
Гречка – популярний і корисний продукт, який зустрічається в кожному домашньому меню. Приготувати кашу смачно можна різними способами: на воді або молоці, в каструлі або духовці, з м’ясом, грибами і іншими інгредієнтами. Використовуйте для цього яскраву добірку з 10-и покрокових рецептів з докладним описом і фотографіями. Пропонуємо вам зварити розсипчасту гречану кашу на воді, на молоці в каструлі, в духовці з м’ясом, з куркою і в горщику.
Простий і смачний рецепт гречаної каші на молоці
Ніжна навариста гречка як в дитинстві виходить на молоці. Використовуйте простий рецепт для приготування смачної каші для живильного сімейного сніданку або перекусу.
Час готування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 200 гр.
- Вода – 400 мл.
- Молоко – 400 мл.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
- Спочатку потрібно акуратно перебрати крупу від лушпиння і сміття. Для цього продукт можна висипати на плоску поверхню.

- Далі гречку слід промити під проточною водою. Робити це зручно за допомогою дрібного сита.

- Коли крупа буде готова, відправляйте її в каструлю з киплячою водою. Соліть за смаком і варіть 20 хвилин на слабкому вогні.

- В окремій каструлі закип’ятіть молоко і влийте його в відварену гречку. За смаком додаємо цукор, знову доводимо до кипіння і прибираємо з вогню. Доповнюємо частування маслом і настоюємо під кришкою близько 10 хвилин.

- Після того, як каша настоїться, розмішуйте її і розкладайте по тарілках. Можна подавати до столу!

Як зварити гречану кашу в мультиварці?
Приготувати кашу з гречаної крупи до обіду можна швидко і смачно в мультиварці. Продукт відмінно доповнить м’ясні та рибні страви. Також можна подавати зі свіжими овочами. Використовуйте просту кулінарну ідею в домашніх умовах.
Час готування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 170 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 400 мл.
- Олія – 4 ст.л.
Процес приготування:
- Підготуємо інгредієнти, необхідні для приготування каші.

- Дрібно обробляв очищений ріпчасту цибулю і пропускаємо через тертку морква.

- Обсмажуємо овочі в олії в чаші мультиварки.

- Сюди ж додаємо добре промиту гречану крупу.

- Вливаємо воду. Солимо і перчимо вміст за смаком.

- Готуємо в режимі, відповідним для каші, близько 25 хвилин.

- Апетитна гречана каша в мультиварці готова. Розмішуйте частування і подавайте до столу!

Ситна каша з гречаної крупи з м’ясом
Готова ситна страва для вашого домашнього столу – гречана каша з м’ясом. Частування порадує насиченим смаком і ароматом. Використовуйте кулінарну ідею для сімейного обіду на швидку руку.
Час готування: 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 1 ст.
- Свинина – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
- Вода – 0,5 л.
- Олія – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
- Підготуємо інгредієнти за списком . Очищаємо і промиваємо овочі.

- Далі морква ріжемо тонкими кругами, цибулю і часник обробляв, на дрібні шматочки.

- Розморожуємо свинину і ділимо на невеликі шматки.

- Обсмажуємо овочі до м’якого стану в рослинному маслі.

- Сюди ж кладемо м’ясні шматочки. Смажимо їх до напівготовності.

- Викладаємо в обжарку, промиту гречану крупу. Солимо і перчимо, заливаємо водою і готуємо 20-25 хвилин.

- Готове частування розмішуємо, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу!

Швидкий і простий рецепт гречаної каші з тушонкою
Популярне поживну страву – гречана каша з тушонкою. Продукт легко приготувати в домашніх умовах. Таке частування стане відмінним рішенням для сімейного обіду або смачного перекусу.
Час готування: 35 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 200 гр.
- Тушонка – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 400 мл.
Процес приготування:
- Промиваємо гречану крупу і відварюємо її до готовності в підсоленій воді. На це піде, приблизно, 20 хвилин.

- Дрібними кубиками нарізаємо цибулю і смажимо його в рослинній олії.

- Через тертку пропускаємо морква .

- Приєднуємо її до цибулі. Через пару хвилин викладаємо тушонку. Перемішуємо інгредієнти.

- Доповнюємо масу промитої гречаної крупою. Солимо продукти і заливаємо водою. Готуємо на слабкому вогні близько 20 хвилин.

- Яскрава страва для вашого столу готова. Перемішуйте його і подавайте до столу. Можна пробувати!

Як приготувати смачну гречану кашу з цибулею і грибами?
Цікава ідея приготування гречаної каші – з грибами і цибулею. Гаряча страва приємно здивує яскравим ароматом, смаком і поживними властивостями. Виконати кулінарний продукт зможе кожен, використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 1 ст.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 2,5 ст.
- Олія – 3 ст. л.
Процес приготування:
- Підготуємо інгредієнти за списком .

- Очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю.

- Промиваємо печериці та ріжемо невеликими шматками.

- Обсмажуємо в сковороді з олією спочатку цибулю, а потім і гриби.

- Гречану крупу промиваємо кілька разів в холодній воді.

- Перекладаємо її в сковороду з обсмажування.
- Заливаємо вміст водою. Солимо і доповнюємо спеціями за смаком.

- Тушкуємо страву на слабкому вогні близько 20 хвилин.

- Готову кашу з грибами та цибулею розмішуємо і ділимо на порції. Можна пробувати!

Гречана каша в духовці в горщику
наваристий і апетитну гречану кашу можна запекти в горщику. Такий ситний гарнір доповнить будь-які гарячі страви. Використовуйте простий кулінарний рецепт для ваших обідів і вечерь.
Час готування: 1 година
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 1 ст.
- Вода – 2 ст.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
- Кілька разів промиваємо гречану крупу і після викладаємо в горщик.

- Доповнюємо інгредієнт сіллю і цукром, заливаємо вказаною кількістю води. Закриваємо посуд кришкою.

- Готуємо страва 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

- Після готовності витягаємо горщик з духовки, доповнюємо кашу вершковим маслом і настоюємо під кришкою ще 30 хвилин.

- Розсипчаста і поживна каша з духовки готова. Розмішуйте і подавайте до столу!

Покроковий рецепт приготування гречаної каші по-купецькому
Яскрава страва для живильного домашнього обіду – гречана каша по-купецькому. Цікавий кулінарний рецепт передбачає додавання овочів і м’яса. Використовуйте ідею, щоб урізноманітнити ваше звичне меню.
Час готування: 40 хвилин
Час приготування : 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 150 гр.
- Свинина – 50 гр.
- Вода – 300 мл.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Перебираємо і промиваємо гречану крупу в холодній воді.

- Натираємо моркву і подрібнюємо цибулю. Обсмажуємо овочі в рослинному маслі. Сюди ж кладемо нарізану невеликими шматочками свинину.

- Всипаємо до зажарки підготовлену крупу.

- Заливаємо вміст вказаною кількістю води.

- Солимо страву і посипаємо спеціями.

- Варимо близько 20 хвилин на тихому вогні.

- Апетитну гречку по-купецькому розмішуємо і подаємо до столу. Готово!

Дуже смачна гречана каша з куркою
Смачно і просто приготувати кашу з гречки можна з додаванням курки. Гаряча страва приємно порадує ваших рідних яскравим смаком і поживними якостями. Використовуйте для цього перевірений кулінарний рецепт.
Час готування: 1 година
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 3 ст.
- Філе куряче – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Вода – 6 ст.
Процес приготування:
- Куряче філе заздалегідь розморожуємо і ріжемо шматочками невеликого розміру.

- Прогріваємо казан або зручну каструлю. Поливаємо дно олією, кладемо сюди курку і подрібнену зелень.

- Обсмажуємо до напівготовності м’ясо.

- Сюди ж викладаємо терту морква.

- Вливаємо до продуктів воду, солимо вміст за смаком.

- Накриваємо кришкою і Томім на слабкому вогні 30 хвилин.

- Промиваємо гречану крупу під водою.

- Далі викладаємо її в загальну масу.

- Тушкуємо до повної готовності близько 15-20 хвилин. Можна пробувати!

Рідка гречана каша-розмазня
Домашня рідка гречана каша – відмінне рішення для сімейного сніданку. Частування готують з додаванням молока, також воно підходить для дитячого меню. Беріть на замітку цікавий кулінарний рецепт.
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 120 гр.
- Вода – 1 ст.
- Молоко – 1 ст.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
- Відміряємо необхідну кількість гречаної крупи.

- Після промиваємо її під холодною водою кілька разів.

- Перекладаємо крупу в каструлю, заливаємо її водою і доводимо до кипіння. Варимо під кришкою 15 хвилин.

- Далі в каструлю вливаємо молоко. Додаємо сіль і цукор. Даємо вмісту закипіти, вимикаємо вогонь і настоюємо, страву під кришкою 5 хвилин.

- Рідка гречана каша готова. Діліть її на порції і угощайтесь.




























































