Запіканка з макаронів – 10 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Запіканка з макаронів – швидке, смачне і ситне блюдо, приготоване з доступних продуктів в духовці. Різноманіть блюдо можна додавши в запіканку сир, фарш, сир, ковбасу та інші інгредієнти. Все залежить від ваших смакових уподобань і бажання приготувати запіканку з макаронів максимально швидко і просто.

Простий і смачний рецепт запіканки з макаронів з фаршем і сиром

Хочу поділитися незвичайним рецептом ароматної смачною запіканки з макаронів з фаршем і сиром. Соковита запіканка виходить ситної і досить апетитною. Гаряче блюдо чимось схоже на ледачу лазанью. Сильна половина оцінить блюдо. Приготуйте, і ви не пошкодуєте.

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

інгредієнти:

  • Паста томатна – 3 ст.л.
  • Фарш – 500 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вироби макаронні – 200 гр.
  • Молоко – 500 мл.
  • Борошно рисова – 2 ст.л.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Горіх мускатний – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

1. Наберіть холодну воду в каструлю, поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть. Викладіть необхідну кількість макаронних виробів. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів. Потім злийте через друшляк або сито.

2. Розігрійте сковороду на невеликому вогні. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Потім викладіть фарш, посоліть, додайте чорний мелений перець і томатну пасту. Періодично помішуючи, тушкуйте до готовності.

3. У сотейнику обсмажте рисову борошно з вершковим маслом, постійно помішуючи, потім тонкої цівкою влийте молоко кімнатної температури. Помішуючи віночком, доведіть соус до кипіння. Посоліть, додайте чорний мелений перець і мускатний горіх. Перемішайте і зніміть з вогню.

4. Відварені макаронні вироби з’єднайте з білим соусом і гарненько перемішайте. Потім викладіть в форму для запікання і рівномірно розподіліть по всій поверхні.

5. Потім викладіть рівним шаром обсмажений фарш.

6. Твердий сир натріть на великій терці і присипте запіканку зверху.

7. Форму для запікання помістіть в духову шафу і запікайте до рум’яної золотистої скоринки приблизно 15-20 хвилин при температурі 160 градусів.

8. Ніжну запіканку з макаронів з фаршем, приготовлену в духовці, подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування запіканки з макаронів з сиром і яйцем

У кожній родині є свій фірмовий рецепт. Я пропоную приготувати надзвичайно апетитну, ароматну і легку в приготуванні запіканку з макаронів, сиром і яйцем. Блюдо виходить соковитим і ніжним, при цьому не вимагає витрат.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

інгредієнти:

  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Гарбуз – 100 гр.
  • Вироби макаронні відварні – 200 гр.
  • Молоко – 50 мл.
  • Сметана – 50 гр.
  • Сир адигейський – 100 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.

Процес приготування:

1. Гарбуз очистіть від шкірки і насіння. Очищену гарбуз наріжте дрібним кубиком. Адигейський сир наріжте таким же кубиком.

2. У підсоленій воді відварити макаронні вироби до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів. Потім злийте через друшляк або сито. В окремій ємності з’єднайте макарони, гарбуз і адигейський сир. Посоліть і поперчіте.

3. Підготуйте форму для запікання. Приготуйте заливку – в окремій ємності з’єднайте молоко, курячі яйця і сметану. Перемішайте до однорідної консистенції. У форму для запікання викладіть підготовлені інгредієнти і залийте приготовленої заливкою. Твердий сир натріть на великій терці і присипте запіканку зверху.

4. Форму для запікання помістіть в духову шафу і запікайте до рум’яної золотистої скоринки приблизно 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Ніжну запіканку з макаронів з сиром і яйцем подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ситна запіканка з макаронів з ковбасою, сиром і яйцем

З радістю хочу поділитися своїм фаворитом серед простих рецептів – смачною і ситної запіканки, приготованої з макаронів з ковбасою, сиром і яйцем. Запіканка виходить надзвичайно ароматної, ніжною і соковитою. Чудовий варіант для сімейного обіду. Приготуйте, і ви не пошкодуєте!

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

інгредієнти:

  • Помідори консервовані – 150 гр.
  • Ковбаса – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вироби макаронні відварні – 400 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Часник – за смаком
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Твердий сир натріть на великій терці. Ріпчаста цибуля очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Болгарський перець вимийте, очистіть від серцевини і насіння і дрібно наріжте. Ковбасу наріжте кубиком. Зелень вимийте, обсушити і подрібніть. Часник очистіть від лушпиння.

2. Розігрійте сковороду на помірному вогні. Налийте трохи рослинного масла. Потім викладіть ріпчасту цибулю і болгарський перець, посоліть і поперчіте. Періодично помішуючи, трохи обсмажте.

3. Після чого додайте ковбасу і подрібнений часник. Обсмажте кілька хвилин.

4. Викладіть консервовані помідори. Ретельно перемішайте і готуйте до загустенія.

5. Заздалегідь відваріть макаронні вироби до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів, після чого злийте через друшляк або сито, відправте в сковороду до решти інгредієнтам і перемішайте.

6. Курячі яйця збовтайте виделкою або віночком до однорідної консистенції.

7. Збитими курячими яйцями залийте макарони. Накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин на мінімальному вогні.

8. Потім переверніть на другу сторону за допомогою тарілки, присипте подрібненим твердим сиром і готуйте ще 5 хвилин. Після чого вимкніть вогонь і прикрасьте блюдо подрібненої зеленню. Сир можна використовувати будь-який жирності.

9. Ароматну запіканку з макаронів з ковбасою, сиром і яйцем подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт запіканки з макаронів з куркою

Сьогодні хочу поділитися шикарним рецептом надзвичайно красивою і яскравою запіканки з макаронів з куркою. Ошатну запіканку можна приготувати на святковий стіл або для сімейних посиденьок. Для приготування страви будуть потрібні найпростіші інгредієнти.

Час готування: 45 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

інгредієнти:

  • Помідори – 200 гр.
  • Кукурудза консервована – 300 гр
  • Філе куряче – 500 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вироби макаронні – 350 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Перець болгарський – 200 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Спеції – за смаком
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода питна – 150 мл.
  • Кунжут – за бажанням

Процес приготування:

1. Ріпчаста цибуля очистіть від лушпиння, промийте і наріжте півкільцями. Куряче філе вимийте і обсушити паперовими рушниками, наріжте кубиком. На добре розігріту сковороду налийте трохи рослинного масла, викладіть цибулю і куряче філе, обсмажте до рум’яної скоринки.

2. Болгарський перець вимийте, обсушити і видаліть серцевину з насінням, після чого наріжте кільцями і відправте в сковороду. Постійно помішуючи обсмажте кілька хвилин. Тим часом відваріть макаронні вироби в підсоленій воді до стану аль-денте. Потім злийте через друшляк або сито.

3. Обсмажені овочі та філе викладіть в форму для запікання. Посоліть і додайте спеції. Потім розподіліть макаронні вироби. Відкрийте банку консервованої кукурудзи, злийте рідина і розподіліть по макаронам. Помідори вимийте, наріжте скибочками і викладіть зверху.

4. У глибокій ємності з’єднайте курячі яйця, майонез, питну воду і спеції.

5. Ретельно перемішайте віночком до однорідної консистенції.

6. Залийте запіканку приготованою заливкою. Часник очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими скибочками. Розподіліть по запіканці.

7. Твердий сир натріть на великій терці і присипте запіканку зверху.

8. Форму для запікання помістіть в духову шафу і запікайте до рум’яної золотистої скоринки приблизно 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Зелень ретельно вимийте і обсушите, подрібніть гострим ножем. Гарячу запіканку витягніть з духової шафи і прикрасьте зеленню і кунжутом.

9. Ароматну яскраву запіканку з макаронів з куркою подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту.

Як зробити смачну запіканку з макаронів з сиром і помідорами?

Якщо ви любите прості і цікаві страви, пропоную приготувати запіканку з макаронів з сиром і помідорами. Швидку і смачну запіканку можна приготувати на обід або вечерю і порадувати свою сім’ю ситним і апетитним блюдом.

Час готування: 55 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

інгредієнти:

  • Сир твердий – 100 гр.
  • Вироби макаронні – 250 гр.
  • Філе куряче – 250 гр.
  • Помідори – 150 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Вода питна – 250 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Спеції – за смаком

Процес приготування:

1. На дно підготовленої форми для запікання викладіть макаронні вироби в сухому вигляді. Різновид використовуваних макаронних виробів не принципова.

2. Куряче філе вимийте, викладіть в каструлю і залийте водою, посолите. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зніміть утворилася піну шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть куряче філе під кришкою 20 хвилин. Відварену філе наріжте кубиком і викладіть поверх макаронів.

3. Помідори вимийте, обсушити, видаліть плодоніжку і наріжте кубиком, викладіть в форму для запікання.

4. У глибокій ємності з’єднайте курячі яйця, питну воду, сіль і спеції. Ретельно перемішайте віночком до однорідної консистенції. Потім додайте сметану і ще раз перемішайте.

5. Приготовану заливку рівномірно розподіліть по макаронних виробів.

6. Твердий сир натріть на великій терці і присипте запіканку зверху.

7. Форму для запікання помістіть в духову шафу і запікайте до рівномірної золотистої скоринки приблизно 25-35 хвилин при температурі 160 градусів. Дивіться по своїй духовці.

8. Соковиту ніжну запіканку з макаронів з сиром і помідорами подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт запіканки з макаронів з яйцем і молоком

Любителям незвичайних сніданків хочу порадити приготувати просту в приготуванні запіканку з макаронів з яйцем і молоком. Блюдо виходить смачним і ситним. Приготуйте, і ви не пошкодуєте! Таку запіканку я часто готую з макаронів, що залишилися з обіднього гарніру.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

інгредієнти:

  • Сіль – за смаком
  • Вироби макаронні відварні – 500 гр.
  • Молоко – 200 мл.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп сушений – за смаком
  • Петрушка сушена – за смаком

Процес приготування:

1. Якщо немає готових макаронів, наберіть холодну воду в каструлю, поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть. Викладіть макаронні вироби. Готуйте до стану аль-денте. Потім злийте через друшляк або сито. У форму для запікання викладіть готові макарони і вершкове масло шматочками.

2. Приготуйте заливку. У ємність розбийте курячі яйця, додайте молоко, сіль, чорний мелений перець, сушений кріп і петрушку. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції віночком і залийте макарони.

3. Макарони повинні повністю бути покриті приготовленої заливкою. Форму для запікання помістіть в духову шафу і запікайте 10-15 хвилин при температурі 160 градусів.

4. Потім витягніть запіканку і зверху викладіть скибочки твердого сиру і знову помістіть в духову шафу приблизно на 7 -10 хвилин. Час готовності залежить від того, наскільки швидко розплавиться сир.

5. Готову запіканку акуратно витягніть з духової шафи, щоб не обпектися.

6. Апетитну запіканку з макаронів з яйцем і молоком трохи остудити, і подавайте на стіл порційно. Соковита запіканка з тягнеться сирної скоринкою нікого не залишить байдужим.

Приємного апетиту!

Соковита запіканка з макаронів з сосисками і сиром

Цінителям швидких і незвичайно смачних гарячих страв пропоную скористатися шикарним, на мій погляд, рецептом і приготувати запіканку з макаронів з сосисками і сиром. Блюдо чудово підійде для дружніх посиденьок. Запіканка виходить ніжною і соковитою.

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

інгредієнти:

  • Сосиски – 500 гр
  • Помідори – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вироби макаронні – 200 гр.
  • Вода питна – 250 мл.
  • Спеції – за смаком.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування апетитної запіканки. Твердий сир натріть на великій терці. Улюблену зелень вимийте і обсушити. Помідори вимийте і обсушити. Сосиски очистіть від оболонки. Відзначте необхідну кількість макаронних виробів і сметани.

2. Сосиски наріжте кружечками. Зелень подрібніть гострим ножем. Помідори наріжте скибочками. Сметану з’єднайте з курячими яйцями і питною водою, додайте сіль і спеції за смаком, перемішайте до однорідної консистенції.

3. У форму для запікання викладіть макаронні вироби в сухому вигляді, зверху викладіть сосиски, подрібнену зелень і помідори.

4. Залийте приготованої заливкою і присипте подрібненим твердим сиром.

5. Сир розподіліть по всій поверхні рівним шаром.

6. Форму для запікання помістіть в духову шафу і запікайте 25-30 хвилин до апетитної рум’яної скоринки при температурі 160 градусів.

7. Готову запіканку акуратно витягніть з духової шафи, щоб не обпектися. Трохи остудити.

8. Соковиту яскраву запіканку з макаронів з сосисками і сиром подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронами і сиром як в дитячому садку

Сьогодні хочу розповісти вам про неймовірно смачному рецепті незвичайною солодкої запіканки, приготовленої з макаронами і сиром як в дитячому саду. Особливо сподобається така запіканка маленьким діткам. Обов’язково приготуйте, і ви будете в захваті.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

інгредієнти:

  • Вироби макаронні – 400 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сметана – 50 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Масло рослинне – для змащування форми

Процес приготування:

1. Відзначте необхідну кількість макаронних виробів в сухому вигляді. Макарони можна використовувати будь-який різновиди. А потім відваріть в підсоленій воді до стану аль-денте. Потім злийте через друшляк або сито.

2. У глибокій ємності з’єднайте курячі яйця, цукровий пісок, розпушувач і сир. Ретельно перемішайте до однорідної гладкою консистенції.

3. В отриману масу викладіть приготовані макаронні вироби і гарненько перемішайте.

4. Форму для запікання змастіть рослинним маслом і викладіть приготовлену масу, утрамбуйте і рівномірно розподіліть.

5. Твердий сир натріть на великій терці. Сир можна використовувати будь-який жирності.

6. Поверхня запіканки змастіть сметаною і присипте подрібненим твердим сиром. Форму для запікання помістіть в духову шафу і запікайте 15-20 хвилин при температурі 160 градусів.

7. Готову запіканку акуратно витягніть з духової шафи, щоб не обпекти руки.

8. Ароматну запіканку з макаронами і сиром як в дитячому саду трохи остудити, і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Дуже смачна запіканка з макаронів з овочами

Якщо ви любите запіканки, тоді цей чудовий рецепт для вас. Сьогодні я розповім про незвичайно смачному рецепті запіканки, приготованої з макаронів з овочами. Блюдо виходить соковитим і ніжним. Приготуйте запіканку на вечерю, і ви не пошкодуєте!

Час готування: 45 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

інгредієнти:

  • Сир твердий – 150 гр
  • Фарш – 400 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вироби макаронні – 300 гр.
  • Молоко – 150 мл.
  • Цукіні – 200 гр.
  • Перець болгарський різного кольору – 300 гр.
  • Помідори – 100 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Цибуля зелена – для прикраси
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Якщо немає готових макаронів, наберіть холодну воду в каструлю, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть. Викладіть макаронні вироби. Готуйте до стану аль-денте. Потім злийте через друшляк або сито. Макарони можна вибрати будь-який різновиди.

2. Ріпчаста цибуля очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте. На добре розігріту сковороду налийте трохи рослинного масла, викладіть цибулю і обсмажте до м’якості.

3. Потім відправте в сковороду фарш, посоліть і поперчіте. Готуйте до повного випаровування виділився соку, періодично помішуючи.

4. Болгарський перець вимийте, обсушити і видаліть серцевину з насінням, після чого наріжте дрібним кубиком. Помідори і цукіні вимийте, обсушити і наріжте дрібним кубиком.

5. Підготовлені овочі обсмажте до м’якості на невеликій кількості рослинного масла на добре розігрітій сковороді.

6. Твердий сир натріть на великій терці. Твердий сир можна вибрати будь-який жирності. У глибокій ємності з’єднайте молоко і подрібнений твердий сир. Гарненько перемішайте.

7. У форму для запікання викладіть макаронні вироби, рівномірно розподіливши по всій поверхні.

8. Потім викладіть обсмажений фарш і гарненько утрамбуйте.

9. Наступним шаром викладіть обсмажені овочі.

10. Залийте запіканку приготованою заливкою, рівномірно розподіливши її по всій поверхні.

11. Форму для запікання помістіть в духову шафу і запікайте приблизно 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

12. Зелена цибуля ретельно вимийте і обсушити, подрібніть гострим ножем. Гарячу запіканку витягніть з духової шафи і прикрасьте зеленню і подавайте на стіл порційно.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал