Яйце пашот у домашніх умовах – 9 рецептів приготування з покроковими фото

d06b3ef5fb387c885bcc0cb27240cda8

Яйце пашот у домашніх умовах приготувати досить просто, необхідно знати секрети спеціальної технології. Є кілька способів, якими господарки користуються вже дуже давно, і вони не мають жодних недоліків. Саме такими рецептами ми поділимося з вами у цій статті. Яйця пашот стануть чудовим доповненням будь-якого сніданку чи оригінального бутерброду для перекушування.

Як зварити яйце пашот у каструлі?

Як зварити яйце пашот у каструлі? Досить просто, головне не поспішати і все зробити, згідно з описаним рецептом. Подавати цю найпростішу і водночас вишукану страву можна з підсмаженим хлібом, свіжими овочами та свіжомеленим чорним перцем.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Вода –500 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Крім вказаних інгредієнтів, вам знадобиться об’ємна каструля для варіння яйця.

fddfd14283a848e23b2ba65e3edee47a

Крок 2. Влийте воду в каструлю, додайте столову ложку столового оцту та сіль. Доведіть воду до кипіння.

b7f7259208f006af6ff9472bc5fa9584

Крок 3. Перед тим, як розбити яйце в миску, добре помийте його гарячою водою. Коли на поверхні води тільки-но почнуть утворюватися бульбашки, акуратно вилийте яйце.

99f3ec05eac9b8d639320738b2fb3cae

Крок 4. Щоб яйце сильно не розповзалося, можна ложкою плавно підтягнути білок до жовтка.

65ab3e2e465362e3522e7a333b1a1cfc

Крок 5. Варіть яйце пашот 2-5 хвилин, залежно від того, яку консистенцію жовтка в результаті ви хочете отримати. Чим довше варитимете, тим щільніше воно буде.

9a8ae48422571d6f7330aa8a59653056

Крок 6. Вийміть яйце з ємності за допомогою шумівки та покладіть на тарілку. За бажання посипте яйце пашот спеціями і додайте свіжі овочі. Смачного!

53cfcadc07c9a2613247c8c912f18619

Яйце пашот у поліетиленовому пакеті

Яйце пашот у поліетиленовому пакеті добре зберігає форму при варінні і у вас у результаті виходить гарна та оригінальна страва. Яйце пашот можна подавати як окрему страву на сніданок, а також їм можна прикрашати всілякі салати та закуски.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Олія – для змащування пакета
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте свіже яйце та щільний поліетиленовий пакет без дірочок. Змастіть пакет олією.

01e1df2ab9bae2387cc3563795967f9e

Крок 2. Акуратно розбийте куряче яйце в пакет так, щоб жовток залишився у центрі.

b8b7e681239aea0038ea0b32a371467f

Крок 3. У каструлю влийте воду, поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Опустіть пакет із яйцем у окріп, трохи зменште нагрівання, щоб вода кипіла не дуже активно.

1d92f90f0a07b79da77bf2ccf12296bf

Крок 4. Час варіння яйця пашот становить від 3 до 5 хвилин. Якщо ви хочете отримати щільніший жовток, то варіть довше.

aeb63d3d384e8be442ac8176da84cb17

Крок 5. Викладіть готове яйце пашот із пакета на тарілку. Доповніть його на свій смак свіжою зеленню, овочами або беконом. Смачного!

551169513debf3f83b12047082b39cf6

Яйце пашот у мікрохвильовій печі в чашці

Яйце пашот у мікрохвильовій печі в чашці готується за лічені хвилини. Це, мабуть, найпростіший рецепт, який можна знайти в інтернеті, вам знадобиться тільки яйце і невелика ємність. Яйце пашот однозначно урізноманітнить і прикрасить будь-який прийом їжі.

Час приготування: 7 хв.

Час приготування: 3 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода –120 мл.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. У такий простий спосіб ви можете приготувати будь-яку кількість яєць пашот для сніданку.

3df0c2e0b5ba8421372f9fa6c0f54100

Крок 2. У чашку влийте 120 мл холодної води.

3171d45acd64c11641dca4e72e68f4e6

Крок 3. Потім у чашку із водою розбийте одне куряче яйце.

b3f28f51360bd35f91603606a0401337

Крок 4. Накрийте чашку блюдцем щільно, щоб не було отворів.

10d5bcdee5f40df545094024d8af764b

Крок 5. Помістіть чашку з яйцем у мікрохвильову піч на півхвилини. Якщо після цього білок залишиться рідким, то готуйте яйце ще 10 секунд.

2f5966e68a2ce3dcd27f4a949e457637

Крок 6. У такий же спосіб приготуйте друге яйце. Викладіть готові яйця пашот на блюдця посоліть і приправте меленим перцем до смаку. За бажанням додайте хліб та смажений бекон. Смачного!

949ae38f952a82cbf68c319cc1f46955

Яйце пашот у харчовій плівці

Яйце пашот у харчовій плівці зможе приготувати навіть новачок у кулінарії. Усі подробиці процесу описані у рецепті. Яйце пашот – це зварене таким чином яйце, в якому білок стає щільним, а жовток залишається рідким.

Час приготування: 8 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Олія рослинна – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте свіжі яйця та спеції для них.

4f62a838802398e56323bfccbe302238

Крок 2. Для зручної роботи вам знадобиться широкий кухоль або невелика миска. Відріжте невеликий шматок харчової плівки та покладіть її в ємність, краї плівки повинні звисати з країв. Плівку змастіть олією, щоб яйце пашот не прилипло до неї. Обережно розбийте куряче яйце в ємність.

c912f3df0c4795b7f1540fbe2cdca0d5

Крок 3. Посоліть та приправте яйце.

4e13d87fa545ab34fdd06bc1323aa536

Крок 4. Зберіть краї харчової плівки до центру та зв’яжіть їх, щоб яйце залишилося у герметичному кульці без дірочок.

a3cf517a5abe8dbe5ca3095153f6ca3b

Крок 5. Мішечки з яйцями візьміть за хвостики та опустіть у киплячу воду на 2-3 хвилини. Варіть яйця при помірному кипінні. При цьому білок повністю схопиться, а жовток залишиться рідким.

a4419cc6c4b1338531b7c7685c1cee21

Крок 6. Готові яйця пашот витягніть із харчової плівки та подавайте на стіл із хлібом та свіжою зеленню. Смачного!

c66bcb3538509e0dff82dfcb4fd0b1d5

Яйце пашот у воді з оцтом

Яйце пашот у воді з оцтом – це простий рецепт, який віддають перевагу багатьом господиням. Це перевірений спосіб приготувати смачне яйце некруто без краплі олії. А оцет сприяє згортанню білка, завдяки чому яйце зберігає обтічну форму і жовток залишається неушкодженим усередині.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 7 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Вода – 1л.
  • Оцет 9% – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте свіжі курячі яйця, добре помийте гарячою водою.

45a5adc10d4c8389b2fc36bec3d34607

Крок 2. У невеликий кухоль або миску розбийте куряче яйце.

b9245e8ddccb174d62a75d5e317b0351

Крок 3. У каструлю влийте літр води та поставте ємність на вогонь. Коли вода закипить, влийте столовий оцет. Розмішуйте воду ложкою по колу, щоб у центрі утворилася вирва.

73e66b11b395316b77160df1e34f4a8b

Крок 4. У вирву, що утворилася, акуратно введіть яйце. Білок практично одразу почне біліти.

18cfa7c571e3c1631f88f34a97d27042

Крок 5. Варіть яйце 3 хвилини. Потім вийміть його з каструлі і покладіть на паперові рушники, щоб скло вода.

4fdd39a6c0d9fc48f2f21b8f71b30f4a

Крок 6. Яйця пашот виглядають на столі дуже оригінально. Подавати їх можна з тостами, ковбасками чи овочами. Смачного!

33cc4687c9c3f4625aaef035fa162430

Як приготувати яйце пашот у силіконовій формі

Як приготувати яйце пашот у силіконовій формі –, це дуже просто. Зараз у магазинах та на просторах інтернету можна знайти всілякі форми для приготування яєць пашот. Крім того, навіть звичайні силіконові формочки для кексів можна сміливо використовувати для цього.

Час приготування: 5 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Сіль – 3 щіпки.
  • Яйця – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 3 щіпки.
  • Олія рослинна– 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця найкраще брати домашні чи фермерські з яскравим жовтком. Добре помийте їх гарячою водою.

03baa710ff88ca79de608152520a868e

Крок 2. Візьміть невеликі силіконові форми, змастіть їх олією. Кожну розбийте по одному яйцю. Робіть це обережно, щоб не пошкодити жовток.

af77255c7e0bf8d13b23490d3bca336b

Крок 3. Яйця у формах посоліть і приправте меленим перцем. У каструлю або високу сковороду влийте воду в такій кількості, щоб вона сягала середини силіконових форм. Поставте силіконові форми з яйцями у ємність із водою.

a191ff2cc1bed822fd9daefc40a44193

Крок 4. Помістіть ємність середній вогонь. Готуйте яйця пашот приблизно 3 хвилини, доки білок не стане білим і щільним.

5ec455fdc93deec14f13724eec4d2bd6

Крок 5. Акуратно витягніть яйця пашот із силіконових форм і подавайте на блюді з підсушеним хлібом та свіжим салатом. Смачного!

bc4741125f42244bdf408f1de1740e79

Яйце пашот, приготовлене в половнику

Яйце пашот, приготоване в половнику, крім сніданку, може бути подане із салатами, спагеті або смаженою картоплею. Використовуючи такий метод варіння у вас, вийде білок, що рівномірно схопився, і вільно витікає кремоподібний жовток.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Олія рослинна – 0,25 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Вода – 1л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте олію, спеції та свіже куряче яйце.

41ada12f53716748f766d5c8ced313df

Крок 2. У невелику каструлю влийте близько літра води, на сильному вогні доведіть до кипіння. Половник змастіть олією і, намагаючись не пошкодити жовток, акуратно розбийте в нього куряче яйце.

06e4d3977fa4a0782f9a405bd9a48957

Крок 3. Опустіть половник із яйцем у киплячу воду таким чином, щоб вода не доходила до країв половника. Вогонь під каструлею зменште до середнього.

5779c1816700654656c7ec66850cb407

Крок 4. Поступово білок почне потихеньку біліти, стежте, щоб вода не потрапляла в ополоник.

df1ee0dd4beda7972d5afd72947b6b94

Крок 5. Через 2,5-3 хвилини піддягніть яйце за край і переверніть на інший бік, готуйте ще півхвилини.

ccb8a85eab19009f79de199cf6b3c45b

Крок 6. Яйце пашот можна одразу подавати на стіл. Посоліть і приправте його до смаку. Смачного!

04613efd0ab08a3926abcae8475febbd

Яйце пашот на сковороді в домашніх умовах

Яйце пашот на сковороді в домашніх умовах – – це цілком реальне завдання для досвідчених господарок. За допомогою такого способу приготування яєць ви внесете щось нове та оригінальне у подачу давно знайомих страв. Вашим близьким точно сподобається.

Час приготування: 5 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть сковороду з високими бортами, наповніть наполовину її водою і поставте на плиту.

b53ed9c0f48aa902c7a1d2fd42d5ea5e

Крок 2. Два курячі яйця помийте гарячою водою і просушіть.

a5e79fb7fa66a562236767daef074fdf

Крок 3. Коли вода в сковороді дійде до кипіння, акуратно розбийте курячі яйця, щоб жовток залишився цілим і тримався в середині білка.

c9e426ce34e4fc620c9286681504ebec

Крок 4. Посоліть і за бажанням приправте яйця перцем. Лопаткою акуратно припідниміть краї білка до центру. Готуйте яйця при слабкому кипінні, доки білок повністю не схопиться.

1a21b2c3d3eb317f01ca0fcf5945f40f

Крок 5. Готові яйця вийміть зі сковороди і одразу подавайте на стіл. Смачного!

3fef826c2d6ded3d4b311dd950c09bc3

Яйце пашот на пару

Яйце пашот на пару – це смачна та корисна страва для всієї родини. Звичайно, найкраще використовувати для такого способу приготування свіжі домашні яйця, так як жовток запікається не повністю. Для приготування яєць пашот на пару вам знадобляться невеликі керамічні або силіконові формочки.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Олія рослинна – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Вершки 15% – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування яєць пашот на пару знадобляться невеликі керамічні ємності. Змастіть їх олією.

bf8dba48525bc45d95f34f9d8a28a4dd

Крок 2. У кожну ємність розбийте по одному курячому яйцю.

c5fd0828ad9c5e4dde8775551a103f68

Крок 3. Яйця посоліть до смаку.

9da9df5aeb809dc336218733cb6bb792

Крок 4. Влийте по столовій ложці вершків.

2e713cf570a837b9f6e5dce18b4c9134

Крок 5. У чашу пароварки влийте воду та помістіть формочки з яйцем. Рівень води має бути на сантиметр нижче краю форм. Також підійде для варіння на пару та мультиварка.

c3d3694554ae7910fd91d8c24d6ae550

Крок 6. Готуйте яйця пашот на пару протягом 5 хвилин.

0d0f76e9920fba7602a024d2219ac6f7

Крок 7. Готові яйця пашот можна прямо у гарних формочках подавати на стіл. Смачного!

2fe19a72967a841dedfdca3d01970e6f

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал