Картопляне пюре – 9 смачних і швидких рецептів приготування з покроковими фото

Картопляне пюре – це простий і улюблений багатьма гарнір для домашнього обіду або вечері. Такий продукт можна подавати до столу з гарячими м’ясними стравами, овочевими салатами або соліннями. Для приготування ніжного і повітряного пюре використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти апетитних і швидких рецептів приготування з покроковими фото. А якщо у вас залишилось вчорашнє картопляне пюре, то ви може скористатись перевіреною добіркою з 9 рецептів – що приготувати з вчорашнього картопляного пюре.

Картопляне пюре з вершковим маслом

Картопляне пюре з вершковим маслом послужить ідеальним доповненням до ваших гарячих обідніх страв. Подавайте його з м’ясними частуваннями і овочевими салатами. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте наш перевірений рецепт з фото.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,7 кг.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очищаємо від шкірки і добре промиваємо. Всі плоди можна розділити на половинки або четвертинки для більш швидкого процесу варіння. Підготовлений овоч викладаємо в велику каструлю.

Крок 2. Повністю заливаємо підготовлену картоплю водою.

Крок 3. Додаємо сіль за смаком і лавровий лист для аромату.

Крок 4. Ставимо заготівлю на плиту і варимо близько 20 хвилин після закипання. Готовність картоплі перевіряємо ножем або виделкою. Після цього всю воду зливаємо.

Крок 5. У гарячу картоплю додаємо шматочок вершкового масла. Лавровий лист прибираємо. Починаємо розминати.

Крок 6. Гарненько розминаємо вміст до утворення ніжної маси.

Крок 7. Картопляне пюре з вершковим маслом готове. Подавайте гарнір до столу!

Пюре з картоплі з сиром

Пюре з картоплі з сиром – це цікавий варіант приготування простого і популярного гарніру. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фото. Такий продукт точно нікого не залишить байдужим і урізноманітнює ваше звичне меню.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,5 кг.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Молоко – 150 мл.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготував всі необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, добре промиваємо під водою і ділимо на середні за розміром шматки.

Крок 3. Заливаємо овочі водою, солимо до смаку і доводимо до кипіння. Потім варимо на невеликому вогні близько 25 хвилин до повної готовності.

Крок 4. В цей час очищаємо ріпчасту цибулю, ріжемо її кубиком.

Крок 5. Перемішуємо борошно з сіллю і обвалюємо кубики цибулі.

Крок 6. На великій кількості олії підрум’янюємо цибулю в паніровці.

Крок 7. Хрусткий овоч викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Крок 8. З відвареної картоплі зливаємо воду, додаємо вершкове масло і розігріте молоко.

Крок 9. Гарненько розминаємо вміст до отримання однорідної маси.

Крок 10. Натираємо сир на терці і відразу викладаємо його в гаряче пюре, ретельно перемішуємо ще раз до розплавлення продукту.

Крок 11. Також додаємо половину хрусткої цибулі. Знову все перемішуємо.

Крок 12. Пюре з картоплі з сиром готове. Подавайте до столу, посипавши залишилися смаженою цибулею!

Картопляне пюре з вершками

Картопляне пюре з вершками стане кращим доповненням до ваших гарячих обідніх страв. Подавайте його з м’ясними частуваннями і овочевими салатами. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах, використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Вершки жирні – 2/3 ст.
  • Перець чорний горошок – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Картопля очищаємо від шкірки і гарненько промиваємо.

Крок 2. Далі підготовлені овочі можна розрізати на шматки середнього розміру. Це прискорить кулінарний процес.

Крок 3. Заливаємо картоплю водою, доводимо до кипіння і потім варимо на невеликому вогні 20 хвилин до повної готовності. В кінці додаємо сіль за смаком.

Крок 4. З готової картоплі зливаємо воду і вливаємо сюди жирні вершки.

Крок 5. Гарненько розтираємо масу вінчиком до утворення ніжного і пишного пюре.

Крок 6. Додаємо трохи горошку чорного перцю для аромату. Перемішуємо.

Крок 7. Картопляне пюре з вершками готове. Можна пробувати!

Пюре з яйцем і молоком

Пюре з яйцем і молоком – це простий і улюблений багатьма гарнір, який ідеально поєднується як з м’ясними стравами, так і овочевими закусками. Приготувати ніжний і апетитний продукт зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 150 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо під водою, ділимо на половинки і викладаємо в велику каструлю.

Крок 3. Заливаємо вміст водою і доповнюємо сіллю. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.

Крок 4. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо картоплю до м’якості близько 25-30 хвилин. Потім воду зливаємо.

Крок 5. У гарячу картоплю викладаємо шматочок вершкового масла.

Крок 6. Сюди ж виливаємо кип’ячене молоко.

Крок 7. Починаємо розминати картоплю до отримання пюре. Розбиваємо сюди куряче яйце і продовжуємо розминати.

Крок 8. Тепер вміст збиваємо заглибним блендером до отримання більш ніжною і пишною маси.

Крок 9. Пюре з яйцем і молоком готові. Подавайте повітряний і ніжний гарнір до столу!

Пюре з картоплі зі смаженою цибулею

Пюре з картоплі зі смаженою цибулею порадує яскравим смаком, ароматом і цікавою подачею. Апетитне частування нескладно приготувати в домашніх умовах, а кулінарний процес не займе багато часу. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Молоко – 180 мл.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо від шкірки картоплю, промиваємо її під водою потім воду зливаємо.

Крок 2. В цей час очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо її дрібним кубиком.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з вершковим маслом і викладаємо сюди подрібнену цибулю.

Крок 4. Обсмажуємо цибулю до легкого рум’янцю, постійно помішуючи.

Крок 5. Готову картоплю починаємо розминати і додаємо кип’ячене молоко і смажену цибулю.

Крок 6. Перемішуємо пюре з цибулею. Також можна доповнити його невеликою кількістю зелені.

Крок 7. Пюре з картоплі зі смаженою цибулею готове. Можна пробувати!

Швидке картопляне пюре на воді

Швидке картопляне пюре на воді – це простий і улюблений багатьма гарнір, який ідеально поєднується як з м’ясними стравами, так і свіжими овочами, соліннями. Приготувати ніжний і повітряний продукт зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цибуля зелена – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, гарненько промиваємо під водою.

Крок 3. Далі овоч можна розділити на шматочки середнього розміру. Викладаємо їх в каструлю, заливаємо водою і солимо до смаку. Доводимо до кипіння.

Крок 4. Після закипання вогонь зменшуємо і варимо картоплю до м’якості близько 25 хвилин. Потім воду повністю зливаємо.

Крок 5. У гарячу картоплю викладаємо вказану кількість вершкового масла.

Крок 6. Гарненько розминаємо картоплю з маслом до однорідності.

Крок 7. Далі масу перемішуємо або злегка збиваємо блендером для більшої ніжності.

Крок 8. Для подачі промиваємо і дрібно ріжемо зелену цибулю.

Крок 9. Швидке картопляне пюре на воді готове. Подавайте до столу, посипавши зеленою цибулею.

Картопляне пюре зі сметаною

Картопляне пюре зі сметаною послужить відмінним доповненням до ваших гарячих обідніх страв. Подавайте його з м’ясними частуваннями і овочевими салатами. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте наш перевірений рецепт з фото.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Сметана – 250 гр.
  • Цедра лимонна – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і гарненько промиваємо картоплю, потім можна обробити її на шматки середнього розміру.

Крок 2. Овочі заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння.

Крок 3. Після закипання зменшуємо вогонь і додаємо сіль. Варимо овочі до м’якості, прикривши кришкою, близько 20 хвилин.

Крок 4. З відвареної картоплі повністю зливаємо всю воду.

Крок 5. Починаємо розминати гарячу картоплю, поступово додаючи сюди лимонну цедру і вершкове масло.

Крок 6. Додаємо сметану і білий мелений перець. Гарненько все перемішуємо.

Крок 7. Картопляне пюре зі сметаною готове. Пригощайтеся!

Пюре з картоплі з грибами

Пюре з картоплі з грибами нікого не залишить байдужим. Приготуйте такий гарнір, якщо хочете урізноманітнити домашнє меню і приємно здивувати рідних. Для здійснення кулінарної ідеї, скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гриби печериці – 150 гр.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Картоплю очищаємо, ділимо на половинки і відварюємо до повної готовності. Потім воду з овочів зливаємо. Частину відвару можна залишити для більшої м’якості продукту.

Крок 3. Починаємо розминати гарячу картоплю в пюре, додаючи частину залишеного відвару.

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо її до легкого рум’янцю на олії.

Крок 5. До цибулі викладаємо подрібнені і попередньо промиті гриби.

Крок 6. Обсмажуємо гриби з цибулею близько 8 хвилин, постійно перемішуючи.

Крок 7. Обсмажені гриби викладаємо в пюре. Додаємо сіль і перець за смаком.

Крок 8. Перемішуємо вміст, щоб гриби рівномірно розподілилися по пюре.

Крок 9. Пюре з картоплі з грибами готове. Подавайте до столу!

Запечене картопляне пюре в духовці

Запечене картопляне пюре в духовці – це оригінальний варіант приготування простого і популярного гарніру. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фото. Такий продукт точно нікого не залишить байдужим і урізноманітнює ваше звичне меню.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,5 кг.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю, промиваємо її і ділимо на половинки. Овоч заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння.

Крок 2. Після закипання зменшуємо вогонь. Доповнюємо картоплю сіллю, перцем і іншими спеціями. Варимо до повної готовності.

Крок 3. Після готовності зливаємо воду, а картоплю гарненько розминаємо.

Крок 4. Додаємо сюди вершкове масло і куряче яйце. Ретельно все перемішуємо.

Крок 5. Слідом додаємо тертий сир і подрібнену зелень. Перемішуємо.

Крок 6. Отриману масу перекладаємо в кондитерський мішок з насадкою.

Крок 7. З насадки порційно видавлюємо пюре на деко з пергаментом. Відправляємо частування в розігріту до 200 ° духовку. Готуємо до легкого рум’янцю.

Крок 8. Запечене картопляне пюре в духовці готове. Пробуйте!

Як приготувати смачне КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал