Макарони з м’ясом – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Макарони з м’ясом – це комплексна страва, приготувавши яку, ми виключаємо поетапне приготування гарніру і м’ясної складової. Ароматна і ситна страва готується з різним м’ясом і за допомогою всілякої кухонної техніки. Наприклад, якщо ви любите поєднання жирних макаронів зі свининою і овочами, то рекомендуємо вам звернути увагу на татарський спосіб приготування. А якщо ж вас турбує висока калорійність – уважніше прочитайте рецепт, де одним з основних компонентів виступає відварне м’ясо.

Макарони з м’ясом в духовці

Макарони з м’ясом в духовці – це оригінальна і проста в приготуванні страва, яка припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б вилочку. Для того щоб страва вийшла розсипчастою і апетитною, рекомендуємо використовувати макаронні вироби, виготовлені з твердих сортів пшениці.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Макарони – 200 гр.
  • М’ясо – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сметана – 150 гр.
  • Чорний мелений перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок обраного м’яса нарізаємо кубиком середнього розміру або пропускаємо через м’ясорубку.

Крок 2. Знімаємо лушпиння з часнику і цибулі, дрібно нарізаємо.

Крок 3. Обсмажуємо м’ясо з овочевою нарізкою на розігрітій олії до світло-коричневого відтінку, приправляємо сіллю і доповнюємо сметаною з курячим яйцем – помішуємо і тушкуємо під закритою кришкою протягом 15 хвилин.

Крок 4. Не втрачаючи часу, відварюємо макарони до стану аль-денте.

Крок 5. На дно форми для запікання укладаємо ½ частина макаронних виробів.

Крок 6. Поверх укладаємо м’ясо ( наполовину ) і доповнюємо його натертим сиром для вишуканості смаку.

Крок 7. Закриваємо м’ясну складову залишками макаронів.

Крок 8. І повторно викладаємо м’ясо і присипаємо його жменею сиру – випікаємо 30 хвилин при 170-180 градусах.

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Макарони по-флотськи з вареним м’ясом

Макарони по-флотськи з вареним м’ясом – це прекрасна альтернатива всім відомого рецепта, в якому використовується тушонка. Однак замінюючи консерви відварної свининою, птахом або яловичиною ми значно знижуємо калорійність, відповідно, така страва прекрасно підійде для ситної вечері.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Макарони – 300 гр.
  • М’ясо відварне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відварюємо м’ясо і остуджуємо його.

Крок 2. Подрібнюємо м’ясну складову в чаші блендера або перекручуємо через м’ясорубку.

Крок 3. Макарони кладемо в киплячу підсолену воду і готуємо згідно з інструкцією на упаковці.

Крок 4. Зливаємо відвар з макаронних виробів і здабрюємо їх шматочком вершкового масла – перемішуємо.

Крок 5. Цибулину довільно подрібнюємо і смажимо на олії до рум’яності – пересипаємо до макаронів, змішуємо.

Крок 6. Слідом викладаємо « фарш », солимо і перчимо.

Крок 7. Гарненько перемішуємо компоненти для рівномірного розподілу.

Крок 8. Сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!

Макарони по-татарськи з м’ясом в казані

Макарони по-татарськи з м’ясом казані – це страва, яка ідеально підходить для приготування на відкритому повітрі на вугіллі, наприклад, на дачі або пікніку. Макарони прекрасно поєднуються з кубиками яловичини і золотистими овочами, смачно так, що за вуха не відтягнеш!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг.
  • Макарони – 800 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Морквина – 4 шт.
  • Часник – 2 головки.
  • Перець « чилі » – 2 шт.
  • Зіра – 1 ч.л.
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Олія – 5-6 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З овочів знімаємо шкірку і лушпиння, промиваємо разом з м’ясом під струменем води, даємо час обсохнути. Нарізаємо яловичину кубиком, морква – брусками, а цибулю півкільцями.

Крок 2. У казан вливаємо соняшникову олію і гарненько розігріваємо.

Крок 3. У розпечений жир викладаємо яловичину і смажимо до появи апетитної скоринки.

Крок 4. Додаємо цибулю і при періодичному помішуванні підрум’янюємо.

Крок 5. Тепер в жаровню викладаємо моркву, тушкуємо до м’якості.

Крок 6. Обсмажуємо інгредієнти на сильному полум’я близько 5 хвилин, не забуваючи перемішувати.

Крок 7. Здабрюємо яловичину з овочами спеціями і сіллю, гострим перцем і головками часнику – заливаємо окропом і тушкуємо протягом години.

Крок 8. Потім позбавляємося від часнику і перцю чилі, відправляємо в казан макарони і доливаємо рідини так, щоб вона покривала продукти наполовину.

Крок 9. Тушкуємо компоненти під кришкою 15 хвилин і перемішуємо.

Крок 10. Страва з неймовірним ароматом подаємо до столу « з запалу, з жару ». Смачного!

Макарони з м’ясом в мультиварці

Макарони з м’ясом в мультиварці – це прекрасний рецепт для повноцінного обіду або вечері, на приготування якого вам доведеться витратити не більше десяти хвилин, всю решту роботу виконає сучасна техніка. Відзначимо, що можна використовувати, як м’ясо, нарізане дрібними кубиками, так і перекручене через м’ясорубку.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Макарони – 300 гр.
  • Свинина / фарш – 200 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сир твердий – 20 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Приправа універсальна – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У чаші мультиварки розігріваємо масло в режимі « Жарка » ( таймер – 15 хвилин ) і пасеруємо хаотично подрібнену цибулю з морквиною близько п’яти хвилин.

Крок 2. Викладаємо до овочів кубики м’яса або фарш, готуємо, помішуючи до звукового сигналу, посипаємо сіллю і перцем на свій смак.

Крок 3. Всипаємо макарони, додаємо універсальну приправу – заливаємо складові гарячою водою.

Крок 4. Готуємо страву при включеній програмі « Випічка » протягом 15 хвилин під кришкою. Після закінчення « заправляємо » макаронні вироби вершковим маслом.

Крок 5. Компоненти перемішуємо лопаткою і розкладаємо по порційних тарілках.

Крок 6. Перед подачею посипаємо страву тертим сиром. Смачного!

Макарони зі свининою в томатному соусі

Макарони зі свининою в томатному соусі – швидко, просто і неймовірно смачно! Якщо вам набридло вживати в їжу звичайні відварні макарони, то обов’язково спробуйте приготувати апетитну пасту з м’якоттю свинини, обсмаженими овочами і насиченою підливою.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Спагеті – 150 гр.
  • М’якоть свинини – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сік томатний – 2 ст.
  • Приправа для м’яса – 1 ч.л.
  • Приправа для овочів – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину гарненько промиваємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників, ріжемо на шматочки невеликого розміру.

Крок 2. Овочі чистимо і подрібнюємо: часник пропускаємо через прес, моркву тремо на терці, а цибулину нарізаємо півкільцями.

Крок 3. У сковороді нагріваємо олію і підрум’янюємо м’ясо, засипаємо овочі і тушкуємо до м’якості.

Крок 4. Вміст жароміцного посуду заливаємо томатним соком і присмачуємо приправами, не забуваючи про сіль – тушкуємо 10 хвилин під кришкою, а паралельно відварюємо пасту до готовності.

Крок 5. Змішуємо готові макарони з апетитним соусом, викладаємо в піали і посипаємо рубаними пір’ям зеленої цибулі – насолоджуємося. Смачного!

Макарони з м’ясом і грибами на сковороді

Макарони з м’ясом і грибами на сковороді – це та страва, яка припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Паста з твердих сортів пшениці прекрасно гармонує з нарізаним курячим філе і слайсами шампіньйонів. А додавши трохи часнику, ми зробимо страву більш пікантним.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Макарони – 100 гр.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Шампіньйони – 6 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибулина – ½ шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Окріп – 0,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Макарони відварюємо згідно з інструкцією в киплячій воді з додаванням солі.

Крок 2. Пасеруємо дрібно нарізану цибулю і часник на олії до золотистого кольору.

Крок 3. Скибочками ріжемо гриби – пересипаємо в сковороду до овочів, перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин.

Крок 4. Тепер в ту ж сковорідку відправляємо кубики птиці, помішуємо і продовжуємо готування ще 5 хвилин.

Крок 5. Посипаємо компоненти сіллю і перцем, заливаємо ½ склянки окропу і тушкуємо на мінімальному вогні 5-7 хвилин.

Крок 6. Змішуємо готові макарони з м’ясною підливою і подаємо.

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення!

Макарони з куркою в вершковому соусі

Макарони з куркою в вершковому соусі – це імпровізована карбонара, яка готується з простих і доступних продуктів, які є під рукою у кожної господині. Протомивши компоненти в вершках з часником і ріпчастою цибулею, ми максимально наситимо їх ніжністю і соковиною.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Вершки 10% – 500 мл.
  • Спагеті – 250 гр.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Шампіньйони – 400 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Орегано – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Розігріваємо олію і пасеруємо цибулю близько 3-4 хвилин, додаємо кубики курячого філе і злегка підрум’янюємо. Також відварюємо спагеті згідно з інструкцією.

Крок 2. Вимиті і обсушені гриби нарізаємо пластинками середньої товщини.

Крок 3. Засипаємо гриби до курки, перемішуємо і смажимо ще пару хвилин.

Крок 4. Золотисті компоненти в сковорідці присмачуємо подрібненим часником, орегано, перцем і сіллю – помішуємо і обсмажуємо протягом 60 секунд.

Крок 5. Підливаємо вершки і доводимо до кипіння.

Крок 6. Викладаємо в жаровню готові макарони, помішуємо і тушкуємо ще 30 секунд.

Крок 7. Апетитну пасту подаємо до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Макарони з беконом в вершковому соусі

Макарони з беконом в вершковому соусі – це приголомшливо соковита страва, яка тане в роті, завдяки додаванню в основний склад, такого компонента, як вершки. Обсмажені смужки бекону насичують макарони своїм жирком, за рахунок чого смак виходить просто дивовижним.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Макарони – 300 гр.
  • Бекон – 300 гр.
  • Вершки – 100 мл.
  • Олія – 1 ч.л.
  • Сир – 100 гр.
  • Сосиски – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У киплячій підсоленій воді відварюємо макарони на 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці.

Крок 2. Смужки бекону розрізаємо на великі сегменти. Якщо бекону мало, можна додати сосиски.

Крок 3. На невеликій кількості олії підсмажуємо бекон з двох сторін до рум’яності.

Крок 4. До бекону наливаємо вершки і доводимо до кипіння, засипаємо макарони і ретельно перемішуємо, знімаємо з конфорки.

Крок 5. Сир подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.

Крок 6. Посипаємо ароматну страву сирною стружкою і молотим перцем – дегустуємо. Смачного!

Макарони з м’ясом і овочами

Макарони з м’ясом і овочами, томлені в соєвому соусі – це страви на азіатський манер, які дуже нагадує відому локшину. Однак готується така страва з тих продуктів, які завжди є під рукою, а в результаті ми отримуємо комплексний обід, що складається з буйства фарб.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Свинина – 150 гр.
  • Спагеті – 230 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Баклажан – ½ шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Соус соєвий – 7 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Спагеті відварюємо в підсоленій воді до готовності, відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою.

Крок 2. Овочі чистимо від лушпиння, шкурки і насіннєвих коробочок, нарізаємо: цибуля півкільцями, баклажан і солодкий перець – тонкою соломкою.

Крок 3. М’ясо ріжемо довгими брусками.

Крок 4. На розігрітій олії швидко обсмажуємо нарізані овочі до рум’яності, додаємо м’ясо і смажимо близько 2-3 хвилин. Після, доводимо до готовності під кришкою на повільному вогні.

Крок 5. До готової свинини викладаємо спагетті, доповнюємо соєвим соусом.

Крок 6. Складові страви гарненько перемішуємо і прогріваємо кілька хвилин.

Крок 7. Розділимо страву по тарілках і приступаємо до трапези. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал