Аджика з сливи на зиму – 4 рецепти “Пальчики оближеш” з покроковими фото

Аджика з сливи на зиму – це цікава заготівля, яка яскраво прикрасить полки вашої комори. Готовий продукт прекрасно доповнить гарячі м’ясні або рибні страви. Є багато варіантів приготування такої аджики. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас в нашій добірці з чотирьох рецептів «Пальчики оближеш» з покроковими фото.

Гостра аджика з слив на зиму

Гостра аджика з слив на зиму – це справжня знахідка для любителів пікантних смаків. Таке частування запам’ятається своєю яскравою перчинкою і апетитним зовнішнім виглядом. Заготівля послужить відмінним доповненням до гарячих м’ясних і рибних страв. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Слива – 2 кг.
  • Перець гострий – 3 шт.
  • Часник – 200 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Паста томатна – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо гостру аджику з слив на зиму. Спершу підготуємо потрібні продукти, промиємо їх під водою. Часник очищаємо від лушпиння.

Крок 2. Всі підготовлені овочі пропускаємо через м’ясорубку.

Крок 3. Переливаємо суміш у велику каструлю.

Крок 4. Додаємо сюди томатну пасту, яка дасть апетитний насичений колір заготівлі. Висипаємо вказану кількість солі і цукру.

Крок 5. Добре вимішуємо масу і ставимо на плиту.

Крок 6. Доводимо вміст до кипіння, часто помішуючи.

Крок 7. Зменшуємо вогонь і закриваємо заготівлю кришкою. Після тушкуємо близько 20 хвилин. Періодично помішуємо.

Крок 8. Через 10 хвилин варіння масу можна спробувати і, при необхідності, додаємо сіль або цукор.

Крок 9. Стерилізуємо банки і кип’ятимо кришки. Наповнюємо банки гарячою пікантною заготівлею.

Крок 10. Наповнюємо їх до самого верху.

Крок 11. Закриваємо наповнені ємності кришками. Перевертаємо догори дном.

Крок 12. Накриваємо банки махровим рушником і даємо повністю охолонути.

Крок 13. Гостра аджика з слив на зиму готова. Можна забирати на зберігання.

Аджика з слив «Ткемалі» на зиму

Аджика з слив «Ткемалі» на зиму порадує вас своїм яскравим смаком, пікантністю і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Розміркуйте домашнє меню цікавою заготівлею.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг.
  • Часник – 1 головка.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Кінза – 15 гілок.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – 3 ч.л.
  • М’ята / меліса – 10 гілок.
  • Хмелі-сунелі – 2 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Приготувати аджику з слив «Ткемалі» на зиму під силу кожному. Насамперед підготуємо всі інгредієнти. Промиваємо плоди і зелень.

Крок 2. Сливи надрізаємо і видаляємо з них кісточки.

Крок 3. Викладаємо сливи в каструлю і заливаємо водою.

Крок 4. Додаємо цукор, сіль і ставимо на плиту. Включаємо помірний вогонь.

Крок 5. Дрібно ріжемо ножем зелень, часник і гострий перець.

Крок 6. Варимо сливи після закипання 30 хвилин, після перебиваємо погружним блендером.

Крок 7. Додаємо сюди хмелі-сунелі.

Крок 8. Викладаємо раніше подрібнені продукти. Перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.

Крок 9. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 10. Аджика з слив «Ткемалі» на зиму готова. Надсилайте на зберігання в прохолодне місце.

Аджика з сливи без варіння на зиму

Аджика з сливи без варіння на зиму – це апетитне доповнення до домашнього столу, яке відмінно підходить для тривалого зберігання. У будь-який час року ви зможете подати до столу пікантну овочеву заготівлю. Для швидкого приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 12 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг.
  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Часник – 200 гр.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 13 ст.л.
  • Паста томатна – 1 л.
  • Есенція оцтова 70% – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Розповідаємо, як швидко приготувати аджику з сливи без варіння на зиму. Спершу промиваємо сливи, ділимо їх на половинки і виймаємо кісточки.

Крок 2. Болгарські перці очищаємо від насіння і обробляємо їх на пелюстки.

Крок 3. Промиваємо гострий перець, очищаємо часник від лушпиння.

Крок 4. Всі підготовлені інгредієнти прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 5. Всі продукти прокручуємо в одну велику миску.

Крок 6. Доповнюємо отриману масу томатною пастою. Добре перемішуємо.

Крок 7. Висипаємо сюди сіль і цукор.

Крок 8. Вмішуємо в заготівлю оцтову есенцію. Відправляємо заготівлю в холодильник на 12 годин. Після переливаємо в банку, закриваємо кришкою.

Крок 9. Аджика з сливи без варіння на зиму готова. Прибирайте на зберігання в холодильник.

Аджика з сливи і помідор на зиму

Аджика з сливи і помідорів на зиму – це соковите і неймовірно цікаве за смаком частування для вашого столу. Така закуска урізноманітнює обідній стіл і доповнить багато гарячі страви. Для нескладного приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг.
  • Помідори – 0,5 кг.
  • Часник – 3 головки.
  • Кінза молота – 0,5 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Перець чилі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо приготування аджики з сливи і помідорів на зиму. Помідори добре промиваємо і прокручуємо через м’ясорубку. Отриману суміш викладаємо в глибоку миску.

Крок 2. Очищені від кісточок сливи також прокручуємо через м’ясорубку. Викладаємо в томатну суміш.

Крок 3. Відміряємо необхідну кількість спецій зі списку.

Крок 4. Викладаємо спеції в загальну масу. Сюди ж висипаємо сіль і цукор.

Крок 5. Продавлюємо зубчики часнику. За смаком додаємо подрібнений гострий перець.

Крок 6. Варимо масу 20 хвилин після закипання. У процесі постійно помішуємо.

Крок 7. Переливаємо заготівлю в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, накриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Аджика з сливи і помідорів на зиму готова. Забирайте частування на зберігання в прохолодне місце.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал