Турецький пиріг без грама тіста. Замість борошняної основи використовуємо картоплю

Ситні пироги з м’ясними начинками часто виходять занадто важкими за рахунок тіста. Турецькі кулінари знайшли вихід із ситуації і навчилися готувати пиріг без грама борошна. Замість звичної основи в рецепті використовується просто картопля і так виходить навіть смачніше, оскільки вона в процесі приготування повністю просочується м’ясним соком.

Інгредієнти:

  • 1,5 кілограма картоплі,
  • 14 грамів солі,
  • 20 мілілітрів молока,
  • 3 яйця,
  • 70 грамів вершкового масла,
  • 400 грамів фаршу,
  • по 1 цибулині,
  • зеленого перцю, червоного і жовтого перцю,
  • по 1 чайній ложці солі,
  • чорного меленого перцю і меленого червоного чилі,
  • 150 грам трохи.

Приготування:

Відразу ставимо відварюватися картоплю і займемося начинкою. На заздалегідь розігрітій сковороді обсмажуємо фарш з крупно нарізаною цибулею і всіма перцями.

Солимо, перчимо, додаємо чилі – в принципі, на цьому етапі ви можете спробувати і інші приправи на свій смак. Коли фарш придбає приємний золотистий колір, накриваємо все кришкою і доводимо до готовності за 2 хвилини на слабкому вогні.

Картопля до цього моменту вже зварилася. Додаємо до неї яйця, вершкове масло і сіль, потім погружним блендером перемелюємо все в однорідну масу. Для густоти можна все ж додати 15-20 грамів борошна, але це зовсім необов’язково, за рахунок яєць маса і без того вийде досить щільною.

Пора зібрати страву разом. У глибоку форму для запікання викладаємо половину пюре. На нього розподіляємо фарш з овочами і накриваємо залишившим пюре.

Присипаємо все тертим сиром, кладемо гілочку томатів черрі. Ставимо випікатися в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.

Відеорецепт:

В результаті у нас вийшло не тільки смачна, але і універсальна страва. Подавати її можна і як пиріг, і як повноцінна вечеря.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал