Аджика з сливи на зиму – це цікава заготівля, яка яскраво прикрасить полки вашої комори. Готовий продукт прекрасно доповнить гарячі м’ясні або рибні страви. Є багато варіантів приготування такої аджики. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас в нашій добірці з чотирьох рецептів «Пальчики оближеш» з покроковими фото.
Гостра аджика з слив на зиму
Гостра аджика з слив на зиму – це справжня знахідка для любителів пікантних смаків. Таке частування запам’ятається своєю яскравою перчинкою і апетитним зовнішнім виглядом. Заготівля послужить відмінним доповненням до гарячих м’ясних і рибних страв. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Слива – 2 кг.
- Перець гострий – 3 шт.
- Часник – 200 гр.
- Сіль – 20 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Паста томатна – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо гостру аджику з слив на зиму. Спершу підготуємо потрібні продукти, промиємо їх під водою. Часник очищаємо від лушпиння.
Крок 2. Всі підготовлені овочі пропускаємо через м’ясорубку.
Крок 3. Переливаємо суміш у велику каструлю.
Крок 4. Додаємо сюди томатну пасту, яка дасть апетитний насичений колір заготівлі. Висипаємо вказану кількість солі і цукру.
Крок 5. Добре вимішуємо масу і ставимо на плиту.
Крок 6. Доводимо вміст до кипіння, часто помішуючи.
Крок 7. Зменшуємо вогонь і закриваємо заготівлю кришкою. Після тушкуємо близько 20 хвилин. Періодично помішуємо.
Крок 8. Через 10 хвилин варіння масу можна спробувати і, при необхідності, додаємо сіль або цукор.
Крок 9. Стерилізуємо банки і кип’ятимо кришки. Наповнюємо банки гарячою пікантною заготівлею.
Крок 10. Наповнюємо їх до самого верху.
Крок 11. Закриваємо наповнені ємності кришками. Перевертаємо догори дном.
Крок 12. Накриваємо банки махровим рушником і даємо повністю охолонути.
Крок 13. Гостра аджика з слив на зиму готова. Можна забирати на зберігання.
Аджика з слив «Ткемалі» на зиму
Аджика з слив «Ткемалі» на зиму порадує вас своїм яскравим смаком, пікантністю і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Розміркуйте домашнє меню цікавою заготівлею.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Слива – 1 кг.
- Часник – 1 головка.
- Вода – 0,5 ст.
- Кінза – 15 гілок.
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль – 3 ч.л.
- М’ята / меліса – 10 гілок.
- Хмелі-сунелі – 2 ч.л.
- Цукор – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Приготувати аджику з слив «Ткемалі» на зиму під силу кожному. Насамперед підготуємо всі інгредієнти. Промиваємо плоди і зелень.
Крок 2. Сливи надрізаємо і видаляємо з них кісточки.
Крок 3. Викладаємо сливи в каструлю і заливаємо водою.
Крок 4. Додаємо цукор, сіль і ставимо на плиту. Включаємо помірний вогонь.
Крок 5. Дрібно ріжемо ножем зелень, часник і гострий перець.
Крок 6. Варимо сливи після закипання 30 хвилин, після перебиваємо погружним блендером.
Крок 7. Додаємо сюди хмелі-сунелі.
Крок 8. Викладаємо раніше подрібнені продукти. Перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.
Крок 9. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
Крок 10. Аджика з слив «Ткемалі» на зиму готова. Надсилайте на зберігання в прохолодне місце.
Аджика з сливи без варіння на зиму
Аджика з сливи без варіння на зиму – це апетитне доповнення до домашнього столу, яке відмінно підходить для тривалого зберігання. У будь-який час року ви зможете подати до столу пікантну овочеву заготівлю. Для швидкого приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.
Час готування – 12 годин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Слива – 1 кг.
- Перець болгарський – 1 кг.
- Перець чилі – 4 шт.
- Часник – 200 гр.
- Сіль – 2 ст.л.
- Цукор – 13 ст.л.
- Паста томатна – 1 л.
- Есенція оцтова 70% – 2 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Розповідаємо, як швидко приготувати аджику з сливи без варіння на зиму. Спершу промиваємо сливи, ділимо їх на половинки і виймаємо кісточки.
Крок 2. Болгарські перці очищаємо від насіння і обробляємо їх на пелюстки.
Крок 3. Промиваємо гострий перець, очищаємо часник від лушпиння.
Крок 4. Всі підготовлені інгредієнти прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 5. Всі продукти прокручуємо в одну велику миску.
Крок 6. Доповнюємо отриману масу томатною пастою. Добре перемішуємо.
Крок 7. Висипаємо сюди сіль і цукор.
Крок 8. Вмішуємо в заготівлю оцтову есенцію. Відправляємо заготівлю в холодильник на 12 годин. Після переливаємо в банку, закриваємо кришкою.
Крок 9. Аджика з сливи без варіння на зиму готова. Прибирайте на зберігання в холодильник.
Аджика з сливи і помідор на зиму
Аджика з сливи і помідорів на зиму – це соковите і неймовірно цікаве за смаком частування для вашого столу. Така закуска урізноманітнює обідній стіл і доповнить багато гарячі страви. Для нескладного приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Слива – 1 кг.
- Помідори – 0,5 кг.
- Часник – 3 головки.
- Кінза молота – 0,5 ч.л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
- Сіль – 1 ст.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Перець чилі – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо приготування аджики з сливи і помідорів на зиму. Помідори добре промиваємо і прокручуємо через м’ясорубку. Отриману суміш викладаємо в глибоку миску.
Крок 2. Очищені від кісточок сливи також прокручуємо через м’ясорубку. Викладаємо в томатну суміш.
Крок 3. Відміряємо необхідну кількість спецій зі списку.
Крок 4. Викладаємо спеції в загальну масу. Сюди ж висипаємо сіль і цукор.
Крок 5. Продавлюємо зубчики часнику. За смаком додаємо подрібнений гострий перець.
Крок 6. Варимо масу 20 хвилин після закипання. У процесі постійно помішуємо.
Крок 7. Переливаємо заготівлю в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, накриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Аджика з сливи і помідорів на зиму готова. Забирайте частування на зберігання в прохолодне місце.