Курка з картоплею запечена в духовці – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

5b02d30b66d851885c08f3768a7a284e

Курка з картоплею запечена в духовці – це комплексна страва, яка стане для вас і вашої сім’ї гарячим і ароматним прийомом їжі. Поєднання нарізаної картоплі і будь-яких частин птиці давно вважається класичним, проте, приготувати таку страву, можна безліччю способів. Наприклад, якщо ви віддаєте перевагу більш соковиті текстурі, то зверніть увагу на рецепти з рукавом для запікання або фольгою, а якщо для вас важлива хрустка і золотиста скоринка, то крім дека, вам більше нічого не знадобиться.

Куряче філе по-французьки з картоплею в духовці

Куряче філе по-французьки з картоплею в духовці – це ефектне і ароматна страва, яку запросто можна подати до столу не тільки під час сімейної вечері, але і до застілля зі святкового приводу. Незважаючи на простий склад і елементарне приготування, смак просто вражає!

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибулини – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сир твердих сортів – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо овочі, знімаємо плівки з курячого філе, промиваємо і промакуємо серветками.

0bf4ecf5f65f783e54724997a1666e38

Крок 2. Картоплю укладаємо в каструлю, заливаємо водою і солимо – доводимо до кипіння і проварюємо 2 хвилини. Відвар виливаємо, а злегка охололі скибочки нарізаємо і висипаємо в форму, промазану тонким шаром соняшникової олії.

63f92478b07bc28af9eb3f3e934824a3

Крок 3. Курку розрізаємо на пластинки середньої товщини, солимо і перчимо з усіх боків, викладаємо поверх картоплі.

0240873c26d4f62f6cdf9aaf5ac4c479

Крок 4. Наступним шаром розділимо півкільцями ріпчастої цибулі.

0633a651f45c7611fa32b957e8ab3ca3

Крок 5. На цибулю поміщаємо тонкі слайси помідора, змащуємо майонезом і злегка солимо. Прибираємо в духовку на 30-35 хвилин (180-185 градусів).

1584248b48c93d0ec8ab034c3cf49f5f

Крок 6. Через півгодини посипаємо страву сирною стружкою і прибираємо в духовку ще на кілька хвилин.

3a630356f1b3bb023a3942e0449eb4c1

Крок 7. Гаряче м’ясо з гарніром подаємо і насолоджуємося. Смачного!

c08a0022ea7f213d3c3d1d2484e60d0d

Курка з картоплею, запечені в рукаві

Курка з картоплею, запечені в рукаві – це рецепт, який ідеально підходить для легкого і ситного прийому їжі, який сподобається абсолютно кожному! Завдяки спільному томлінню в духовій шафі, всі компоненти просочуються і насичуються соками і ароматами один одного.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Розмарин сушений – 1 ч.л.
  • Приправа універсальна з сіллю – 1,5 ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо овочі: цибулю дрібно нарізаємо, а морквину подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

460f35bcfb212d0085633ef1b17c3f4e

Крок 2. Великими кубиками нарізаємо птицю.

ad13cc2e6ee7c247a5d2acff1b3dbaf9

Крок 3. Довільними скибочками ріжемо картоплю.

f0512a8a116d5bae72fb28dc1ca8e00e

Крок 4. Висипаємо всі підготовлені компоненти в глибоку ємність, додаємо розмарин, соняшникову олію і універсальну приправу з сіллю.

b0f12018fd381db266fe6feb9983a840

Крок 5. Склад ретельно перемішуємо до рівномірного розподілу.

cdf749a8408cf11f0e366991d7804574

Крок 6. Картоплю з птахом перекладаємо в рукав, пов’язуємо пакет з двох сторін і в декількох місцях робимо 3-4 проколу для вільного виходу пара.

770c64ea316a671f4542c7671750be32

Крок 7. Ставимо наповнений рукав на деко і поміщаємо в духовку: 180 градусів 60 хвилин.

2fe8d4790a9e3916f079c08f6793febd

Крок 8. Ароматне і соковите блюдо за бажанням прикрашаємо зеленню і приступаємо до трапези. Смачного!

b722ff16ba54f83f3e9ec2ed4bfdcb65

Картопля з куркою в горщику в духовці

Картопля з куркою в горщику в духовці – це соковита і ароматна страва, яка порадує вас своєю вишуканістю, яка утворюється за рахунок апетитної сирної скоринки. Використовуючи горщики, компоненти тушаться і набувають ніжну і тану в роті текстуру.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Томати – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сметана – 3-4 ст.л.
  • Картопля – 4 шт.
  • Шампіньйони – 6 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю прямо в шкірці промиваємо зі щіткою, заливаємо водою і проварюємо 20-25 хвилин до напівготовності.

b54829c73b14f5cb94c4884a37a09995

Крок 2. Очищаємо цибулю, нарізаємо півкільцями і пасеруємо на розігрітій олії.

cf3d28fa6b1bcce2e5017f7d8b74651a

Крок 3. До рум’яної цибулі висипаємо пластинки шампіньйонів, випаровуємо надлишки вологи.

591c950c8f9a98d58dbcd6085963714c

Крок 4. Тепер закидаємо кубики кабачка і чекаємо випаровування соків, додаємо великі сегменти птиці і тушкуємо до зміни кольору.

d0c227b298bf844c345d21e301dbfa4e

Крок 5. Здобрюємо страву сметаною і сіллю, перемішуємо і продовжуємо тушкування.

f5095f484f4e36cbd03d554f64709ac3

Крок 6. Паралельно дрібними шматочками нарізаємо томати і солодкий перець.

accc9600b88f2aace71716a0787ff18b

Крок 7. Охололу картоплю очищаємо і ріжемо невеликими кубиками.

f6352da19ac78e73695f3a0cd00782f0

Крок 8. Приступаємо до складання страви: але дно горщика викладаємо частина свіжих овочів (перець і помідор), половину картоплі, вміст сковороди і знову картопля з овочами.

db918c316d9ace7b34c0fce593e03f31

Крок 9. Присипаємо верхівку тертим сиром і закриваємо кришкою, готуємо при 180 градусах близько півгодини.

69262a55de8f4e07ad726925e407c660

Крок 10. Смачного!

61879a42716579e9882a8743acbdf3bb

Курка з картоплею, запечені в фользі

Курка з картоплею, запечені в фользі в порційних формочках – це ідея для обіду або вечері на швидку руку, після якого вам не доведеться навіть мити порційні тарілки! Мінімум витраченого часу, прості інгредієнти і неймовірний смак і аромат.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3-4 шт.
  • М’якоть куряча – 180-200 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Сир – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Формуємо з фольги порційні формочки з бортиками, промазуємо олією.

0b0cc1ae7b70dc0e27961ead6d309d28

Крок 2. Першим шаром викладаємо тонкі слайси почищеної картоплі, злегка солимо і перчимо.

9c9f20dc7cee05a1086eb8e464aaff65

Крок 3.Зверху розділимо скибочки птиці.

5b49afb02a2872eda891972d0ac40965

Крок 4. Додаємо кільця помідора.

896bb7fee5914cb463ffefc521552bb6

Крок 5. Присипаємо натертим сиром.

08aed71e8e1022c401d3f23744890231

Крок 6. Здобрюємо майонезом для соковитості і прибираємо в духову шафу, прогрітий до 180 градусів на 30 хвилин.

d363d283ba9aca4b743201aaacc0f01d

Крок 7. Гарячі формочки ставимо на тарілки і подаємо до столу. Смачного!

5b8ddb21213be342a9dc8c90da9b8c15

Як запекти курку цілком з картоплею?

Як запекти курку цілком з картоплею? Цим питанням задаються багато, так як птах прекрасно підходить для святкового застілля і відмінно поєднується з картопляним гарніром. Для додання курочку апетитною і рум’яної скоринки, ми замаринуємо її в суміші з гранатового і томатного соусу, а також гірчиці.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Тушка куряча – 1,3-1,5 кг.
  • Картопля – 500-700 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибулина – 100 гр.
  • Приправа для птиці – 2 ст.л.
  • Олія – 10 мл.
  • Яблука – 1 шт.
  • Соус гранатовий – 2 ст.л.
  • Соус томатний – 1 ст.л.
  • Гірчиця українська – 1 ч.л.
  • Соус соєвий – 30-40 мл.
  • Червоний мелений перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, перераховані в списку.

d9722d6e875413a1f33d3027df9e593b

Крок 2. Тушку ретельно промиваємо і насухо промакуємо паперовими рушниками, з усіх боків натираємо молотим перцем, сіллю і приправами. Починаємо прогрів духовки до 190 градусів.

6c5801129246e41fac1245855e2a2411

Крок 3. Всередину птиці поміщаємо яблучні часточки, попередньо вирізавши серцевину.

1d52e8d5be484b131df9e9592283b2ee

Крок 4. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо великі часточки картоплі і пір’я ріпчастої цибулі.

fe17d18c9b0e7c11bb4e8a0b0ce8682a

Крок 5. Розділимо пластинки очищеного часнику, овочі солимо і приправляємо, орієнтуючись на свій смак.

149442f3e2b4d3a8e3c977aca6aac0da

Крок 6. На овочеву подушку кладемо курку і запечатує посуд фольгою, прибираємо в духовку на 25 хвилин.

60fa5a8f8f68d9e7b9e3ca67c8231e0d

Крок 7. В цей час готуємо соус: в піалі змішуємо три різних соусу і гірчицю.

92df8de526ec982a873b5f4f0e9f544a

Крок 8. Після закінчення зазначеного часу, знімаємо фольгу і промазуємо підготовленим соусом птицю. Запікаємо ще 12-15 хвилин.

502dde4d2856507a9365eda8934f32bb

Крок 9. Страву подаємо до столу і насолоджуємося неповторним смаком. Смачного!

53527dc44cbbf2c19a1b41faad2a42c3

Картопля з куркою і грибами в духовці

Картопля з куркою і грибами в духовці, приготована на манер запіканки – це ніжна і вершкова страва, яка підкорює своїм неповторним ароматом і оригінальною текстурою. Для особливої вишуканості в список інгредієнтів входить два види сиру, яйця і сметана.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • Філе куряче – 3 шт.
  • Шампіньйони – 8 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Моцарелла – 100 гр.
  • Пармезан – 100 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промите і обсушене куряче філе надрізаємо так, як показано на фото.

f521cb840786a401cd2ee1de349db5fb

Крок 2. У мисці об’єднуємо сметану з соєвим соусом, молотим перцем і сіллю.

c70e54266918cd5da0dc785af8486f82

Крок 3. В отриману суміш укладаємо м’ясо і залишаємо для просочення на 20 хвилин.

1bb8f2fa4ea59e71d9661da1f8b191b0

Крок 4. Картоплю чистимо і ріжемо тонкими пластинками, висипаємо в вогнетривку формочку.

c2ef229a19a04ee7042995e0a007885e

Крок 5. Зверху розкладаємо слайси грибів.

71c885a1d9ef89a184247747b35fbac9

Крок 6. Посипаємо заготівлю цибульними півкільцями, солимо і перчимо.

4f528767edbd73a9727779b83e0f2883

Крок 7. Кладемо на овочі курку і запікаємо 35-40 хвилин при 180 градусах.

90c57461fce29c9a228399591ff0b20f

Крок 8. Паралельно перемішуємо натертий пармезан з кубиками моцарели і яйцем.

44d5a2a7b8f4acd154b5cd878f7b1ad3

Крок 9. Сирно-яєчну масу викладаємо на філе і запікаємо ще близько 15 хвилин.

4d7043b4ac8e82c8a90f801dd9dbb390

Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

e299550f33f116245b7b52fd7fe99707

Курка з картоплею в майонезі в духовці

Курка з картоплею в майонезі в духовці – це проста в приготуванні і дуже смачна страва, яка надовго позбавить вас почуття голоду і зарядить енергією на довгі години. Обов’язково спробуйте класичне поєднання інгредієнтів, і ви залишитеся задоволені – гарантовано!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Картопля – 1 кг.
  • Цибулина велика – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчика.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Суміш перців молота – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зачищаємо м’ясо від плівок і ополіскуємо, ріжемо на скибочки середнього розміру.

2f7761bdfd994992535f7e5219a5c506

Крок 2. Цибулину « звільняємо » від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

e4bf1333b6e015bd5ca3f0b5caadd8ba

Крок 3. Курку поміщаємо в ємність і поливаємо майонезом.

0cc604e4f1441c793b7addcb6aa4256e

Крок 4. Додаємо цибулю і перемішуємо до рівномірного розподілу. Маринуємо компоненти в холодильнику близько півгодини.

2c5cb67d94fd8f17108469ca79db3f4a

Крок 5. Картоплю чистимо, промиваємо і нарізаємо максимально тонкими кільцями.

398481d28b6f0e84b816fc1fc743320e

Крок 6. З зубців часнику знімаємо лушпиння, дрібно ріжемо ножем.

c953c623631592fb677a62f5caec9973

Крок 7. До птаха відправляємо часник, картоплю, куркуму, суміш перців і сіль – помішуємо.

e3e3344d36bbc22e361354e250de3fcb

Крок 8. Сир натираємо в окрему тарілку.

4bc640f33fb69045c74aed8049ea1bc1

Крок 9. Вогнетривку ємність змащуємо соняшниковою олією і викладаємо філе з овочами, посипаємо сиром і накриваємо фольгою або кришкою.

0c6cea844d39aa1ce3cde26fa4f2d2ec

Крок 10. Готуємо при 180 градусах 30-40 хвилин, потім прибираємо фольгу і підрум’янюємо страву ще 8-10 хвилин. Смачного!

4309a676d0682645c9e598b49039e7ff

Курка з картоплею, запечені в скляній формі

Курка з картоплею, запечені в скляній формі – це ситна і проста в приготуванні страва, яка подарує вашим смаковим рецепторів істинний гастрономічний захват. Для соковитості додамо трохи майонезу і натуральної томатної пасти.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 кг.
  • Курка – 1 шт.
  • Цибуля – 5 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курку ретельно промиваємо і обсушуємо всередині і зовні.

2bf40eb53db4e811d2d091378883af63

Крок 2. Ріжемо на порційні шматки, солимо і присипаємо спеціями – гарненько перемішуємо.

9ee4ed45a85060ebd8d0470eefb59322

Крок 3. Здобрюємо м’ясо майонезом і пастою з перетертих томатів, знову розмішуємо.

10312e6d636ee3c10d17d473f316b886

Крок 4. Почищені картоплю і цибулю нарізаємо кільцями і викладаємо в форму.

072de93208ce1bd7ff7e2d6eadd3bd70

Крок 5. Розкладаємо туди ж шматочки птиці.

ce751204777dc9700beea88b431ab895

Крок 6. Доповнюємо напівфабрикат слайсами помідора і закриваємо кришкою, прибираємо форму в холодну духовку і починаємо розігрівати до 200-220 градусів.

7de447b613a75c2a9effcb47088dd103

Крок 7. Засікаємо 40-60 хвилин, і приступаємо до дегустації. Смачного!

1bcd349df530001e75c75ea5a480d2cd

Картопля з куркою в вершках в духовці

Картопля з куркою в вершках в духовці – це неймовірно ніжна страва, яка стане для вас смачною і ситною вечерею. Особливу родзинку картоплі з м’ясом надають спеції, а саме яскрава куркума, пікантний гранульований часник, свіжа зелень і овочі.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник гранульований – 1 ч.л.
  • Вершки – 1 ст.
  • Куркума – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо і ополіскуємо овочі, промиваємо курку і обсушуємо будь-яким зручним способом.

54cf02192b1ac514711404374ec60f74

Крок 2. Очищену картоплю ріжемо на кубики середнього розміру, висипаємо в ємність з високими бортиками. Прогріваємо духову шафу до 180 градусів.

ef294b91531aae0162b6cdfc8bf1dbac

Крок 3. До картоплі засипаємо невеликі скибочки морквини і ріпчастої цибулі.

e869753c4c5c3390b319083ff0b5ac47

Крок 4. Слідом відправляємо нарізку з м’яса.

a3471958a1e3b5b32f4b37e71a89c818

Крок 5. Доповнюємо компоненти вершками, сіллю і приправами – активно перемішуємо.

893c36943161bdfb0943dd1d97820533

Крок 6. Висипаємо склад в форму для запікання і вкриваємо фольгою, запікаємо 35 хвилин, а потім ще 10 хвилин, але вже без фольги.

b6857c88e7cc85076c387926527907b5

Крок 7. Не чекаючи охолодження, знімаємо пробу. Смачного!

a5edb617cc7ebd19fc5764c982e52ac8

КУРОЧКА З КАРТОПЛЕЮ В ДУХОВЦІ – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал