Фруктовий торт – дуже смачний рецепт приготування з покроковим фото

Торт з фруктами – бажаний гість на будь-якому святкуванні. Різноманітність його варіантів просто космічна, і це дозволяє створити свій неповторний фірмовий рецепт. Фруктові торти більш низькокалорійні в порівнянні з іншими варіантами. А ще вони красиві, яскраві, свіжі, соковиті, неймовірно смачні і навіть трішки корисні.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • Яйця курячі 5 шт
  • Цукор 170 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Крохмаль (будь-який) 35 г
  • Борошно 90 г

Для крему:

  • Вершки 33-36% жирності 450 г
  • Цукрова пудра 50 г
  • Желатин 5 г
  • Вода 50 г

Для цукрового сиропу:

  • Цукор 80 г
  • Вода 80 г

Фрукти (будь-які по сезону):

  • Персики 600 г
  • Ківі 200 г

Фруктовий торт покроковий фото-рецепт:

Із зазначених інгредієнтів спекти бісквіт. Рекомендована температура духовки 170 * С. Орієнтовний час випікання 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Вирівнюємо верхівку, і розрізаємо бісквіт уздовж на два коржі.

Желатин заливаємо холодною водою, розмішуємо, і залишаємо для набухання.

Готуємо сироп. Цукор заливаємо водою, ставимо на вогонь, і доводимо до кипіння.

Переливаємо сироп в піалу, і залишаємо остигати.

Персики очищаємо від шкірки, і нарізаємо тонкими часточками.

Ківі нарізаємо пластинками, і вирізаємо фігурки.

Охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою в пишну масу.

Набухлий желатин розчиняємо на водяній бані. Додаємо в нього пару столових ложок збитих вершків, розмішуємо, і виливаємо до основної вершкової маси. Ще раз ретельно перемішуємо міксером.

Частину вершків відкладаємо в кондитерський мішок для прикраси.

Коржі просочуємо сиропом.

По краю нижнього коржа формуємо валик з крему, а в центрі розподіляємо фрукти в один шар.

Зверху наносимо крем, і розрівнюємо його лопаткою, щоб заповнити всі порожнечі.

Викладаємо на крем другий корж, просочуємо сиропом. Верх і боки торта покриваємо кремом.

Верх торта декоруємо фруктами, а боки і кант прикрашаємо кремом за допомогою фігурних насадок.

Ставимо торт в холодильник для просочування на 2 години. Нарізаємо на порційні шматки, і подаємо до столу. Смачного!

Фруктовий торт відео-рецепт:

 

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал