Домашнє печиво – 9 простих і смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Домашнє печиво – це нескладні у виконанні і смачні ласощі для вашого сімейного чаювання. Є багато варіантів для приготування частування. Кращі ідеї ми зібрали для вас в нашій перевіреній кулінарній добірці з дев’яти простих і апетитних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото.

Домашнє вівсяне печиво

Домашнє вівсяне печиво виходить не тільки смачним, але і корисним. Апетитне частування нікого не залишить байдужим. Його можна подавати до чашечки чаю, в якості сніданку або солодкого перекусу. Спробуйте приготувати печиво по нашій перевіреною кулінарною ідеї з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 170 гр.
  • Борошно – 110 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукор – 140 гр.
  • Ізюм – 25 гр.
  • Мед – 20 гр.
  • Вода – 60 мл.
  • Кориця – 0,5 ч.л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перемелюємо вівсяні пластівці в блендері і висипаємо отриману суміш в глибоку миску.

Крок 2. Просіюємо сюди борошно, додаємо розпушувач, сіль, корицю і ванільний цукор. Перемішуємо.

Крок 3. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло з медом до отримання однорідної суміші.

Крок 4. До сухої суміші відправляємо цукор і вливаємо суміш з меду і масла.

Крок 5. У блендері подрібнюємо родзинки з водою.

Крок 6. Перекладаємо подрібнені родзинки в загальну масу. Вимішуємо тісто до однорідності і залишаємо його на 15-20 хвилин.

Крок 7. Ділимо тісто на невеликі кульки. Формуємо з них плоске кругле печиво. Викладаємо на деко з пергаментом.

Крок 8. Випікаємо ласощі близько 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9. Домашнє вівсяне печиво готове. Швидше пробуйте і оцінюйте частування!

Сирне печиво в домашніх умовах

Сирне печиво в домашніх умовах порадує вас своїм ніжним і апетитним зовнішнім виглядом. Такі ласощі послужить ідеальним доповненням до сімейного чаювання. Порадуйте себе і рідних за допомогою перевіреного рецепта з покроковими фото і докладним описом процесу.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Борошно – 350 гр.
  • Маргарин – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Цукор – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу блендера відправляємо шматочки маргарину, просіяне борошно, сіль, ванільний цукор, розпушувач і сир.

Крок 2. Перемелюємо вміст в блендері, потім вимішуємо руками і формуємо щільний ком. При необхідності, підсипаємо ще трохи борошна.

Крок 3. Розгортаємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо з нього кружечки.

Крок 4. Обвалюємо кожен кружок в цукрі.

Крок 5. Складаємо кружечки з цукром два рази навпіл.

Крок 6. Перекладаємо заготовки на деко з пергаментом.

Крок 7. Випікаємо частування при температурі 180 градусів близько 15-20 хвилин.

Крок 8. Сирне печиво в домашніх умовах готове! Швидше угощайтесь.

Печиво на вершковому маслі

Печиво на вершковому маслі – це ніжне і тане в роті ласощі, яке можна їсти просто так або подавати до столу з улюбленими гарячими напоями. Приготувати апетитне частування зможе кожен. Для цього беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з нашої добірки.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 600 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно і перемішуємо її з сіллю і розпушувачем.

Крок 2. У глибокій тарілці з’єднуємо курячі яйця і два види цукру.

Крок 3. Збиваємо яйця з цукром до однорідності.

Крок 4. Виливаємо сюди розтоплене і охололо вершкове масло. Перемішуємо.

Крок 5. Сюди ж відправляємо сметану. Знову вимішуємо.

Крок 6. Поступово висипаємо просіяне борошно.

Крок 7. Починаємо перемішувати вміст.

Крок 8. Замішуємо м’яке еластичне тісто.

Крок 9. Ділимо тісто на невеликі кульки. Розгортаємо їх в ковбаску і надаємо їм форму дуги.

Крок 10. Перекладаємо заготовки на деко з пергаментом.

Крок 11. Випікаємо частування при температурі 180 градусів близько 25-35 хвилин.

Крок 12. Печиво на вершковому маслі можна подавати до столу і пробувати!

Просте домашнє печиво зі згущеним молоком

Просте домашнє печиво зі згущеним молоком нікого не залишить байдужим. Частування вийде ніжним, апетитним і в міру солодким. Такий продукт оцінять як дорослі, так і діти. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарячими напоями, а для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 ст.
  • Молоко згущене – 270 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти для приготування печива.

Крок 2. У чашу блендера кладемо розм’якшене вершкове масло і згущене молоко.

Крок 3. Перемелюємо вміст до однорідності.

Крок 4. Сюди ж просіюємо борошно з сіллю і розпушувачем.

Крок 5. Продовжуємо перемішувати тісто в блендері.

Крок 6. Формуємо з м’якого тіста невеликі кульки. Викладаємо їх на деко з пергаментом. Кожну кульку придавлюємо виделкою, надаючи візерунок.

Крок 7. Випікаємо частування при температурі 200 градусів близько 20 хвилин.

Крок 8. Просте домашнє печиво зі згущеним молоком готове. Можна пробувати!

Печиво на сметані в духовці

Печиво на сметані в духовці – це ніжне і апетитне ласощі, яке можна їсти просто так або подавати до столу з чашкою гарячого чаю або кави. Приготувати смачне частування зможе кожен. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо яйце, сіль і цукор.

Крок 2. Збиваємо продукти вінчиком і доповнюємо їх сметаною. Знову перемішуємо.

Крок 3. Окремо просіюємо борошно і додаємо в неї соду.

Крок 4. Виливаємо в яєчну суміш зі сметаною мед і вимішуємо до повної однорідності.

Крок 5. Висипаємо сюди просіяне борошно. Гарненько перемішуємо.

Крок 6. Замішуємо однорідне щільне тісто.

Крок 7. Формуємо з тіста акуратні невеликі кульки. Кладемо їх на деко і притискаємо виделкою.

Крок 8. Випікаємо частування 15 хвилин при температурі 190 градусів.

Крок 9. Печиво на сметані в духовці готове. Швидше пробуйте!

Печиво Савоярді в домашніх умовах

Печиво Савоярді в домашніх умовах – це ніжний і неймовірно смачний продукт. Таке частування послужить відмінною основою для тірамісу або інших десертів. Для приготування беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 60 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 60 гр.
  • Пудра цукрова – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Акуратно відділяємо білки від жовтків. Порцію цукру ділимо на дві рівні частини.

Крок 2. Спершу з’єднуємо жовтки з однією частиною цукру.

Крок 3. Збиваємо продукти до однорідності.

Крок 4. З другої порцією цукру збиваємо білки до стійких піків.

Крок 5. Акуратно перемішуємо обидві заготовки.

Крок 6. Просіюємо сюди борошно через дрібне сито.

Крок 7. Акуратно замішуємо ніжне тісто без грудочок.

Крок 8. Переливаємо тісто в кондитерський мішок.

Крок 9. За допомогою мішка видавлюємо смужки тіста на килимок для випікання.

Крок 10. Обсипаємо заготовки цукровою пудрою.

Крок 11. Випікаємо печиво при температурі 180 градусів близько 18-20 хвилин.

Крок 12. Печиво Савоярді в домашніх умовах готове. Можна використовувати в приготуванні інших десертів.

Смачне печиво на кефірі в духовці

Смачне печиво на кефірі в духовці порадує вас своїм ніжним і приємним смаком. Такі ласощі послужить ідеальним доповненням до сімейного чаювання. Порадуйте себе і своїх близьких за допомогою перевіреного рецепта з покроковими фото і докладним описом процесу.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 280 гр.
  • Кефір – 100 мл.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Олія – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти зі списку.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо куряче яйце з цукром.

Крок 3. Збиваємо до однорідності і вливаємо олію.

Крок 4. Вливаємо сюди кефір кімнатної температури.

Крок 5. Перемішуємо і просіюємо борошно з розпушувачем.

Крок 6. Замішуємо однорідне м’яке тісто.

Крок 7. Розгортаємо заготівлю в тонкий пласт і обсипаємо його цукром.

Крок 8. Розрізаємо пласт на невеликі квадрати.

Крок 9. Перекладаємо їх на деко і випікаємо близько 12-13 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 10. Смачне печиво на кефірі в духовці готове. Подавайте частування до столу!

Домашнє печиво Кураб’є

Домашнє печиво Кураб’є – це популярне і улюблене багатьма ласощі, яке ідеально поєднується з чашкою гарячого чаю або кави. Приготувати його в домашніх умовах простіше, ніж може здатися на перший погляд. Для цього дотримуйтесь простим кроків і рекомендацій з нашого перевіреного рецепта.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Масло вершкове / маргарин – 350 гр.
  • Пудра цукрова – 150 гр.
  • Яєчні білки – 2 шт.
  • Джем – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Шматочки вершкового масла викладаємо в глибоку тарілку.

Крок 2. Даємо маслу добре розм’якшити.

Крок 3. Висипаємо сюди цукрову пудру.

Крок 4. Збиваємо масло з пудрою до однорідності.

Крок 5. Додаємо яєчні білки. Вимішуємо вміст до однорідності.

Крок 6. Просіюємо сюди борошно через дрібне сито.

Крок 7. Починаємо перемішувати масу до однорідності і зникнення борошняних грудочок.

Крок 8. Ніжне тісто викладаємо в кондитерський мішок. Порційно видавлюємо масу на деко з пергаментом.

Крок 9. По центру кожної заготовки капаємо джем. Випікаємо частування близько 10-20 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 10. Домашнє печиво Кураб’є готове. Швидше угощайтесь!

Як приготувати імбирне печиво

Як приготувати імбирне печиво, яке вразить всіх своїм яскравим ароматом і цікавим смаком? Відповідь ви знайдете в нашій кулінарній ідеї з покроковими фото. Повторіть простий рецепт, порадуйте себе і близьких апетитним імбирним ласощами.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Мед – 50 гр.
  • Імбир мелений – 2 гр.
  • Сода – 4 гр.
  • Кориця молота – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Просіюємо борошно і змішуємо з содою і ароматними спеціями.

Крок 3. Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром і вмішуємо куряче яйце.

Крок 4. Виливаємо сюди мед і висипаємо суху суміш. Замішуємо однорідне тісто. Вимішуємо його руками на робочій поверхні з борошном.

Крок 5. Розгортаємо тісто в тонкий пласт.

Крок 6. За допомогою формочок вирізаємо з пласта печиво.

Крок 7. Викладаємо заготовки на деко з пергаментом. Випікаємо близько 5-7 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Тепер ви знаєте, як приготувати імбирне печиво. Обов’язково спробуйте!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал