Їжачки з фаршу з рисом з підливою в духовці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Їжачки з фаршу з рисом у духовці з підливою – чудова повноцінна страва для обіду чи вечері на всю родину. Таку милу назву мітболи отримали за рахунок свого незвичайного вигляду з рисинками, що стирчать. Додайте ще смачну підливу, яка посилює смак і робить страву соковитою, буквально тане в роті, і у вас не залишиться жодних причин, щоб відразу ж не взяти будь-який з наших рецептів і не скуштувати його.

Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці

Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці – це смачно і ситно. Це такі міні-котлетки, тушковані в неймовірно смачному соусі. Рецепт добре ще й своєю універсальністю, ви легко можете додати в підливу улюблені овочі або спеції.

Час готування – 1 ч.15 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Морквина – 1 шт.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Перець болгарський солодкий – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Рис промийте і викладіть його в киплячу воду. Варіть крупу до напівготовності, потім відкиньте на друшляк.

Крок 2. Очистіть від лушпиння цибулину. Разом з фаршем ще раз прокрутіть фарш разом з половиною цибулини через м’ясорубку.

Крок 3. Коли рис трохи охолоне, додайте його до фаршу.

Крок 4. Також всипте сіль, одну-дві щіпки молотого перцю і розбийте одне куряче яйце.

Крок 5. Масу добре перемішайте.

Крок 6. Морквину очистіть, помийте і натріть на великій терці. Що залишився цибуля і болгарський перець наріжте кубиками.

Крок 7. Подрібнені овочі обсмажте на олії для м’якості.

Крок 8. До обсмажених овочів додайте сметану, посоліть і приправте до смаку. На помірному вогні доведіть підливу до кипіння.

Крок 9. Пів на склянку води розведіть борошно, не повинно залишитися навіть маленьких грудок. Вилийте суміш на сковороду, перемішайте і дайте закипіти.

Крок 10. Вологими руками набирайте невелику кількість фаршу і ліпіть круглі заготовки. Викладіть їх у форму для запікання.

Крок 11. Залийте їжачки сметанною підливою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 12. Сир можна і не додавати, але якщо вам подобається вершковий смак і топлений сир, то обов’язково його додайте. Сир натріть на великій терці.

Крок 13. За 10 хвилин до закінчення запікання посипте їжачки тертим сиром.

Крок 14. Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі готові. Подавайте їх в гарячому вигляді. Смачного!

Їжачки з фаршу з рисом і томатною підливою в духовці

Їжачки з фаршу з рисом і томатною підливою в духовці – не менш смачна, але не така жирна альтернатива звичайним котлетам. Фарш для них можна брати будь-який, в тому числі і змішувати різні види м’яса в довільних пропорціях. З гарніром з картоплі або тушкованих овочів, у вас вийде відмінний комплексний обід.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Фарш – 0,4 кг.
  • Рис кругло-зернистий – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для томатної підливи:

  • Вода – 250 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Морквина невелика – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Трави прованські – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промийте рисову крупу кілька разів прохолодною водою. Потім відваріть його до напівготовності. Варену крупу відкиньте на друшляк і ще раз промийте водою, потім дайте йому трохи охолонути.

Крок 2. У глибоку миску викладіть фарш, посоліть і приправте його молотим перцем.

Крок 3. Цибуля і зубчики часнику очистіть від лушпиння, промийте. Дрібно порубати овочі і додайте в миску до фаршу.

Крок 4. Додайте куряче яйце і гарненько вимісити масу, вона повинна бути більш-менш однорідною.

Крок 5. До фаршу додайте варений рис, ще раз все перемішайте, щоб крупа рівномірно розподілилася по м’ясній маси.

Крок 6. Змочіть руки водою, сформуйте з фаршу круглі заготовки і розкладіть їх в жароміцної формі.

Крок 7. В окремій ємності змішайте воду з томатною пастою.

Крок 8. Подрібнений ріпчасту цибулю обсмажте до золотистого кольору на олії.

Крок 9. Далі додайте до цибулі терту морквину і влийте томатну масу. Підливу приправте молотими прованськими травами, добре перемішайте і трохи протушкуйте.

Крок 10. Підливкою залийте м’ясні заготовки. Форму помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45-50 хвилин.

Крок 11. Їжачки з фаршу з рисом в томатної підливі виходять дуже смачними. Подавайте блюдо з гарніром або без. Смачного!

Їжачки з курячого фаршу з рисом і підливою в духовці

Їжачки з курячого фаршу з рисом і підливою в духовці – оригінальна ідея для обіду або вечері. Такий спосіб приготування страв з м’ясного фаршу в духовці з підливою, дозволяє отримати соковиті тюфтельки, які до того ж відмінно тримають форму.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • М’ясо куряче – 550 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Крупа рисова – 80 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Олія – для смаження.
  • Вершки 20% – 500 мл.
  • Паприка солодка молота – 1 ч.л.
  • Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
  • Паста томатна – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлі закип’ятіть воду, трохи посоліть, всипте рисову крупу і варіть її протягом 5 хвилин від моменту повторного закипання. Пів-готовий рис відкиньте на друшляк.

Крок 2. Куряче філе і м’якоть з стегенця прокрутіть через м’ясорубку або використовуйте кухонний комбайн. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на олії. Очищені зубчики часнику пропустіть через прес. Половину цибулі і часнику додайте до курячого фаршу.

Крок 3. Петрушку помийте, обірвіть листочки і порубайте їх ножем. Зелень і варений рис додайте в миску до курячого фаршу. Масу добре перемішайте і залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 4. З фаршу сформуйте невеликі кульки. У сковороді розігрійте олію і обсмажте їх з усіх боків до рум’яної скоринки. Перекладіть їжачки в жароміцну форму.

Крок 5. Вершки змішайте з томатною пастою. Отриману суміш приправте паприкою, меленим перцем і посоліть за смаком. Залийте заготовки вершково-томатним соусом. Запікайте їжачки з підливою в духовці при 200 градусах протягом 15 хвилин.

Крок 6. Подавайте їжачки з підливою, з гарніром з картоплі або варених каш. Смачного!

Тефтелі-їжики з фаршу з рисом і капустою в духовці

Тефтелі-їжики з фаршу з рисом і капустою в духовці – це дуже цікаве, смачне і поживна тарілку на кожен день. Якщо хочете обтяжувати блюдо гарніром, то тефтелі можна подати зі сметаною і свіжою зеленню, вийде теж непогано і цілком можна наїстися.

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 0,5 кг.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія – 30 мл.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сік томатний – 150 мл.
  • Капуста білява – 200 гр.
  • Вода – 300-400 мл.
  • Крупа рисова – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Рисову крупу кілька разів промийте проточною водою. Фарш розморозьте, відміряйте всі інші продукти, які потрібні за рецептом.

Крок 2. Очистіть і помийте цибулину і морквину. Цибулю наріжте кубиками, а морквину натріть на дрібній терці.

Крок 3. Влийте на добре розігріту сковороду олію. Смажте цибулю і морквину протягом 3-5 хвилин.

Крок 4. Яловичий фарш викладіть в миску.

Крок 5. Капусту тонко нашаткуйте, можна це зробити ножем або спеціальною теркою.

Крок 6. До фаршу додайте промитий рис, капусту, 2/3 засмаження, розбийте куряче яйце, посоліть і приправте до смаку.

Крок 7. Гарненько перемішайте фарш руками.

Крок 8. Намочіть руки і сформуйте з фаршу кульки приблизно однакового розміру. Викладіть їх у форму для запікання.

Крок 9. У сковорідку з залишилася засмажкою влийте томатний сік, перемішайте і закип’ятіть соус.

Крок 10. Томатним соусом залийте тефтелі.

Крок 11. Воду закип’ятіть і злегка її посоліть. Влийте окріп в форму.

Крок 12. Форму укрийте фольгою і відправте в духовку. Запікайте при 180 градусах протягом 50-60 хвилин.

Крок 13. Тефтелі-їжики виходять м’якими, соковитими і дуже ситними. Смачного!

Їжачки з фаршу індички з підливою в духовці

Їжачки з фаршу індички з підливою в духовці – це варіант тефтелів для тих, хто любить менш калорійну їжу. Тільки один запах цієї страви порушить апетит і змусить ваших домашніх з нетерпінням чекати обіду. Як гарнір для найніжніших їжачків, відмінно підійде картопляне пюре або макарони.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 40-45 хв.

Порції – 5.

інгредієнти:

  • Філе індички – 600 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Крупа рисова – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.

Для томатно-вершкової підливи:

  • Соус томатний – 4 ст.л.
  • Вода – 200 мл.
  • Сметана – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очистіть і помийте. Філе індички обполосніть, а рисову крупу кілька разів промийте проточною водою.

Крок 2. Щоб приготувати фарш, вам буде потрібно м’ясорубка або блендер. Наріжте філе і ріпчасту цибулю середніми за розміром шматочками. Подрібніть ці продукти.

Крок 3. Отриманий фарш викладіть в миску, додайте промитий рис, розбийте куряче яйце, посоліть і приправте до смаку.

Крок 4. Фарш добре перемішайте руками, щоб він став однорідним.

Крок 5. Вологими руками ліпіть невеликі кульки і відразу укладайте їх в жароміцну форму.

Крок 6. Приготуйте суміш для підливи. У мисці змішайте сметану, томатний соус і воду.

Крок 7. Отриманою сумішшю залийте м’ясні заготовки. Потім форму закрийте харчовою фольгою і відправте в духовку. Запікайте їжачки при 180 градусах протягом 40 хвилин. За 10 хвилин до закінчення готування приберіть фольгу.

Крок 8. Їжачки з індички подавайте на обід або вечерю в гарячому вигляді. Смачного!

Їжачки з фаршем, рисом і грибами в духовці

Їжачки з фаршем, рисом і грибами в духовці – це незрівнянне блюдо. Це гармонійне поєднання продуктів подарує вам чудовий смак. Найпростіше використовувати в рецепті лисички, вони невибагливі і легко готуються. Але по-своєму бажанню ви можете замінити їх будь-якими іншими лісовими грибами.

Час готування – 80 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 300 гр.
  • Лисички – 250 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Рис відварний – ¾ ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Кріп подрібнений – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Помідори у власному соку – 3 шт.
  • Сік томатний – ½ ст.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Вода – ½ ст.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Лисички очистіть, добре промийте і наріжте великими шматками. Потім помістіть їх в чашу блендера і подрібніть.

Крок 2. У глибоку миску викладіть фарш, лисички і варений рис, добре перемішайте.

Крок 3. Шматочок твердого сиру натріть на середній терці. Додайте в загальну масу подрібнений кріп і сирну стружку. Масу посоліть і приправте молотим перцем.

Крок 4. Окремо змішайте борошно і воду, щоб не залишилося грудок.

Крок 5. Томати в власним соку очистіть від шкурки і подрібніть. До помідорів додайте томатний сік, сметану і цукор, перемішайте. Розведену борошно вилийте в томатну масу, добре все перемішайте.

Крок 6. Мокрими руками скачайте кульки з приготованого фаршу, відразу розкладіть їх в жароміцної формі. Залийте заготовки томатним соусом. Форму накрийте фольгою і відправте в духовку. Запікайте їжачки в підливі при 180 градусах протягом години.

Крок 7. Дивовижні їжачки з підливою витягніть з духовки, приберіть фольгу і подавайте їх в теплому вигляді на обід або вечерю. Смачного!

М’ясні їжачки, запечені в вершковому соусі

М’ясні їжачки, запечені в вершковому соусі, стануть справжньою родзинкою вашого обіднього столу. Смак у них відмінний, а кожен м’ясний шматочок моментально тане в роті. Як їх приготувати і подати ми докладно розповімо в рецепті.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 300 гр.
  • Фарш яловичий – 200 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Цибуля червона – 2 шт.
  • Рис – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Тім’ян свіжий – 3 гілки.

Для вершкового соусу:

  • Бульйон овочевий – 100 мл.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л.
  • Сметана – 100 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Для картопляного пюре:

  • Картопля – 600 гр.
  • Молоко – 200 мл.
  • Зелень – для декору.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу включите духовку і встановіть температуру в 190 градусів. Картопля почистіть, розріжте кожен бульба на 4 частини і поставте варитися. Рисову крупу промийте, викладіть в киплячу воду і варіть протягом 8 хвилин від моменту повторного закипання. Потім злийте воду і остудити рис.

Крок 2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, помийте і наріжте кубиками. Обсмажте її на олії до м’якості і частина викладіть в форму для запікання.

Крок 3. Очищену морквину наріжте кубиками і також обсмажте на олії. Викладіть овоч в форму.

Крок 4. До фаршу додайте залишився смажену цибулю, рис, куряче яйце і чебрець, добре перемішайте. Масу посоліть і поперчіть за смаком.

Крок 5. Намочіть руки, беріть невеликі порції фаршу і формуйте з нього кульки, укладайте заготовки в форму на цибулю і морквину.

Крок 6. Тепер займемося підливою. У сотейнику обсмажте борошно протягом декількох хвилин до золотистого кольору.

Крок 7. Після цього додайте 30 грам вершкового масла і влийте бульйон. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Потім викладіть сметану, влийте ополоник води, в якій варилася картопля, посоліть і приправте, варіть ще 1-2 хвилини.

Крок 8. Вершковим соусом залийте м’ясні заготовки.

Крок 9. Запікайте їжачки в вершковому соусі в духовці протягом 20 хвилин.

Крок 10. Коли картопля буде готова, приготуйте пюре з молоком і вершковим маслом, посоліть його за смаком. Подавайте їжачки з картопляним пюре, посипте блюдо подрібненою зеленню. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал