Як варити качан кукурудзи в каструлі – 5 рецептів, як правильно варити кукурудзу в домашніх умовах

Для того щоб приготувати смачну і соковиту кукурудзу, слід вибирати молоді качани без жовтіючих листя. Колір зерен молодої кукурудзи повинен бути яскраво – або блідо-жовтого кольору, іноді – білого. У хороших качанів зерна повинні щільно прилягати одне до одного. Як правильно варити молоду кукурудзу, щоб була соковитою і м’якою?

До приготування молодої кукурудзу краще не очищати і тримати в качанах: вони захищають її від пересихання. Деякі господині використовують листя під час варіння, щоб готовий продукт був соковитіше.

Як варити кукурудзу з сіллю в каструлі?

Кукурудзу часто готують з сіллю, яка підкреслює її ніжний солодкуватий смак. Для варіння краще вибирати молочні качани (молоді) з яскраво-зеленими листочками. Така кукурудза буде гарантовано ніжною і м’якою.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Вода – 4-5 л.
  • Кукурудза в качанах – 6-8 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

  1. Початки кукурудзи звільняють від листя, відрізають стебло і знімають волокна.

  2. Утворені качани добре промивають проточною водою.

  3. Підготовлену кукурудзу складають в широку каструлю: якщо качани великі, їх можна розрізати на кілька частин. Важливо, щоб після того, як їх залили водою, вони не залишалися на поверхні, інакше не проваряться.

  4. Після закипання води кукурудзу готують при середньому нагріванні протягом 20-40 хвилин, в залежності від її стану. Молода готується швидше, а для більш зрілої буде потрібно більше часу.

  5. За 5 хвилин до того, як процес готування буде завершено, в каструлю додають сіль, розраховуючи, що на 1 л води буде припадати 1 ч. л. солі.
  6. Перед подачею кукурудзу посипають сіллю або улюбленими спеціями, а також змащують вершковим маслом.

Як варити кукурудзу в молоці?

Зерна цукрової кукурудзи, приготовані в молоці, будуть особливо ніжними і солодкими, з вершковими нотками смаку. Подають качани, приготовані з додаванням молока, посипавши улюбленими приправами і поливаючи вершковим маслом. Так ще смачніше!

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Вода – 1 л.
  • Кукурудза в качанах – 4 шт.
  • Молоко – 300 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  1. Початки кукурудзи очищають від листя і волокон, максимально коротко відрізають стебло і при необхідності ріжуть на кілька частин, щоб зручно було помістити в каструлю.

  2. Кукурудзу заливають водою і ставлять на вогонь.

  3. Коли вода закипить, в каструлю вливають молоко і кладуть шматочок масла, не забуваючи посолити.

  4. Молода кукурудза готується в середньому не більше 10-20 хвилин, а ось для отримання смачних більш зрілих качанів потрібно до 40 хвилин.

  5. Зварені качани викладають на блюдо, посипають сіллю і подають гарячими.

Як варити солодку кукурудзу з цукром в каструлі?

Деяким більше подобається, коли молоду соковиту кукурудзу готують з додаванням цукру. Зернятка солодких сортів, проварені з цукром, стають справжнім десертом і ласощами для дорослих і дітей.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Вода – 4-5 л.
  • Кукурудза в качанах – 6-8 шт.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

  1. Початки кукурудзи слід звільнити від листя, прибрати волокна і зрізати стебло, а потім ретельно їх промити.

  2. Кукурудзу складають в каструлю, на дно якої кладуть свіжі зелені листочки, зняті з качанів, а поверх розподіляють качани. Їх можна нарізати порційно, щоб вони більш рівномірно розподілилися в каструлі.

  3. Кукурудза заливається водою і готується на невеликому вогні під кришкою, поки зернятка не стануть м’якими. На це потрібна різна кількість часу, в залежності від сорту і ступеня стиглості. Молода кукурудза буде готова через 20 хвилин з моменту закипання води, а більш зрілою на це буде потрібно до 40 хвилин.

  4. За 5 хвилин до того, як страва буде готове, в воду додають цукор і добре перемішують.

  5. Подають солодку кукурудзу, додавши зверху трохи вершкового масла, можна посипати коричневим цукром, який додає приємні смакові відтінки готовому продукту і підкреслює солодкість кукурудзи.

Варена кукурудза з вершковим маслом

Вершкове масло – гарне доповнення до вареної кукурудзи, тому що цей продукт повністю змінює смак кукурудзяних зернят: вони стають більш ніжними, вершковими і солодкими.

Час готування: 50 хв .

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Вода – 2 л.
  • Кукурудза в качанах – 1 кг.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  1. Кукурудзяні качани звільняють від листочків і волокон, відрізають стебло і добре промивають у воді.

  2. Підготовлені качани складають в широкий посуд з товстим дном, заливають водою так, щоб кукурудза була повністю нею покрита, і готують при середньому нагріванні плити від 20 хвилин (для молодих качанів) до 45 хвилин (для зрілої кукурудзи).

  3. За 5 хвилин до закінчення варіння в каструлю додають сіль.

  4. Перевірити готовність продукту можна, спробувавши кілька зерен: як тільки кукурудза стала м’якою і соковитою, її можна знімати з вогню.

  5. Подають кукурудзу гарячої, посипавши сіллю і змастивши з усіх боків вершковим маслом.

Як варити кукурудзу Бондюель в качанах?

Кукурудзою Бондюель називають все цукрові сорти кукурудзи, за аналогією з відомим брендом, який представляє консервовані зерна кукурудзи. Приготована таким чином кукурудза виходить схожою на консервовану – дуже солодкою і ніжною.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Вода – 2 л.
  • Кукурудза в качанах – 1 кг.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Процес приготування:

  1. У каструлю налити воду, довести її до закипання, а потім всипати в нього цукор з розрахунком 1 ч. л. на 1 л води. Добре перемішати.

  2. Кукурудзяні качани обробити для подальшої готування: звільнити від листя, зрізати стебло і видалити волокна. При необхідності нарізати кукурудзу порційно, якщо качани дуже великі і не поміщаються в каструлю.

  3. Покласти качани в киплячу солодку воду і готувати під кришкою при помірному нагріванні протягом 20 хвилин.

  4. Готовність зерен можна перевірити , спробувавши їх на смак, або проткнути виделкою: якщо зернятка м’які і легко протикаються, можна ласувати.

  5. Подають кукурудзу гарячої, цукрові сорти можна посипати коричневим цукром або медом, змастити вершковим маслом. Насолоджуйтесь!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал