Різдвяний шоколадно-апельсиновий торт – дуже смачний рецепт

Дуже смачний, ароматний, вологий, з шоколадом і апельсином. Шоколадний крем ніжний, не надто солодкий, з відтінком кориці, і апельсинова кисла нотка – все це дуже смачно. Торт гарно виглядає, ідеально підійде на Різдво. У рецепті використаний якісний майонез, завдяки якому тісто виходить більш вологим.

 

Різдвяний шоколадно-апельсиновий торт - дуже смачний рецепт

Інгредієнти:

Коржі:

  • 5 великих L яєць – відокремте жовтки і білки
  • 200 г цукру
  • 200 г якісного майонезу
  • 160 г пшеничного борошна (я використовувала борошно для кексів)
  • 40 г какао без цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • цедра, натерта з 1/2 апельсина

Для просочення:

  • 110 мл апельсинового лікеру (алкоголь можна замінити підсолодженою водою з лимонним соком)
  • 60 мл води

Додатково:

  • 3-4 столові ложки апельсинового джему або консервації

Шоколадний крем:

  • 700 мл молока
  • 2 чайні ложки цукру з ваніллю (я використовувала ванільний цукор)
  • 1 чайна ложка кориці
  • 2 шоколадних пудинги без цукру
  • 40 г пшеничного борошна
  • 50 г темного шоколаду з вмістом какао 70%
  • 100 г молочного шоколаду
  • 250 г вершкового масла кімнатної температури
  • 4 столові ложки цукрової пудри

Апельсинова маса:

  • 500 мл охолоджених подвійних вершків 30%
  • 1 порошок апельсинового желе
  • 180 мл гарячої води
  • 1 столова ложка цукрової пудри

Верхній шар:

  • близько 40-50 г темного шоколаду, натертого дрібною сіткою (можна замінити шоколадною стружкою)

Для прикраси:

  • збиті вершки (я збила 200 мл вершків з 1 столовою ложкою цукрової пудри і 1 чайною ложкою фікссу)
  • шоколадні зірочки

Покроковий рецепт приготування:

  1. Встановіть духовку на 180 С за допомогою функції «Вгору-вниз».
    Форма розміром 25 см х 35 см з папером для випічки.
  2. Збийте яєчні білки до міцної стійкості. Продовжуйте перемішувати міксером, додайте цукор і перемішайте, поки маса не стане густою і блискучою. Потім додайте жовтки і продовжуйте перемішувати міксером до отримання світлої кремоподібної маси.
  3. До яєчної маси додати майонез, апельсинову цедру і перемішати лопаткою.
  4. Борошно змішати з какао, розпушувачем і просіяти в яєчну масу, перемішати лопаткою до однорідного тіста. Викласти тісто в підготовлене деко, розрівняти і поставити в розігріту духовку. Випікати приблизно 40-45 хвилин. Я пекла на нижньому рівні духовки.
    Вийнявши з духовки, відставте до повного охолодження.
  5. Влийте в каструлю близько 450 мл молока, додайте цукор з ваніллю, корицю, обидві шоколадки і поставте на вогонь, доведіть до кипіння, час від часу помішуйте, щоб шоколад розтанув. До молока, що залишилося, додати два пудинги, пшеничне борошно і ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
  6. Коли молоко закипить, додайте змішані пудинги з борошном і зваріть густий пудинг. Весь час помішуйте, щоб не пригоріло (не хвилюйтеся про грудочки, а енергійно помішуйте). Коли пудинг закипить, зменшіть вогонь до найнижчого рівня і тримайте його на повільному рівні, помішуючи приблизно 1 хвилину.
  7. Зніміть пудинг з вогню, накрийте його харчовою плівкою і відставте до повного охолодження, він повинен бути кімнатної температури, як масло.
  8. Покладіть вершкове масло в миску і розімніть його міксером близько 1 хвилини. Додайте цукрову пудру і перемішайте міксером близько 1-2 хвилин. Потім в 3-4 прийоми додайте охолоджений пудинг і після кожного додавання змішуйте міксером до з’єднання інгредієнтів.
  9. Зніміть остиглий пиріг з дека, видаліть папір для випічки та покладіть папір назад у деко. Зріжте випечену скоринку з верхньої частини торта і розріжте тісто горизонтально на дві рівні частини, одну частину покладіть на деко. Змішайте інгредієнти для просрчення і половиною просочіть корж у деко.
  10. Просочений корж тонко змастити апельсиновим джемом і викласти на корж шоколадний крем, розрівняти. Зверху покладіть другу частину коржа і просочіть його просоченням, що залишилося.
  11. Перелийте желе в миску і залийте гарячою водою, перемішайте, поки желе не розчиниться, відставте остигати.
  12. Вершки збити з цукровою пудрою, але не дуже туго. Постійно помішуючи міксером, влийте желе, важливо, щоб воно не стало твердішим, його можна навіть злегка підігріти, перемішайте.
  13. Покладіть апельсиновий шар на торт і вирівняйте.
    Зверху посипте тертим шоколадом і поставте торт в холодильник на ніч.
  14. Остиглий торт можна акуратно вийняти з дека. Порції торта можна прикрасити кулькою збитих вершків і шоколадними зірочками. Перед подачею можна посипати різнокольоровою цукровою посипкою.
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал