Заварний крем для медовика – це найважливіший компонент, який впливає на якість готового десерту та його смак. Улюблений багатьма заварний крем можна приготувати по-різному. Для вас ми приготували кулінарну добірку із дев’яти простих рецептів у домашніх умовах з покроковими фото.
Заварний крем для медовика на молоці з яйцями та маслом
Заварний крем для медовика на молоці з яйцями та маслом відрізняється особливою ніжністю та легкістю. Крім того, такий продукт порадує привабливою гладкою текстурою, що ідеально підійде для обмазування коржів улюбленого багатьма медового торта.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції –400 гр.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор пісок – 60 гр.
- Вершкове масло – 20 гр.
- Борошно – 2 ст.
Процес приготування:
- Вибираємо містку ємність для вимішування продуктів. Розбиваємо сюди яйце, відправляємо цукор та борошно. Розмішуємо інгредієнти між собою, намагаючись досягти максимальної однорідності.
- Відмірюємо одну склянку молока об’ємом 250 мілілітрів. Спершу в нашу заготівлю вливаємо 50 мілілітрів холодного молока та розмішуємо.
- 200 мілілітрів молока, що залишилися, доводимо до кипіння на плиті.
- У посуд із гарячим молоком вливаємо основну масу тонким струменем. Робимо це, постійно помішуючи. Далі всю масу прогріваємо на зменшеному вогні три хвилини.
- Забираємо крем із плити і відразу опускаємо в нього шматок вершкового масла. Приступаємо до розмішування.
- Вимішуємо ніжний однорідний крем і даємо йому трохи охолонути. На цей час масу можна прикрити харчовою плівкою.
- Заварний крем для медовика на молоці з яйцями та олією готовий. Використовуйте за призначенням!
Заварний крем зі згущеним молоком для медовика
Заварний крем зі згущеним молоком для медовика виходить дуже смачним, повітряним і привабливим. Готується такий продукт дуже просто, тож ідея підійде не лише для досвідчених кондитерів, а й для новачків. Пишна текстура зробить ваш медовик більш повітряним та апетитним.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 850 гр.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 300 мл.
- Молоко згущене – 200 гр.
- Вершкове масло – 180 гр.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Цукор пісок – 60 гр.
- Борошно – 30 гр.
- Цукор ванільний – 1 ст.
Процес приготування:
- Вибираємо потрібні продукти із нашого списку вище.
- У невелику каструлю чи іншу металеву ємність вливаємо коров’яче молоко. Ставимо продукт на невеликий вогонь, доводимо до кипіння і одразу прибираємо з плити.
- Вибираємо глибоку зручну для розмішування миску. У неї відправляємо борошно, яєчні жовтки, звичайний цукор та ароматизований ванільний.
- Ретельно розмішуємо продукти та тонким струменем вливаємо сюди гаряче молоко. Розмішуємо, доки не розіб’ємо всі грудочки і не отримаємо однорідну масу.
- Переливаємо масу назад у сотейник чи каструлю. Ставимо на невеликий вогонь та прогріваємо, не перестаючи помішувати. Готуємо крем до загусання.
- Переливаємо готовий заварний продукт назад у містку миску. Щільно притискаємо крем харчовою плівкою та залишаємо до остигання.
- У остиглий крем занурюємо шматок вершкового масла. Олія має бути кімнатної температури. Збиваємо продукти до одержання пишної маси.
- Вливаємо в масу молоко, що згущує, і продовжуємо збивати до пишноти.
- Заварний крем зі згущеним молоком для медовика готовий. Оформляйте торт!
Заварний крем для медовика з кукурудзяним крохмалем
Заварний крем для медовика з кукурудзяним крохмалем виходить дуже густим, пишним та привабливим. Такий солодкий напівфабрикат ідеально підійде для знаменитого торта медовик. Крім того, апетитний крем готується з найпростіших та найдоступніших інгредієнтів.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1000 гр.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 400 мл.
- Яєчний жовток – 6 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 50 гр.
- Вершки 20% – 100мл.
- Цукор пісок – 140 гр.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
- Беремо потрібні продукти, вказані у списку. Зручним для вас способом відокремлюємо курячі жовтки від білків. Другі нам не знадобляться для крему.
- Поєднуємо молоко з 20% вершками. Відразу вливаємо у металеву ємність, яку можна ставити на плиту. З половини лимона знімаємо цедру та занурюємо її в молоко з вершками. Також додаємо частину цукру – 50 грам. Прогріваємо заготівлю, але до кипіння не доводимо.
- Окремо збиваємо яєчні жовтки з цукром – 90 грам, що залишився. Збиваємо близько п’яти хвилин до помітного збільшення маси.
- До збитих жовтків відправляємо кукурудзяний крохмаль. Робимо це поступово порціями та постійно розмішуємо.
- Вливаємо один черпак гарячого молока в ємність із яєчною масою, розмішуємо ручним вінчиком. Потім вливаємо яєчну масу в нагріте молоко, яке залишилося. Розмішуємо до отримання однорідної маси. Повторно ставимо вогонь.
- Варимо, не припиняючи розмішувати до повного загусання продукту. Кипіння не досягаємо. Готовність крему перевіряємо вінчиком, яким проводимо його поверхнею. Слід має триматися близько п’яти секунд.
- Закриваємо гарячий крем харчовою плівкою та залишаємо до повного остигання. Плівку притискаємо в контакт до крему.
- Заварний крем для медовика із кукурудзяним крохмалем готовий. Використовуйте для обмазування коржів.
Заварний крем без яєць для медовика
Заварний крем без яєць для медовика – це проста та цікава кулінарна ідея для вашого найсмачнішого домашнього торта. Готовий крем вийде в міру солодким, дуже ніжним та повітряним. Використовуйте рецепт, якщо у вас у холодильнику не виявилося яєць або ви просто їх не їсте.
Час приготування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 800 гр.
Інгредієнти:
- Вода – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Борошно – 2 ст.
- Вершкове масло – 230 гр.
- Цукор ванільний – 2 ч.л.
Процес приготування:
- Вершкове масло розм’якшуємо. Можна потримати його за кімнатної температури, воно має стати м’яким, але не розтопленим. Далі продукт нарізаємо шматочками, перемішуємо з ванільним цукром.
- У каструлю засипаємо цукор. Заливаємо продукт половиною склянки води, ставимо на вогонь, добре прогріваємо, безперервно помішуючи, щоби розчинилися всі цукрові кристалики.
- Потім борошно заливаємо другою половиною склянки води, розмішуємо до однорідності.
- Цю масу поступово додаємо у розігрітий цукровий сироп, не перестаючи активно помішувати.
- Отриману суміш проварюємо, також помішуючи. Доводимо до стану кашки чи густої сметани. Потім масу необхідно трохи остудити.
- Охолоджену заготовку з’єднуємо з розм’якшеним вершковим маслом і ванільним цукром.
- Збиваємо до пишного білого крему. Потрібно отримати однорідну повітряну масу.
- Заварний крем без яєць для медовика готовий. Приступайте до обмазування коржів!
Заварний крем Пломбір для медовика
Заварний крем Пломбір для медовика відрізняється дивовижним ніжним смаком та незабутнім ароматом. Такий крем зробить ваш домашній торт по-справжньому особливим. Використовуйте нашу покрокову ідею для приготування найсмачнішого класичного заварного «пломбіра».
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1000 гр.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 400 мл.
- Цукор пісок – 160 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
- Вершки 33% – 200мл.
- Вершкове масло – 100 гр.
Процес приготування:
- У зручний для збивання посуд відправляємо яйце, цукор та крохмаль. За допомогою ручного вінчика доводимо до однорідної консистенції. В цей час підігріваємо молоко. Зважайте на те, що кип’ятити його не потрібно.
- Вливаємо невелику кількість гарячого молока в яєчну суміш та інтенсивно розмішуємо. Така проста дія дозволить яєчній суміші надалі без грудочок з’єднатися із загальною кількістю молока.
- Вливаємо яєчну суміш у молоко, повертаємо все на знижений вогонь і при постійному помішуванні прогріваємо до загусання.
- Знімаємо заготовку з вогню, додаємо вершкове масло і розмішуємо до повної гладкості.
- Повністю остуджуємо основу крему, щільно накривши харчовою плівкою. Вона має стосуватися поверхні крему.
- Збиваємо жирні вершки до щільних піків окремої ємності.
- Додаємо до збитих вершків повністю остиглу заварну основу.
- Перемішуємо вінчиком чи низької швидкості міксера.
- Заварний крем Пломбір для медовика готовий. Використовуйте у приготуванні торта!
Заварний крем для медовика з вершками
Заварний крем для медовика з вершками характеризується особливою ніжністю, легкістю та легкістю. Крім того, такий продукт порадує привабливою гладкою текстурою, що ідеально підійде для обмазування коржів. Така кулінарна варіація ідеально підійде для тих, хто не любить надто солодкі та жирні креми.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції –700 гр.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 400 мл.
- Вершки 20% – 80мл.
- Цукор пісок – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 60 гр.
- Борошно – 50 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
Процес приготування:
- Вибираємо відповідну для варіння крему каструлю або сотейник. Сюди відправляємо куряче яйце, звичайний цукор та ароматизований ванільний цукор.
- Збиваємо продукти до однорідності. Використовуйте міксер і на процес піде не більше трьох-чотирьох хвилин.
- Просіюємо в отриману масу борошно.
- Поступово сюди підливаємо молоко і щоразу активно вимішуємо вміст.
- Ставимо масу в каструлі на плиту, доводимо до кипіння і потім прибираємо з вогню. Остуджуємо. У процесі нагрівання важливо постійно вимішувати крем.
- Занурюємо в остиглу заготовку 20% вершки та сметану.
- Збиваємо масу за допомогою міксера ще кілька хвилин.
- Заварний крем для медовика з вершками готовий. Використовуйте за призначенням!
ПП заварний крем для медовика
ПП заварний крем для медовика – це цікавий кулінарний рецепт, який відрізняється зниженою калорійністю і не містить цукор. Беріть на замітку, якщо ви стежите за своєю фігурою та харчуванням. З таким смачним та корисним кремом не доведеться відмовлятися від улюблених десертів.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції –500 гр.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 400 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Крохмаль – 20 гр.
- Цукрозамінник – 5 гр.
- Ванілін – 1 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
- Відміряємо всі необхідні продукти за списком. Цукрозамінник вибирайте до смаку. Наприклад, стевію.
- Переливаємо молоко в металевий посуд та прогріваємо на плиті.
- В окрему містку ємність розбиваємо курячі яйця.
- Відправляємо до них крохмаль та ванілін.
- Всипаємо цукрозамінник. Його додаємо в невеликій кількості, так як він набагато солодший за звичайний цукор.
- Додаємо до продуктів сіль.
- Збиваємо продукти для отримання однорідно складу та розбивання всіх грудочок. Для прискорення процесу можна використати міксер.
- У збиту заготовку вливаємо молоко, що прогріте, при цьому постійно активно вимішуємо вміст.
- Переливаємо всю масу в сотейник і прогріваємо до загусання, постійно розмішуючи вінчиком.
- Забираємо крем із плити, щільно накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо для остигання.
- ПП заварний крем для медовика готовий. Починайте приготування десерту!
Шоколадний крем для медовика
Шоколадний крем для медовика – це оригінальна ідея для вашого домашнього десерту. Такий привабливий і неймовірно смачний крем зробить ваш медовик по-справжньому особливим та неповторним. Густота та пишність продукту дозволяє використовувати його як для промазування коржів, так і для прикраси.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції –700 гр.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 0,5 л.
- Какао-порошок – 2 ст.
- Крохмаль – 3 ст.
- Цукор пісок – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вершкове масло – 50 гр.
Процес приготування:
- Сухі продукти рекомендується просіяти, тож підготуємо металеве сито. Так у каструлю чи сотейник просіюємо какао з крохмалем.
- До сухих продуктів, які просіяли, також відправляємо цукор.
- Розмішуємо сухі компоненти та розбиваємо сюди куряче яйце.
- Добре все розмішуємо. Зручно використовувати звичайний ручний вінчик.
- Поступово вливаємо у заготівлю молоко. Продовжуємо активно вимішувати.
- Ставимо масу на вогонь і прогріваємо, не припиняючи працювати вінчиком. Потрібно одержати гладкий однорідний крем.
- Далі вимикаємо вогонь і в заготівлю занурюємо вершкове масло. Старанно вмішуємо його у крем.
- Щільно закриваємо заготівлю харчовою плівкою та залишаємо остуджуватися. Плівку стелем прямо на поверхню крему.
- Шоколадний крем для медовика готовий!
Заварний крем на жовтках для медовика
Заварний крем на жовтках для медовика виходить неймовірно густим, пишним та привабливим. Такий солодкий напівфабрикат ідеально підійде для знаменитого торта медовик. Крім того, апетитний крем готується з найпростіших та найдоступніших інгредієнтів.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 800 гр.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 1,5 ст.
- Борошно – 1 ст.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Вершкове масло – 350 гр.
- Пудра цукрова – 1 ст.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
- Столову ложку борошна висипаємо в молоко та розчиняємо сухий продукт.
- Відокремлюємо яєчні жовтки, додаємо до них кілька столових ложок молока з борошном. Збиваємо до однорідності. На якийсь час прибираємо убік.
- Варимо молочну масу з борошном на слабкому вогні в металевому посуді при постійному помішуванні до консистенції густої сметани. На це піде 8-10 хвилин.
- Додаємо яєчні жовтки, змішані з молоком, розмішуємо та продовжувати варити до однорідності. Остуджуємо.
- Змішуємо вершкове масло, цукрову пудру та ванілін. Розтираємо все це до повної гладкості.
- Додаємо добре охолоджену борошняну суміш і все добре збиваємо міксером.
- Заварний крем на жовтках для медовика готовий. Починайте подальший процес приготування!