Гречана каша – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Гречка – популярний і корисний продукт, який зустрічається в кожному домашньому меню. Приготувати кашу смачно можна різними способами: на воді або молоці, в каструлі або духовці, з м’ясом, грибами і іншими інгредієнтами. Використовуйте для цього яскраву добірку з 10-и покрокових рецептів з докладним описом і фотографіями. Пропонуємо вам зварити розсипчасту гречану кашу на воді, на молоці в каструлі, в духовці з м’ясом, з куркою і в горщику.

Простий і смачний рецепт гречаної каші на молоці

Ніжна навариста гречка як в дитинстві виходить на молоці. Використовуйте простий рецепт для приготування смачної каші для живильного сімейного сніданку або перекусу.

Час готування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 200 гр.
  • Вода – 400 мл.
  • Молоко – 400 мл.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

  1. Спочатку потрібно акуратно перебрати крупу від лушпиння і сміття. Для цього продукт можна висипати на плоску поверхню.

  2. Далі гречку слід промити під проточною водою. Робити це зручно за допомогою дрібного сита.

  3. Коли крупа буде готова, відправляйте її в каструлю з киплячою водою. Соліть за смаком і варіть 20 хвилин на слабкому вогні.

  4. В окремій каструлі закип’ятіть молоко і влийте його в відварену гречку. За смаком додаємо цукор, знову доводимо до кипіння і прибираємо з вогню. Доповнюємо частування маслом і настоюємо під кришкою близько 10 хвилин.

  5. Після того, як каша настоїться, розмішуйте її і розкладайте по тарілках. Можна подавати до столу!

Як зварити гречану кашу в мультиварці?

Приготувати кашу з гречаної крупи до обіду можна швидко і смачно в мультиварці. Продукт відмінно доповнить м’ясні та рибні страви. Також можна подавати зі свіжими овочами. Використовуйте просту кулінарну ідею в домашніх умовах.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 170 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 400 мл.
  • Олія – ​​4 ст.л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо інгредієнти, необхідні для приготування каші.

  2. Дрібно обробляв очищений ріпчасту цибулю і пропускаємо через тертку морква.

  3. Обсмажуємо овочі в олії в чаші мультиварки.

  4. Сюди ж додаємо добре промиту гречану крупу.

  5. Вливаємо воду. Солимо і перчимо вміст за смаком.

  6. Готуємо в режимі, відповідним для каші, близько 25 хвилин.

  7. Апетитна гречана каша в мультиварці готова. Розмішуйте частування і подавайте до столу!

Ситна каша з гречаної крупи з м’ясом

Готова ситна страва для вашого домашнього столу – гречана каша з м’ясом. Частування порадує насиченим смаком і ароматом. Використовуйте кулінарну ідею для сімейного обіду на швидку руку.

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 1 ст.
  • Свинина – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Вода – 0,5 л.
  • Олія – ​​1,5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо інгредієнти за списком . Очищаємо і промиваємо овочі.

  2. Далі морква ріжемо тонкими кругами, цибулю і часник обробляв, на дрібні шматочки.

  3. Розморожуємо свинину і ділимо на невеликі шматки.

  4. Обсмажуємо овочі до м’якого стану в рослинному маслі.

  5. Сюди ж кладемо м’ясні шматочки. Смажимо їх до напівготовності.

  6. Викладаємо в обжарку, промиту гречану крупу. Солимо і перчимо, заливаємо водою і готуємо 20-25 хвилин.

  7. Готове частування розмішуємо, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу!

Швидкий і простий рецепт гречаної каші з тушонкою

Популярне поживну страву – гречана каша з тушонкою. Продукт легко приготувати в домашніх умовах. Таке частування стане відмінним рішенням для сімейного обіду або смачного перекусу.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 200 гр.
  • Тушонка – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 400 мл.

Процес приготування:

  1. Промиваємо гречану крупу і відварюємо її до готовності в підсоленій воді. На це піде, приблизно, 20 хвилин.

  2. Дрібними кубиками нарізаємо цибулю і смажимо його в рослинній олії.

  3. Через тертку пропускаємо морква .

  4. Приєднуємо її до цибулі. Через пару хвилин викладаємо тушонку. Перемішуємо інгредієнти.

  5. Доповнюємо масу промитої гречаної крупою. Солимо продукти і заливаємо водою. Готуємо на слабкому вогні близько 20 хвилин.

  6. Яскрава страва для вашого столу готова. Перемішуйте його і подавайте до столу. Можна пробувати!

Як приготувати смачну гречану кашу з цибулею і грибами?

Цікава ідея приготування гречаної каші – з грибами і цибулею. Гаряча страва приємно здивує яскравим ароматом, смаком і поживними властивостями. Виконати кулінарний продукт зможе кожен, використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 1 ст.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Олія – ​​3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо інгредієнти за списком .

  2. Очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю.

  3. Промиваємо печериці та ріжемо невеликими шматками.

  4. Обсмажуємо в сковороді з олією спочатку цибулю, а потім і гриби.

  5. Гречану крупу промиваємо кілька разів в холодній воді.

  6. Перекладаємо її в сковороду з обсмажування.
  7. Заливаємо вміст водою. Солимо і доповнюємо спеціями за смаком.

  8. Тушкуємо страву на слабкому вогні близько 20 хвилин.

  9. Готову кашу з грибами та цибулею розмішуємо і ділимо на порції. Можна пробувати!

Гречана каша в духовці в горщику

наваристий і апетитну гречану кашу можна запекти в горщику. Такий ситний гарнір доповнить будь-які гарячі страви. Використовуйте простий кулінарний рецепт для ваших обідів і вечерь.

Час готування: 1 година

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

  1. Кілька разів промиваємо гречану крупу і після викладаємо в горщик.

  2. Доповнюємо інгредієнт сіллю і цукром, заливаємо вказаною кількістю води. Закриваємо посуд кришкою.

  3. Готуємо страва 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

  4. Після готовності витягаємо горщик з духовки, доповнюємо кашу вершковим маслом і настоюємо під кришкою ще 30 хвилин.

  5. Розсипчаста і поживна каша з духовки готова. Розмішуйте і подавайте до столу!

Покроковий рецепт приготування гречаної каші по-купецькому

Яскрава страва для живильного домашнього обіду – гречана каша по-купецькому. Цікавий кулінарний рецепт передбачає додавання овочів і м’яса. Використовуйте ідею, щоб урізноманітнити ваше звичне меню.

Час готування: 40 хвилин

Час приготування : 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 150 гр.
  • Свинина – 50 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Перебираємо і промиваємо гречану крупу в холодній воді.

  2. Натираємо моркву і подрібнюємо цибулю. Обсмажуємо овочі в рослинному маслі. Сюди ж кладемо нарізану невеликими шматочками свинину.

  3. Всипаємо до зажарки підготовлену крупу.

  4. Заливаємо вміст вказаною кількістю води.

  5. Солимо страву і посипаємо спеціями.

  6. Варимо близько 20 хвилин на тихому вогні.

  7. Апетитну гречку по-купецькому розмішуємо і подаємо до столу. Готово!

Дуже смачна гречана каша з куркою

Смачно і просто приготувати кашу з гречки можна з додаванням курки. Гаряча страва приємно порадує ваших рідних яскравим смаком і поживними якостями. Використовуйте для цього перевірений кулінарний рецепт.

Час готування: 1 година

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 3 ст.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Вода – 6 ст.

Процес приготування:

  1. Куряче філе заздалегідь розморожуємо і ріжемо шматочками невеликого розміру.

  2. Прогріваємо казан або зручну каструлю. Поливаємо дно олією, кладемо сюди курку і подрібнену зелень.

  3. Обсмажуємо до напівготовності м’ясо.

  4. Сюди ж викладаємо терту морква.

  5. Вливаємо до продуктів воду, солимо вміст за смаком.

  6. Накриваємо кришкою і Томім на слабкому вогні 30 хвилин.

  7. Промиваємо гречану крупу під водою.

  8. Далі викладаємо її в загальну масу.

  9. Тушкуємо до повної готовності близько 15-20 хвилин. Можна пробувати!

Рідка гречана каша-розмазня

Домашня рідка гречана каша – відмінне рішення для сімейного сніданку. Частування готують з додаванням молока, також воно підходить для дитячого меню. Беріть на замітку цікавий кулінарний рецепт.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 120 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. Відміряємо необхідну кількість гречаної крупи.

  2. Після промиваємо її під холодною водою кілька разів.

  3. Перекладаємо крупу в каструлю, заливаємо її водою і доводимо до кипіння. Варимо під кришкою 15 хвилин.

  4. Далі в каструлю вливаємо молоко. Додаємо сіль і цукор. Даємо вмісту закипіти, вимикаємо вогонь і настоюємо, страву під кришкою 5 хвилин.

  5. Рідка гречана каша готова. Діліть її на порції і угощайтесь.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал