Кефаль в духовці – це елітна риба, приготувавши яку, ви відкриєте для себе новий смак і тонкий приємний аромат. Цей морський мешканець багатий на насичені жири, а також омегою-3, таким чином, незважаючи на високу калорійність, корисних властивостей у рибі все-таки в рази більше. Головним плюсом кефалі є той факт, що риба містить переважно тільки великі кістки, які дуже легко видаляються і не доставляють дискомфорту в процесі вживання. Прочитавши цю статтю, ви, напевно, легко підберете рецепт собі до душі!
Кефаль, запечена цілком в духовці
Кефаль, запечена цілком в духовці – це простий і вдалий спосіб приготування рибки з білим м’ясом. Від кулінара потрібно лише промити потрошену тушку, присмачити її спеціями і відправити в духову шафу. А через 40 хвилин ваш поживна вечеря вже буде на столі!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Кефаль – 700 гр.
- Лимон – 2-3 скибочки.
- Петрушка – 3-4 гілочки.
- Приправи для риби – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо витягуємо рибу з морозилки і даємо час відтанути.
Крок 2. Розрізаємо тушку вздовж черевця і видаляємо нутрощі разом з плівками, зчищаємо луску – ретельно промиваємо і обсушуємо паперовими серветками.
Крок 3. Цитрус нарізаємо тонкими кільцями, а зелень ополіскуємо і струшуємо надлишки води.
Крок 4. Натираємо кефаль спеціями і сіллю, в черевце укладаємо гілочки петрушки і лимон – кладемо на фольгу.
Крок 5. У два шари обертаємо рибу і запікаємо протягом 40 хвилин при 200 градусах.
Крок 6. Гарячу рибку сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!
Як смачно приготувати кефаль з овочами в духовці?
Як смачно приготувати кефаль з овочами в духовці? Достатньо лише нарізати невеликими скибочками ваші улюблені овочі, додати пару слайсів лимона і нафарширувати рибку. Завдяки спільному запікання, компоненти максимально просочуються і насичуються соками і ароматами один одного.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 2-4.
Інгредієнти:
- Кефаль – 2 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Спеції для риби – 1-2 ч.л.
- Олія соняшникова – 3 ст.л.
- Кріп – 10 гр.
- Лимон – 2 слайси.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожену рибу чистимо, позбавляємося від нутрощів і зябер – ополіскуємо.
Крок 2. Кефаль натираємо сіллю, перцем і приправою для риби. З’єднуємо подрібнений часник з рубаною зеленню і маслом ( одна столовий ложка ) – змащуємо рибу, а також укладаємо суміш в черевце.
Крок 3. Баклажан і кабачок ріжемо напівкільцями і викладаємо в форму, промазану невеликою кількістю масла ( кабачки кладемо на дно, баклажани зверху ). Приправляємо сіллю і молотим перцем, збризкувалися маслом.
Крок 4. Наступними шарами викладаємо кільця цибулі і моркви, доповнюємо сіллю і маслом.
Крок 5. На овочі кладемо кефаль, в черевце викладаємо скибочки лимона, а хвостики обертаємо в фольгу, щоб уникнути підгорання.
Крок 6. Готуємо страву протягом 50-55 хвилин ( 180 градусів ).
Крок 7. Викладаємо рибку з овочами на сервірувальне блюдо і приступаємо до трапези. Смачного!
Кефаль з картоплею в духовці
Кефаль з картоплею духовці – ситне і поживна страва, яке відразу включає в себе, як основний компонент, так і гарнір, відповідно витрачений час і кількість брудного посуду скорочується мінімум в два рази, а значить, даний рецепт сподобається абсолютно кожному кулінар!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Кефаль – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Сметана – 2 ст.л.
- Сир – 50 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищену тушку ріжемо на порційні шматки, овочі чистимо і промиваємо під струменем води.
Крок 2. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібним кубиком.
Крок 3. Картоплю ріжемо на тонкі скибочки і перемішуємо з цибульний нарізкою, столовою ложкою олії, перцем і сіллю.
Крок 4. За допомогою терки подрібнюємо морквину.
Крок 5. Кефаль об’єднуємо з тертою морквою, сметаною, сіллю і перцем – перемішуємо.
Крок 6. Фольгу промазуємо залишками олії, викладаємо картоплю з цибулею і рибу з морквиною.
Крок 7. Загортаємо фольгу, залишаючи невеликий отвір для виходу пари.
Крок 8. Готуємо страву при 200 градусах протягом 45 хвилин, а за 5-7 хвилин до готовності розкриваємо « обгортку » і присипаємо кефаль натертим сиром.
Крок 9. Подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!
Кефаль, запечена шматочками в духовці
Кефаль, запечена шматочками в духовці, та ще й доповнена картоплею, часником і зеленню – це неймовірно смачне і легке блюдо, яке, в той же час, надовго позбавить вас від голоду, але не « обдарує » вагою в шлунку. Обов’язково спробуйте приготувати соковиту рибку з овочами.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Кефаль – 1 шт.
- Картопля – 4-5 шт.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Часник – 1-2 зуб.
- Петрушка – за смаком.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З риби видаляємо луску, відрізаємо голову і плавники, виймаємо нутрощі разом з плівками – гарненько промиваємо.
Крок 2. Розрізаємо на шматки бажаного розміру.
Крок 3. Картоплю чистимо і ополіскуємо під струменем води.
Крок 4. Нарізаємо довільними скибочками середньої товщини.
Крок 5. Очищену цибулю ріжемо пір’ям і розминаємо руками, щоб овоч пустив сік.
Крок 6. Будь-яким зручним способом подрібнюємо зубки часнику.
Крок 7. Дрібно ріжемо зелень.
Крок 8. У глибокій ємності перемішуємо картоплю з цибулею і сіллю.
Крок 9. Додаємо спеції.
Крок 10. І заправляємо олією.
Крок 11. В окремій тарілці з’єднуємо зелень з часником.
Крок 12. Здабрюємо ароматну суміш маслом, сіллю і спеціями.
Крок 13. Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо картоплю з цибулею.
Крок 14. Зверху викладаємо скибочки риби.
Крок 15. Шматочки начиняємо сумішшю з часнику і зелені.
Крок 16. Накриваємо посуд фольгою і прибираємо в духовку: 40 хвилин при 180 градусах.
Крок 17. Готуйте і отримуйте задоволення!
Кефаль з лимоном в духовці
Кефаль з лимоном в духовці – це проста і смачна страва, яка подарує вам смакове насолоду, завдяки соусу, що складається з соєвого соусу, куркуми, гірчиці і майонезу. Таке поєднання компонентів насичує рибу і робить її білу м’якоть ще більш смачною і соковитою.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Кефаль – 1 кг.
- Гірчиця – 1 ст.л.
- Лимон – ½ шт.
- Соус соєвий – 1 ст.л.
- Куркума – 1 ч.л.
- Майонез – 2 ст.л.
- Олія – 2-3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Маринований імбир – для подачі.
- Зелень – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу очищаємо від нутрощів і луски.
Крок 2. Вирізаємо плавники і ретельно промиваємо під струменем води.
Крок 3. Для соусу в піалі об’єднуємо наступні компоненти: соєвий соус, гірчицю, майонез і лимонний сік.
Крок 4. Для насиченості кольору підсипаємо куркуму і помішуємо.
Крок 5. На рибі робимо косі неглибокі надрізи і укладаємо її в форму, промазану маслом. Щедро присмачуємо соусом і прибираємо в духовку: 200 градусів 20-30 хвилин.
Крок 6. Після закінчення часу, акуратно дістаємо кефаль і викладаємо на тарілку.
Крок 7. Доповнюємо маринованим імбиром і зеленню – дегустуємо. Смачного!
Кефаль, запечена в сметані
Кефаль, запечена в сметані – це в міру жирна і неймовірно смачна страва, яка припаде до смаку кожному, хто хоча б відчує аромат, розносячи на вашу оселі, ще в процесі термічної обробки. Побалуйте себе ситним і корисним обідом або вечерею.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Кефаль – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Сметана – 4 ст.л.
- Морква – 1 шт.
- Кріп – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищену від луски кефаль ріжемо на порційні шматочки і обполіскуємо, також очищаємо і промиваємо овочі і зелень.
Крок 2. Моркву подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами, а цибулину дрібно нарізаємо.
Крок 3. Дрібно ріжемо кріп і змішуємо зі сметаною.
Крок 4. Стейки старанно натираємо сіллю і чорним перцем.
Крок 5. На дно жароміцної форми викладаємо овочі, а потім рибу.
Крок 6. Рибу покриваємо сметанним соусом і переміщаємо в духовку на півгодини при 200 градусах.
Крок 7. Через 30 хвилин поживний і ароматний вечерю повністю готовий до вживання. Смачного!
Філе кефалі в духовці
Філе кефалі в духовці, доповнене кмином, лимоном і оливковою олією – це буйство різних смаків і ароматів, зібраних в одному блюді. Риба, приготована таким чином, подарує вашим смаковим рецепторам справжнє смакове насолоду – гарантовано.
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Кефаль ( філе ) – 720 гр.
- Олія – для змащування форми.
- Оливкова олія – 4 ст.л.
- Тмін – 4 ст.л.
- Лимон – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У піалу наливаємо чотири столових ложки якісної оливкової олії.
Крок 2. Додаємо кмин, сіль і чорний перець – ретельно перемішуємо.
Крок 3. Оливковою сумішшю щедро змащуємо очищену кефаль – прибираємо в холодильну камеру на три години.
Крок 4. Духову шафу розігріваємо до 190 градусів в режимі «гриль» і викладаємо просочену спеціями рибу прямо на решітку, промазану олією ( вниз рекомендується помістити деко ).
Крок 5. Готуємо протягом 20 хвилин, перед подачею доповнюємо лимоном. Смачного!