Крем з сметани і згущеного молока для торта – 7 рецептів з покроковими фото

Крем з сметани і згущеного молока для торта – це хороший варіант для просочення коржів і прикраси торта. Його відрізняє ніжність і легкість текстури з відмінним смаком. Крем не вимагає додавання цукру і готується просто і швидко. Для по-справжньому смачного крему важлива жирна охолоджена сметана і якісне згущене молоко, щоб вони збилися в пишну масу.

Крем з сметани, згущеного молока і вершкового масла

Крем зі сметани, згущеного молока з додаванням вершкового масла добре підійде як для просочення медових і бісквітних коржів, так і для декору десерту, особливо після його охолодження. Згущене молоко замінює в кремі цукор, а сметана додає соковитість і ніжність. У цьому рецепті для аромату додамо в крем трохи коньяку та ваніліну.

Час приготування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Складові:

  • Сметана жирна – 1 ст.
  • Згущене молоко – 180 гр.
  • Коньяк – 60 мл.
  • Олія вершкове 82,5% – 200 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Олію перед початком приготування витримайте при кімнатній температурі, щоб стало м’яким.

Крок 2. Розм’якшене масло перекласти в посуд для приготування крему і потроху наливаючи згущене, міксером на середній швидкості почати збивання.

Крок 3. Збити ці інгредієнти протягом 10 хвилин до пишного і однорідного стану.

Крок 4. Потім в цю масу перекласти сметану, додати коньяк з дрібкою ваніліну і лопаткою або міксером на мінімальній швидкості просто перемішати.

Крок 5. Приготовлений крем із сметани, згущеного молока та вершкового масла можна відразу використовувати для прошаровування торта, а для формування декору його бажано охолодити протягом 20-30 хвилин. Смачної та вдалої випічки!

Крем із вареного згущеного молока та сметани

Крем із вареного згущеного молока та сметани відрізняє більш густа і одночасно ніжна текстура, а варене згущене молоко надає особливий карамельний смак. Такий крем швидко просочує будь-які коржі торта і підходить для вирівнювання та декору десерту. Для крему береться жирна сметана і згущене молоко вариться заздалегідь. Інгредієнти, щоб крем не розшарувався, мають бути однаковою температурою.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Складові:

  • Сметана жирна – 400 гр.
  • Згущене молоко варене – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, відповідно до пропорції рецепту, сметану та варене згущене молоко.

Крок 2. У посуд для збивання крему перелити сметану.

Крок 3. Сметана повинна бути холодною, тоді вона буде добре збиватися. До сметани цукор додавати не треба, адже пропорція інгредієнтів оптимальна.

Крок 4. Міксером, починаючи з невеликої швидкості, почніть збивати сметану, поступово обороти збільшуючи. Збивати сметану протягом 7 хвилин і до збільшення її обсягу вдвічі.

Крок 5. До збитої сметани перекласти варене згущене молоко.

Крок 6. Збити ці інгредієнти ще протягом 2-3 хвилин до однорідної густої консистенції.

Крок 7. Приготований крем для торта з сметани і вареної згущеного молока можна відразу використовувати для формування торта. Вдалою і смачною випічки!

Крем для торта з сметани, сиру і згущеного молока

В даний час креми для тортів на основі сметани з сиром і згущеним молоком, як легші, користуються більшою популярністю в порівнянні з масляними кремами. Такий крем відмінно прошаровує коржі, і десерт робить вишуканим та корисним. Сир для крему обов’язково протирається через металеве сито і повинен бути, як і сметана, холодним. У цьому рецепті беремо варене згущене молоко.

Час приготування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Складові:

  • Згущене молоко варене – 1 банка
  • Сметана – 1 ст.
  • Сир – 200 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Лимонна кислота – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Згущене молоко можна взяти готове, але краще зварити в домашніх умовах. Колір його визначаться часом варіння і становить 1-2 години.

Крок 2. Холодний сир ретельно перетріть через густе сито, щоб текстура крему вийшла ніжною.

Крок 3. Міксером на середній швидкості збийте холодну сметану, порційно додаючи до неї варене згущене молоко і насипавши дрібку лимонної кислоти. Збивайте ці інгредієнти протягом 7-10 хвилин.

Крок 4. Потім до збитої маси порційно перекладіть протертий сир, додайте ванілін і на маленькій швидкості все збийте ще 2-3 хвилини до однорідного стану. Приготований з сметани, сиру і згущеного молока крем, відразу можете використовувати для змащування коржів торта. Вдалою і смачною випічки!

Крем для торта Черепаха з сметани і згущеного молока

Креми для торта « Черепаха » використовують різні: заварні, масляні, вершкові, але найбільш вдалим варіантом є крем з сметани і згущеного молока. Для крему береться сметана з невисокою жирністю, і пропорція інгредієнтів рецепта робить крем ніжним і швидко просочує коржі « Черепахи ». Рецепт простий і швидкий.

Час готування: 5 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Згущене молоко – 200 гр.
  • Сметана 25% – 400 гр.
  • Загущувач для сметани – 1 пакетик.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте згідно з рецептом, простий набір інгредієнтів для приготування крему. Як що немає загусника, замініть його 1-2 чайними ложками крохмалю.

Крок 2. В окремий посуд перелийте згущену, додайте до неї холодну сметану і за допомогою міксера на невеликій швидкості ці інгредієнти добре перемішайте. Сметану довго збивати не треба.

Крок 3. До збитої маси насипте загущувач або крохмаль і на цій же швидкості продовжите збивання ще 1-2 хвилини, поки текстура крему не стане густою. Густоту крему можете за своїм смаком змінити кількістю загущувача, але важливо, щоб крем з торта не стікав.

Крок 4. Приготований крем з сметани і згущеного молока можете відразу використовувати для просочення коржів «Черепахи». Смачною і вдалою випічки!

Крем для Наполеона з згущеного молока і сметани

Класичним кремом для « Наполеона » є заварної, але хорошим варіантом може бути і крем з згущеного молока зі сметаною. Крем виходить рідким, тому до нього додається спеціальний загущувач. Такий крем добре просочує коржі « Наполеона » і має приємний і з легкої кислинкою смак, а готується швидко і просто.

Час готування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Сметана 25% – 800 гр.
  • Згущене молоко – 350 гр.
  • Загущувач для сметани – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для крему підготуйте, згідно пропорції рецепта.

Крок 2. У посуд для збивання крему перелийте охолоджену сметану і міксером на маленькій швидкості її трохи перемішайте. Потім до сметани перелийте згущену.

Крок 3. На такій же швидкості сметану зі згущеним молоком перемішайте до однорідності. Ця маса вийде у вас рідкої.

Крок 4. До неї порційно насипайте загущувач з одночасним перемішуванням міксером, щоб отримати потрібну густоту крему.

Крок 5. Приготований крем з сметани зі згущеним молоком відразу використовуйте для змащування коржів « Наполеона ». Смачною і вдалою випічки!

Крем для торта з згущеного молока, сметани і желатину

Крем для торта з згущеного молока і сметани з додаванням желатину швидко застигає і стає подібним суфле, що дозволяє прошарок торта зробити більш щільною і красиво оформити боки цього десерту. Такий крем, за бажанням, можна доповнити горіхами, ягодами або цукатами, що буде красиво і смачно.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Сметана жирна – 800 гр.
  • Згущене молоко – 400 гр.
  • Желатин – 50 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У піалу пересипте желатин і залийте його склянкою води кімнатної температури. Дайте желатину 10-15 хвилин для набухання.

Крок 2. Для розчинення желатину підготуйте водяну баню, поставивши в каструлі воду і довівши її до кипіння.

Крок 3. У посуд для збивання крему перелийте сметану. Почніть її збивати міксером на невеликій швидкості. Потім тонким струменем додайте до сметани згущену і при поступовому збільшенні швидкості збийте ці інгредієнти до однорідного стану.

Крок 4. Над киплячою водою помістіть піалу з набряклим желатином і розчиніть його при помішуванні ложкою, тільки до кипіння не доводьте. Розчинений желатин тонким струменем перелийте у збиту масу, додайте ванільний цукор і міксером ці інгредієнти повторно збийте.

Крок 5. Приготований крем з згущеного молока, сметани і желатину буде ще рідким. Дайте йому трохи часу для охолодження і можете приступати до формування торта, тільки в роз’ємній формі. Після повного охолодження консистенція крему стане пружною. Смачною і вдалою випічки!

Крем для медовика з згущеного молока і сметани

Торт « Медовик » гармонує з будь-яким кремом і хорошим варіантом може бути крем з згущеного молока і сметани. Такий крем відрізняє приємний смак і здатність тримати форму. Сметана зі згущеним молоком ідеально з’єднується і своєї легкої кислинкою зменшує нудотну солодкість десерту.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Сметана 25-30% – 500 гр.
  • Згущене молоко – 150 гр.
  • Сік лимона – 25 мл.
  • Екстракт ванілі – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно пропорції рецепта, інгредієнти для крему.

Крок 2. Сметану перекладіть в посуд для збивання крему, додайте згущену з ванільним екстрактом і ложкою трохи перемішайте.

Крок 3. Міксером на середній швидкості ці інгредієнти протягом 3-4 хвилин збийте.

Крок 4. Збита маса повинна у вас вийти білою і однорідною.

Крок 5. Не вимикаючи міксер, потроху влийте в цю масу сік лимона і перемішайте на невеликій швидкості.

Крок 6. Потім швидкість збільште і збивайте крем ще протягом 2 хвилин.

Крок 7. Приготований для «Медовика» крем з згущеного молока і сметани вийде у вас досить міцним і без загусників. Його можна відразу використовувати для змащування коржів. Смачною і вдалою випічки!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал