Ділюся, як приготувати 2 варіанти супу з печериць в одній каструлі

Суп з печериць можна приготувати, як мінімум, в двох варіантах. Причому, час приготування може скласти всього 25-30 хвилин.

Гарантія швидкого приготування – дрібна нарізка інгредієнтів.

Можна використовувати свіжоморожену морква, гриби. Бульйон овочевий, а можна і м’ясний, теж з холодильника!

Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 1 шт середнього розміру (100-120 г)
  • морква – 1 шт середнього розміру (80-100 г)
  • стебло селери – 1 шт (80-90 г)
  • картопля – 2-3 шт середнього розміру (230-250 г)
  • гриби печериці – 250 г (можна заморожені)
  • овочевий бульйон або вода – 1000-1100 мл
  • сіль – 1 ч. ложка
  • перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
  • чебрець – 1/2 ч. ложки
  • базилік – 1/2 ч. ложки
  • зелень – кілька гілочок
  • рослинна олія – 60 мл

Приготування:

  1. Щоб менше мити посуду, починаємо обсмажувати овочі на рослинній олії саме в тій каструлі, в якій будемо варити суп.
  2. Овочі всі ріжемо кубиком: цибуля, морква і селера – дрібним, картопля – середнім. Печериці можуть бути нарізані слайсами або четвертинками.
  3. Обсмажити по черзі спочатку цибулю, потім додати до цибулі моркву, потім – кубики селери, за ними – картопля, після – гриби (кілька слайсів грибів залишити (за бажанням) для оформлення супу-пюре).
  4. Влити в каструлю воду (можна окріп, швидше процес піде) або овочевий бульйон, довести до кипіння. Закрити кришкою і зменшити вогонь.
  5. Варити до готовності картоплю. Хвилини за дві до закінчення додати сіль і спеції.
  6. Суп готовий. Зверху в тарілці суп можна посипати дрібно нарізаною зеленню.

Це був 1-й варіант супу з печериць.

Ділюся, як приготувати 2 варіанти супу з печериць в одній каструлі

Але якщо овочі в каструлі подрібнити блендером, то вийде суп-пюре з печериць – 2-й варіант.

Ділюся, як приготувати 2 варіанти супу з печериць в одній каструлі

Ось тут якраз і знадобляться ті слайси печериць, які треба обсмажити з двох сторін на сухій сковороді і викласти поверх супу з гілочками зелені.

Рецепт один і той же супу з печерицями, а подача різна.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал