Суп з печериць можна приготувати, як мінімум, в двох варіантах. Причому, час приготування може скласти всього 25-30 хвилин.
Гарантія швидкого приготування – дрібна нарізка інгредієнтів.
Можна використовувати свіжоморожену морква, гриби. Бульйон овочевий, а можна і м’ясний, теж з холодильника!
Інгредієнти:
- цибуля ріпчаста – 1 шт середнього розміру (100-120 г)
- морква – 1 шт середнього розміру (80-100 г)
- стебло селери – 1 шт (80-90 г)
- картопля – 2-3 шт середнього розміру (230-250 г)
- гриби печериці – 250 г (можна заморожені)
- овочевий бульйон або вода – 1000-1100 мл
- сіль – 1 ч. ложка
- перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
- чебрець – 1/2 ч. ложки
- базилік – 1/2 ч. ложки
- зелень – кілька гілочок
- рослинна олія – 60 мл
Приготування:
- Щоб менше мити посуду, починаємо обсмажувати овочі на рослинній олії саме в тій каструлі, в якій будемо варити суп.
- Овочі всі ріжемо кубиком: цибуля, морква і селера – дрібним, картопля – середнім. Печериці можуть бути нарізані слайсами або четвертинками.
- Обсмажити по черзі спочатку цибулю, потім додати до цибулі моркву, потім – кубики селери, за ними – картопля, після – гриби (кілька слайсів грибів залишити (за бажанням) для оформлення супу-пюре).
- Влити в каструлю воду (можна окріп, швидше процес піде) або овочевий бульйон, довести до кипіння. Закрити кришкою і зменшити вогонь.
- Варити до готовності картоплю. Хвилини за дві до закінчення додати сіль і спеції.
- Суп готовий. Зверху в тарілці суп можна посипати дрібно нарізаною зеленню.
Це був 1-й варіант супу з печериць.
Але якщо овочі в каструлі подрібнити блендером, то вийде суп-пюре з печериць – 2-й варіант.
Ось тут якраз і знадобляться ті слайси печериць, які треба обсмажити з двох сторін на сухій сковороді і викласти поверх супу з гілочками зелені.
Рецепт один і той же супу з печерицями, а подача різна.