Салати на святковий стіл: рецепти з фото – 9 простих та смачних рецептів з покроковими фото

Салати на святковий стіл: рецепти з фото - 9 простих та смачних рецептів з покроковими фото

f63e9b14cf63975e9aa73f9bcb5286be

Салати на святковий стіл: рецепти з фото – це невід’ємна частина будь-якого банкету, яким обов’язково варто приділити достатньо уваги, тому що навіть перед апетитною гарячою стравою слід розігріти апетит і здивувати гостей чимось оригінальним і цікавим. Залежно від ваших смаків та наявності продуктів у холодильнику, можна підібрати найбільш підходящий рецепт, який відповідатиме всім вашим вимогам: смак, аромат і, звичайно ж, подача. Найбільший попит мають салати з ніжним курячим м’ясом, свіжими овочами та корисними морепродуктами.

Класичний салат «Цезар» на святковий стіл

Класичний салат «Цезар» на святковий стіл – це традиційне поєднання смаків та ароматів, які припадають до смаку кожному. Недарма, цю закуску можна зустріти в меню будь-якого закладу громадського харчування, тому пропонуємо вам приготувати апетитну закуску зі знаменитим соусом у себе вдома.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Салат листовий – 1 пучок.
  • Черрі – 200 гр.
  • Пармезан –100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сік лимона – 2 ст.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Батон білий – 1-2 скибочки.
  • Оливкова олія – 30 мл.
  • Олія рослинна – 80 мл.
  • Анчоуси – 4 шт.
  • Соус Вустерський – 3 краплі.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. З курячого філе знімаємо плівки та ополіскуємо водою, промакуємо серветками та обсмажуємо до золотистості та готовності на олії.

07e8675ac0c8a5f14b947e57f036bd17

Крок 2. Хлібний м’якуш нарізаємо маленькими кубиками, посипаємо сіллю та перцем, збризкуємо оливковою олією та перемішуємо. Через годину висипаємо на лист і підсушуємомо в розігрітій духовці.

2886f4139bd4dcaf89090359980fed87

Крок 3. Для соусу відварюємо яйце 2-3 хвилини, остуджуємо та очищаємо. Додаємо анчоуси, сік лимона, два види олії, гірчицю, сіль, перець та вустерський соус – пробиваємо занурювальним блендером до гладкої та однорідної консистенції.

bffc2abcb3111e5f6b2daab62da2d9a0

Крок 4. На плоску страву викладаємо порваний салат, сухарики та шматочки птиці.

64317344c9dc94cd282f5cd4eda09896

Крок 5. Поливаємо підготовленим соусом та присипаємо тертим пармезаном.

e0a98fd81441533dd2528f801e438527

Крок 6. Розкладаємо четвертинки чері та подаємо закуску до столу. Смачного!

9332699c2f3c78d765c972edcb1917c5

Салат «Мімоза» з рибними консервами

Салат «Мімоза» з рибними консервами – це класика радянської кухні, яка залишається популярною і сьогодні. А весь секрет полягає у ніжному та збалансованому смаку, який не лише задовольняє голод, але також задовольняє гастрономічну потребу у чомусь смачному та красивому. Сервірувати рекомендовано за допомогою кулінарного кільця.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Консерви рибні в олії – 250 гр.
  • Яйце відварене – 4 шт.
  • Картопля варена – 3 шт.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Морквина варена – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Базилік – 1 гілочка
  • Майонез – 5 ст.
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – до смаку

Процес приготування:

Крок 1. Вміст консерви викладаємо в миску і розминаємо вилкою на дрібні шматочки разом із заливкою.

80cdfe8dddcb0d5c8e98ecc633959812

Крок 2. З варених яєць знімаємо шкаралупу та окремо натираємо білки та жовтки.

554bae81462f19d762a1711a337e4045

Крок 3. Аналогічно чинимо з твердим сиром та картоплею, тертка має бути з дрібними отворами.

b3fe74cb2da24aa87382f556405995d5

Крок 4. Дрібно ріжемо головку цибулі.

165019c8e51de23dcd26afaa31edf028

Крок 5. Дві моркви подрібнюємо за допомогою тертки, а третю красиво нарізаємо для декору.

52225acc6f69d1dfabb7250faff257ac

Крок 6. На дно плоскої тарілки ставимо кільце та утрамбовуємо картоплю, солимо та перчимо, промазуємо майонезом.

03efaf9909741f4a9dd46f3e1c99ce45

Крок 7. Викладаємо рибу та посипаємо цибулею, наносимо сіточку із соусу.

422a6ecfaf470f97368f14cea2ef2e68

Крок 8. Формуючи шари, викладаємо білки, сир, моркву та майонез.

a21eda05ef220dae2be495ed2edc84b2

Крок 9. Прикрашаємо жовтками, скибочками моркви та базиліком. Знімаємо пробу та насолоджуємось. Смачного!

5c0ad28cb46277534fc3c66d00c3f67d

Крабовий салат на святковий стіл

Крабовий салат на святковий стіл – це класика, не старіє, всіма улюблена закуска, знайома ще з дитинства. І для того, щоб зберегти основні смаки, але водночас привнести новизни, пропонуємо вам доповнити склад такими інгредієнтами, як зелена цибуля та свіжий огірок.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Кукурудза консервована – 1 банка.
  • Палички крабові – 250 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Свіжий огірок – 3-4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця відварюємо круто, остуджуємо та очищаємо.

92173741a5054dd8a2921d9c92e6e910

Крок 2. Невеликими кубиками нарізаємо крабові палички, яйця, пір’я зеленої цибулі та свіжі огірки.

719a78fe331dc7cdb3a1752325d61832

Крок 3. Висипаємо нарізку у глибоку ємність, додаємо солодкі зерна кукурудзи.

4ab352f0a440f9b40231d23aca73dabf

Крок 4. Солимо та перчимо, заправляємо майонезом.

569f8eb27a114d949347ca4d61d4789c

Крок 5. Забираємо в холодильну камеру на 60 хвилин, а потім подаємо до столу в охолодженому вигляді. Смачного!

6b78ad400e37bce35585a29f4dd21c82

Святковий салат «Гранатовий браслет»

Святковий салат «Гранатовий браслет» – це листкова закуска, яка закохує в себе при першій же дегустації! Салат радує своєю соковитістю та оригінальністю компонентів, які ідеально доповнюють та відтіняють один одного. Відварений буряк та зерна граната роблять закуску не лише барвистим, а й соковитим.

Час приготування – 180 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • М’якуш курки – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Гранат –400 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Буряк, морквину та картоплю промиваємо зі щіткою та відварюємо до м’якості, остуджуємо та очищаємо.

f4e34a00583a8f966dfc7c6b932de6fb

Крок 2. В окремих сотейниках також варимо курячі яйця та птицю, даємо час охолонути.

6b3799f907c546af40d7a43e85b637d6

Крок 3. По центру тарілки ставимо склянку шийкою вниз, викладаємо шар подрібненої картоплі, солимо і наносимо сіточку з майонезу.

ff878c744bbbc980ac8c4894b91753d9

Крок 4. Далі 2/3 тертого буряка + білий соус.

049186ad35fd86f487db84378e5bb0d3

Крок 5. Наступні шари: курка, цибуля, майонез та рубані яйця.

67caf8dae7136d1d0459fbb3106e3e83

Крок 6. Додаємо моркву та буряк, не забуваємо промазати соусом та злегка присолити.

bd76ac969f2f401cc57f387b2797b85d

Крок 7. Прикрашаємо зернами гранату та слайсами буряків. Забираємо в холодильник щонайменше на годину і тільки потім пропонуємо гостям. Смачного!

a6c7ca2e1e0abb904d539c3218a8a476

Смачний та простий салат з креветками

Смачний і простий салат з креветками можна приготувати лише за 20 хвилин і вдосталь насолодитися середземноморським смаком та насиченим ароматом зелені. У цій страві зібрано найкраще поєднання компонентів: соковиті морепродукти та апетитна хрумка зелень.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Мікс салатний – 40 гр.
  • Креветки варено-заморожені –100 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Яйце відварене – 2 шт.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Салатний мікс висипаємо в сито і добре промиваємо, даємо час стекти і перекладаємо в ємність з високими бортиками.

a5cdabfca7be3e969cf24d2bbea0beb2

Крок 2. Довільно ріжемо томати та відправляємо до зелені.

66b01522398d319b3a2752afa0479bb4

Крок 3. Додаємо скибочки відварених яєць.

ae3d1e9498434ec2a8f9c22956dbdef4

Крок 4. Очищені креветки розморожуємо та перекладаємо в основний склад.

8a5ec0945e0213ac8b6bdd1f5f99d46b

Крок 5. Заправляємо салат сумішшю з оливкової олії, цитрусового соку та гірчиці. Злегка солимо та перемішуємо.

69abf4a74bae7187989fa917c9c4e9af

Крок 6. Викладаємо на тарілку для сервірування та подаємо до столу. Смачного!

4a5450fb64638cd42776a819667c5016

Салат «Гніздо глухаря» на святковий стіл

Салат «Гніздо глухаря» на святковий стіл – це смачне та ефектне частування, яке приведе у захват усіх, тому що такої подачі ви точно ще не бачили. Основно «фішкою» закуски є картопляна соломка, яка служить головною прикрасою салату.

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3-5 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Філе куряче – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Свіжий огірок/маринований – 150 гр.
  • Сир –100 гр.
  • Яйце перепелине – 3 шт.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очищаємо та ополіскуємо, подрібнюємо на тертці для овочів по-корейськи.

a5a33a77ac24acbebbdc8ee2708c4d0d

Крок 2. У двох-трьох водах промиваємо картопляну соломку та обсушуємо.

81a46cc4f87ac74f2bbf4209ff07ab73

Крок 3. Картоплю обсмажуємо невеликими порціями в розпеченій олії до золотистості, викладаємо на паперові рушники, складені в кілька шарів.

b38a570df993a1187eaddfa4b729ea50

Крок 4. Філе обсмажуємо на максимальному полум’ї по 1-2 хвилини з кожного боку та прибираємо в духовку, прогріту до 200 градусів, ще на 7-10 хвилин.

51741c4c7e7a354dcfedb41b90829206

Крок 5. Остиглу курку та зварені до готовності яйця ріжемо кубиком, натираємо сир та огірки на тертці, дрібно нарізаємо цибулю. Висипаємо підготовлені інгредієнти у салатник.

974f2ae52d959d85bf407686db67ce2f

Крок 6. Солимо та перчимо, змішуємо з майонезом.

6d3e1313f3f8b55d4d2f215a63cd4d8c

Крок 7. Формуємо гірку, роблячи центром невелику лунку.

a00a156b4003de282d700c04c14b54b3

Крок 8. Прикрашаємо картопляною соломкою та відвареними перепелиними яйцями. Смачного!

c36f6d656104e06fbd6d85082060f427

Класичний грецький салат

Класичний грецький салат – це справжнє буяння смаків та ароматів, зібраних в одній страві. Використовуючи ціле асорті овочів, закуска виходить не тільки корисною, але ще й неймовірно барвистою та апетитною. Для заправки використовується якісна оливкова олія та трави.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Болгарський солодкий перець – 0,5 шт.
  • Цибуля червона – 0,5 шт.
  • Фета –100 гр.
  • Оливки – 50 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Орегано – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу ополіскуємо та обсушуємо овочі, очищаємо червону салатну цибулю та болгарський перець.

b3737fcf83ff4b78ca766ca1f419bf09

Крок 2. Свіжий огірок ріжемо півкільцями середньої товщини.

082948c20343bb11338d37f3be490201

Крок 3. Томати нарізаємо часточками.

f01b7e57124114b8852ada649846e838

Крок 4. М’якуш болгарського перцю – брусочками.

c1e01cbe304d7f9f242fa087a6f44f82

Крок 5. Подрібнюємо цибулину тонкими півкільцями.

8871e47b6e67d9d0008f05fb9063cb52

Крок 6. Розсільний сир нарізаємо кубиками або кришимо руками.

68b27655a39df6c09fab3ed3ed3adec6

Крок 7. Висипаємо овочеве асорті, включаючи оливки та фету в глибоку салатницю та перемішуємо.

a45202748b8031ceedfeb3b4742bc019

Крок 8. Для заправки в піалі з’єднуємо оливкову олію, орегано та сік лимона.

0e489e40414640b5fc9b1f5fe611c4d1

Крок 9. Поливаємо складові соусом та розкладаємо по порційних тарілках. Смачного!

b9ddb0c06347fd75b3b691a48b4b5cb4

Найсмачніший салат з кальмарами на святковий стіл

Найсмачніший салат з кальмарами на святковий стіл, приготований з додаванням стиглого та м’якого авокадо, а також червоної цибулі та яєць – це ситна білкова закуска, яка подарує вам не лише гастрономічне задоволення, а й тривалу ситість.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Кальмари –500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Цибуля червона – 0,5 шт.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – до смаку

Процес приготування:

Крок 1. Тушки морепродуктів заливаємо окропом на 1-2 хвилини та перекладаємо в холодну воду, далі очищаємо від пластин та плівок.

5ea30e54ccd2b1363ecf664e8c62c28d

Крок 2. Потім перекладаємо кальмарів у каструлю та заливаємо водою, проварюємо три хвилини з моменту закипання та знову перекладаємо у крижану воду.

3a4d0b6cce3d435afbf3d21c3fb0beec

Крок 3. Остиглі кальмари ріжемо тонкою соломкою, авокадо – брусками, цибулю – півкільцями. Відварюємо та очищаємо яйця.

e09225a9ae67f5868a55b684e937660a

Крок 4. У піалі з’єднуємо інгредієнти для соусу: сік лимона, соєвий соус, сіль, мелений перець та олію.

2d6e2beed83c8e6b4b3c97c419cfd719

Крок 5. У салатницю висипаємо морепродукти та цибулю, поливаємо заправкою.

f56f014ccc6ccac1609962f945c8ce20

Крок 6. Додаємо скибочки варених яєць та авокадо, розмішуємо та сервіруємо. Смачного!

ffc30fcf4526b29604bba5fa6c36448a

Смачний та простий салат з консервованим тунцем

Смачний та простий салат з консервованим тунцем, приготований у стилі іспанської кухні – це яскраві фарби, насичені смаки та приємні аромати, зібрані в єдину страву. Склад страви підібраний дуже гармонійно, кожен інгредієнт чудово доповнює та відтіняє один одного.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 1 банк.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля червона – 0,5 шт.
  • Кукурудза консервована – 3 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Листя салату – 5 шт.
  • Сік лимона – 2 ч.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Орегано – 0,5 ч.л.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промите та обсушене листя салату рвемо руками і викладаємо на дно плоскої тарілки.

77e9da755ec9c174074ace99fdf0845f

Крок 2. Огірок та помідори нарізаємо чверть кільцями та кладемо поверх листя.

c8c1b34978be969a6f7959ab01b6ad8e

Крок 3. Слідом розділимо часточки відвареного яйця та тонкі півкільця салатної цибулі.

80fb0233970ea373a44cb239dbf72df6

Крок 4. Зливаємо рідину з риби та викладаємо філе тунця до овочів.

d963ed1e00354c19b28b3fdd26cdccf3

Крок 5. Посипаємо зернами солодкої кукурудзи та заправляємо сумішшю оливкової олії, лимонного соку та солі.

6c6cf1b7d348b2b9acb16cc864b9f46d

Крок 6. Присипаємо сушеним орегано та дегустуємо. Смачного!

c5dd840bbe4a1efdd002689d690925a6

ТОП 5 найкращих салатів на святковий стіл – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал