Апетитні коржі з начинкою на сковорідці з швидкого тіста без дріжджів

Домашні коржі з начинкою легко готувати вдома. Для цього не треба володіти якимись кулінарними навивками. Вони обов’язково вийдуть у вас з першого разу.

Випічка в духовці не потрібна, смажаться вони швидко і на звичайній сковорідці.

Що потрібно для коржів

Тісто:

  • 2 склянки по 200 мл. борошна;
  • 150 мл. кефіру будь-якої жирності;
  • Пакетик розпушувача;
  • Пару пучок солі і щіпка цукру;
  • 2 ст. л. рафінованої соняшникової олії.

Начинка:

  • 280-300 гр. сиру;
  • 1 яйце;
  • Свіжа зелень – кріп або петрушка;
  • 1 ст . л. вершкового масла.

Як замісити тісто і посмажити коржі

Фото: tr.pinterest.com

Кефір повинен бути кімнатної температури. Наливаємо його в глибокий посуд. Додаємо масло, сіль, цукор і розпушувач. Добре перемішуємо.

Борошно просіваємо і за два рази всипаємо в кефір. Спочатку заважаємо ложкою, а як загусне руками.

Тісто має бути пружним в один шар. Дивимося по консистенції і при необхідності додаємо 1-2 ст. л. муки. Як тільки вимісити тісто, накриваємо кришкою і робимо начинку.

Сир змішуємо з розм’якшеним маслом, яйцем і мілко-порізаною зеленню. Трохи підсолюємо.

Тісто ділимо на 7-8 однакових шматочків. Начинку треба буде також розділяти рівними частинами.

З кожного шматочка тіста розкочуємо коржик трохи менше сантиметра товщиною. Викладаємо в середину сирну начинку. Загортаємо краю, роблячи ніби мішечок гарненько позащіпуємо зверху і акуратно придавлюємо роблячи коржик з начинкою всередині.

Сковорідку досить просто змастити маслом. Розігріваємо і на середньому вогні обсмажуємо під кришкою одну сторону протягом 5-7 хвилин. Потім перевертаємо і хвилини 3-5 дожарюємо з другої сторони (кришку можна вже не закривати).

Так робимо все коржі. Все зовсім нескладно, рецепт перевірений неодноразово.

Бажаю всім своїм читачам приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал