Коржі на сковороді — це мега проста і смачна випічка, яка виручить вас в будь-незрозумілій ситуації. Тісто готується з доступних інгредієнтів, які практично завжди є в будинку. А якщо немає вдома, то стовідсотково можна придбати в будь-якому магазині. Швидкі коржі – це їжа, приготування якої не вимагає особливих технологій. Розібратися з рецептом без перебільшення зможе кожен. Читайте добірку і вибирайте свій улюблений варіант. Всі рецепти універсальні і їх з легкістю можна адаптувати під себе.
Коржі з сиром і зеленню на сковороді
Коржі з сиром і зеленню на сковороді виходять мега апетитними. Закуска готується просто. Коржі з сирною начинкою, безумовно, смачні в гарячому вигляді. Цей тягнеться сир просто зводить з розуму. Але якщо використовувати м’які сорти, замінивши начинку, наприклад, на « Адигейський », то і в остиглому вигляді блюдо буде фантастичним.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 430 гр.
- Кефір – 200 мл.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сир – 280 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цукор – 0,5 ч.л.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У миску, в якій будете замішувати тісто, налийте 200 мілілітрів кефіру. Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника і залиште нагрітися при кімнатній температурі або злегка підігрійте в мікрохвильовці. Вбийте куряче яйце, попередньо вимивши і висушивши його.
Крок 2. Насипте чайну ложку харчової соди, посоліть, поцукріть, налийте столову ложку олії без запаху. Розмішують рухами доведіть до утворення характерною пінної реакції.
Крок 3. Далі просійте через дрібне сито близько 430 грамів пшеничного борошна. Замісити м’яке еластичне тісто. Тісто загорніть в пакет або в харчову плівку і дайте йому відпочити хвилин 10.
Крок 4. Тим часом приготуйте начинку. У миску натріть 280 грамів сиру. Вибирайте свій улюблений сорт. Улюблену зелень ополосніть і просушіть, подрібніть і відправте до сиру. Злегка присоліть і вбийте куряче яйце, попередньо вимивши і висушивши його. Розмішайте.
Крок 5. Після відпочинку обійміть тісто. Далі розріжте його на 4 частини. Начинку теж розділіть на 4 частини. Тісто розтягніть руками, в центрі помістіть начинку.
Крок 6. Защепіть вільні краї тіста.
Крок 7. Скориставшись качалкою, сформуйте акуратний коло трохи менше діаметра сковорідки, на якій будете смажити коржик.
Крок 8. Сковорідку нагрійте на плиті, встановивши середню температуру. Викладіть корж. Готуйте під кришкою. Коли коржик зарум’яниться, акуратно переверніть її на другу сторону. Готуйте по 4 хвилини з кожного боку.
Крок 9. Рум’яний корж перекладіть на тарілку, і щедро промажте вершковим маслом за допомогою силіконового пензлика.
Крок 10. Підсмажте всі коржі, не забуваючи кожну промазати вершковим маслом з двох сторін. Гарячі коржі з апетитною начинкою подавайте до ароматного солодкого чаю. Їжте смачно і насолоджуйтеся. Смачного!
Коржі з ковбасою і сиром на сковороді
Коржик з ковбасою і сиром на сковороді виходить надзвичайно апетитною і досить ситною. Відмінний варіант смачного перекусу, який зручно взяти з собою на роботу або в поїздку. Я часто готую такі коржі на сніданок. Пробуйте і ви отримаєте незвичайні емоції!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 230-250 гр.
- Молоко – 125 мл.
- Сир твердий – 150 гр.
- Ковбаса варена – 110 гр.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло вершкове – для змащування.
- Олія – для обсмажування.
Процес приготування:
Крок 1. У миску, в якій будете замішувати тісто, просійте 250 грамів пшеничного борошна.
Крок 2. Посоліть і налийте 125 мілілітрів молока. Молоко заздалегідь дістаньте з холодильника і залиште нагрітися при кімнатній температурі або злегка підігрійте в мікрохвильовці. Замішайте м’яке еластичне тісто. Тісто накрийте пакетом або затягніть харчовою плівкою і дайте йому відпочити хвилин 10.
Крок 3. Тим часом займіться приготуванням начинки. Варену ковбасу наріжте кубиком. До речі ковбасу можна використовувати будь-яку. Відварене м’ясо теж буде доречно.
Крок 4. Сир натріть на терці. Сир вибирайте свій улюблений. Взагалі можна кожен раз експериментувати.
Крок 5. Улюблену зелень ополосніть і просушіть, наріжте ножем.
Крок 6. Складові начинки складіть в загальну ємність.
Крок 7. Гарненько розмішайте.
Крок 8. Після відпочинку обійміть тісто. Далі розріжте його на 6 частин.
Крок 9. Скориставшись качалкою, сформуйте акуратний коло.
Крок 10. У центрі коржі викладіть начинку.
Крок 11. Вільні краю міцно захистіть.
Крок 12. Скориставшись качалкою, розкачайте менше діаметра сковорідки, на якій будете смажити коржик.
Крок 13. Сковорідку нагрійте на плиті, встановивши середню температуру. Дно злегка промажте маслом. Викладіть корж. Коли коржик зарум’яниться, акуратно переверніть її на другу сторону. Готуйте по 4 хвилини з кожного боку, накривши кришкою.
Крок 14. Рум’яний корж перекладіть на тарілку, і щедро промажте вершковим маслом.
Крок 15. Підсмажте всі коржі, змащуючи кожну вершковим маслом з двох сторін.
Крок 16. Гарячі коржі подавайте з чаєм. Смачного!
Коржик з сиром на сковороді
Коржик з сиром на сковороді – чудовий варіант для смачного і ситного сніданку. Соковиті коржі відмінно підійдуть до свіжозавареним чаю. Коржі зручно брати з собою на роботу або на пікнік. Хрустка скоринка з ніжною начинкою зведуть вас з розуму. Приготуйте, і не пошкодуєте!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Вода – 200 мл.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
Для начинки:
- Сир – 300 гр.
- Зелень – пучок.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. На столі зберіть необхідні продукти для соковитої домашньої випічки.
Крок 2. У миску, в якій будете замішувати тісто, налийте 200 мілілітрів води і столову ложку олії без запаху. Посоліть і просійте 450 грамів пшеничного борошна.
Крок 3. Замішайте м’яке еластичне тісто.
Крок 4. Тісто загорніть в пакет або в харчову плівку і дайте йому відпочити хвилин 10.
Крок 5. Тим часом приготуйте начинку. У миску перекладіть 300 грамів сиру. Вибирайте свій улюблений сорт, головне – не дуже вологий. Улюблену зелень ополосніть і просушіть, подрібніть і відправте до сиру. Присоліть і поперчіть. Розмішайте.
Крок 6. Після відпочинку обійміть тісто. Далі розріжте його на 6 частин.
Крок 7. Начинку теж розділіть на 6 частин. Тісто розтягніть руками або розкачайте качалкою, в центрі помістіть ароматну начинку.
Крок 8. Защепіть вільні краї тіста.
Крок 9. Скориставшись качалкою, сформуйте акуратний коло трохи менше діаметра сковорідки, на якій будете смажити коржик.
Крок 10. Сковорідку нагрійте на плиті, встановивши середню температуру. Викладіть корж. Готуйте під кришкою. Коли коржик зарум’яниться, акуратно переверніть її на другу сторону. Готуйте по 4 хвилини з кожного боку.
Крок 11. Рум’яний апетитний корж перекладіть на тарілку, і щедро промажте вершковим маслом.
Крок 12. Підсмажте всі коржі, не забуваючи кожну промазати вершковим маслом з двох сторін. Гарячі коржі з ніжною начинкою подавайте з ароматним чаєм. Їжте смачно і насолоджуйтеся. Смачного!
Коржі на воді без дріжджів
Коржі на воді без дріжджів виходять чудовими! Процес приготування легкий і займе мінімум часу. Апетитна випічка чудово поєднується з їжею, замість хлібобулочних виробів. А якщо коржі присипати ванільним цукром або цукровою пудрою, то мега бюджетний десерт до чаю готовий!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 1,5 ст.
- Вода – 0,5 ст.
- Сіль – 0,25 ч.л.
- Олія – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть складові для хрусткої домашньої випічки.
Крок 2. У миску, в якій будете замішувати тісто, налийте половину склянки води і чайну ложку соняшникової олії без запаху. Воду заздалегідь підігрійте.
Крок 3. Далі просійте через дрібне сито 1,5 склянки пшеничного борошна і чверть чайної ложки солі.
Крок 4. Замісити м’яке еластичне тісто. Тісто загорніть в пакет або харчову плівку і дайте йому відпочити хвилин 10.
Крок 5. Через 10 хвилин обійміть тісто. Далі розріжте його на 4 частини. Скориставшись качалкою, сформуйте коло меншого діаметру, ніж сковорідка, на якій будете смажити коржик. Сковорідку нагрійте на плиті, встановивши середню температуру. Викладіть корж.
Крок 6. Коли коржик зарум’яниться, акуратно переверніть її на другу сторону. Готуйте по 2 хвилини з кожного боку.
Крок 7. Рум’яний корж перекладіть на тарілку. Підсмажте всі коржі до апетитної золотистості.
Крок 8. Гарячі коржі подавайте в якості хліба до обіду або чаювання з улюбленими доповненнями – згущеним молоком, варенням або джемом.
Крок 9. Хрусткі коржі сподобаються абсолютно всім! Їжте смачно і насолоджуйтеся. Смачного!
Коржі на молоці на сковороді
Коржі на молоці на сковороді – апетитне домашнє блюдо, яке можна адаптувати під себе і приготувати з різними начинками. Коржі подають з чаєм на сніданок або в якості ситного перекусу. Такі коржі зручно брати з собою в поїздку. Випічка виходить м’якою і з великою кількістю начинки, а готується простіше нікуди!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Молоко – 200 мл.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сир « Сулугуні » – 130 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Розпушувач – 5 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Олія – для обсмажування.
Процес приготування:
Крок 1. У посуді, де будете заводити тісто, вбийте велике куряче яйце, попередньо ополоснувши і просушивши його. Посоліть і поцукріть. Гарненько розмішайте вінчиком до стану однорідної маси. Якщо яйця дрібні, вбийте 2.
Крок 2. Пшеничну борошно змішайте з розпушувачем. Я використовую борошно вищого сорту. Озброївшись ситом, збагатіть киснем. Далі поступово в кілька прийомів введіть до рідкої субстанції.
Крок 3. Вилийте 200 мілілітрів молока. Молоко нагрійте при кімнатній температурі або злегка підігрійте в мікрохвильовці. Розмішайте до однорідної гладкої консистенції вінчиком, щоб не було жодного грудочка.
Крок 4. Улюблений сир натріть на терці. Я використовую « Сулугуні ». Перекладіть в тісто і розмішайте, щоб сир рівномірно розподілився по тісту.
Крок 5. Сковорідку нагрійте на плиті, встановивши середню температуру. Дно злегка промажте маслом. Викладіть тісто. Коли коржик зарум’яниться, лопаткою переверніть і підсмажте до золотистості з іншого боку. У розрахунку по 3-4 хвилини на кожну сторону.
Крок 6. Рум’яний сирний корж перемістіть на тарілку, і щедро промажте розтопленим вершковим маслом.
Крок 7. Підсмажте всі коржі, не забуваючи кожну промазати вершковим маслом з двох сторін. Гарячі коржі використовуйте в якості хліба на обід або пригощайте своїх рідних і близьких з чаєм. Смачного!
Коржі з кабачків на сковороді
Коржі з кабачків на сковороді – шикарний варіант смачного страви, який подають в гарячому або холодному стані. Кабачкова коржик виходить ситної і досить апетитною. Для приготування використовують прості і доступні інгредієнти. Процес досить швидкий і простий. Готуйте і їжте смачно!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 80 гр.
- Кабачки – 600 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для обсмажування.
Процес приготування:
Крок 1. Складіть інгредієнти.
Крок 2. Середнього розміру кабачки ополосніть, обітріть і натріть теркою або за допомогою спеціальної насадки комбайна. Підсоліть і почекайте хвилин 10. Якщо використовуєте переросли плоди, очистіть їх від нутрощів і шкірки.
Крок 3. Через 10 хвилин руками вичавіть кабачок від рідини. Вбийте курячі яйця.
Крок 4. Пару зубчиків часнику почистіть і пропустіть через прес. Добре розмішайте.
Крок 5. До кабачкам насипте 80 грамів пшеничного борошна. Поперчіть.
Крок 6. Перемішайте кабачкову масу до однорідної субстанції.
Крок 7. Сковорідку нагрійте на плиті, встановивши середню температуру. Дно і стінки злегка промажте маслом. Викладіть кабачкову субстанцію і рівним шаром розмажте лопаткою.
Крок 8. Готуйте під кришкою на найменшому нагріванні приблизно 15 хвилин.
Крок 9. Коли коржик зарум’яниться, накрийте сковорідку тарілкою або, як я, обробної дошкою.
Крок 10. Акуратно переверніть коржик на іншу сторону.
Крок 11. Перекладіть в сковорідку. Доведіть до готовності протягом 15 хвилин, накривши кришкою.
Крок 12. Рум’яний корж перекладіть на тарілку.
Крок 13. Ароматним коржем пригощайте рідних, за бажанням присмачивши сметаною. Смачного!
Коржі з картоплею на сковороді
Коржі з картоплею на сковороді – спрощена і швидка версія пиріжків з картоплею. Ситне блюдо я готую з залишився картопляного пюре після обіду. Коржі обожнюють всі, їх зручно брати з собою куди завгодно. Апетитні коржі з ніжною начинкою і м’яким тістом не вимагають великих зусиль.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2,5-3 ст.
- Кефір – 250 мл.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сода харчова – 1/4 ч.л.
- Сіль – 1/2 ч.л.
Для начинки:
- Картопляне пюре – 300 гр.
- Сир твердий – 80 гр.
- Зелень – за смаком.
- Часник – 1 зубчик.
- Паприка – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для обсмажування.
Процес приготування:
Крок 1. У миску, в якій будете замішувати тісто, налийте 250 мілілітрів кефіру. Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника і залиште нагрітися при кімнатній температурі або підігрійте в мікрохвильовці. Вбийте куряче яйце, попередньо вимивши і висушивши його.
Крок 2. Насипте соду, посоліть. Розмішують рухами доведіть до утворення характерною пінної реакції. Далі збагатіть борошно киснем, просіявши через дрібне сито. Я використовую пшеничне борошно вищого сорту.
Крок 3. Замісити м’яке еластичне тісто. Тісто загорніть в пакет або затягніть харчовою плівкою і дайте настояться хвилин 10.
Крок 4. Поки тісто відпочиває, підготуйте начинку. У миску складіть 300 грамів вчорашньої картопляного пюре, натріть 80 грамів сиру. Вибирайте свій улюблений сорт.
Крок 5. Подрібніть часник, додайте до начинки, приправте паприкою, меленим перцем і сіллю.
Крок 6. Улюблену зелень ополосніть і просушіть, нашаткуйте ножем і відправте до начинки.
Крок 7. Розмішайте начинку.
Крок 8. Після відпочинку обійміть тісто. Далі розріжте його на 4 частини. Начинку теж розділіть на 4 частини. Тісто розтягніть руками, в центрі викладіть апетитну начинку.
Крок 9. Защепіть вільні краї тіста. Озброївшись качалкою, сформуйте корж меншого діаметру, ніж сковорідка, на якій будете смажити.
Крок 10. Сковорідку нагрійте на плиті, встановивши середню температуру. Промажте маслом дно. Викладіть корж. Готуйте під кришкою. Коли коржик зарум’яниться, переверніть її на іншу сторону. Готуйте по 5 хвилин з кожного боку.
Крок 11. Ароматний корж перекладіть на тарілку. Таким же чином підсмажте всі коржі. Гарячу випічку подавайте з ароматним чаєм. Їжте із задоволенням і апетитом. Приємної насолоди!
Пишні коржі на сметані на сковороді
Пишні коржі на сметані на сковороді виглядають неймовірно апетитно. Їх готують як хлібобулочних виробів до обіднього столу. А якщо присипати домашню випічку запашною корицею або цукровою пудрою, коржі перетворяться в дивовижне частування до дружнього чаювання.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 7
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Сметана – 300 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Сіль – 0,25 ч.л.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Олія – для обсмажування.
Процес приготування:
Крок 1. У ємність, де будете з’єднувати інгредієнти для коржів, налийте попередньо розтоплене вершкове масло, відправте 300 грамів сметані, вбийте куряче яйце. Посоліть і поцукріть. Гарненько розмішайте.
Крок 2. Далі насипте 500 грам пшеничного борошна вищого сорту і чайну ложку харчової соди, збагативши киснем сухі складові.
Крок 3. Замішайте м’яке еластичне тісто. Прикрийте чистим кухонним рушником, загорніть в пакет або затягніть харчовою плівкою, дайте йому набрякнути хвилин 15.
Крок 4. Після відпочинку обійміть тісто. Далі розріжте його на 7 частин. Скориставшись качалкою, сформуйте корж меншого діаметру сковорідки, на якій будете смажити випічку.
Крок 5. Сковорідку нагрійте на плиті, встановивши помірну температуру. Дно злегка промажте маслом. Викладіть корж. Коли коржик зарум’яниться, акуратно переверніть її на другу сторону. Щоб коржик зарум’янилася, знадобиться приблизно по 3 хвилини на кожну сторону. Рум’яний корж перекладіть на тарілку.
Крок 6. Підсмажте, таким чином, всі коржі.
Крок 7. Гарячі золотисті коржі подавайте в якості хліба до будь-якого прийому їжі або до чаю з улюбленими доповненнями – медом, варенням або джемом. Їжте ситно, отримуйте задоволення. Смачного!
Швидкі коржі на окропі і борошні
Швидкі коржі на окропі і борошні – хрустке частування, яке не залишить нікого байдужим. Додавши ванілін, а зверху присипавши ароматною корицею, прості коржі перетворяться в божественне ласощі. Такий десерт, безсумнівно, оцінить будь-який ласун.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Окріп – 150 мл.
- Олія – для обсмажування.
Процес приготування:
Крок 1. На столі зберіть необхідні продукти для хрусткої випічки.
Крок 2. Відміряйте 150 грамів пшеничного борошна. Пересипте в миску.
Крок 3. Залийте 150 мілілітрами окропу.
Крок 4. Обережно, щоб не обпекти руки, замішайте м’яке еластичне тісто. Тісто загорніть в пакет або в харчову плівку і дайте йому відпочити хвилин 10.
Крок 5. Після відпочинку обійміть тісто. Далі розріжте його на 4 частини. Скориставшись качалкою, сформуйте акуратний коло трохи менше діаметра сковорідки, на якій будете смажити коржик. Ножем зробіть надрізи по всій площі коржі.
Крок 6. Сковорідку нагрійте на плиті, встановивши середню температуру. Дно злегка промажте маслом. Викладіть корж. Коли коржик зарум’яниться, акуратно переверніть її на іншу сторону. Готуйте по 3 хвилини з кожного боку.
Крок 7. Золотисту корж перекладіть на тарілку. Підсмажте всі коржі.
Крок 8. Апетитні коржі подавайте з чаєм і улюбленими доповненнями – медом, варенням або джемом. Їжте ситно і отримуйте задоволення!