Як сушити яблука в духовці – 3 рецепта в домашніх умовах з покроковими фото

7e7f809ec4b365cd721abecaf6459e20

Як сушити яблука в духовці — це питання, яке особливо хвилює в урожайний рік. Коли компоти і варення закатано, всі заготовки зроблені, плоди роздані по друзях і родичам, а яблука ніяк не закінчуються, і зберегти до зими вийде не всі сорти, вихід один – висушити фрукти. Спосіб досить простий, нетрудомісткий і економить місце. З сушених яблука готують компоти і десерти. Це смачно і корисно. Користуйтеся із задоволенням!

Сушені яблука на деку в електричній духовці

Сушені яблука на деку в електричній духовці готуються максимально просто. Кількість фруктів визначаємо самостійно. Для елементарного процесу будуть потрібні безпосередньо яблука, сорт неважливий, якісна пергаментний папір, деко або решітка. Сушка яблука не відніме багато сил, рецепт під силу навіть підлітку.

Час готування – 5 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо яблука будь-якого сорту.

71b4cefff6797bf80f0760dd97589230

Крок 2. Детально промиваємо кожен фрукт і витираємо насухо.

45c5d2320c59e71e89fba1f8201891a8

Крок 3. Серцевину виймаємо спеціальним ножем на свій розсуд. Нарізаємо не дуже товстими кружечками.

27d0b7bce6814fbda4ae0facba8521e1

Крок 4. Деко вистилаємо якісним папером для випічки, використовуємо силікатизований пергамент. Розкладаємо яблучну нарізку.

a7b23db82fda2870ef151623247ea473

Крок 5. Встановлюємо на панелі 50 °, відправляємо яблука сушитися. Якщо мінімальна температура перевищує зазначену вище температуру, сушимо фрукти з прочиненими дверцятами. Процес займе 3-5 годин. Час залежить від товщини нарізки і духовки.

ea30d125adbacfb6cce61c307087d2f1

Крок 6. Готові фрукти зберігаємо в тканинному мішечку в добре провітрюваному приміщенні. Сушені яблука використовуємо для компотів та інших напоїв. Смачного!

6a87573b69f72c47c42501fca5469b88

Як сушити яблука в духовці з конвекцією

Як сушити яблука в духовці з конвекцією – питання, яке вирішується за лічені хвилини. Сучасні електричні духовки оснащені функцією конвекції. Вона дозволяє активно циркулювати повітрю, внаслідок чого процес сушіння відбувається рівномірно і значно скорочується час на приготування.

Час готування – 8 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яблука – будь-яку кількість.

Процес приготування:

Крок 1. Для сушених яблука підходять всі сорти. Все залежить від вашого смаку і наявності фруктів.

ca2e919bc12f10aaa04932f651f48a22

Крок 2. Грунтовно промиваємо яблучка.

f8acd3740b5f0244f2e4e8192267368e

Крок 3. Вичищаємо серцевину звичайним або спеціальним ножем.

ad0f0961560bbf2ddc0c3c31db23ee67

Крок 4. Нарізаємо фрукти кільцями.

87aa8473a819ffe345f5aa1748ee0056

Крок 5. Деко застилаємо тефлоновим килимком або пекарським папером. Розкладаємо яблука.

cb8b3b98e5f48c23b793621d2e285dd5

Крок 6. Допускається складати яблука внахлест.

5f322107f1b48a7591718937cedd69af

Крок 7. Включаємо духовку, встановивши режим “ Конвекція ” і 60 °.

de9ef7339562814fd135e2673042174d

Крок 8. Сушимо яблука 6-8 годин.

ca9c3ad2004553fb91e2fc17b8c946dc

Крок 9. Серцевину можна не виймати і сушити на решітці. Яблука остуджуємо і перекладаємо в паперовий пакет. Або використовуємо картонну коробку. Я зазвичай складаю в мішок з тканини. Прибираємо в провітрюване приміщення. Використовуємо за призначенням. Смачного!

5bc2a94153a65af894e062d0abe31df7

Сушені яблука з корицею

Сушені яблука з корицею – ласощі, яке підкорить всіх ласунів. Заготівля прекрасно підходить для десертів і випічки або в якості самостійного частування на дружньому чаюванні. Яблука ідеально поєднуються з корицею і створюють домашню затишну атмосферу. Приготувавши взимку, наприклад, бісквіт з такими яблуками, аромат збере всю округу.

Час готування – 3 дні 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Кориця – 1 ст.л.
  • Лимонна кислота – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яблука. Витираємо їх. Розрізаємо навпіл і вирізаємо серцевину. Ріжемо на часточки. Шкірочку зчищаємо на свій розсуд. Щоб яблука не потемніли, їх можна занурити в розчин з води і лимонки. Витримуємо 15 хвилин, а потім просушуємо на паперових рушниках.

bd05257ea139b6048df249aa307a3480

Крок 2. Деко застилаємо пергаментом або килимком. Розкладаємо часточки.

9e48790af247f25240596fa29f26ed97

Крок 3. Присипаємо цукром.

bb015d8c90e58018cf0002d1f4c11bb8

Крок 4. Далі розділимо корицю. Або попередньо змішуємо сухі компоненти і посипаємо яблука.

a2751e68c949e77c8a9c0f58580ec7e4

Крок 5. Деко розміщуємо в гарячій духовці на 25 хвилин і запікаємо при 200 °.

e7a35b2cf5f873946d7585b38716d255

Крок 6. На решітку викладаємо пергамент, посипаємо цукром. Розкладаємо яблучні часточки і залишаємо на 2-3 дня в’ялитися при кімнатній температурі.

3aecb7c397526dfadcc38313fc248358

Крок 7. Готові часточки перекладаємо в скляну посудину з щільно закритою кришкою. Зберігаємо в прохолодному приміщенні. Смачного!

8eada6cf7970ffbb200a75f658fa64a2

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал