Заливний пиріг на майонезі та сметані з капустою – це дуже смачне, ситне та соковите частування для вашого столу. Його можна подавати як перекушування або як самостійну обідню страву. Такий апетитний пиріг можна приготувати різними способами. Найкращі ми зібрали для вас у нашій перевіреній кулінарній добірці з п’яти покрокових рецептів з фото.
Пиріг на майонезно-сметаній заливці з капустою та фаршем
Пиріг на майонезно-сметаній заливці з капустою та фаршем – це дуже ситне та яскраве рішення для домашнього столу. Апетитний пиріг можна подавати на обід або на перекус. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом із покроковими фото. Ваші домашні будуть у захваті!
Час готування – 1 година
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Майонез – 250 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Оцет столовий – 5 мл.
- Сода – 3 гр.
- Цукор – 5 гр.
- Сіль – за смаком.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Капуста білокочана – 400 гр.
- Олія – 30 мл.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо його до м’якості. Додаємо до цибулі попередньо розморожений м’ясний фарш, солимо до смаку і тушкуємо до готовності.
Крок 2. Капусту нарізаємо тонкою соломкою і бланшуємо пару хвилин в окремій сковороді. Овоч повинен стати м’яким.
Крок 3. Для начинки промиваємо і нарізаємо часточками помідори.
Крок 4. Тепер займемося приготуванням тіста. Збиваємо курячі яйця зі сметаною, майонезом, сіллю, цукром і содою, гашеною оцтом.
Крок 5. Просіюємо в суміш борошно і вимішуємо ніжне однорідне тісто без грудочок.
Крок 6. Частина тіста виливаємо в форму для випікання. Рівномірно розділимо капусту, фарш і помідорні часточки.
Крок 7. Заливаємо начинку тістом, яке залишилось і відправляємо блюдо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Крок 8. Пиріг на майонезно-сметаній заливці з капустою та фаршем готовий. Нарізайте порційними шматочками та пригощайтеся!
Капустяний пиріг з яйцем на майонезі і сметані
Капустяний пиріг з яйцем на майонезі і сметані виходить дивно соковитим, апетитним і поживним. Таке частування яскраво доповнить ваш домашній стіл. Обов’язково приготуйте смачну випічку з начинкою на нашу перевіреному покроковому рецептом з фото.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 180 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – 150 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Цукор – 2 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Для начинки:
- Капуста білокочана – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце варене – 3 шт.
- Кріп – 100 гр.
- Соус томатний – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо курячі яйця для начинки. Остуджуємо їх, очищаємо і натираємо на терці.
Крок 2. Дрібно шинкуємо капусту, нарізаємо цибулю і натираємо на терці морква. Тушкуємо овочі в каструлі з олією близько 20 хвилин. Сюди ж додаємо томатний соус, сіль і вливаємо трохи води.
Крок 3. Для тіста з’єднуємо яйця, сметану, майонез, сіль і цукор. Збиваємо вінчиком до однорідності.
Крок 4. Просіюємо в суміш борошно з розпушувачем. Перемішуємо до однорідності і зникнення всіх грудочок.
Крок 5. Половину тіста виливаємо в форму для випікання. По ньому рівномірно розділимо начинку з овочів і тертих яєць. Посипаємо все це подрібненою зеленню.
Крок 6. Заливаємо другою частиною тіста.
Крок 7. Випікаємо блюдо близько 45-50 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 8. Капустяний пиріг з яйцем на майонезі і сметані готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу!
Пиріг з капустою і грибами на сметані і майонезі
Пиріг з капустою і грибами на сметані і майонезі — це неймовірно ситне і цікаве рішення для домашнього столу. Апетитний пиріг можна подавати до обіду або в якості перекусу. Для приготування своїми руками рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фото.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Капуста білокочана – 350 гр.
- Гриби шампіньйони – 350 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Майонез – 200 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 50 мл.
- Розпушувач – 10 гр.
- Сік лимонний – 1 ст.л.
- Хмелі-сунелі – 1/3 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Гриби промиваємо, дрібно нарізаємо і викладаємо на суху розжарену сковороду.
Крок 3. В іншу сковороду кладемо дрібно нашатковану капусту, поливаємо її водою і солимо до смаку.
Крок 4. Прикриваємо капусту кришкою і залишаємо бланшувати на плиті.
Крок 5. Подрібнюємо ріпчасту цибулю.
Крок 6. Відправляємо його в сковороду до грибів. Поливаємо лимонним соком.
Крок 7. Сюди ж вливаємо олію. Додаємо сіль і суміш перців.
Крок 8. Ретельно все перемішуємо, тушкуємоо одну хвилину і прибираємо з плити.
Крок 9. У сковороду з капустою додаємо хмелі-сунелі і добре все перемішуємо.
Крок 10. Відправляємо до капусти обсмажені гриби.
Крок 11. Добре перемішуємо вміст і тушкуємо ще близько 5-7 хвилин.
Крок 12. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця, солимо їх і збиваємо.
Крок 13. Висипаємо сюди просіяне борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо.
Крок 14. Викладаємо в суміш сметану і майонез.
Крок 15. Вимішуємо ніжне однорідне тісто. Ми залишаємо його 15-20 хвилин.
Крок 16. Рівним шаром викладаємо частина тіста в форму для випікання.
Крок 17. Рівномірно розділимо начинку.
Крок 18. Заливаємо все, що залишився тістом і ставимо в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин.
Крок 19. Пиріг з капустою і грибами на сметані і майонезі готовий. Нарізайте порційними шматочками і подавайте до столу!
Заливний пиріг на майонезі з капустою і куркою
Заливний пиріг на майонезі з капустою і куркою виходить дивно соковитим, ароматним і поживним. Таке частування яскраво доповнить ваш сімейний або святковий стіл. Обов’язково приготуйте апетитне блюдо на нашу перевіреному покроковому рецептом.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 180 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – 150 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Цукор – 2 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Для начинки:
- Капуста білокочана молода – 0,5 качана.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Курка відварна – 500 гр.
- Петрушка – за смаком.
- Насіння кунжуту – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно шинкуємо білокочану капусту.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю і натираємо на терці моркву. Обсмажуємо овочі до м’якості на олії.
Крок 3. У підсоленій воді відварюємо куряче м’ясо. Після остуджуємо його і ділимо на волокна.
Крок 4. Для тіста збиваємо яйця з сіллю і цукром. Втручаємо сюди майонез і сметану.
Крок 5. Просіюємо в заготівлю борошно з розпушувачем. Перемішуємо вінчиком для отримання однорідного тіста без грудочок.
Крок 6. У глибоку миску відправляємо овочі, курку і подрібнену зелень. Перемішуємо начинку.
Крок 7. Частину тіста виливаємо на деко з пергаментом.
Крок 8. За рідкому тіста рівномірно розкладаємо начинку.
Крок 9. Заливаємо її тістом, яке залишилось. Прикрашаємо кунжутними насінням і випікаємо близько 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 10. Заливний пиріг на майонезі з капустою і куркою готовий. Подавайте до столу і швидше угощайтесь!