Запечена курка в духовці – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Запечена курка в духовці – це популярна страва для домашнього та святкового столу. Птицю можна приготувати різними способами. Для вас ми підготували перевірену кулінарну добірку з дев’яти смачних рецептів приготування з покроковими фото.

Курка з картоплею в духовці на деку

Курка з картоплею в духовці на деку – це просте у виконанні і дуже смачна страва для домашнього або святкового столу. З таким захоплюючим кулінарним процесом впораються навіть новачки. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка оброблена – 1,5 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Трави італійські / прованські – 1 ч.л.
  • Паприка молота – 1,5 ст.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі очищаємо і промиваємо. Курячі частини промиваємо під водою і обсушуємо.

Крок 2. Форму для запікання застилаємо пергаментом.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо олію, сіль і спеції.

Крок 4. Ароматну олію гарненько перемішуємо.

Крок 5. Підготовлена картопля ріжемо великими скибочками.

Крок 6. Картоплю занурюємо в миску з ароматним маслом. Перемішуємо.

Крок 7. В окрему глибоку миску кладемо курячі частини. Поливаємо їх маслом з миски з картоплею. Гарненько перемішуємо.

Крок 8. На підготовлений деко викладаємо картоплю і поливаємо зверху соусом.

Крок 9. На картоплю кладемо курячі частини і так само поливаємо залишком соусу з двома столовими ложками води.

Крок 10. Відправляємо частування в розігріту до 200 ° духовку на 1 годину. Через 30 хвилин відкриваємо духову шафу і поливаємо картоплю з куркою приблизно 100 мл. води.

Крок 11. За 5 хвилин до готовності страву можна посипати подрібненим часником для більш яскравого аромату.

Крок 12. Курка з картоплею в духовці на деку готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Куряча грудка, запечена в фользі

Куряча грудка, запечена в фользі, виходить дуже ніжною, смачною і апетитною. Подавайте її з картопляним пюре або іншими вашими улюбленими гарнірами. Готова страва відмінно підійде для сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1,2 кг.
  • Сіль – 10 гр.
  • Спеції – 10 гр.
  • Часник – 2 зубчика.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні за списком продукти.

Крок 2. Курячі грудки промиваємо під водою і обсушуємо їх за допомогою паперових рушників.

Крок 3. У форму для запікання викладаємо великий шматок фольги.

Крок 4. На фольгу кладемо курячі грудки. Натираємо їх сіллю, спеціями і подрібненим часником. Загортаємо в фольгу.

Крок 5. Прибираємо заготівлю в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину.

Крок 6. За 15 хвилин до готовності розриваємо фольгу, щоб корочка птиці підрум’янилася.

Крок 7. Куряча грудка, запечена в фользі готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

М’ясо по-французьки з курки в духовці

М’ясо по-французьки з курки в духовці – це яскраве і апетитне частування для домашнього або святкового столу. Для нескладного приготування своїми руками беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Різноманіть меню і порадуйте своїх рідних!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир твердий – 220 гр.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Майонез – 80 гр.
  • Трави французькі – 3 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Шматочки курячого філе закриваємо плівкою і відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 2. Посипаємо філе сіллю, спеціями і подрібненим часником. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 2 години.

Крок 3. Помідори і ріпчасту цибулю ріжемо тонкими кружечками. Твердий сир натираємо на великій терці.

Крок 4. В обмазану олією форму для запікання кладемо кружечки цибулі. На овоч викладаємо відбите куряче філе. Закриваємо його помідорами.

Крок 5. Тертий сир вимішуємо з майонезом. Закриваємо блюдо отриманої масою.

Крок 6. Відправляємо заготівлю в розігріту до 200 ° духовку на 40 хвилин. Під час запікання блюдо можна прикрити фольгою і прибрати її тільки за 10 хвилин до готовності.

Крок 7. М’ясо по-французьки з курки в духовці готове. Подавайте частування до столу!

Курка, запечена цілком в рукаві

Курка, запечена цілком в рукаві – це апетитне і смачне кулінарне рішення для вашого свята або сімейної вечері. Таке блюдо нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Трави італійські – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо сметану, сіль і спеції. Перемішуємо.

Крок 3. Промиваємо курку і обсушуємо її за допомогою паперових рушників. Потім тушку гарненько обмазуємо сумішшю з сметани і спецій. Натираємо курку всередині і зовні.

Крок 4. Промиваємо яблука і чорнослив. Яблука ріжемо невеликими часточками, видаливши всі кісточки.

Крок 5. Усередині курки розміщуємо яблука з чорносливом.

Крок 6. Отвір затягуємо шкіркою і закріплюємо зубочистками. Ніжки курки обв’язуємо ниткою.

Крок 7. Підготовлену птицю викладаємо в рукав для запікання. Зав’язуємо його з обох сторін і по периметру робимо, кілька проколів за допомогою зубочистки. Відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.

Крок 8. Через вказаний час розриваємо рукав і запікаємо курку ще 15 хвилин. Даємо скоринці підрум’янитися.

Крок 9. Курка, запечена цілком в рукаві готова. Подавайте до столу!

Курка, запечена з рисом в духовці

Курка, запечена з рисом в духовці – це яскраве і дуже ситне кулінарне рішення для вашого свята або сімейної вечері. Таке блюдо нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Куркума – ¼ ч.л.
  • Приправа універсальна – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 100 мл.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Приправа для курки – 1 ч.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Цілу курку добре промиваємо всередині і зовні. Потім її обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо майонез, гірчицю, соєвий соус і спеції. Ретельно перемішуємо.

Крок 3. Гарненько обмазуємо курку отриманим соусом всередині і зовні. Ми залишаємо на час.

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю, морква, болгарський перець і помідор.

Крок 5. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості. На це піде близько п’яти-шести хвилин. Потім додаємо гарненько промитий у воді рис.

Крок 6. Поливаємо вміст сковороди гарячою водою. Додаємо сюди сіль, куркуму і чорний мелений перець. Перемішуємо.

Крок 7. Готуємо рис на дуже повільному вогні близько 10 хвилин.

Крок 8. Даємо рису охолонути і викладаємо його всередину курки. Перекладаємо заготівлю в форму для запікання.

Крок 9. Отвір з рисом стягуємо курячої шкірою і закріплюємо зубочистками.

Крок 10. Відправляємо блюдо в розігріту до 180 ° духовку на один-півтори години.

Крок 11. Курка, запечена з рисом в духовці готова. Подавайте ситне блюдо до столу!

Смачна курка з грибами в духовці

Смачна курка з грибами в духовці нікого не залишить байдужим. Приготувати таке частування дуже просто. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки. Готове частування урізноманітнює домашній стіл або святкове меню. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Куряче філе і гриби промиваємо під водою.

Крок 2. Розрізаємо філе на тонкі шматочки і відбиваємо їх кухонним молоточком.

Крок 3. Шампіньйони ріжемо тонкими скибочками і обсмажуємо їх до рум’янця на олії.

Крок 4. Натираємо сир на дрібній або середній терці.

Крок 5. Куряче філе посипаємо сіллю, перцем. На нього викладаємо гриби і закриваємо їх сиром.

Крок 6. Перекладаємо заготовки в форму з фольгою. Запікаємо 25 хвилин при температурі 190 °.

Крок 7. Смачна курка з грибами в духовці готова. Подавайте апетитне частування до столу!

Курка, запечена з яблуками

Курка, запечена з яблуками – це яскраве і апетитне кулінарне рішення для вашого свята або домашнього столу. Таке блюдо нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник – 4 зубчика.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У глибокій мисці розтоплюємо вершкове масло. Можна зробити це в мікрохвильовці.

Крок 3. У розтоплене масло додаємо три подрібнені зубчика часнику і спеції. Гарненько перемішуємо.

Крок 4. Промиваємо і обсушуємо курку, потім натираємо її ароматним маслом всередині і зовні. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, залиште курку маринуватися на пару годин.

Крок 5. Яблука промиваємо і ріжемо часточками. Що залишився зубчик часнику ріжемо невеликими шматочками.

Крок 6. Всередину курки кладемо часточки одного яблука і часник.

Крок 7. Отвір заколюємо зубочисткою і курку викладаємо в форму для запікання.

Крок 8. Відправляємо продукт в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1,5-2 години.

Крок 9. У процесі запікання періодично відкриваємо духовку і поливаємо курку соком, який виділяється в формі. За 30 хвилин до закінчення готування викладаємо до курки залишилися часточки яблука.

Крок 10. Курка, запечена з яблуками готова. Подавайте до столу!

Запечена курка з майонезом в духовці

Запечена курка з майонезом в духовці виходить дуже смачною і апетитною. Подавайте її з вашими улюбленими гарнірами. Готова страва відмінно підійде для сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Майонез – 70 гр.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Приправа універсальна – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо їх будь-яким відповідним способом.

Крок 2. Промиваємо і обсушуємо паперовим рушником курячі стегна. Викладаємо їх в глибоку миску, посипаємо сіллю, спеціями і часником.

Крок 3. Гарненько все перемішуємо, закриваємо кришкою і прибираємо маринуватися в холодильник. Найкраще потримати курку цілу ніч.

Крок 4. Після маринування додаємо до курки майонез.

Крок 5. Гарненько перемішуємо курячі стегна з майонезом.

Крок 6. Перекладаємо курку в форму для запікання і готуємо 40 хвилин при температурі 180 °.

Крок 7. Запечена курка з майонезом в духовці готова. Подавайте до столу!

Курка, запечена на солі в духовці

Курка, запечена на солі в духовці – це простий і оригінальний спосіб приготування соковитою і рум’яної птиці. Вам знадобиться всього два інгредієнта! Обов’язково спробуйте спекти курку таким чином. Для цього запам’ятовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5-2 кг.
  • Сіль – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо два основних інгредієнта: курку і сіль.

Крок 2. На деко викладаємо великий шматок фольги і формуємо з нього бортики.

Крок 3. У форму з фольги висипаємо всю сіль.

Крок 4. Рівномірно розділимо сіль за формою з фольги.

Крок 5. Гарненько промиваємо курку всередині і зовні, потім обсушуємо її паперовими рушниками.

Крок 6. Промиту тушку кладемо на подушку з солі.

Крок 7. Ніжки птиці пов’язуємо ниткою.

Крок 8. Відправляємо заготівлю в розігріту до 190 ° духовку.

Крок 9. Запікаємо курку до рум’янцю півтори години.

Крок 10. Курка, запечена на солі в духовці готова.

Подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал