Чізкейк класичний – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Класичний чізкейк – це неймовірний десерт на пісочній основі з сирною начинкою. Текстура начинки в деяких варіантах нагадує запіканку, а в деяких – суфле. У добірці представлені популярні рецепти, є варіанти як з випічкою, так і без випічки. Десерти виглядають приголомшливо. Будь-яка подія з таким ласощами перетвориться в свято.

Домашній чізкейк з випічкою в духовці

Домашній чізкейк з випічкою в духовці вимагає невеликих зусиль на відміну від рецептів без випічки. Пісочна основа в поєднанні з ніжною начинкою, доставляє незабутні емоції. Приготувати десерт реально без наявного досвіду. Рецепт вдасться, навіть якщо готувати його вперше.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печиво – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Вершки 33-38% – 150 мл.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сир вершковий – 600 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед з холодильника дістаємо вершковий сир, яйця і вершки. Інгредієнти повинні бути однаковою температури. Включаємо духовку розігріватися до 160 ° С. Ламаємо печиво і ріжемо кубиками м’яке вершкове масло. Вивантажуємо в ємність блендера або комбайна.

Крок 2. Подрібнюємо компоненти до однорідності.

Крок 3. Маса повинна добре збиратися в кого і бути пластичною.

Крок 4. Беремо роз’ємну форму і розділимо пластичне тісто. Дно добре утрамбовуємо і формуємо високі бортики.

Крок 5. Заготівлю поміщаємо в духовку і випікаємо 10 хвилин. Акуратно дістаємо і повністю охолоджуємо.

Крок 6. Вершковий сир вивантажуємо в високу миску і висипаємо цукрову пудру. Акуратно вимішуємо до однорідності.

Крок 7. Здобрюємо ванільним цукром.

Крок 8. По черзі додаємо яйця і гарненько об’єднуємо.

Крок 9. Масу вимішуємо вінчиком і ні в якому разі не збиваємо.

Крок 10. Наливаємо вершки і перемішуємо до гладкості.

Крок 11. Важлива умова – жирні вершки.

Крок 12. Форму з підставою пакуємо в подвійний шар фольги і поміщаємо в глибоку ємність. Викладаємо вершкову начинку.

Крок 13. У ємність заливаємо окріп, щоб рівень рідини був 3 сантиметри в висоту. Поміщаємо в духову шафу і випікаємо 1 годину 10 хвилин.

Крок 14. Центр готового чізкейку повинен залишатися рухомим. Відключивши духовку і відкривши її, даємо постояти протягом години, щоб не було тріщин. Якщо є час, залишаємо, поки духовка повністю не охолоне. Виймаємо десерт з ємності і розгортаємо фольгу. Ставимо в холодильник на 2 години.

Крок 15. Після стабілізації акуратно витягаємо виріб з форми, провівши ножем по стінках. Переміщаємо на тарілку і декоруємо за бажанням. Смачного!

Класичний чізкейк «Нью-Йорк»

Класичний чізкейк “Нью-Йорк” доставляє незабутнє враження, але над приготуванням доведеться трохи “поворожити”. Десерт підходить не тільки для повсякденних заходів, але і для святкових подій. Якщо сирні запіканки давно приїлися, безсумнівно, варто скористатися дивовижним рецептом.

Час готування – 6 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.

начинка:

  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Вершки 33-38% – 150 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир вершковий – 500 гр.
  • Борошно – 20 гр.
  • Сік лимонний – 1 ст.л.
  • Консервовані персики – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Печиво подрібнюємо в крихту, застосувавши блендер або комбайн. Включаємо духовку при 160 ° С.

Крок 3. Вершкове масло розпускаємо до рідкого стану і охолоджуємо. Переливаємо до печінки і добре вимішуємо до еластичного стану, використовуючи кухонну техніку.

Крок 4. Висипаємо масу в форму і формуємо підставу, трамбуючи дно і бортики. Переміщаємо основу випікатися на 10 хвилин.

Крок 5. Акуратно дістаємо заготівлю і остуджуємо.

Крок 6. Вершковий сир викладаємо в ємність і розминаємо підручними засобами – вінчиком або за допомогою ложки.

Крок 7. Вводимо яйця і сік лимона. Висипаємо борошно, звичайний і ванільний цукор. Вимішуємо до гладкої консистенції, не збиваючи масу, щоб не утворилося повітря, і не з’явилися тріщини після випікання.

Крок 8. Наливаємо вершки і доводимо до однорідності.

Крок 9. Форму з пісочною основою обертаємо в кілька шарів фольги.

Крок 10. Виливаємо вершкову начинку на підставу і прокручують рухами даємо рівномірно розподілитися.

Крок 11. Форму поміщаємо в глибоку вогнетривку ємність. Наливаємо окріп. Рівень води повинен доходити до половини висоти форми. Розміщуємо в гарячій духовці, встановивши нижній нагрів і випікаємо 1 годину 20 хвилин при 160 ° С. Центр виробу повинен бути рухомим. Остуджуємо в вимкненому духовці з прочиненими дверцятами.

Крок 12. Охололий чізкейк за допомогою ножа відділяємо від стінок форми.

Крок 13. Випічку прибираємо в холодильник на ніч або хоча б 4 години. Після чого перекладаємо на тарілку для подачі.

Крок 14. На свій розсуд декоруємо фруктами або ягодами. Смачного!

Чізкейк без випічки з сиром

Чізкейк без випічки з сиром практично тане в роті. Ніжна текстура і пісочна основа ідеальні в ансамблі. Легкий, практично невагомий десерт, користується великою популярністю як на свята, так і в повсякденному житті. Освоїти рецепт вийде у кожного.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Ванільний цукор – 25 гр.
  • Вершки 33-35% – 200 мл.
  • Желатин – 15 гр.
  • Вершковий сир – 400 гр.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Вершковий сир повинен бути кімнатної температури. Пісочне печиво беремо на свій розсуд. Рекомендую брати вироби зі смаком топленого молока.

Крок 2. Розламавши печиво на частини, складаємо в подрібнювач і перемелюємо в крихту.

Крок 3. Висипаємо пісочну крихту в чашу. Вершкове масло розпускаємо і остуджуємо. Виливаємо до печінки.

Крок 4. Добре перемішуємо лопаткою. Маса повинна добре ліпитися.

Крок 5. Беремо роз’ємну форму відповідного діаметру. Вистилаємо дно плівкою, щоб простіше було витягти готовий виріб. По дну розділимо основу і утрамбовуємо руками або дном склянки. Поміщаємо в холод для застигання коржа.

Крок 6. 15 грамів желатину заливаємо 100 мілілітрами холодної води і даємо набрякнути. На кожній упаковці желатину вказані необхідні пропорції.

Крок 7. У миску кладемо домашній сир, насипаємо цукрову пудру і ванільний цукор.

Крок 8. Добре вимішуємо масу міксером на мінімальній швидкості або використовуємо ручне пристосування.

Крок 9. Додавши вершки, збиваємо електроприладом 1,5 хвилини до однорідності.

Крок 10. Набухлий желатин розпускаємо в мікрохвильовці імпульсами і в кілька прийомів додаємо у збиту суміш, швидко розмішуючи.

Крок 11. За застиглої пісочній основі розділимо сирну масу. Переміщаємо в холод на 2 години.

Крок 12. Через час, акуратно знімаємо роз’ємні бортики і переміщаємо на тарілку.

Крок 13. Декоруємо чізкейк на свій розсуд. Смачного!

Шоколадний чізкейк

Шоколадний чізкейк виглядає неймовірно красиво. Любителі шоколаду від одного тільки виду втратять дар язички. Приготування десерту нескладне, але все-таки докласти зусиль доведеться. Привабливий вид ласощів не залишить байдужих. Навіть ті, хто не любить солодке, будуть приголомшені неповторним смаком.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне шоколадне – 400 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр.

начинка:

  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Вершки 33-35% – 150 мл.
  • Шоколад – 100 гр.
  • Вершковий сир – 500 гр.

Ганаш:

  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Вершки 33-35% – 100 мл.
  • Шоколад – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Розпускаємо вершкове масло.

Крок 3. Шоколадне печиво ламаємо на шматочки і перекладаємо в чашу комбайна. Перемелюємо в крихту.

Крок 4. У глибокій ємності об’єднуємо шоколадну крихту і топлене масло.

Крок 5. За роз’ємної формі розділимо еластичну масу, формуючи щільне дно і бортики. Прибираємо в холод, а поки займемося начинкою.

Крок 6. Розтоплюємо шоколад.

Крок 7. Вершковий сир вимішуємо з цукром за допомогою планетарного міксера.

Крок 8. Додавши вершки, розмішуємо до однорідності.

Крок 9. Вводимо яйця і перемішуємо.

Крок 10. Вводимо розтоплений шоколад і доводимо до гладкості.

Крок 11. Розділимо начинку по застиглої шоколадній основі.

Крок 12. Запечатує форму в кілька шарів фольги.

Крок 13. Поміщаємо в високий деко і вливаємо окріп, щоб його рівень доходив до середини висоти. Готуємо при 180 ° З 1 годину. Після чого остуджуємо в прочинені духовці.

Крок 14. Розтоплюємо шоколад для ганашу.

Крок 15. Остуджуємо масу.

Крок 16. Здобривши вершками, вимішуємо до однорідного стану.

Крок 17. Кладемо м’яке вершкове масло.

Крок 18. Гарненько об’єднуємо.

Крок 19. Покриваємо шоколадним ганашем остигле виріб.

Крок 20. Після стабілізації знімаємо бортики. Декоруємо чізкейк на свій розсуд. У мене посипання і полуниця.

Крок 21. Ріжемо десерт на шматочки і насолоджуємося. Смачного!

Чізкейк без випічки з желатином

Чізкейк без випічки з желатином є шикарний смаколик. Технологічний процес розділений на кілька частин, але це не означає, що буде складно. Ніяких клопоту реалізація рецепта не доставить. У сезон полуниці – це коронне частування в нашій родині.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печиво – 180 гр.

начинка:

  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Полуниця – 600 гр.
  • Вершки 33% – 150 мл.
  • Сир вершковий – 500 гр.
  • Желатин – 5 гр.
  • Желе полуничне – 1 пакет.
  • Вода гаряча – 200 мл.

заливка:

  • Полуниця – 300 гр.
  • Желе для торта – 1 пакет.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. У миску висипаємо желатин і полуничне желе. Заливаємо 200 мілілітрами гарячої води. Розмішуємо до повного розчинення і охолоджуємо.

Крок 3. Добре промивши полуницю, обсушуємо. Половину пробиваємо до однорідності. Другу частину ріжемо шматочками.

Крок 4. Збиваємо вершки до збільшення маси. Додаємо вершковий сир і з’єднуємо компоненти.

Крок 5. Процідив подрібнену полуничну масу до вершкової маси, додаємо цукрову пудру і вимішуємо.

Крок 6. Додаємо полуничне желе і вимішуємо до однорідності.

Крок 7. Прибираємо начинку в холод загустіти. Не забуваємо періодично розмішувати. Коли маса стане досить густою, кладемо полуничні шматочки. Добре перемішуємо.

Крок 8. По дну форми розкладаємо печиво.

Крок 9. Кладемо начинку і розрівнюємо. Прибираємо в холодильну камеру.

Крок 10. Промивши полуницю для верхнього шару, обсушуємо і нарізаємо слайсами. Кладемо на застиглу начинку. Розводимо желе для торта в пропорціях, зазначених на пачці. Поливаємо їм полуницю і даємо застигнути.

Крок 11. Яскравий десерт ділимо на порції і подаємо до столу. Смачного!

Японський бавовняний чізкейк

Японський бавовняний чізкейк досить трудомісткий, але все-таки реальний рецепт. Для новачка приготування може здатися складним. Але якщо діяти строго за інструкцією, втілити рецепт в життя не складе труднощів. Ніжна текстура доставить масу позитивних емоцій.

Час готування – 12 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
  • Вершки 30% – 200 мл.
  • Борошно – 40 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Вершковий сир – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 130 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо інгредієнти відповідно до рецептури. Вершкове масло і вершковий сир дістаємо з холодильника, щоб продукти нагрілися.

Крок 2. На температурному датчику духовки виставляємо 160 ° С. Форму вистилаємо якісним пергаментом. Обгортаємо її в кілька шарів фольги.

Крок 3. Промивши яйця, обсушуємо і ділимо на жовтки і білки. Білки збиваємо з 80 грамами цукрового піску до пишної повітряної маси.

Крок 4. У каструлі об’єднуємо жовтки з 50 грамами цукрового піску і вершками. Нагріваємо на середній температурі, інтенсивно перемішуючи ручним пристосуванням. Як тільки маса загусне, проварюємо 4 хвилини. Не перестаючи, вимішуємо. Переливаємо готову масу в миску і розмішуємо кілька хвилин до охолодження.

Крок 5. У заварну основу частинами додаємо вершковий сир і доводимо до гладкості. Вводимо нарізане кубиками вершкове масло і розмішуємо вінчиком.

Крок 6. У повітряну масу додаємо просіяне борошно і кукурудзяний крохмаль. Акуратними рухами розмішуємо.

Крок 7. Частинами додаємо збиті білки і вимішуємо лопаткою. Підготовлену форму наповнюємо повітряним тістом і поміщаємо в форму більшого розміру. Вливаємо окріп.

Крок 8. Рідина повинна досягати до середини висоти форми з чізкейк. Помістивши конструкцію в гарячу духовку, готуємо 1,5 години. Важливо весь цей час не відкривати духовку. Остуджуємо в відключеній духовці протягом години. Потім поміщаємо на ніч в холодильну камеру.

Крок 9. Готовий бавовняний чізкейк при бажанні прикрашаємо і дегустуємо. Смачного!

Чізкейк без випічки з рікоттою

Чізкейк без випічки з рікоттою готується просто, але вимагає часу для стабілізації. Виглядає десерт максимально привабливо. Захоплення немає меж. Якщо кремові торти набридли, і хочеться чогось максимально ніжного і повітряного, беріть рецепт на озброєння.

Час готування – 8 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печиво – 200 гр.
  • Кокосова стружка – для прикраси.
  • Вершки 33% – 100 мл.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Рікотта – 400 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Білий шоколад – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Печиво перемелюємо в крихту будь-яким зручним способом.

Крок 3. Розпускаємо вершкове масло і об’єднуємо з пісочної крихтою. Маса вийде еластичною.

Крок 4. У роз’ємному кільці встановлюємо ацетатну плівку. Висипаємо крихту і трамбують рухами формуємо підставу.

Крок 5. Вимішуємо до однорідності цукрову пудру з рікоттою.

Крок 6. Розтопивши білий шоколад, виливаємо в начинку.

Крок 7. Ретельно збиваємо до повітряності.

Крок 8. В окремій ємності збиваємо холодні вершки.

Крок 9. Розмішуючи сирно-шоколадну суміш, додаємо частинами повітряні вершки і добре розмішуємо.

Крок 10. На пісочну основу кладемо начинку і вирівнюємо. На свій розсуд посипаємо кокосовою стружкою. Прибираємо торт на ніч в холод для стабілізації.

Крок 11. Охолоджений десерт звільняємо від кільця і плівки.

Крок 12. Переносимо на тарілку і ділимо на порції. Смачного!

Полуничний чізкейк

Полуничний чізкейк виглядає неймовірно красиво. Такий десерт стане як для дітей, так і для дорослих фаворитом. Нескладне виконання освоїть навіть дилетант. Сам процес досить простий, але вимагає часу для застигання начинки і заключного желейного шару.

Час готування – 2 ч. 45 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печиво – 340 гр.
  • Ванільний цукор – 15 гр.
  • Вершки 33-35% – 250 мл.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сир вершковий – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Полуниця – 500 гр.
  • Желатин – 30 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Сік полуничний – 300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо продукти для десерту. Вершкове масло дістаємо заздалегідь. А вершки тримаємо в холоді аж до самого використання.

Крок 2. Перемелюємо пісочне печиво в крихту при використанні електроприладів. Розтопивши вершкове масло, об’єднуємо його з пісочної крихтою.

Крок 3. Беремо зручну форму або кільце. Формуємо з крихти підставу, попередньо застеливши дно харчовою плівкою. Утрамбувавши, переміщаємо в холод застигати.

Крок 4. 20 грам порошкового желатину заливаємо холодною водою і даємо набрякнути. Ополоснувши ягоди обсушуємо їх, 400 грам полуниці ріжемо навпіл або четвертинками.

Крок 5. У чашу виливаємо жирні вершки. Здобривши звичайним і ванільним цукром, гарненько збиваємо електроприладом до повного розчинення цукрових крупинок. Потім потроху додаємо домашній сир і збиваємо, поки маса не стане щільною і повітряною.

Крок 6. Розпустивши желатин на водяній бані, потроху вливаємо його в начинку і не перестаємо збивати. Кладемо в суміш порізану полуницю і акуратно перемішуємо. Розділимо масу по підставі і розрівнюємо. Охолоджуємо до застигання.

Крок 7. У охолоджений полуничний сік засипаємо 10 грам желатину і перемішуємо. Чекаємо, коли він набрякне.

Крок 8. Іншу полуницю тонко нарізаємо і укладаємо на схопився вершковий шар.

Крок 9. Набухлий в соку желатин розпускаємо в мікрохвильовці або на водяній бані, не доводячи до кипіння. Розділимо масу заключним шаром. Поміщаємо на кілька годин в холод для застигання.

Крок 10. Готовий чізкейк звільняємо від форми, провівши ножем.

Крок 11. Апетитний десерт ріжемо на шматочки і пригощаємо близьких. Смачного!

ПП чізкейк в домашніх умовах

ПП чізкейк в домашніх умовах володіє не тільки приголомшливим смаком, але і зниженою калорійністю. Кількість інгредієнтів може налякати початківця кулінара, але у виконанні немає нічого страшного. Все доступно і реально. Дотримуючись покроковому опису, не буде ніяких затримок.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яйця курячі С1 – 1 шт.
  • Какао-порошок – 10 гр.
  • Молоко – 60 гр.
  • Рисове борошно – 20 гр.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Цукрозамінник – за смаком.
  • Оливкова олія – 7 мл.

просочення:

  • Вода – 2-4 ст.л.
  • Цукрозамінник – за смаком.

начинка:

  • Полуниця – 200 гр.
  • Вершки 33% – 100 мл.
  • М’який знежирений сир – 150 гр.
  • Вершковий (творожний) сир – 150 гр.
  • Желатин порошковий – 7 гр.
  • Вода – 40 мл.
  • Цукрозамінник – за смаком.

Верхній шар:

  • Полуниця – 200 гр.
  • Желатин порошковий – 5 гр.
  • Вода – 30 мл.
  • Цукрозамінник – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Какао, розпушувач і борошно пропускаємо через сито. Розбиваємо яйце, додаємо оливкова олія і молоко. Всипаємо цукрозамінник.

Крок 2. Ретельно перемішавши, переливаємо тісто в силіконову форму.

Крок 3. Помістивши в мікрохвильовку і встановивши максимальну потужність, випікаємо 1,5-2 хвилини. Декокаємомо зубочисткою. Якщо основа готова, зубочистка буде сухою.

Крок 4. Добре промиваємо полуницю. 400 грамів ягід перемелюємо з використанням подрібнювача.

Крок 5. Полуничне пюре виливаємо в сотейник і кип’ятимо рівно хвилину.

Крок 6. Перетираємо масу через сито, щоб позбутися від кісточок.

Крок 7. За допомогою міксера об’єднуємо сир, сир і половину ягідного пюре, попередньо остудивши його.

Крок 8. Окремо збиваємо холодні вершки до пишності.

Крок 9. Збиті вершки частинами додаємо до раніше приготовленої основі. Акуратно перемішуємо.

Крок 10. 7 грамів порошкового желатину з’єднуємо з 40 міліграмами холодної води. Даємо набрякнути. Після чого імпульсами розпускаємо в мікрохвильовці.

Крок 11. Остудивши розчинений желатин, переливаємо в начинку. Додавши цукрозамінник, ретельно вимішуємо.

Крок 12. Бісквітну основу розміщуємо в роз’ємному кільці, простріляним ацетатної плівкою. Просочуємо сумішшю цукрозамінника і води.

Крок 13. Розділимо начинку і поміщаємо в морозильну камеру на півгодини.

Крок 14. 5 грамів желатину заливаємо 30 міліграмами холодної води і залишаємо набухати. Після чого нагріваємо, щоб маса розпустилася. До залишився ягідному пюре виливаємо розпущений желатин. Додаємо цукрозамінник. Добре перемішуємо.

Крок 15. Виливаємо масу поверх застиглого вироби. Поміщаємо в холод до повного застигання.

Крок 16. Застиглий чізкейк акуратно виймаємо з кільця і переміщаємо на тарілку. Декоруємо полуницею, мигдальними слайсами і м’ятою.

Крок 17. Корисний чізкейк нарізаємо порційно. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал