Сезонний овоч легко стане улюбленим продуктом на вашому столі. З баклажанів можна приготувати ситний гарнір, а також повноцінну гарячу страву. Актуально для перекусу, обіду або вечері. Оцініть невелику добірку з 4-и перевірених кулінарних ідей з кисло-солодким соусом. Порадуйте себе і близьких!
Цікаве рішення для сімейного столу – баклажани в кисло-солодкому соусі по китайському рецепту. Овоч виходить хрустким і яскравим за смаком. Спробуйте оригінальну страву.
Баклажани в кисло-солодкому соусі з м’ясом
Смачна гаряча страва з баклажан – в кисло-солодкому соусі з додаванням м’яса. Його можна подавати на обід, вечерю, в рамках святкового меню. Беріть на замітку цікавий і швидкий у виконанні рецепт!
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Баклажан – 2 шт.
- Яловичина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Соус соєвий – 3 ст. л.
- Оцет яблучний – 1,5 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Насіння кунжуту – для подачі.
- Зелень – для подачі.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Нарізаємо розморожену яловичину тонкою соломкою.
- Ріпчасту цибулю очищуємо від шкірки і нарізаємо відповідним для вас способом: кубиками або півкільцями.
- Обсмажуємо овочі в олії до легкого рум’янцю. В піджарку відправляємо і м’ясо. Продовжуємо обсмажування до його повної готовності.
- Невеликими брусочками обробляв баклажани. Засипаємо їх сіллю і залишаємо на час. Після, швидко обсмажуємо до хрусткої скоринки.
- В окремій мисці з’єднуємо соєвий соус, яблучний оцет, цукор, сіль за смаком і спеції. Вимішуємо продукти.
- З’єднуємо м’ясо, баклажани і соус. Сюди ж тонкою соломкою нарізаємо солодкий перець. Розмішуємо і готуємо на сильному вогні близько 5 хвилин.
- Розкладаємо частування по тарілках, прикрашаємо зеленню, кунжутом і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Баклажани в кисло-солодкому соусі з крохмалем
Яскрава сезонна страва для вашого столу – баклажани в кисло-солодкому соусі. Щоб овоч вийшов смачним і хрустким, використовуйте в процесі готування крохмаль. Порадуйте себе і близьких!
Час готування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Баклажан – 2 шт.
- Перець болгарський – 200 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 6 зубчиків.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Олія – 3 ст. л.
- Оцет яблучний – 2 ст. л.
- Вода – 1 ст.
- Крохмаль кукурудзяний – 120 гр.
Процес приготування:
- Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі заздалегідь промиваємо під водою.
- Баклажани ділимо на невеликі частини. Занурюємо їх в підсолену воду на час, щоб прибрати зайву гіркоту.
- Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння. Нарізаємо продукт невеликими шматочками.
- Очищаємо болгарські перці від насіння і плодоніжок. Також нарізаємо.
- Подрібнюємо ножем гострий перець і зубчики часнику.
- Розігріваємо глибоку сковороду з олією. Спочатку опускаємо сюди часник і чилі. Готуємо до появи яскравого аромату.
- Слідом відправляємо ріпчасту цибулю і солодкі перці. Продовжуємо обсмажування ще протягом 5 хвилин.
- Доповнюємо масу томатною пастою і цукром. Прогріваємо протягом 1-2 хвилин.
- Далі поливаємо вміст соєвим соусом і яблучним оцтом.
- Окремо розводимо половину крохмалю в склянці води. Виливаємо рідину в сковороду з овочами. Також додаємо решту спеції. Розмішуємо і готуємо до загустіння.
- Повертаємося до баклажанів. Перекладаємо їх на серветку, щоб видалити зайву вологу.
- Обвалюють шматочки овоча в останньому крохмалі і викладаємо їх на сковороду. Смажимо до хрусткої скоринки.
- Опускаємо баклажани в кисло-солодкий соус і знову ставимо все на вогонь.
- Акуратно розмішуємо і готуємо на сильному вогні пару хвилин.
- Хрусткі баклажани в соусі готові. Діліть страву на порції і подавайте до столу!
Як приготувати баклажани в кисло-солодкому соусі з медом?
Апетитні і духмяні баклажани виходить в кисло-солодкому соусі з додаванням меду. Беріть на замітку просте і смачне кулінарне рішення. Підходить для компаній, домашніх вечерь і святкового столу.
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Баклажан – 4 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Мед – 2 ст. л.
- Соус соєвий – 3 ст. л.
- Оцет – 2 ст. л.
- Крохмаль – 1,5 ст.л.
- Імбир – 1 шматочок.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 120 мл.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Промиваємо овочі під водою, видаляємо плодоніжки.
- Невеликими брусами обробляв баклажани. Посипаємо їх сіллю і залишаємо на час, щоб прибрати зайву гіркоту.
- Очищаємо моркву від шкірки, після натираємо її соломкою.
- Тонко розрізаємо болгарський перець.
- Шматочки моркви і перцю тушкуємо в олії до м’якості.
- Віджимаємо від рідини баклажани, обвалюють їх в крохмалі і відправляємо до овочів. Смажимо ще кілька хвилин.
- Для кисло-солодкого соусу з’єднуємо соєвий соус, оцет, мед, тертий часник і імбир. Виливаємо суміш у овочі разом з водою. Кип’ятимо кілька хвилин.
- Соковиті баклажани в кисло-солодкому соусі готові. Подавайте до столу!
Баклажани з картоплею в кисло-солодкому соусі
Поживна страва з картоплі і баклажанів підійде для ситного сімейного обіду. Спробуйте приготувати овочі за особливим рецептом – в кисло-солодкому соусі. Здивуйте своїх близьких!
Час готування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Баклажан – 1 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Соус соєвий – за смаком.
- Олія кунжутна – за смаком.
Для соусу:
- Соус томатний – 2 ст. л.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Копатько – 1 ст.
Процес приготування:
- Спочатку очищаємо цибулю з часником і подрібнюємо їх.
- Очищаємо баклажан, ділимо його на невеликі кубики. Ми залишаємо їх на час, присипавши сіллю. Це допоможе прибрати гіркоту.
- Очищаємо картоплю, крупно нарізаємо його і варимо 5 хвилин в підсоленій воді.
- Слідом підготуємо соус. В окропі розмішуємо томатний соус, мед, лимонний сік і спеції. Крохмаль готуємо окремо в невеликій кількості холодної води.
- Болгарський перець очищаємо від насіння і ріжемо невеликими шматками.
- Прогріваємо в будь-якій зручній для вас посуді кунжутну олію. Смажимо на ньому спочатку цибулю з часником.
- Сюди ж відправляємо і шматочки перцю.
- Викладаємо баклажани і додаємо соєвий соус. Розмішуємо і готуємо близько 3 хвилин.
- Опускаємо до овочів картопля, вливаємо соус і розчинений крохмаль. Тушкуємо
- Ділимо частування на порції і подаємо до столу. При бажанні можна прикрасити зеленню.