Салати на святковий стіл: рецепти з фото – 9 простих та смачних рецептів з покроковими фото

Салати на святковий стіл: рецепти з фото - 9 простих та смачних рецептів з покроковими фото

Салати на святковий стіл: рецепти з фото – це невід’ємна частина будь-якого банкету, яким обов’язково варто приділити достатньо уваги, тому що навіть перед апетитною гарячою стравою слід розігріти апетит і здивувати гостей чимось оригінальним і цікавим. Залежно від ваших смаків та наявності продуктів у холодильнику, можна підібрати найбільш підходящий рецепт, який відповідатиме всім вашим вимогам: смак, аромат і, звичайно ж, подача. Найбільший попит мають салати з ніжним курячим м’ясом, свіжими овочами та корисними морепродуктами.

Класичний салат «Цезар» на святковий стіл

Класичний салат «Цезар» на святковий стіл – це традиційне поєднання смаків та ароматів, які припадають до смаку кожному. Недарма, цю закуску можна зустріти в меню будь-якого закладу громадського харчування, тому пропонуємо вам приготувати апетитну закуску зі знаменитим соусом у себе вдома.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Салат листовий – 1 пучок.
  • Черрі – 200 гр.
  • Пармезан –100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сік лимона – 2 ст.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Батон білий – 1-2 скибочки.
  • Оливкова олія – 30 мл.
  • Олія рослинна – 80 мл.
  • Анчоуси – 4 шт.
  • Соус Вустерський – 3 краплі.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. З курячого філе знімаємо плівки та ополіскуємо водою, промакуємо серветками та обсмажуємо до золотистості та готовності на олії.

Крок 2. Хлібний м’якуш нарізаємо маленькими кубиками, посипаємо сіллю та перцем, збризкуємо оливковою олією та перемішуємо. Через годину висипаємо на лист і підсушуємомо в розігрітій духовці.

Крок 3. Для соусу відварюємо яйце 2-3 хвилини, остуджуємо та очищаємо. Додаємо анчоуси, сік лимона, два види олії, гірчицю, сіль, перець та вустерський соус – пробиваємо занурювальним блендером до гладкої та однорідної консистенції.

Крок 4. На плоску страву викладаємо порваний салат, сухарики та шматочки птиці.

Крок 5. Поливаємо підготовленим соусом та присипаємо тертим пармезаном.

Крок 6. Розкладаємо четвертинки чері та подаємо закуску до столу. Смачного!

Салат «Мімоза» з рибними консервами

Салат «Мімоза» з рибними консервами – це класика радянської кухні, яка залишається популярною і сьогодні. А весь секрет полягає у ніжному та збалансованому смаку, який не лише задовольняє голод, але також задовольняє гастрономічну потребу у чомусь смачному та красивому. Сервірувати рекомендовано за допомогою кулінарного кільця.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Консерви рибні в олії – 250 гр.
  • Яйце відварене – 4 шт.
  • Картопля варена – 3 шт.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Морквина варена – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Базилік – 1 гілочка
  • Майонез – 5 ст.
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – до смаку

Процес приготування:

Крок 1. Вміст консерви викладаємо в миску і розминаємо вилкою на дрібні шматочки разом із заливкою.

Крок 2. З варених яєць знімаємо шкаралупу та окремо натираємо білки та жовтки.

Крок 3. Аналогічно чинимо з твердим сиром та картоплею, тертка має бути з дрібними отворами.

Крок 4. Дрібно ріжемо головку цибулі.

Крок 5. Дві моркви подрібнюємо за допомогою тертки, а третю красиво нарізаємо для декору.

Крок 6. На дно плоскої тарілки ставимо кільце та утрамбовуємо картоплю, солимо та перчимо, промазуємо майонезом.

Крок 7. Викладаємо рибу та посипаємо цибулею, наносимо сіточку із соусу.

Крок 8. Формуючи шари, викладаємо білки, сир, моркву та майонез.

Крок 9. Прикрашаємо жовтками, скибочками моркви та базиліком. Знімаємо пробу та насолоджуємось. Смачного!

Крабовий салат на святковий стіл

Крабовий салат на святковий стіл – це класика, не старіє, всіма улюблена закуска, знайома ще з дитинства. І для того, щоб зберегти основні смаки, але водночас привнести новизни, пропонуємо вам доповнити склад такими інгредієнтами, як зелена цибуля та свіжий огірок.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Кукурудза консервована – 1 банка.
  • Палички крабові – 250 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Свіжий огірок – 3-4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця відварюємо круто, остуджуємо та очищаємо.

Крок 2. Невеликими кубиками нарізаємо крабові палички, яйця, пір’я зеленої цибулі та свіжі огірки.

Крок 3. Висипаємо нарізку у глибоку ємність, додаємо солодкі зерна кукурудзи.

Крок 4. Солимо та перчимо, заправляємо майонезом.

Крок 5. Забираємо в холодильну камеру на 60 хвилин, а потім подаємо до столу в охолодженому вигляді. Смачного!

Святковий салат «Гранатовий браслет»

Святковий салат «Гранатовий браслет» – це листкова закуска, яка закохує в себе при першій же дегустації! Салат радує своєю соковитістю та оригінальністю компонентів, які ідеально доповнюють та відтіняють один одного. Відварений буряк та зерна граната роблять закуску не лише барвистим, а й соковитим.

Час приготування – 180 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • М’якуш курки – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Гранат –400 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Буряк, морквину та картоплю промиваємо зі щіткою та відварюємо до м’якості, остуджуємо та очищаємо.

Крок 2. В окремих сотейниках також варимо курячі яйця та птицю, даємо час охолонути.

Крок 3. По центру тарілки ставимо склянку шийкою вниз, викладаємо шар подрібненої картоплі, солимо і наносимо сіточку з майонезу.

Крок 4. Далі 2/3 тертого буряка + білий соус.

Крок 5. Наступні шари: курка, цибуля, майонез та рубані яйця.

Крок 6. Додаємо моркву та буряк, не забуваємо промазати соусом та злегка присолити.

Крок 7. Прикрашаємо зернами гранату та слайсами буряків. Забираємо в холодильник щонайменше на годину і тільки потім пропонуємо гостям. Смачного!

Смачний та простий салат з креветками

Смачний і простий салат з креветками можна приготувати лише за 20 хвилин і вдосталь насолодитися середземноморським смаком та насиченим ароматом зелені. У цій страві зібрано найкраще поєднання компонентів: соковиті морепродукти та апетитна хрумка зелень.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Мікс салатний – 40 гр.
  • Креветки варено-заморожені –100 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Яйце відварене – 2 шт.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Салатний мікс висипаємо в сито і добре промиваємо, даємо час стекти і перекладаємо в ємність з високими бортиками.

Крок 2. Довільно ріжемо томати та відправляємо до зелені.

Крок 3. Додаємо скибочки відварених яєць.

Крок 4. Очищені креветки розморожуємо та перекладаємо в основний склад.

Крок 5. Заправляємо салат сумішшю з оливкової олії, цитрусового соку та гірчиці. Злегка солимо та перемішуємо.

Крок 6. Викладаємо на тарілку для сервірування та подаємо до столу. Смачного!

Салат «Гніздо глухаря» на святковий стіл

Салат «Гніздо глухаря» на святковий стіл – це смачне та ефектне частування, яке приведе у захват усіх, тому що такої подачі ви точно ще не бачили. Основно «фішкою» закуски є картопляна соломка, яка служить головною прикрасою салату.

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3-5 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Філе куряче – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Свіжий огірок/маринований – 150 гр.
  • Сир –100 гр.
  • Яйце перепелине – 3 шт.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очищаємо та ополіскуємо, подрібнюємо на тертці для овочів по-корейськи.

Крок 2. У двох-трьох водах промиваємо картопляну соломку та обсушуємо.

Крок 3. Картоплю обсмажуємо невеликими порціями в розпеченій олії до золотистості, викладаємо на паперові рушники, складені в кілька шарів.

Крок 4. Філе обсмажуємо на максимальному полум’ї по 1-2 хвилини з кожного боку та прибираємо в духовку, прогріту до 200 градусів, ще на 7-10 хвилин.

Крок 5. Остиглу курку та зварені до готовності яйця ріжемо кубиком, натираємо сир та огірки на тертці, дрібно нарізаємо цибулю. Висипаємо підготовлені інгредієнти у салатник.

Крок 6. Солимо та перчимо, змішуємо з майонезом.

Крок 7. Формуємо гірку, роблячи центром невелику лунку.

Крок 8. Прикрашаємо картопляною соломкою та відвареними перепелиними яйцями. Смачного!

Класичний грецький салат

Класичний грецький салат – це справжнє буяння смаків та ароматів, зібраних в одній страві. Використовуючи ціле асорті овочів, закуска виходить не тільки корисною, але ще й неймовірно барвистою та апетитною. Для заправки використовується якісна оливкова олія та трави.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Болгарський солодкий перець – 0,5 шт.
  • Цибуля червона – 0,5 шт.
  • Фета –100 гр.
  • Оливки – 50 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Орегано – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу ополіскуємо та обсушуємо овочі, очищаємо червону салатну цибулю та болгарський перець.

Крок 2. Свіжий огірок ріжемо півкільцями середньої товщини.

Крок 3. Томати нарізаємо часточками.

Крок 4. М’якуш болгарського перцю – брусочками.

Крок 5. Подрібнюємо цибулину тонкими півкільцями.

Крок 6. Розсільний сир нарізаємо кубиками або кришимо руками.

Крок 7. Висипаємо овочеве асорті, включаючи оливки та фету в глибоку салатницю та перемішуємо.

Крок 8. Для заправки в піалі з’єднуємо оливкову олію, орегано та сік лимона.

Крок 9. Поливаємо складові соусом та розкладаємо по порційних тарілках. Смачного!

Найсмачніший салат з кальмарами на святковий стіл

Найсмачніший салат з кальмарами на святковий стіл, приготований з додаванням стиглого та м’якого авокадо, а також червоної цибулі та яєць – це ситна білкова закуска, яка подарує вам не лише гастрономічне задоволення, а й тривалу ситість.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Кальмари –500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Цибуля червона – 0,5 шт.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – до смаку

Процес приготування:

Крок 1. Тушки морепродуктів заливаємо окропом на 1-2 хвилини та перекладаємо в холодну воду, далі очищаємо від пластин та плівок.

Крок 2. Потім перекладаємо кальмарів у каструлю та заливаємо водою, проварюємо три хвилини з моменту закипання та знову перекладаємо у крижану воду.

Крок 3. Остиглі кальмари ріжемо тонкою соломкою, авокадо – брусками, цибулю – півкільцями. Відварюємо та очищаємо яйця.

Крок 4. У піалі з’єднуємо інгредієнти для соусу: сік лимона, соєвий соус, сіль, мелений перець та олію.

Крок 5. У салатницю висипаємо морепродукти та цибулю, поливаємо заправкою.

Крок 6. Додаємо скибочки варених яєць та авокадо, розмішуємо та сервіруємо. Смачного!

Смачний та простий салат з консервованим тунцем

Смачний та простий салат з консервованим тунцем, приготований у стилі іспанської кухні – це яскраві фарби, насичені смаки та приємні аромати, зібрані в єдину страву. Склад страви підібраний дуже гармонійно, кожен інгредієнт чудово доповнює та відтіняє один одного.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 1 банк.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля червона – 0,5 шт.
  • Кукурудза консервована – 3 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Листя салату – 5 шт.
  • Сік лимона – 2 ч.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Орегано – 0,5 ч.л.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промите та обсушене листя салату рвемо руками і викладаємо на дно плоскої тарілки.

Крок 2. Огірок та помідори нарізаємо чверть кільцями та кладемо поверх листя.

Крок 3. Слідом розділимо часточки відвареного яйця та тонкі півкільця салатної цибулі.

Крок 4. Зливаємо рідину з риби та викладаємо філе тунця до овочів.

Крок 5. Посипаємо зернами солодкої кукурудзи та заправляємо сумішшю оливкової олії, лимонного соку та солі.

Крок 6. Присипаємо сушеним орегано та дегустуємо. Смачного!

ТОП 5 найкращих салатів на святковий стіл – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал