Рецепт для Великого посту, коли рослинна олія дозволяється тільки по суботах і неділях. Сочевиця тут забезпечує надходження в організм білків і замінює традиційну квасолю, яку треба замочувати на ніч – а з сочевицею можна готувати спонтанно.
Інгредієнти:
- 100 г сочевиці Червоної
- 1 шт морква невелика, шматочками
- 1 шт Цибуля ріпчаста, четвертинками
- 1/2 буряк, шматочками
- 100 г капуста білокачанна, соломкою
- 200 г помідор, подрібнити 30 сек / швидкість 10
- 3 шт картоплі, середніх розмірів, кубиками
- 1 шт, червоний болгарський перець, шматочками
окропу - зелень, сіль, перець, часник за смаком
- 30 г рослинна олія
Приготування:
- У Міксерну чашу покласти цибулю і моркву, подрібнити 5 сек/швидкість. Додати рослинну олію і готувати 5 хв/100°С/швидкість 1.
- Додати буряк, подрібнити 5 сек / швидкість 5 і готувати 5 хв / 100°С/швидкість 1.
- Додати болгарський перець, подрібнити 5 сек / швидкість 5. Додати подрібнені помідори, готувати 5 хв / 100°С/швидкість 1.
- У Міксерну чашу до овочів додати сочевицю, картоплю і залити окропом до позначки 2 літри. Готувати 15 хв/100°С/швидкість 1.
- Додати часник, зелень, перець, сіль за смаком і капусту, готувати 5-7 хв/100°С/швидкість 1 до готовності картоплю. Дати настоятися 15-20 хвилин і подавати.
Порада:
Можна додати коріння: пастернак, селера, овочеву бульйонну пасту.
Одну картоплину можна зварити цілком, потім її вийняти з борщу і потовкти виделкою, заправити борщ цією картоплею.
Кількість овочів можна збільшувати або зменшувати на ваш смак.
Капусту можна замінити на щавель або шпинат.
Овочі можна не подрібнювати в блендері, а порізати покрупніше, на ваш смак.