Як сушити яблука в духовці – 3 рецепта в домашніх умовах з покроковими фото

Як сушити яблука в духовці — це питання, яке особливо хвилює в урожайний рік. Коли компоти і варення закатано, всі заготовки зроблені, плоди роздані по друзях і родичам, а яблука ніяк не закінчуються, і зберегти до зими вийде не всі сорти, вихід один – висушити фрукти. Спосіб досить простий, нетрудомісткий і економить місце. З сушених яблука готують компоти і десерти. Це смачно і корисно. Користуйтеся із задоволенням!

Сушені яблука на деку в електричній духовці

Сушені яблука на деку в електричній духовці готуються максимально просто. Кількість фруктів визначаємо самостійно. Для елементарного процесу будуть потрібні безпосередньо яблука, сорт неважливий, якісна пергаментний папір, деко або решітка. Сушка яблука не відніме багато сил, рецепт під силу навіть підлітку.

Час готування – 5 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо яблука будь-якого сорту.

Крок 2. Детально промиваємо кожен фрукт і витираємо насухо.

Крок 3. Серцевину виймаємо спеціальним ножем на свій розсуд. Нарізаємо не дуже товстими кружечками.

Крок 4. Деко вистилаємо якісним папером для випічки, використовуємо силікатизований пергамент. Розкладаємо яблучну нарізку.

Крок 5. Встановлюємо на панелі 50 °, відправляємо яблука сушитися. Якщо мінімальна температура перевищує зазначену вище температуру, сушимо фрукти з прочиненими дверцятами. Процес займе 3-5 годин. Час залежить від товщини нарізки і духовки.

Крок 6. Готові фрукти зберігаємо в тканинному мішечку в добре провітрюваному приміщенні. Сушені яблука використовуємо для компотів та інших напоїв. Смачного!

Як сушити яблука в духовці з конвекцією

Як сушити яблука в духовці з конвекцією – питання, яке вирішується за лічені хвилини. Сучасні електричні духовки оснащені функцією конвекції. Вона дозволяє активно циркулювати повітрю, внаслідок чого процес сушіння відбувається рівномірно і значно скорочується час на приготування.

Час готування – 8 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яблука – будь-яку кількість.

Процес приготування:

Крок 1. Для сушених яблука підходять всі сорти. Все залежить від вашого смаку і наявності фруктів.

Крок 2. Грунтовно промиваємо яблучка.

Крок 3. Вичищаємо серцевину звичайним або спеціальним ножем.

Крок 4. Нарізаємо фрукти кільцями.

Крок 5. Деко застилаємо тефлоновим килимком або пекарським папером. Розкладаємо яблука.

Крок 6. Допускається складати яблука внахлест.

Крок 7. Включаємо духовку, встановивши режим “ Конвекція ” і 60 °.

Крок 8. Сушимо яблука 6-8 годин.

Крок 9. Серцевину можна не виймати і сушити на решітці. Яблука остуджуємо і перекладаємо в паперовий пакет. Або використовуємо картонну коробку. Я зазвичай складаю в мішок з тканини. Прибираємо в провітрюване приміщення. Використовуємо за призначенням. Смачного!

Сушені яблука з корицею

Сушені яблука з корицею – ласощі, яке підкорить всіх ласунів. Заготівля прекрасно підходить для десертів і випічки або в якості самостійного частування на дружньому чаюванні. Яблука ідеально поєднуються з корицею і створюють домашню затишну атмосферу. Приготувавши взимку, наприклад, бісквіт з такими яблуками, аромат збере всю округу.

Час готування – 3 дні 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Кориця – 1 ст.л.
  • Лимонна кислота – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яблука. Витираємо їх. Розрізаємо навпіл і вирізаємо серцевину. Ріжемо на часточки. Шкірочку зчищаємо на свій розсуд. Щоб яблука не потемніли, їх можна занурити в розчин з води і лимонки. Витримуємо 15 хвилин, а потім просушуємо на паперових рушниках.

Крок 2. Деко застилаємо пергаментом або килимком. Розкладаємо часточки.

Крок 3. Присипаємо цукром.

Крок 4. Далі розділимо корицю. Або попередньо змішуємо сухі компоненти і посипаємо яблука.

Крок 5. Деко розміщуємо в гарячій духовці на 25 хвилин і запікаємо при 200 °.

Крок 6. На решітку викладаємо пергамент, посипаємо цукром. Розкладаємо яблучні часточки і залишаємо на 2-3 дня в’ялитися при кімнатній температурі.

Крок 7. Готові часточки перекладаємо в скляну посудину з щільно закритою кришкою. Зберігаємо в прохолодному приміщенні. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал