
Кукурудза багата вітамінами, її їдять у свіжому вигляді, консервують, варять і сушать. А кукурудзяну крупу використовують в приготуванні всіляких страв. У статті зібрані 6 різноманітних рецептів тільки однієї кукурудзяної каші на воді. Кукурудзяна каша на воді в каструлі на плиті
Каші – основа правильного і корисного харчування. Кукурудзяна каша на воді – один із самих бюджетних і корисних продуктів, які легко можна зварити в каструлі на плиті. Її можна включати в дитячий раціон харчування.
Як зварити кукурудзяну кашу на воді в мультиварці?
У мультиварці готувати одне задоволення. Кукурудзяна каша на воді дуже добре розварюється і швидко готується. Подавати таку кашу можна з овочами, м’ясом або рибою.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Крупа кукурудзяна – 1 ст.
- Вода – 3,5 ст.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
- Кукурудзяну крупу перед варінням необхідно промити холодною водою.

- У чашу мультиварки всипте крупу, додайте сіль і вершкове масло.

- Далі влийте воду і встановіть режим «Каша».

- Після звукового сигналу, відкрийте кришку мультиварки, перемішайте кашу. Якщо ви любите більш густу консистенцію, то потримаєте її в режимі підігріву ще 20-30 хвилин.

- Подавайте кукурудзяну кашу в гарячому вигляді.

Смачного!
Розсипчаста каша з кукурудзяної крупи на воді
За цим рецептом будемо варити розсипчасту кукурудзяну кашу на воді. Вона ситна, корисна і практично не має протипоказань. Щоб каша була розсипчастою варити її потрібно на помірному вогні в невеликій кількості води, в пропорції 1 до 2,5.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2-3.
Інгредієнти:
- Крупа кукурудзяна – 1 ст.
- Вода – 2,5 ст.
- Сіль – за смаком .
Процес приготування:
- Крупу кілька разів промийте холодною водою.

- У каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль за смаком.

- У киплячу воду всипте кукурудзяну крупу.

- Доведіть кашу до кипіння, потім зменшіть вогонь і продовжуйте варити 7-10 хвилин.

- Після цього накрийте каструлю кришкою і дайте їй дійти до готовності протягом 15-20 хвилин. За цей час крупа повністю вбере рідина і стане розсипчастою.

Смачного!
Дуже смачна кукурудзяна каша на воді з гарбузом
Смачна і поживна кукурудзяна каша з гарбузом підійде для ситного сніданку або вечері. Вона добре засвоюється і наповнює організм корисними вітамінами і мікроелементами. Від такого блюда в захваті будуть дорослі і діти.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2-3.
Інгредієнти:
- Крупа кукурудзяна – 1 ст.
- Вода – 2,5 ст.
- Цукор – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 5 гр.
- Гарбуз – 300 гр.
Процес приготування:
- Гарбуз наріжте невеликими кубиками.

- У каструлю влийте воду, додайте трохи цукру і дрібку солі. Коли вода закипить, викладіть в неї гарбуз, варіть 10 хвилин.

- Потім перетріть гарбуз до стану пюре.

- Окремо зваріть кукурудзяну крупу.

- Коли крупа вбере майже всю рідину, викладіть в каструлю гарбузову масу, додайте цукор, що залишився, перемішайте і варіть ще 5 хвилин. Подавайте кашу в гарячому вигляді з шматочком вершкового масла.

Смачного!
Як приготувати кукурудзяну кашу на воді і молоці?
Легка, ніжна і проста в приготуванні кукурудзяна каша відмінно підійде для сімейного сніданку. Щоб при варінні каша сильно не бризкати, влийте в каструлю спочатку воду, а потім додайте молоко. Це зробить підготовку більш зручною, але не вплине на смак каші.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Інгредієнти:
- Крупа кукурудзяна – 100 гр.
- Молоко – 200 мл.
- Вода – 200 мл.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Цукор – 10 гр.
- Сіль – 2 гр.
Процес приготування:
- Відміряйте і підготуйте всі необхідні інгредієнти.

- У каструлю влийте воду і поставте її на вогонь. Крупу переберіть і промийте. Всипте крупу в киплячу воду, додайте сіль і цукор, перемішайте. Варіть 10 хвилин від моменту кипіння.

- Далі влийте молоко і готуйте ще 15 хвилин на повільному вогні.

- У кінці додайте вершкове масло і перемішайте.

- Подавати кукурудзяну кашу можна зі свіжими фруктами або горіхами.

Смачного!
Рідка кукурудзяна каша на воді
Кукурудзяна каша прекрасно урізноманітнює ваш раціон в будь-який час року. Зварену на воді кашу можна подавати з овочами, м’ясом або морепродуктами. За цим рецептом у вас вийде рідка по консистенції каша.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 1.
Інгредієнти:
- Крупа кукурудзяна -100 гр .
- Вода – 400 мл.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – для подачі.
Процес приготування:
- Крупу промийте холодною водою.

- У каструлю влийте воду, всипте сіль, поставте на плиту і доведіть рідину до кипіння.

- Потім викладіть в воду крупу.

- Перемішайте і варіть кашу на середньому вогні 20-25 хвилин.

- Кукурудзяну кашу подавайте з вершковим маслом в гарячому вигляді.

Смачного!
Каша з кукурудзяної крупи на воді в духовці
Кукурудзяна каша, приготована в духовці, зберігає всі свої корисні властивості і виходить дуже смачною. Завжди можна додати на свій смак в кашу фрукти, горіхи, цукати, пряні спеції або сир – це зробить страву ще більш апетитною.
Час готування: 80 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Крупа кукурудзяна – 200 гр.
- Вода – 800 мл
- Сир – 50 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Відміряйте необхідну кількість кукурудзяної крупи, видаліть з неї сміття.

- Потім промийте кукурудзяну крупу холодною водою.

- Розкладіть крупу по горщикам, додайте сіль за смаком і влийте воду з розрахунку пропорції 1 до 4. Помістіть горщики в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин.

- Сир натріть на тертці.

- Додайте в кашу по шматочку вершкового масла і посипте тертим сиром. Поверніть горщики в духовку ще на 20-25 хвилин. Подавайте кашу в гарячому вигляді прямо в горщиках.

Смачного!





























