Раніше печінку для ніжності вимочували в молоці по кілька годин. Але виявилося, що якщо залити її звичайним окропом, то вийде навіть смачніше. Вже через три хвилини м’ясо розм’якшується і при додаванні гірчиці стає прямо на сковороді ніжніше повітряного паштету.
Інгредієнти : 1 кілограм курячої печінки (можна взяти і іншу), 2 цибулини, 4 зубчика часнику, 2 столові ложки рослинного масла, чайна ложка солі, 4 столових ложки сметани, чайна ложка цукру, чайна ложка гірчиці, окріп.
Печінка нарізаємо невеликими шматочками і заливаємо крутим окропом всього на 4 хвилини.
Тепер на невеликій кількості рослинного масла обсмажуємо нарізаний полукольцамі цибулю, додаємо до нього сіль. Як тільки цибуля подзолотітся, додаємо в сковороду дрібно нарізаний часник. Через хвилину викладаємо до луку печінку.
Додаємо спеції і сіль, накриваємо кришкою. На самому повільному вогні тушкуємо 3 хвилини. Тим часом швидко змішаємо гірчицю і сметану. Вливаємо вийшов соус на сковороду і не додаючи температури тушкуємо печінку ще 10 хвилин.
Відеорецепт :
Завдяки окропу печінку стала набагато ніжніше. Ідеальним гарніром для неї буде пюре.