку поміщаємо в ємність і поливаємо майонезом.
Крок 4. Додаємо цибулю і перемішуємо до рівномірного розподілу. Маринуємо компоненти в холодильнику близько півгодини.
Крок 5. Картоплю чистимо, промиваємо і нарізаємо максимально тонкими кільцями.
Крок 6. З зубців часнику знімаємо лушпиння, дрібно ріжемо ножем.
Крок 7. До птаха відправляємо часник, картоплю, куркуму, суміш перців і сіль – помішуємо.
Крок 8. Сир натираємо в окрему тарілку.
Крок 9. Вогнетривку ємність змащуємо соняшниковою олією і викладаємо філе з овочами, посипаємо сиром і накриваємо фольгою або кришкою.
Крок 10. Готуємо при 180 градусах 30-40 хвилин, потім прибираємо фольгу і підрум’янюємо страву ще 8-10 хвилин. Смачного!
Курка з картоплею, запечені в скляній формі
Курка з картоплею, запечені в скляній формі – це ситна і проста в приготуванні страва, яка подарує вашим смаковим рецепторів істинний гастрономічний захват. Для соковитості додамо трохи майонезу і натуральної томатної пасти.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8-10.
Інгредієнти:
- Картопля – 3 кг.
- Курка – 1 шт.
- Цибуля – 5 шт.
- Помідори – 1-2 шт.
- Майонез – 1 ст.л.
- Паста томатна – 1 ст.л.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Курку ретельно промиваємо і обсушуємо всередині і зовні.
Крок 2. Ріжемо на порційні шматки, солимо і присипаємо спеціями – гарненько перемішуємо.
Крок 3. Здобрюємо м’ясо майонезом і пастою з перетертих томатів, знову розмішуємо.
Крок 4. Почищені картоплю і цибулю нарізаємо кільцями і викладаємо в форму.
Крок 5. Розкладаємо туди ж шматочки птиці.
Крок 6. Доповнюємо напівфабрикат слайсами помідора і закриваємо кришкою, прибираємо форму в холодну духовку і починаємо розігрівати до 200-220 градусів.
Крок 7. Засікаємо 40-60 хвилин, і приступаємо до дегустації. Смачного!
Картопля з куркою в вершках в духовці
Картопля з куркою в вершках в духовці – це неймовірно ніжна страва, яка стане для вас смачною і ситною вечерею. Особливу родзинку картоплі з м’ясом надають спеції, а саме яскрава куркума, пікантний гранульований часник, свіжа зелень і овочі.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 200 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Часник гранульований – 1 ч.л.
- Вершки – 1 ст.
- Куркума – за смаком.
- Каррі – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу очищаємо і ополіскуємо овочі, промиваємо курку і обсушуємо будь-яким зручним способом.
Крок 2. Очищену картоплю ріжемо на кубики середнього розміру, висипаємо в ємність з високими бортиками. Прогріваємо духову шафу до 180 градусів.
Крок 3. До картоплі засипаємо невеликі скибочки морквини і ріпчастої цибулі.
Крок 4. Слідом відправляємо нарізку з м’яса.
Крок 5. Доповнюємо компоненти вершками, сіллю і приправами – активно перемішуємо.
Крок 6. Висипаємо склад в форму для запікання і вкриваємо фольгою, запікаємо 35 хвилин, а потім ще 10 хвилин, але вже без фольги.
Крок 7. Не чекаючи охолодження, знімаємо пробу. Смачного!