Кабачки на зиму – це проста і дуже смачна заготівля, яка точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Цей овоч відрізняється універсальністю. Заготовки з кабачків можуть бути приготовлені різними способами, включаючи маринування, соління і консервування на зиму. Кращі ідеї ми зібрали для вас в нашій кулінарній добірці з дев’яти апетитних рецептів з покроковими фото.
Смачна заготівля кабачків по-корейськи на зиму
Кабачки по-корейськи на зиму – це соковите і яскраве частування для всієї родини. Продукт виходить дуже смачним, апетитним і в міру пікантним. Його можна подавати в якості гарніру до гарячих страв або просто є з хлібом. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 0,7 кг.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Морква – 120 гр.
- Часник – 10 гр.
- Олія – 60 мл.
- Оцет 9% – 2 ст.л.
- Вода – 500 мл.
- Спеції для корейських салатів – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 0,5 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю з морквою. Перший овоч ріжемо тонкими півкільцями, другий – натираємо на терці для корейської моркви.
Крок 2. Промиваємо і очищаємо кабачки. Їх також натираємо на терці для корейської моркви.
Крок 3. Овочі складаємо в каструлю. Доповнюємо їх подрібненим часником, спеціями, заливаємо водою і олією.
Крок 4. Ставимо заготівлю на плиту, доводимо до кипіння і після варимо 15 хвилин. В кінці додаємо оцет і прибираємо частування з плити.
Крок 5. Розливаємо частування по стерилізованих банкам.
Крок 6. Закриваємо наповнені банки. Вкриваємо ковдрою і залишаємо остигати на добу.
Крок 7. Кабачки по-корейськи на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце!
Тещин язик з кабачків на зиму
Тещин язик з кабачків на зиму нікого не залишить байдужим і точно урізноманітнює ваше меню. Частування можна просто є з хлібом або подавати до столу в якості доповнення до основних страв. Для приготування використовуйте покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 0,5 кг.
- Помідори – 0,5 кг.
- Перець болгарський – 0,5 кг.
- Часник – 2 зубчика.
- Цукор – 50 гр.
- Сіль – 0,5 ст.л.
- Перець червоний мелений – 5 гр.
- Олія – 35 мл.
- Оцет 9% – 35 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Спершу промиваємо помідори під водою.
Крок 2. Якщо шкірка помідорів занадто щільна, то її потрібно видалити. Для цього зробіть на овочах хрестоподібні надрізи, опустіть їх в окріп на 30 секунд, після занурте в холодну воду. Далі шкірку дуже легко зняти руками.
Крок 3. Вибирайте болгарські перці червоного кольору. Очищаємо їх від насіння і нарізаємо шматочками.
Крок 4. Перець і помідори прокручуємо через м’ясорубку. Викладаємо масу в каструлю, доповнюємо сіллю, цукром і олією. Кип’ятимо вміст і тушкуємо на повільному вогні близько 10 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 5. Очищаємо від шкірки кабачки і ріжемо їх невеликими брусочками.
Крок 6. Викладаємо кабачки в киплячу масу, тушкуємо ще 20 хвилин. В процесі частування постійно помішуємо.
Крок 7. Доповнюємо заготівлю подрібненим часником і червоним молотим перцем. Перемішуємо вміст і тушкуємо ще близько 7 хвилин.
Крок 8. Вливаємо оцет, перемішуємо і готуємо ще дві хвилини. Далі частування розливаємо по стерильним банкам, закриваємо кришками. Перевертаємо банки догори дном, даємо їм повністю охолонути, укутавши в ковдру, і відносимо на зберігання.
Крок 9. Тещин язик з кабачків на зиму готовий!
Мариновані кабачки на зиму
Мариновані кабачки на зиму виходять неймовірно соковитими і насиченими до смаку. Таке частування яскраво урізноманітнює ваш домашній стіл. Обов’язково спробуйте заготовити апетитний овоч на тривале зберігання на нашу перевіреному кулінарному рецептом.
Час готування – 1 година
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1,5 кг.
- Лист хрону – 1 шт.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Парасолька кропу – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 10 гр.
- Зерна гірчиці – 1 ч.л.
- Часник – 10 зубчиків.
- Перець червоний гострий – 1 шт.
- Сіль – 2 ст.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Оцет 9% – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо трилітрову банку. Добре її промиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом. На дно ємності укладаємо половину листа хрону і близько десяти гілочок петрушки.
Крок 2. Доповнюємо зелень парасолькою кропу, зубчиками часнику, горошинами чорного перцю і зернами гірчиці.
Крок 3. Промиваємо кабачки, обсушуємо їх і нарізаємо тонкими кружечками.
Крок 4. Наполовину наповнюємо банку кабачками. Сюди ж відправляємо шматочок червоного гострого перцю.
Крок 5. Викладаємо кабачки і зелень ароматної петрушки.
Крок 6. Закриваємо продукти половинкою листа хрону. Заливаємо окропом, настоюємо близько 10 хвилин. Для кращого збереження тепла банку можна загорнути в теплу тканину. Після воду зливаємо і знову кип’ятимо. Відправляємо в банку сіль, цукор і оцет. Заливаємо окропом і закриваємо кришкою. Перевертаємо банку догори дном, даємо їй повністю охолонути, укутавши в ковдру.
Крок 7. Мариновані кабачки на зиму готові. Забирайте заготівлю на тривале зберігання.
Аджика з кабачків на зиму
Аджика з кабачків на зиму – це яскравий і апетитний домашній соус, який нікого не залишить байдужим. Таке частування прекрасно доповнить гарячі м’ясні і рибні страви. Для приготування беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година 45 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 0,7 кг.
- Помідори – 100 гр.
- Перець болгарський – 150 гр.
- Морква – 150 гр.
- Часник – 5 зубчиків.
- Кетчуп чилі – 3 ст.л.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Олія – 50 мл.
- Оцет 9% – 25 мл.
- Сіль – 2/3 ст.л.
- Цукор – 1,5 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Нарізаємо всі овочі і подрібнюємо їх (можна використовувати м’ясорубку або блендер). Болгарський перець розрізаємо на невеликі шматочки.
Крок 2. Доповнюємо їх помідорними часточками і шматочками моркви.
Крок 3. Сюди ж відправляємо шматочки кабачка і перець чилі.
Крок 4. Перемелюємо всі інгредієнти до стану дрібної кашиці.
Крок 5. Доповнюємо вміст сіллю, цукром і олією.
Крок 6. Приєднуємо до овочевої маси кетчуп чилі. Кип’ятимо заготівлю і тушкуємо на повільному вогні близько 1 години, періодично помішуючи.
Крок 7. Вливаємо в масу оцет і викладаємо подрібнений часник. Перемішуємо, тушкуємо ще 15 хвилин. Далі частування розливаємо по стерилізованих банкам. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Аджика з кабачків на зиму готова. Можна забирати на зберігання!
Анкл бенс з кабачків
Анкл бенс з кабачків нікого не залишить байдужим і точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Частування прекрасно доповнить гарячі обідні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 кг.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Перець болгарський – 6 шт.
- Помідори – 1 кг.
- Олія – 200 мл.
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 1 ст.л.
- Паста томатна – 200 гр.
- Вода – 1 л.
- Оцет 9% – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу промиваємо і стерилізуємо банки. Можна потримати їх над парою, використовувати мікрохвильовку або духовку.
Крок 2. Промиваємо всі овочі зі списку. Кабачки нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 3. Тонкими четвертинками обробляємо ріпчасту цибулю.
Крок 4. Очищаємо болгарські перці від насіння, після ріжемо їх тонкою соломкою.
Крок 5. Часточками обробляємо помідори.
Крок 6. Розмішуємо томатну пасту в літрі води. Кип’ятимо її в каструлі, після в неї опускаємо всі овочі. Доповнюємо їх цукром і сіллю.
Крок 7. Доводимо вміст до кипіння, після варимо 20 хвилин, періодично помішуючи. В кінці вливаємо оцет.
Крок 8. Розливаємо частування по стерилізованих банкам, закриваємо і даємо повністю охолонути.
Крок 9. Анкл бенс з кабачків готовий. Забирайте на зберігання!
Салат з кабачків «Пальчики оближеш»
Салат з кабачків «Пальчики оближеш» – це дуже смачне і яскраве частування для вашого столу. Така заготівля яскраво доповнить багато домашні страви. Подавайте до столу з гарячими гарнірами, м’ясом або рибою. Для приготування на зиму використовуйте наш перевірений рецепт.
Час готування – 3 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 0,5 кг.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зубчика.
- Сіль – 2 ч.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Оцет 9% – 2 ст.л.
- Олія – 70 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі промиваємо і очищаємо від шкірки.
Крок 2. Далі кабачки пропускаємо через терку для корейської моркви. Відправляємо інгредієнт в каструлю.
Крок 3. Також натираємо на терці моркву, відправляємо її до кабачків.
Крок 4. Сюди ж відправляємо тонкі півкільцями цибулі.
Крок 5. Заливаємо продукти олією і оцтом. Доповнюємо заготівлю подрібненим часником, сіллю і цукром.
Крок 6. Перемішуємо вміст і залишаємо на два з половиною години для виділення соку.
Крок 7. Через вказаний час кип’ятимо заготівлю пару хвилин і прибираємо з плити.
Крок 8. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо її кришкою, укутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
Крок 9. Салат з кабачків «Пальчики оближеш» готовий. Забирайте на тривале зберігання!
Лечо з кабачків на зиму
Лечо з кабачків на зиму виходить неймовірно соковитим і насиченим за смаком. Таке частування яскраво урізноманітнює ваш домашній стіл. Обов’язково спробуйте заготовити апетитне лечо на тривале зберігання на нашу перевіреному кулінарному рецепту з фото.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3,35 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 кг.
- Перець болгарський – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 6 шт.
- Оцет 9% – 3 ст.л.
- Паста томатна – 0,5 кг.
- Олія – 1 ст.
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 2 ст.л.
- Вода – 2,5 ст.
- Перець запашний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Добре промиваємо овочі під водою.
Крок 2. Очищаємо кабачки від шкірки і ріжемо їх невеликими кубиками.
Крок 3. На невеликі часточки ділимо болгарський перець, який попередньо очищаємо від насіння.
Крок 4. Тонкими кільцями нарізаємо ріпчасту цибулю.
Крок 5. У каструлі з’єднуємо томатну пасту, олія, воду, сіль, цукор і горошини перцю. Перемішуємо і кип’ятимо три хвилини.
Крок 6. У киплячий томатний сироп опускаємо кабачки, варимо 15 хвилин. Після викладаємо сюди перці, варимо ще 5 хвилин.
Крок 7. Опускаємо до овочів цибулю, варимо ще 30-40 хвилин. В кінці додаємо оцет і перемішуємо. Розливаємо частування по стерилізованих банкам, закриваємо кришками і даємо охолонути.
Крок 8. Лечо з кабачків на зиму готове. Можна прибирати на зберігання!
Варення з кабачків
Варення з кабачків – це оригінальне частування для вашого столу, яке кожен зможе заготовити на зиму. Апетитне ласощі можна просто подавати до чаю. Обов’язково спробуйте приготувати кабачкове варення за нашим рецептом з покроковими фото.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1,2 кг.
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор – 1 кг.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти, добре промиваємо кабачки з цитрусами.
Крок 2. Очищаємо кабачок від шкірки і нарізаємо його невеликими кубиками.
Крок 3. Дрібно нарізаємо лимон.
Крок 4. Також чинимо з апельсином. Кожуру з цитрусів знімати не потрібно.
Крок 5. У глибоку каструлю або алюмінієвий таз всипаємо 300 грам цукру.
Крок 6. Викладаємо до цукру половину кабачків, цитруси.
Крок 7. Всипаємо ще 500 грам цукру.
Крок 8. Викладаємо другу частину кабачків і всипаємо залишився цукор.
Крок 9. Кип’ятимо заготівлю, збираємо піну і варимо 40 хвилин. Вимикаємо вогонь і даємо вмісту повністю охолонути.
Крок 10. Кип’ятимо частування повторно і варимо ще 20 хвилин.
Крок 11. Розливаємо ласощі зі стерилізованих банкам.
Крок 12. Закриваємо заготовки кришками і даємо їм повністю охолонути.
Крок 13. Варення з кабачків готове. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Кабачки як грузді на зиму
Кабачки як грузді на зиму – це яскравий і апетитний домашній продукт, який нікого не залишить байдужим. Таке частування прекрасно доповнить гарячі м’ясні і рибні страви. Для приготування беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.
Час готування – 4 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг.
- Морква – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – 0,5 ст.
- Сіль – 2 ст.л.
- Перець чорний мелений – 1 ст.л.
- Цукор – 1 ст.
- Оцет 9% – 1 ст.
- Олія – 1,5 ст.
- Гвоздика – 8 шт.
- Лист лавровий – 8 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки і насіння.
Крок 2. Далі плоди нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 3. Очищаємо морквину, нарізаємо її кружечками.
Крок 4. Промиваємо зелень і очищаємо зубчики часнику від лушпиння.
Крок 5. Часник обробляємо на тонкі пластинки.
Крок 6. Дрібно обробляємо кріп і петрушку.
Крок 7. Всі овочі і зелень з’єднуємо в загальній в мисці. Доповнюємо продукти сіллю, цукром, олією.
Крок 8. Ретельно все перемішуємо і залишаємо на три години.
Крок 9. Стерилізуємо банки і на дно кожної кладемо гвоздику і шматочки лаврових листків.
Крок 10. Наповнюємо банки овочевою заготівлею.
Крок 11. Прикриваємо ємності кришками і відправляємо в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково стелемо рушник). Стерилізуємо 20 хвилин півлітрові банки і 30 хвилин – літрові. Після закриваємо і даємо охолонути, укутавши ковдрою.
Крок 12. Кабачки як грузді на зиму готові!