Їжачки з фаршу з рисом у духовці з підливою – чудова повноцінна страва для обіду чи вечері на всю родину. Таку милу назву мітболи отримали за рахунок свого незвичайного вигляду з рисинками, що стирчать. Додайте ще смачну підливу, яка посилює смак і робить страву соковитою, буквально тане в роті, і у вас не залишиться жодних причин, щоб відразу ж не взяти будь-який з наших рецептів і не скуштувати його.
Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці
Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці – це смачно і ситно. Це такі міні-котлетки, тушковані в неймовірно смачному соусі. Рецепт добре ще й своєю універсальністю, ви легко можете додати в підливу улюблені овочі або спеції.
Час готування – 1 ч.15 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Морквина – 1 шт.
- Рис – 0,5 ст.
- Сіль кухонна – 1 ч.л.
- Фарш м’ясний – 700 гр.
- Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Олія – для смаження.
- Борошно пшеничне – 2 ст.л.
- Вода – 0,5 ст.
- Перець болгарський солодкий – 0,5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Рис промийте і викладіть його в киплячу воду. Варіть крупу до напівготовності, потім відкиньте на друшляк.
Крок 2. Очистіть від лушпиння цибулину. Разом з фаршем ще раз прокрутіть фарш разом з половиною цибулини через м’ясорубку.
Крок 3. Коли рис трохи охолоне, додайте його до фаршу.
Крок 4. Також всипте сіль, одну-дві щіпки молотого перцю і розбийте одне куряче яйце.
Крок 5. Масу добре перемішайте.
Крок 6. Морквину очистіть, помийте і натріть на великій терці. Що залишився цибуля і болгарський перець наріжте кубиками.
Крок 7. Подрібнені овочі обсмажте на олії для м’якості.
Крок 8. До обсмажених овочів додайте сметану, посоліть і приправте до смаку. На помірному вогні доведіть підливу до кипіння.
Крок 9. Пів на склянку води розведіть борошно, не повинно залишитися навіть маленьких грудок. Вилийте суміш на сковороду, перемішайте і дайте закипіти.
Крок 10. Вологими руками набирайте невелику кількість фаршу і ліпіть круглі заготовки. Викладіть їх у форму для запікання.
Крок 11. Залийте їжачки сметанною підливою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Крок 12. Сир можна і не додавати, але якщо вам подобається вершковий смак і топлений сир, то обов’язково його додайте. Сир натріть на великій терці.
Крок 13. За 10 хвилин до закінчення запікання посипте їжачки тертим сиром.
Крок 14. Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі готові. Подавайте їх в гарячому вигляді. Смачного!
Їжачки з фаршу з рисом і томатною підливою в духовці
Їжачки з фаршу з рисом і томатною підливою в духовці – не менш смачна, але не така жирна альтернатива звичайним котлетам. Фарш для них можна брати будь-який, в тому числі і змішувати різні види м’яса в довільних пропорціях. З гарніром з картоплі або тушкованих овочів, у вас вийде відмінний комплексний обід.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Фарш – 0,4 кг.
- Рис кругло-зернистий – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для томатної підливи:
- Вода – 250 мл.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Морквина невелика – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Трави прованські – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Промийте рисову крупу кілька разів прохолодною водою. Потім відваріть його до напівготовності. Варену крупу відкиньте на друшляк і ще раз промийте водою, потім дайте йому трохи охолонути.
Крок 2. У глибоку миску викладіть фарш, посоліть і приправте його молотим перцем.
Крок 3. Цибуля і зубчики часнику очистіть від лушпиння, промийте. Дрібно порубати овочі і додайте в миску до фаршу.
Крок 4. Додайте куряче яйце і гарненько вимісити масу, вона повинна бути більш-менш однорідною.
Крок 5. До фаршу додайте варений рис, ще раз все перемішайте, щоб крупа рівномірно розподілилася по м’ясній маси.
Крок 6. Змочіть руки водою, сформуйте з фаршу круглі заготовки і розкладіть їх в жароміцної формі.
Крок 7. В окремій ємності змішайте воду з томатною пастою.
Крок 8. Подрібнений ріпчасту цибулю обсмажте до золотистого кольору на олії.
Крок 9. Далі додайте до цибулі терту морквину і влийте томатну масу. Підливу приправте молотими прованськими травами, добре перемішайте і трохи протушкуйте.
Крок 10. Підливкою залийте м’ясні заготовки. Форму помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45-50 хвилин.
Крок 11. Їжачки з фаршу з рисом в томатної підливі виходять дуже смачними. Подавайте блюдо з гарніром або без. Смачного!
Їжачки з курячого фаршу з рисом і підливою в духовці
Їжачки з курячого фаршу з рисом і підливою в духовці – оригінальна ідея для обіду або вечері. Такий спосіб приготування страв з м’ясного фаршу в духовці з підливою, дозволяє отримати соковиті тюфтельки, які до того ж відмінно тримають форму.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- М’ясо куряче – 550 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Крупа рисова – 80 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Петрушка – 3 гілки.
- Олія – для смаження.
- Вершки 20% – 500 мл.
- Паприка солодка молота – 1 ч.л.
- Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
- Паста томатна – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлі закип’ятіть воду, трохи посоліть, всипте рисову крупу і варіть її протягом 5 хвилин від моменту повторного закипання. Пів-готовий рис відкиньте на друшляк.
Крок 2. Куряче філе і м’якоть з стегенця прокрутіть через м’ясорубку або використовуйте кухонний комбайн. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на олії. Очищені зубчики часнику пропустіть через прес. Половину цибулі і часнику додайте до курячого фаршу.
Крок 3. Петрушку помийте, обірвіть листочки і порубайте їх ножем. Зелень і варений рис додайте в миску до курячого фаршу. Масу добре перемішайте і залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі.
Крок 4. З фаршу сформуйте невеликі кульки. У сковороді розігрійте олію і обсмажте їх з усіх боків до рум’яної скоринки. Перекладіть їжачки в жароміцну форму.
Крок 5. Вершки змішайте з томатною пастою. Отриману суміш приправте паприкою, меленим перцем і посоліть за смаком. Залийте заготовки вершково-томатним соусом. Запікайте їжачки з підливою в духовці при 200 градусах протягом 15 хвилин.
Крок 6. Подавайте їжачки з підливою, з гарніром з картоплі або варених каш. Смачного!
Тефтелі-їжики з фаршу з рисом і капустою в духовці
Тефтелі-їжики з фаршу з рисом і капустою в духовці – це дуже цікаве, смачне і поживна тарілку на кожен день. Якщо хочете обтяжувати блюдо гарніром, то тефтелі можна подати зі сметаною і свіжою зеленню, вийде теж непогано і цілком можна наїстися.
Час готування – 90 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5.
інгредієнти:
- Фарш яловичий – 0,5 кг.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Олія – 30 мл.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сік томатний – 150 мл.
- Капуста білява – 200 гр.
- Вода – 300-400 мл.
- Крупа рисова – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Рисову крупу кілька разів промийте проточною водою. Фарш розморозьте, відміряйте всі інші продукти, які потрібні за рецептом.
Крок 2. Очистіть і помийте цибулину і морквину. Цибулю наріжте кубиками, а морквину натріть на дрібній терці.
Крок 3. Влийте на добре розігріту сковороду олію. Смажте цибулю і морквину протягом 3-5 хвилин.
Крок 4. Яловичий фарш викладіть в миску.
Крок 5. Капусту тонко нашаткуйте, можна це зробити ножем або спеціальною теркою.
Крок 6. До фаршу додайте промитий рис, капусту, 2/3 засмаження, розбийте куряче яйце, посоліть і приправте до смаку.
Крок 7. Гарненько перемішайте фарш руками.
Крок 8. Намочіть руки і сформуйте з фаршу кульки приблизно однакового розміру. Викладіть їх у форму для запікання.
Крок 9. У сковорідку з залишилася засмажкою влийте томатний сік, перемішайте і закип’ятіть соус.
Крок 10. Томатним соусом залийте тефтелі.
Крок 11. Воду закип’ятіть і злегка її посоліть. Влийте окріп в форму.
Крок 12. Форму укрийте фольгою і відправте в духовку. Запікайте при 180 градусах протягом 50-60 хвилин.
Крок 13. Тефтелі-їжики виходять м’якими, соковитими і дуже ситними. Смачного!
Їжачки з фаршу індички з підливою в духовці
Їжачки з фаршу індички з підливою в духовці – це варіант тефтелів для тих, хто любить менш калорійну їжу. Тільки один запах цієї страви порушить апетит і змусить ваших домашніх з нетерпінням чекати обіду. Як гарнір для найніжніших їжачків, відмінно підійде картопляне пюре або макарони.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 40-45 хв.
Порції – 5.
інгредієнти:
- Філе індички – 600 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Крупа рисова – 100 гр.
- Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
- Сіль кухонна – 1 ч.л.
Для томатно-вершкової підливи:
- Соус томатний – 4 ст.л.
- Вода – 200 мл.
- Сметана – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю очистіть і помийте. Філе індички обполосніть, а рисову крупу кілька разів промийте проточною водою.
Крок 2. Щоб приготувати фарш, вам буде потрібно м’ясорубка або блендер. Наріжте філе і ріпчасту цибулю середніми за розміром шматочками. Подрібніть ці продукти.
Крок 3. Отриманий фарш викладіть в миску, додайте промитий рис, розбийте куряче яйце, посоліть і приправте до смаку.
Крок 4. Фарш добре перемішайте руками, щоб він став однорідним.
Крок 5. Вологими руками ліпіть невеликі кульки і відразу укладайте їх в жароміцну форму.
Крок 6. Приготуйте суміш для підливи. У мисці змішайте сметану, томатний соус і воду.
Крок 7. Отриманою сумішшю залийте м’ясні заготовки. Потім форму закрийте харчовою фольгою і відправте в духовку. Запікайте їжачки при 180 градусах протягом 40 хвилин. За 10 хвилин до закінчення готування приберіть фольгу.
Крок 8. Їжачки з індички подавайте на обід або вечерю в гарячому вигляді. Смачного!
Їжачки з фаршем, рисом і грибами в духовці
Їжачки з фаршем, рисом і грибами в духовці – це незрівнянне блюдо. Це гармонійне поєднання продуктів подарує вам чудовий смак. Найпростіше використовувати в рецепті лисички, вони невибагливі і легко готуються. Але по-своєму бажанню ви можете замінити їх будь-якими іншими лісовими грибами.
Час готування – 80 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
інгредієнти:
- Фарш яловичий – 300 гр.
- Лисички – 250 гр.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Сметана – 3 ст.л.
- Рис відварний – ¾ ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сир твердий – 50 гр.
- Кріп подрібнений – 2 ст.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Помідори у власному соку – 3 шт.
- Сік томатний – ½ ст.
- Цукор – 1 ч.л.
- Вода – ½ ст.
- Борошно пшеничне – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Лисички очистіть, добре промийте і наріжте великими шматками. Потім помістіть їх в чашу блендера і подрібніть.
Крок 2. У глибоку миску викладіть фарш, лисички і варений рис, добре перемішайте.
Крок 3. Шматочок твердого сиру натріть на середній терці. Додайте в загальну масу подрібнений кріп і сирну стружку. Масу посоліть і приправте молотим перцем.
Крок 4. Окремо змішайте борошно і воду, щоб не залишилося грудок.
Крок 5. Томати в власним соку очистіть від шкурки і подрібніть. До помідорів додайте томатний сік, сметану і цукор, перемішайте. Розведену борошно вилийте в томатну масу, добре все перемішайте.
Крок 6. Мокрими руками скачайте кульки з приготованого фаршу, відразу розкладіть їх в жароміцної формі. Залийте заготовки томатним соусом. Форму накрийте фольгою і відправте в духовку. Запікайте їжачки в підливі при 180 градусах протягом години.
Крок 7. Дивовижні їжачки з підливою витягніть з духовки, приберіть фольгу і подавайте їх в теплому вигляді на обід або вечерю. Смачного!
М’ясні їжачки, запечені в вершковому соусі
М’ясні їжачки, запечені в вершковому соусі, стануть справжньою родзинкою вашого обіднього столу. Смак у них відмінний, а кожен м’ясний шматочок моментально тане в роті. Як їх приготувати і подати ми докладно розповімо в рецепті.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
інгредієнти:
- Фарш свинячий – 300 гр.
- Фарш яловичий – 200 гр.
- Олія – для смаження.
- Цибуля червона – 2 шт.
- Рис – 30 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Тім’ян свіжий – 3 гілки.
Для вершкового соусу:
- Бульйон овочевий – 100 мл.
- Борошно пшеничне – 1 ст.л.
- Сметана – 100 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
Для картопляного пюре:
- Картопля – 600 гр.
- Молоко – 200 мл.
- Зелень – для декору.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу включите духовку і встановіть температуру в 190 градусів. Картопля почистіть, розріжте кожен бульба на 4 частини і поставте варитися. Рисову крупу промийте, викладіть в киплячу воду і варіть протягом 8 хвилин від моменту повторного закипання. Потім злийте воду і остудити рис.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, помийте і наріжте кубиками. Обсмажте її на олії до м’якості і частина викладіть в форму для запікання.
Крок 3. Очищену морквину наріжте кубиками і також обсмажте на олії. Викладіть овоч в форму.
Крок 4. До фаршу додайте залишився смажену цибулю, рис, куряче яйце і чебрець, добре перемішайте. Масу посоліть і поперчіть за смаком.
Крок 5. Намочіть руки, беріть невеликі порції фаршу і формуйте з нього кульки, укладайте заготовки в форму на цибулю і морквину.
Крок 6. Тепер займемося підливою. У сотейнику обсмажте борошно протягом декількох хвилин до золотистого кольору.
Крок 7. Після цього додайте 30 грам вершкового масла і влийте бульйон. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Потім викладіть сметану, влийте ополоник води, в якій варилася картопля, посоліть і приправте, варіть ще 1-2 хвилини.
Крок 8. Вершковим соусом залийте м’ясні заготовки.
Крок 9. Запікайте їжачки в вершковому соусі в духовці протягом 20 хвилин.
Крок 10. Коли картопля буде готова, приготуйте пюре з молоком і вершковим маслом, посоліть його за смаком. Подавайте їжачки з картопляним пюре, посипте блюдо подрібненою зеленню. Смачного!