Фаршировані перці з фаршем та рисом у каструлі — варіація на тему популярних голубців, проте перець надає цій страві більш пікантного та ніжного смаку. Готують фаршировані перці з іншими овочами, у томатному або сметанному соусі. Смачна, яскрава та ароматна страва.
Як приготувати фаршировані заморожені перці в каструлі?
Заморожені перці у вигляді напівфабрикату вже містять начинку з рису та м’яса, і все, що потрібно, протушити їх у яскравому соусі, щоб надати їм більше смаку та аромату. Як правило, при правильному приготуванні відрізнити заморожені перці від свіжих практично неможливо.
Час приготування:1 година 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Перець заморожений – 1 кг.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
- Сіль – до смаку.
- Цукор-пісок – до смаку.
- Вода – близько 400мл
Процес приготування:
Крок 1. Перець виймають з морозильної камери, вертикально поміщають у каструлю і дають розморозитися.
Крок 2. У сотейнику або сковорідці в гарячій рослинній олії пасерують нарізану кубиком цибулю, потім туди кладуть подрібнену моркву, сіль і спеції.
Крок 3. Після цього додають томатну пасту, перемішують і дають затушкувати пару хвилин, розбавляють водою, доводять до смаку і готують соус ще 5 хвилин при слабкому нагріванні.
Крок 4. Перці заливаються соусом, що вийшов так, щоб у рідині виявилося дві третини обсягу фаршированих овочів.
Крок 5. Перці готують близько години за дуже слабкого кипіння під кришкою.
Крок 6. Подають цю страву гарячою, додавши сметану, майонез чи інший улюблений соус.
Болгарські перці з м’ясним фаршем та томатною пастою у каструлі
Перці, тушковані в томатному соусі з додаванням цибулі, часнику та моркви, виходять смачними, а велика кількість спецій робить їх більш ароматними та апетитними. Сметана та зелень прикрасять страву при подачі.
Час приготування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Перець солодкий – 800 гр.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Спеції для м’яса – до смаку.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Рис –100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Часник – 1 зуб.
- Олія – 3 ст.л.
- Вода гаряча –400 мл
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. До фаршу додати потрібну кількість спецій, солі та перцю.
Крок 2. Рис приготувати майже до м’якості та змішати з приправленим фаршем.
Крок 3. Всередину очищених від насіння та внутрішніх перегородок перців помістити рисово-м’ясну начинку.
Крок 4. У жароміцну форму акуратно поставити перці щільно один до одного, залити гарячою підсоленою водою і готувати при середньому нагріванні 10 хвилин.
Крок 5. З очищених та нарізаних цибулі, моркви та часнику приготувати засмажку на олії. Після додати до овочів томатну пасту, довести до смаку сіллю та перцем, додати склянку води та кип’ятити соус 5 хвилин.
Крок 6. Залити соусом фаршировані заготовки та тушкувати з лавровим листом близько півгодини. Подають перці у гарячому вигляді зі сметаною та зеленню.
Простий та смачний рецепт фаршированих перців у сметані
Готувати перці фаршировані можна і в сметанному соусі, який ідеально підкреслює смак інгредієнтів. Приємну нотку страву додають томатний соус та солодка мелена паприка.
Час приготування:50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Перець солодкий – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Рис недоварений – 150 гр.
- Паприка солодка мелена – 1 ч.л.
- Часник – 3 зуб.
- Сметана жирна – 350 гр.
- Томатний соус – 100 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. У перців зняти верхню частину з плодоніжкою, щоб вийшов кришечка. Решту очищаємо від насіння та перегородок.
Крок 2. Фарш змішуємо з рисом, подрібненими цибулею та петрушкою, додаємо трохи води, сіль та приправи.
Крок 3. Кожен перчик помістити начинку.
Крок 4. Акуратно виставляємо перці в каструлі щільно відкритою частиною вгору, накриваємо кожен кришечкою з відрізаного шматочка перцю. Додаємо воду і гасимо близько півгодини.
Крок 5. Часник натирається на дрібній тертці, поєднується зі сметаною та томатним соусом, маса доводиться до смаку сіллю та перцем.
Крок 6. Соус, що вийшов, розподіляють між перцями і гасять їх ще 10 хвилин. Подають фаршировані перці гарячі з соусом та зеленню.
Тушковані фаршировані перці в каструлі з підливою
Вершково-томатна підлива з зеленню, часником та цибулею – ідеальний варіант, щоб відтінити ніжний смак фаршированих перців. Страва виходить ситною та насиченою, її можна подавати навіть до святкового столу. Особливо якщо вибрати для приготування перці різних кольорів.
Час приготування:1 год.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Перець солодкий – 8 шт.
- Олія рослинна – для смаження.
- Сіль – до смаку.
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Зелень – до смаку.
- Рис –150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки 10% – 800мл
- Часник – 3 зуб.
- Томатна паста – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У перців видалити верхню частину з плодоніжкою та прибрати насіння та перегородки всередині.
Крок 2. Рис промивають та варять близько 7 хвилин – до напівготовності.
Крок 3. Для начинки змішують фарш, рис, подрібнені половину цибулини та зелені, солять та рукавич.
Крок 4. У кожен перчик кладуть догори начинку і прикривають кришечкою з плодоніжкою. У каструлю акуратно складають перці шапочками вгору щільно один до одного.
Крок 5. Окремо обсмажують подрібнені часник і частину цибулі, що залишилася, а також другу частину зелені, додають вершки і томатну пасту, доводять до смаку з потрібною кількістю солі і перцю. Соус потрібно прокип’ятити близько 7 хвилин при слабкому нагріванні.
Крок 6. Перці заливають готовим соусом та гасять ще 35 хвилин під кришкою. Подають з зеленню та чорним хлібом.
Соковиті фаршировані перці з картоплею в каструлі
Перець з рисом та м’ясним фаршем – досить самостійна тарілку, але іноді для більшої поживності до нього додають картоплю. Такий варіант хороший тим, що в ньому поєднується користь овочів, насиченість м’яса та улюблений багатьма продукт – картопля.
Час приготування:45 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 8 шт.
- Картопля – 1,3 кг
- Сіль – до смаку.
- Фарш м’ясний – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Рис – 250 гр.
- Перець чорний – до смаку.
- Томатний сік – 250 гр.
- Морква –150 гр.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Перець розрізати впоперек, щоб вийшла своєрідна склянка з кришечкою. Звільнити внутрішню частину овочів від насіння.
Крок 2. М’ясний фарш змішати з подрібненою цибулею, сіллю, перцем і злегка підвареним рисом.
Крок 3. У кожен перчик покласти начинку, розмістити перці в каструлі так, щоб вони стояли вгору кришечками якомога щільніше один до одного. Залити їх водою та готувати близько 7 хвилин.
Крок 4. Очищену картоплю нарізати великими шматочками, розподілити в каструлі між перцями, злегка присолити і продовжувати готування.
Крок 5. Окремо приготувати засмажку з моркви та цибулі, влити туди томатний сік та тушкувати 5 хвилин.
Крок 6. Коли картопля стала м’якою, але ще не розвалилася, додати засмажку з томатним соком і готувати разом ще 5 хвилин. Подавати перці з картоплею, поливаючи соусом. Смачного!
Фаршировані перці в каструлі з майонезом та томатною пастою
Декому подобається пікантний смак майонезу, який набувають перці, якщо готуються у томатно-майонезному соусі. Якщо готувати за цим рецептом, слід пам’ятати, що майонез містить сіль, тому додавати її при приготуванні потрібно з обережністю.
Час приготування:55 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Перець солодкий – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Помідор – 1 шт.
- Рис –100 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Пряні трави – до смаку.
- Петрушка – 1 пучок.
- Майонез – 3 ст.
- Томатна паста — 3 ст.
- Вода до потрібної консистенції.
Процес приготування:
Крок 1. З моркви та цибулі потрібно приготувати засмажку: морква натирається, половина цибулі ріжеться дрібними кубиками, і все обсмажується в глибокій сковороді в олії.
Крок 2. У засмажку додати помідор, що нарізає кубиком, додати трохи води і готувати близько 5 хвилин.
Крок 3. Окремо обсмажити частину цибулі, що залишилася, яку попередньо потрібно також дрібно нарізати.
Крок 4. Змішати смажену цибулю з м’ясним фаршем, рубаною зеленню та попередньо підвареним рисом, а потім туди додати засмажку. Все добре перемішати та приправити сіллю, перцем та пряними травами.
Крок 5. У перців відрізати верхівку з плодоніжкою, у звільнену від насіння та плівок середину помістити начинку з рису, овочів та фаршу. Скласти готові перці у велику каструлю вертикально, щоб між ними не залишалося порожнеч.
Крок 6. Окремо змішати майонез з томатною пастою, розбавити невеликим об’ємом води, щоб вийшов рідкий соус, приправити, якщо потрібно, та залити перці. Готувати страву під кришкою близько 40 хвилин при помірному нагріванні. Подавати з рубаною зеленню з додатковою порцією майонезу.
ПП перці з курячим фаршем та рисом у каструлі
Курячий фарш – ніжніший і менш жирний, ніж інші види м’яса. Перці з такою начинкою можуть вийти трохи сухуватими, тому не варто шкодувати овочів для засмажки, щоб зробити страву соковитішою і насиченішою за смаком.
Час приготування:55 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Перець солодкий – 8 шт.
- Рис –100 гр.
- Фарш курячий – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Томатна паста – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Сіль – 2 ч.л.
- Паприка – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Рис залити водою та довести на плиті до напівготовності.
Крок 2. У перців зрізати верхівки з плодоніжкою, вийняти насіння.
Крок 3. Рис змішати з фаршем і посолити.
Крок 4. Приготувати засмажку на оливковій олії з подрібненої цибулі, моркви та часнику. Овочі потрібно смажити близько 7-10 хв. Після цього туди покласти нарізаний дрібно помідор, томатну пасту, сіль, перець і паприку. Додати до овочевої маси води та протушкувати соус пару хвилин.
Крок 5. Перці начиняються підготовленою начинкою і складаються в каструлю вертикально щільно один до одного, зверху викласти засмажку з томатами та залити водою. Готувати овочі при середньому кипінні близько 40 хвилин. Подавати з зеленню та сметаною.