Кукурудзяна каша на воді – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Кукурудза багата вітамінами, її їдять у свіжому вигляді, консервують, варять і сушать. А кукурудзяну крупу використовують в приготуванні всіляких страв. У статті зібрані 6 різноманітних рецептів тільки однієї кукурудзяної каші на воді. Кукурудзяна каша на воді в каструлі на плиті

Каші – основа правильного і корисного харчування. Кукурудзяна каша на воді – один із самих бюджетних і корисних продуктів, які легко можна зварити в каструлі на плиті. Її можна включати в дитячий раціон харчування.

Як зварити кукурудзяну кашу на воді в мультиварці?

У мультиварці готувати одне задоволення. Кукурудзяна каша на воді дуже добре розварюється і швидко готується. Подавати таку кашу можна з овочами, м’ясом або рибою.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 1 ст.
  • Вода – 3,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

  1. Кукурудзяну крупу перед варінням необхідно промити холодною водою.

  2. У чашу мультиварки всипте крупу, додайте сіль і вершкове масло.

  3. Далі влийте воду і встановіть режим «Каша».

  4. Після звукового сигналу, відкрийте кришку мультиварки, перемішайте кашу. Якщо ви любите більш густу консистенцію, то потримаєте її в режимі підігріву ще 20-30 хвилин.

  5. Подавайте кукурудзяну кашу в гарячому вигляді.

Смачного!

Розсипчаста каша з кукурудзяної крупи на воді

За цим рецептом будемо варити розсипчасту кукурудзяну кашу на воді. Вона ситна, корисна і практично не має протипоказань. Щоб каша була розсипчастою варити її потрібно на помірному вогні в невеликій кількості води, в пропорції 1 до 2,5.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2-3.

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 1 ст.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Сіль – за смаком .

Процес приготування:

  • Крупу кілька разів промийте холодною водою.

  • У каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль за смаком.

  • У киплячу воду всипте кукурудзяну крупу.

  • Доведіть кашу до кипіння, потім зменшіть вогонь і продовжуйте варити 7-10 хвилин.

  • Після цього накрийте каструлю кришкою і дайте їй дійти до готовності протягом 15-20 хвилин. За цей час крупа повністю вбере рідина і стане розсипчастою.

 

Смачного!

Дуже смачна кукурудзяна каша на воді з гарбузом

Смачна і поживна кукурудзяна каша з гарбузом підійде для ситного сніданку або вечері. Вона добре засвоюється і наповнює організм корисними вітамінами і мікроелементами. Від такого блюда в захваті будуть дорослі і діти.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2-3.

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 1 ст.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 5 гр.
  • Гарбуз – 300 гр.

Процес приготування:

  1. Гарбуз наріжте невеликими кубиками.

  2. У каструлю влийте воду, додайте трохи цукру і дрібку солі. Коли вода закипить, викладіть в неї гарбуз, варіть 10 хвилин.

  3. Потім перетріть гарбуз до стану пюре.

  4. Окремо зваріть кукурудзяну крупу.

  5. Коли крупа вбере майже всю рідину, викладіть в каструлю гарбузову масу, додайте цукор, що залишився, перемішайте і варіть ще 5 хвилин. Подавайте кашу в гарячому вигляді з шматочком вершкового масла.

Смачного!

Як приготувати кукурудзяну кашу на воді і молоці?

Легка, ніжна і проста в приготуванні кукурудзяна каша відмінно підійде для сімейного сніданку. Щоб при варінні каша сильно не бризкати, влийте в каструлю спочатку воду, а потім додайте молоко. Це зробить підготовку більш зручною, але не вплине на смак каші.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 100 гр.
  • Молоко – 200 мл.
  • Вода – 200 мл.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Цукор – 10 гр.
  • Сіль – 2 гр.

Процес приготування:

  1. Відміряйте і підготуйте всі необхідні інгредієнти.

  2. У каструлю влийте воду і поставте її на вогонь. Крупу переберіть і промийте. Всипте крупу в киплячу воду, додайте сіль і цукор, перемішайте. Варіть 10 хвилин від моменту кипіння.

  3. Далі влийте молоко і готуйте ще 15 хвилин на повільному вогні.

  4. У кінці додайте вершкове масло і перемішайте.

  5. Подавати кукурудзяну кашу можна зі свіжими фруктами або горіхами.

Смачного!

Рідка кукурудзяна каша на воді

Кукурудзяна каша прекрасно урізноманітнює ваш раціон в будь-який час року. Зварену на воді кашу можна подавати з овочами, м’ясом або морепродуктами. За цим рецептом у вас вийде рідка по консистенції каша.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна -100 гр .
  • Вода – 400 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

  1. Крупу промийте холодною водою.

  2. У каструлю влийте воду, всипте сіль, поставте на плиту і доведіть рідину до кипіння.

  3. Потім викладіть в воду крупу.

  4. Перемішайте і варіть кашу на середньому вогні 20-25 хвилин.

  5. Кукурудзяну кашу подавайте з вершковим маслом в гарячому вигляді.

Смачного!

Каша з кукурудзяної крупи на воді в духовці

Кукурудзяна каша, приготована в духовці, зберігає всі свої корисні властивості і виходить дуже смачною. Завжди можна додати на свій смак в кашу фрукти, горіхи, цукати, пряні спеції або сир – це зробить страву ще більш апетитною.

Час готування: 80 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 200 гр.
  • Вода – 800 мл
  • Сир – 50 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  1. Відміряйте необхідну кількість кукурудзяної крупи, видаліть з неї сміття.

  2. Потім промийте кукурудзяну крупу холодною водою.

  3. Розкладіть крупу по горщикам, додайте сіль за смаком і влийте воду з розрахунку пропорції 1 до 4. Помістіть горщики в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин.

  4. Сир натріть на тертці.

  5. Додайте в кашу по шматочку вершкового масла і посипте тертим сиром. Поверніть горщики в духовку ще на 20-25 хвилин. Подавайте кашу в гарячому вигляді прямо в горщиках.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал