Як приготувати налисники – це представники білоруської та української кухні. Чудова універсальна випічка, яку подають самостійно. Але найчастіше з різними наповнювачами. Для налисників використовують рідке і практично позбавлене смаку тісто. Робиться це для того, щоб не перебивати насичений смак начинки. Млинці з цього тіста дуже тонкі, але при цьому еластичні. Добре тримають форму і не рвуться. Сьогодні ділюся своєю підбіркою. Запам’ятовуйте, і готуйте на здоров’я!
Тонкі налисники на молоці
Тонкі налисники на молоці вийдуть абсолютно у всіх. Дотримуйтесь інструкції і насолоджуйтеся улюбленої домашньої випічкою. Для цього обзаведіться сковорідкою хорошої якості. Апетитні млинці виходять еластичними і підійдуть абсолютно до будь-якого наповнювача. Користуйтеся і компліменти вам забезпечені!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 20
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Молоко – 600 мл.
- Олія – 2 ст.л.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Перш за все, зберіть складові за списком. Курячі яйця вимийте і висушіть.
Крок 2. У велику посудину вбийте підготовлені яйця. Всипте цукор і сіль. Скориставшись вінчиком і міксером, помішуйте до однорідної субстанції.
Крок 3. Влийте молоко кімнатної температури і перемішайте зручним для вас способом.
Крок 4. Через дрібне сито просійте пшеничне борошно разом з розпушувачем.
Крок 5. Ретельно розмішайте, щоб не залишилося жодного грудочка. Влийте олію.
Крок 6. Повторіть процедуру, розмішавши до однорідної консистенції, відставте рідку субстанцію в сторону відпочити. А тим часом гарненько розігрійте сковорідку, встановивши середній нагрів. Дно і бортики добре промажте маслом тільки перед першим млинцем.
Крок 7. Озброївшись половником, налийте тісто, перевертайте сковорідку, щоб розподілити рівним шаром по поверхні. Підрум’яньте з обох сторін до апетитного золотистого кольору. Стопку налисників накрийте чистим кухонним рушником, щоб вони не підсохли.
Крок 8. Приготуйте улюблену начинку і начиніть налисники або подавайте самостійно. Пригощайте улюблених людей і насолоджуйтеся із задоволенням!
Налисники на крохмалі з сиром
Налисники на крохмалі з сиром – чудове частування, яке подають до чаю або на сніданок. Ніжне тісто з сирною начинкою нікого не залишить без емоцій. Діти завжди залишаються в захваті і просять добавки. Простий і бюджетний десерт під силу кожного.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
Для налисників:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Крохмаль картопляний – 3 ст.л.
- Молоко – 150 мл.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – щіпка.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
Для начинки:
- Сир – 300 гр.
- Ванільний цукор – 5 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть складові за списком для апетитних налисників. Курячі яйця вимийте і обсушити.
Крок 2. У велику посудину вбийте підготовлені яйця. Всипте сіль і цукор.
Крок 3. Скориставшись вінчиком, вимісити до однорідної субстанції. Насипте картопляний або кукурудзяний крохмаль. Зазвичай використовую кукурудзяний крохмаль, але через брак довелося взяти картопляний. Особливої різниці не побачила. Ретельно розмішайте.
Крок 4. Влийте молоко кімнатної температури і ложку масла без запаху, і перемішайте зручним для вас способом. Відставте рідку субстанцію в сторону відпочити.
Крок 5. 300 грамів жирного сиру, в ідеалі – домашнього, відправте в миску, слідом за смаком насипте цукор, ванільний цукор і додайте куряче яйце. Розмішайте до стану однорідної маси.
Крок 6. Розігрійте млинницю, встановивши середній нагрів. Дно і бортики добре промажте маслом. Озброївшись половником, налийте тісто, перевертайте сковорідку, щоб розподілити рівним шаром по поверхні. Підрум’яньте з обох сторін до золотистості. Стопку налисників накрийте чистим рушником, щоб вони не підсохли.
Крок 7. На край кожного налисника покладіть сирну начинку.
Крок 8. Начинку накрийте вільним кінцем.
Крок 9. Бічні краї млинчика складіть до центру.
Крок 10. Потім скачайте щільним рулетом. Таким чином, начините все млинці.
Крок 11. Підготовлені готівки складіть в форму для запікання. Дно і борту форми змастіть маслом. Млинці щедро промажте сметаною з усіх боків. Присипте за бажанням цукром.
Крок 12. Форму помістіть в духовку. Запікайте при температурі 180 градусів 20 хвилин.
Крок 13. Золотисті налисники з сиром розділіть по порціях. Доповніть сметаною.
Крок 14. Пригощайте близьких. Смачного!
Налисники на молоці з крохмалем
Налисники на молоці з крохмалем по товщині можна порівняти з папером для випічки. І це ніяким чином не впливає на їх міцність. Налисники виходять еластичними і не рвуться. Процедура вимагає мінімальних витрат часу. Мінімум інгредієнтів, які знайдуться у кожної господині, без проблем перетворяться в дивну випічку.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
Для налисників:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Крохмаль картопляний – 6 ст.л.
- Молоко – 250 мл.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – щіпка.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
Для начинки:
- Банани – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть інгредієнти за списком для тоненьких налисників. Курячі яйця я попередньо промиваю і висушую для безпеки.
Крок 2. У велику посудину вбийте підготовлені яйця. Всипте цукор і сіль за смаком.
Крок 3. Скориставшись вінчиком, вимісити до однорідної субстанції. Влийте молоко кімнатної температури і ложку масла без запаху, і перемішайте.
Крок 4. Насипте картопляний або кукурудзяний крохмаль. Зазвичай використовую кукурудзяний крохмаль, але через брак довелося взяти картопляний. Особливої різниці не побачила. Ретельно розмішайте, щоб не було жодного грудочка.
Крок 5. Відставте рідку субстанцію в сторону відпочити і набрякнути.
Крок 6. Розігрійте сковорідку, встановивши середній нагрів. Дно і бортики добре промажте маслом. Озброївшись черпачком, вилийте тісто, ворушіть сковорідкою, щоб розподілити рівним шаром по поверхні. Підрум’яньте з обох сторін до золотистості.
Крок 7. Стопку налисників накрийте чистим рушником, щоб вони не підсохли. Тим часом займіться начинкою.
Крок 8. Банани очистіть від шкірки. Плоди наріжте, як вам подобається. На край кожного налистніка покладіть фрукти.
Крок 9. Налисники закрутіть трубочкою.
Крок 10. Апетитні млинці чудово поєднуються з шоколадною пастою.
Крок 11. Заварюйте ароматний чай і пригощайте рідних і близьких. Смачного!
Налисники зі сметаною, запечені в духовці
Налисники зі сметаною, запечені в духовці – мій улюблений варіант феноменального десерту. Ніякі торти не замінять цей шедевр. Готую часто і намагаюся напекти налисників багато. Люблю їх заморожувати, ніж спрощую собі життя. Після розморожування вони прекрасно зберігають форму і нічим не відрізняються від свіжоприготованих млинців.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
Для налисників:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 80 гр.
- Молоко – 300 мл.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – щіпка.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
- Масло вершкове – для змащування форми.
Для начинки:
- Сир – 300 гр.
- Ізюм – 50 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Сметана – 120 гр.
- Цукор-пісок – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть складові за списком для смачних налисників. Для безпеки курячі яйця я вважаю за краще промивати і висушую на паперових рушниках.
Крок 2. У велику посудину вбийте підготовлені яйця. Всипте сіль і цукор за смаком. Скориставшись вінчиком або міксером, вимісити до однорідної субстанції.
Крок 3. Влийте молоко кімнатної температури. Насипте пшеничне борошно. Ретельно розмішайте, щоб не було жодного грудочка.
Крок 4. Влийте олію без запаху, і гарненько перемішайте.
Крок 5. Відставте рідку субстанцію в сторону відпочити і набрякнути.
Крок 6. Розігрійте сковороду-млинцю, встановивши середній нагрів. Дно добре промажте маслом тільки перед першим млинцем. Озброївшись черпачком, вилийте тісто, ворушіть сковорідкою, щоб розподілити рівним шаром по поверхні. Підрум’яньте з одного боку до золотистості.
Крок 7. Акуратно, щоб не обпектися, переверніть лопаткою на другу сторону і підрум’яньте. Таким чином, посмажте все налистнікі.
Крок 8. 300 грамів жирного сиру, в ідеалі – домашнього, відправте в миску. 50 грамів родзинок переберіть і промийте під краном, обсушити на паперових рушниках і всипте в сирну масу. Слідом за смаком насипте цукор і ванільний цукор.
Крок 9. Розмішайте до стану однорідної маси.
Крок 10. На край кожного налисника покладіть сирну начинку. Начинку накрийте вільним кінцем. Бічні краї млинчика складіть до центру. Потім скачайте щільним рулетом. Таким чином, начините все млинці.
Крок 11. Підготовлені готівки складіть в форму для запікання. Дно і борту форми, не шкодуючи змастіть маслом.
Крок 12. Млинці щедро промажте сметаною з усіх боків. Присипте за бажанням цукром.
Крок 13. Форму помістіть в духовку. Запікайте при температурі 180 градусів 20 хвилин.
Крок 14. Золотисті налисники з сиром акуратно дістаньте з духовки. Злегка остудити.
Крок 15. Розділіть по порціях.
Крок 16. При бажанні доповніть сметаною.
Крок 17. Заварюйте ароматний чай і пригощайте рідних і близьких. Смачного!
Млинці налисники на воді
Млинці налисники на воді, на мою думку, одне з найпростіших страв, яке зможе приготувати кожна господиня. Ви просто зобов’язані втілити в життя максимально легке частування і начинити на свій розсуд. Пісні налисники будуть прекрасні, як з солодкою начинкою, так і з начинкою солоною. Все залежить суто від вашої фантазії!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 6 ст.л.
- Вода питна – 1 ст.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для зручності складіть інгредієнти за списком в одному місці. Куряче яйце вимийте і обсушити.
Крок 2. У велику посудину вбийте підготовлене яйце.
Крок 3. Всипте цукор і сіль.
Крок 4. Влийте воду кімнатної температури. Скориставшись вінчиком, збовтайте до однорідної субстанції.
Крок 5. Скориставшись дрібним ситом, збагатіть пшеничне борошно киснем.
Крок 6. Ретельно розмішайте, щоб не залишилося жодного грудочка. Влийте одну столову ложку олії. Відставте рідку субстанцію в сторону відпочити.
Крок 7. Тим часом гарненько розігрійте сковорідку, встановивши помірний нагрів. Дно і бортики добре промажте маслом тільки перед першим млинцем. Озброївшись половником, налийте тісто, перевертайте сковорідку, щоб розподілити рівним шаром по поверхні. Підрум’яньте з обох сторін до апетитного золотистого кольору.
Крок 8. Апетитні налисники подавайте гостям. Їжте з улюбленими наповнювачами. Смачного!
Налисники з м’ясом
Налисники з м’ясом – ну хто відмовиться від ситної смакоти? Якщо у вас в запасі є готовий фарш і спечені млинці, приготувати блюдо не складе ніяких труднощів. У зворотній ситуації доведеться набратися терпіння. Процедура проста, але витратна за часом. Але це того варто!
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
Для налисників:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вода питна – 1,25 л.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
Для начинки:
- Свинина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть складові за списком. Курячі яйця рекомендую мити перед використанням для власної безпеки. Для начинки свинину промийте і обсушити серветками, перекрутіть через м’ясорубку. Можна вчинити іншим способом – спочатку відварити м’ясо в підсоленій воді, потім перекрутити.
Крок 2. У велику посудину просійте півкілограма пшеничного борошна, всипьте сіль і цукор. Вбийте підготовлені яйця. Скориставшись вінчиком і міксером, перемішайте до однорідної субстанції.
Крок 3. Поступово влийте теплу воду і позбудьтеся від всіх грудочок, добре перемішавши всі інгредієнти.
Крок 4. Влийте олію. Розмішайте до однорідної консистенції, відставте рідку субстанцію в сторону набрякнути. Тим часом розігрійте чавунну сковорідку, встановивши середній нагрів. Дно і бортики добре промажте маслом тільки перед випічкою першого млинця.
Крок 5. Озброївшись черпаком, налийте тісто. Перевертайте сковорідку, щоб розподілити рівним шаром тісто по поверхні. Підрум’яньте з одного боку.
Крок 6. Обережно, щоб не обпектися, переверніть на другу сторону, підсмажте до апетитного золотистого кольору.
Крок 7. Стопку налисників накрийте чистим кухонним рушником, щоб вони не підсохли.
Крок 8. Приготуйте м’ясну начинку. Зварене м’ясо подрібніть зручним способом – через м’ясорубку або за допомогою подрібнювача, обсмажте з подрібненим цибулею на олії. Посоліть і поперчіть. Начинку злегка остудити.
Крок 9. Трохи остиглу начинку викладіть в центр кожного налисника.
Крок 10. Загорніть конвертиком. Або так, як вам подобається.
Крок 11. Чавунну сковорідку, на якій присмажували начинку, нагрійте. На залишках масла підрум’яньте млинці з м’ясною начинкою.
Крок 12. Рум’яні налисники з м’ясом перекладіть на загальне блюдо.
Крок 13. Розкладіть по порціях.
Крок 14. Полийте сметаною. Пригощайте близьких. Смачного!
Тонкі налисники на кефірі
Тонкі налисники на кефірі виходять ажурними, але добре тримають форму і більш ніж придатні для фарширування. Млинці подають з будь-якими наповнювачами і начинками. Все залежить від ваших побажань. Кожна начинка з такою випічкою виглядає ідеально. А наскільки це смачно – не передати словами.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 1 ст.
- Кефір – 1 ст.
- Окріп – 1 ст.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Швиденько зберіть складові за списком. Курячі яйця раджу вимити перед використанням і обсушити.
Крок 2. У велику посудину вбийте підготовлені яйця. Всипте сіль і цукор. Скориставшись вінчиком, збовтайте до однорідної субстанції. Заздалегідь приготуйте окріп. Поступово вливайте його в яєчну субстанцію і інтенсивно перемішуйте.
Крок 3. Слідом влийте склянку кефіру будь-якої жирності.
Крок 4. Всипте чайну ложку харчової соди і інтенсивно розмішайте. Відбудеться характерна пінна реакція.
Крок 5. Влийте соняшникову олію без запаху.
Крок 6. Скориставшись дрібним ситом, просійте пшеничне борошно.
Крок 7. Ретельно розмішайте, щоб не залишилося жодного грудочка. Відставте в сторону відпочити. А тим часом гарненько підігрійте сковорідку, встановивши помірний нагрів. Дно і бортики одного разу промажте маслом. Або смажте на антипригарній без масла.
Крок 8. Озброївшись черпачком, налийте тісто, перевертаючи сковорідку, щоб розподілити рівним шаром по поверхні.
Крок 9. Готуйте, поки не з’являться бульбашки, і тісто не схопиться.
Крок 10. Переверніть млинець на другу сторону і підрум’яньте до апетитного золотистого кольору.
Крок 11. Приготуйте улюблену начинку і начиніть налисники або подавайте самостійно.
Крок 12. Пригощайте друзів і насолоджуйтеся із задоволенням!