Як приготувати тонкі млинці – 9 кращих рецептів з покроковими фото

Як приготувати тонкі млинці – це універсальна страва, яка може бути і десертом, і закусочною версією. Рецептів чудової закуски дуже багато, у кожної господині свій улюблений варіант. Хтось вважає за краще тісто на молоці або кисломолочних продуктах, а комусь подобається пісний варіант на воді. У добірці зібрані популярні варіанти, які обов’язково знадобляться і виручать в потрібний момент.

Заварні млинці на окропі

Заварні млинці на окропі виходять у всіх. Апетитна випічка не вимагає великих зусиль і грошових витрат. Від звичайних млинців заварні відрізняються відсутністю молока. Легкі і повітряні млинці подають зі сметаною або іншими наповнювачами на ваш розсуд.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Вода – 330 мл.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода – 1/3 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. В об’ємної ємності, скориставшись міксером, об’єднайте попередньо вимиті яйця, сіль і цукор. Продовжуючи перемішувати, поступово влийте половину злегка підігрітої води.

Крок 2. Попередньо насичте борошно киснем, просіявши через сито, поступово додайте до перемішаних інгредієнтів.

Крок 3. Не переставайте орудувати приладом, розбийте борошняні грудки інтенсивним розмішуванням.

Крок 4. Закип’ятіть воду, що залишилася, всипте соду і ретельно збовтайте. Тонкою цівкою введіть рідину в тісто і продовжуйте розмішувати.

Крок 5. Коли досягнете гладкості, вилийте олію. Розбовтайте.

Крок 6. Заготівлю приберіть в сторону, щоб розвинулася клейковина.

Крок 7. Нагрійте сковорідку на помірному вогні, розподіліть по дну масло. Зменшіть температуру до стану нижче середнього. Зачерпніть половник тіста і розподіліть по площі сковорідки. Випікайте, поки верх повністю не схопиться. Розгорніть і зарум’яньте з другої сторони.

Крок 8. Таким способом використовуйте рідке тісто до кінця. Для економії часу візьміть дві сковорідки, щоб процес не розтягувати надовго.

Крок 9. Домашню випічку доповнюйте всім, що любите. Запрошуйте гостей. Приємної насолоди!

Тонкі млинці з дірочками на кефірі

Тонкі млинці з дірочками на кефірі – рецепт, який ніколи мене не підводив. Випічка виходить ніжною і завжди вдається. Приготувавши хоча б раз за цим рецептом, ви знайдете фаворита. Смачні млинці під силу кожному. Якщо це ваш перший досвід, не хвилюйтеся, все вийде!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кефір – 2 ст.
  • Гаряча вода – 1 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. В об’ємної ємності, скориставшись міксером, об’єднайте попередньо вимиті яйця, сіль і цукор.

Крок 2. Продовжуючи перемішувати, поступово влийте добре підігріту воду.

Крок 3. Не переставайте орудувати приладом і поступово підливайте кефір. Попередньо насичте борошно киснем, просіявши через сито, поступово додайте до перемішаних інгредієнтів. Розбийте борошняні грудки інтенсивним розмішуванням.

Крок 4. Нагрійте сковорідку на помірному вогні, розподіліть по дну масло. Зменшіть температуру до стану нижче середнього. Зачерпніть половник тіста і розподіліть по площі сковорідки. Випікайте, поки верх повністю не схопиться. Переверніть і зарум’яньте з другої сторони.

Крок 5. Таким способом використовуйте рідке тісто до кінця. Щоб скоротити процес і не розтягувати надовго, візьміть 2 сковорідки. Це значно заощадить час. Апетитну випічку доповнюйте всім, що любите. Запрошуйте гостей. Приємної насолоди!

Мереживні млинчики на сироватці

Мереживні млинчики на сироватці – ніжне і бюджетна страва, яка чудово впишеться в ваш раціон. Легке у виконанні блюдо чудово підійде для сімейного сніданку або посиденьок в дружній компанії. Млинці спеціально готуються нейтральними за смаком, щоб кожен зміг доповнити їх улюбленою начинкою.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Сироватка – 1 л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для випічки. Відзначте всі інгредієнти, як цього вимагає рецептура.

Крок 2. В об’ємної ємності, скориставшись вінчиком, об’єднайте попередньо вимиті яйця, сіль і цукор.

Крок 3. Перемішуючи вінчиком, поступово введіть злегка підігріту сироватку.

Крок 4. Попередньо просійте борошно і розпушувач, а потім частинами введіть до рідких компонентів.

Крок 5. Продовжуйте працювати вінчиком. Розбийте всі грудочки інтенсивними рухами. Коли маса стане однорідною, вилийте олію. Розбовтайте.

Крок 6. Прогрійте бабусину чавунну сковорідку на сильному вогні, промажте маслом. Зменшіть вогонь до стану нижче середнього. Вилийте ополоник тіста, розподіляючи по всій площі сковорідки. Смажте, поки верх повністю не схопиться. Потім розгорніть і зарум’яньте з другої сторони.

Крок 7. Таким способом спеки всі млинці. Для зручності та економії часу візьміть дві сковорідки, щоб процес не затягувався надовго. Апетитні млинці подавайте з улюбленими наповнювачами. Запрошуйте сімейство і дегустуйте. Приємної насолоди!

Дуже смачні млинці на кислому молоці

Дуже смачні млинці на кислому молоці стануть вашою паличкою-виручалочкою. Я не люблю викидати продукти, тому з недавніх пір користуюся цим чудовим рецептом. Раніше скислому молоку не знаходилося застосування, а тепер ось є. Іноді спеціально чекаю, щоб молоко скисло. А це означає, що на сніданок будуть чарівні млинці.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 1 л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У великій ємності, скориставшись вінчиком, об’єднайте попередньо вимиті яйця, сіль і цукор.

Крок 2. Попередньо насичте борошно і соду киснем, просіявши через сито, а потім поступово додайте до раніше перемішаним інгредієнтам. Продовжуйте працювати вінчиком.

Крок 3. Перемішуючи, цівкою введіть злегка підігріте кисле молоко. Ні в якому разі не кип’ятіть його. Розбийте борошняні грудки інтенсивним розмішуванням. Коли маса стане однорідною, вилийте олію. Розбовтайте.

Крок 4. Нагрійте сковорідку на помірному вогні, розподіліть по дну масло, щоб уникнути першого млинця грудкою. Зменшіть температуру до стану нижче середнього. Зачерпніть половник тіста і розподіліть по площі сковорідки.

Крок 5. Смажте, поки верх повністю не схопиться.

Крок 6. Переверніть і зарум’яньте з другої сторони.

Крок 7. Таким способом спеки всі млинці. Для зручності візьміть дві сковорідки, щоб процес максимально скоротити за часом. Золотисті млинчики доповнюйте всім, що любите. Запрошуйте друзів і презентуйте випічку. Приємної насолоди!

Пісні млинці на воді

Пісні млинці на воді – максимально дешеве блюдо, яке порадує вас і заощадить бюджет. Це ідеальний рецепт для тих, хто постить або уникає в своєму раціоні молочні продукти і яйця. Коли до зарплати ще жити і жити, а бюджет обмежений, я користуюся цим класним варіантом.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вода сильногазована – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Окріп – 1 ст.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть компоненти для дивовижної випічки.

Крок 2. Попередньо насичте борошно киснем, просіявши через сито. Пересипте в більшу ємність. Посоліть і поцукріть.

Крок 3. Залийте газованою водою. Скориставшись вінчиком, об’єднайте компоненти. Приберіть в сторону, щоб почався процес розвитку клейковини.

Крок 4. Коли маса стане густою, вилийте окріп і масло. Розбовтайте.

Крок 5. Нагрійте сковорідку на помірному вогні, розподіліть по дну масло, щоб уникнути першого млинця грудкою. Зменшіть температуру до стану нижче середнього. Зачерпніть половник тіста і розподіліть по площі сковорідки. Смажте, поки верх повністю не схопиться. Розгорніть і зарум’яньте з другої сторони.

Крок 6. Таким способом спеки всі млинці. Для зручності візьміть дві сковорідки, щоб заощадити час. Рум’яні млинці доповнюйте всім, що любите. Запрошуйте друзів і презентуйте випічку. Приємної насолоди!

Тонкі млинці на мінералці з дірочками

Тонкі млинці на мінералці з дірочками – шикарне частування, якому зрадіють ваші рідні. Блюдо ідеально підійде для смачного сніданку або перекусу. Ажурні млинчики виглядають просто приголомшливо. Обов’язково спробуйте цей варіант.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Мінеральна вода сильногазована – 1,5 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 5-6 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 1,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти для чудової випічки. Попередньо насичте борошно киснем. Я просіюю кілька разів через спеціальну кухоль-сито.

Крок 2. В об’ємної ємності, скориставшись вінчиком, об’єднайте попередньо вимиті яйця і сіль.

Крок 3. Залийте сильногазованою мінеральною водою. Скориставшись силіконовою лопаткою, швидко об’єднайте складові. Спіниться і збільшиться в обсязі за рахунок міститься газу.

Крок 4. Пересипте борошно. Розбийте всі грудочки швидким розмішуванням.

Крок 5. Приберіть в сторону, щоб почався процес розвитку клейковини. Коли маса набрякне і стане густою, вилийте олію. Розбовтайте.

Крок 6. Нагрійте сковорідку на середній температурі, розмажте по дну масло, щоб не трапилася непередбачена ситуація і вийшов перший млинець грудкою. Зменшіть температуру до стану нижче середнього. Зачерпніть половник тіста і вилийте, розподіливши по площі сковорідки.

Крок 7. Таким способом перетворите тісто в рум’яні млинці.

Крок 8. Апетитні млинці доповніть всім, що любите. Запрошуйте рідних і пригощайте ніжною стравою. Приємної насолоди!

Смачні млинчики без додавання яєць

Смачні млинці без додавання яєць виходять непередавано апетитними. Рідко вдається знайти вдалий рецепт без використання яєць. Але це саме він. Варіант, який не залишить вас без емоцій. Ніжні млинці можна використовувати як холодну закуску або насолоджуватися блюдом з пилу зі спеку.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 ст.
  • Вода – 150 мл.
  • Сода харчова – 1/3 ч.л.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. В об’ємної ємності об’єднайте попередньо збагачену киснем борошно, сіль і цукор. Я просіюю кілька разів через спеціальну кухоль-сито.

Крок 2. Відправте до них харчову соду. З’єднайте компоненти. Соду тушкувати не потрібно.

Крок 3. Залийте злегка прогрітим молоком. Продовжуйте працювати вінчиком.

Крок 4. Розбийте всі грудочки інтенсивним розмішуванням. Коли маса стане однорідною, додайте воду кімнатної температури і олія. Розбовтайте до рідкого стану.

Крок 5. Нагрійте сковорідку на середній температурі, розмажте по дну масло, щоб не вийшов перший млинець грудкою. Зменшіть температуру до стану нижче середнього. Наберіть тісто і налийте, розподіливши по площі сковорідки.

Крок 6. Повторюйте процедуру, поки не використовуєте всі тісто і спече всі млинці. Апетитні млинці доповніть всім, що любите. Запрошуйте рідних, кличте гостей і пригощайте ніжною стравою. Приємної насолоди!

Млинці на кисляку з дірочками

Млинці на кисляку з дірочками стануть вашим улюбленим сніданком або перекусом. Тонка і ніжна випічка буквально зводить з розуму своєю смакотою. Спробувавши одного разу, ви навряд чи забудете смак дивовижного частування. Пригощайте рідних та отримуйте компліменти.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 12

Складові:

  • Кисляк – 400 мл.
  • Окріп – 50-100 мл.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – щіпка.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У об’ємній ємності, скориставшись міксером, змішайте попередньо вимиті яйця.

Крок 2. Поцукріть і посоліть.

Крок 3. Продовжуючи збивання, поступово влийте кімнатної температури кисле молоко.

Крок 4. Попередньо збагатіть борошно киснем, пропустивши через кухоль-сито, поступово додайте разом з содою до змішаних інгредієнтів.

Крок 5. Не переставайте працювати приладом, розбийте борошняні грудки інтенсивним розмішуванням. Закип’ятіть воду. Тонкою цівкою введіть в тісто і продовжуйте розмішувати. Коли досягнете гладкості, вилийте олію і перемішайте.

Крок 6. Розігріти сковорідку на помірному вогні, розподіліть по дну масло. Зменшіть температуру до стану нижче середнього. Зачерпніть половник тіста і розподіліть по площі сковорідки. Випікайте, поки краю не підрум’яняться. Переверніть і зарум’яньте з другої сторони.

Крок 7. Таким способом використовуйте рідке тісто до кінця. Для економії часу візьміть дві сковорідки, щоб процес не розтягувати надовго. Домашню випічку доповнюйте всім, що любите. Запрошуйте гостей. Приємної насолоди!

Ажурні млинці на ряжанці

Ажурні млинці на ряжанці готуються дуже просто. Якщо ви хочете смачно перекусити чи поснідати, цей рецепт для вас. Я часто готую млинці, але з цим варіантом зіткнулася не так давно. Результат перевершив усі очікування. Тепер використовую цей непересічний рецепт на постійній основі.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 12

Складові:

  • Окріп – 1 ст.
  • Ряжанка – 1 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – щіпка.
  • Сода харчова – щіпка.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. В об’ємній ємності, скориставшись міксером, змішайте попередньо вимиті яйця, сіль та цукор.

Крок 2. Продовжуючи перемішувати, поступово влийте кімнатної температури ряженку.

Крок 3. Всипте соду.

Крок 4. Збагатіть борошно киснем, пропустивши через сито, поступово додайте до змішаних інгредієнтів.

Крок 5. Не переставайте працювати приладом, розбийте борошняні грудочки інтенсивним розмішуванням.

Крок 6. Закип’ятіть воду. Тонкою цівкою введіть в тісто і продовжуйте розмішувати.

Крок 7. Коли досягнете гладкості, вилийте олію.

Крок 8. Розбовтайте.

Крок 9. Розігріти сковорідку на помірному вогні, розподіліть по дну масло. Зменшіть температуру до стану нижче середнього. Зачерпніть половник тіста і розподіліть по площі сковорідки. Випікайте, поки краю не підрум’яняться. Переверніть і зарум’яньте з другої сторони.

Крок 10. Використовуйте рідке тісто до кінця. Домашню випічку доповнюйте всім, чим завгодно. Запрошуйте гостей. Приємної насолоди!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал