Як приготувати налисники – 7 рецептів приготування з покроковими фото

399be7eb3e067ce95eb9098e733bdc1d

Як приготувати налисники – це представники білоруської та української кухні. Чудова універсальна випічка, яку подають самостійно. Але найчастіше з різними наповнювачами. Для налисників використовують рідке і практично позбавлене смаку тісто. Робиться це для того, щоб не перебивати насичений смак начинки. Млинці з цього тіста дуже тонкі, але при цьому еластичні. Добре тримають форму і не рвуться. Сьогодні ділюся своєю підбіркою. Запам’ятовуйте, і готуйте на здоров’я!

Тонкі налисники на молоці

Тонкі налисники на молоці вийдуть абсолютно у всіх. Дотримуйтесь інструкції і насолоджуйтеся улюбленої домашньої випічкою. Для цього обзаведіться сковорідкою хорошої якості. Апетитні млинці виходять еластичними і підійдуть абсолютно до будь-якого наповнювача. Користуйтеся і компліменти вам забезпечені!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 20

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Молоко – 600 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перш за все, зберіть складові за списком. Курячі яйця вимийте і висушіть.

a373256858e7d05683eeb63543faf4b8

Крок 2. У велику посудину вбийте підготовлені яйця. Всипте цукор і сіль. Скориставшись вінчиком і міксером, помішуйте до однорідної субстанції.

8f5bff3152cc5ce52863bd23fd74818e

Крок 3. Влийте молоко кімнатної температури і перемішайте зручним для вас способом.

209e29c0be96e8e5ad0d909c0c4c621a

Крок 4. Через дрібне сито просійте пшеничне борошно разом з розпушувачем.

e218034fd886ec1a56ac383a6622fc41

Крок 5. Ретельно розмішайте, щоб не залишилося жодного грудочка. Влийте олію.

2d892abb26eafc4d7e318a766476a0a1

Крок 6. Повторіть процедуру, розмішавши до однорідної консистенції, відставте рідку субстанцію в сторону відпочити. А тим часом гарненько розігрійте сковорідку, встановивши середній нагрів. Дно і бортики добре промажте маслом тільки перед першим млинцем.

5fd010ea0fce61c3c91f4e02012f0cda

Крок 7. Озброївшись половником, налийте тісто, перевертайте сковорідку, щоб розподілити рівним шаром по поверхні. Підрум’яньте з обох сторін до апетитного золотистого кольору. Стопку налисників накрийте чистим кухонним рушником, щоб вони не підсохли.

739d500130d01a7ac92bf0aa24cb55d2

Крок 8. Приготуйте улюблену начинку і начиніть налисники або подавайте самостійно. Пригощайте улюблених людей і насолоджуйтеся із задоволенням!

006fcfa32b8fb8cae928e22b89778e5a

Налисники на крохмалі з сиром

Налисники на крохмалі з сиром – чудове частування, яке подають до чаю або на сніданок. Ніжне тісто з сирною начинкою нікого не залишить без емоцій. Діти завжди залишаються в захваті і просять добавки. Простий і бюджетний десерт під силу кожного.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

Для налисників:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Крохмаль картопляний – 3 ст.л.
  • Молоко – 150 мл.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.

Для начинки:

  • Сир – 300 гр.
  • Ванільний цукор – 5 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові за списком для апетитних налисників. Курячі яйця вимийте і обсушити.

fc8f9a9e437b554429eeed355c98a9ba

Крок 2. У велику посудину вбийте підготовлені яйця. Всипте сіль і цукор.

32539bc624f9b137679a679719096f4b

Крок 3. Скориставшись вінчиком, вимісити до однорідної субстанції. Насипте картопляний або кукурудзяний крохмаль. Зазвичай використовую кукурудзяний крохмаль, але через брак довелося взяти картопляний. Особливої різниці не побачила. Ретельно розмішайте.

418f72be3118372529308217a753e2be

Крок 4. Влийте молоко кімнатної температури і ложку масла без запаху, і перемішайте зручним для вас способом. Відставте рідку субстанцію в сторону відпочити.

c4cb1a5135218a051a08d35c515b7260

Крок 5. 300 грамів жирного сиру, в ідеалі – домашнього, відправте в миску, слідом за смаком насипте цукор, ванільний цукор і додайте куряче яйце. Розмішайте до стану однорідної маси.

ee118b59cd874accc9e3b67f464968bc

Крок 6. Розігрійте млинницю, встановивши середній нагрів. Дно і бортики добре промажте маслом. Озброївшись половником, налийте тісто, перевертайте сковорідку, щоб розподілити рівним шаром по поверхні. Підрум’яньте з обох сторін до золотистості. Стопку налисників накрийте чистим рушником, щоб вони не підсохли.

73b171a4590fcb029ba719fee2947665

Крок 7. На край кожного налисника покладіть сирну начинку.

e2500216a4d8ca87d9ba10b237ac08f6

Крок 8. Начинку накрийте вільним кінцем.

c7f0de5d10fb65c965cf0ba27e4e61b6

Крок 9. Бічні краї млинчика складіть до центру.

e40e34f619b166faac5752c6f6906477

Крок 10. Потім скачайте щільним рулетом. Таким чином, начините все млинці.

32adfaa91cf74ef35019b1d6ee859c38

Крок 11. Підготовлені готівки складіть в форму для запікання. Дно і борту форми змастіть маслом. Млинці щедро промажте сметаною з усіх боків. Присипте за бажанням цукром.

0e367ca67bd82c6c56f8d98b7bd00b18

Крок 12. Форму помістіть в духовку. Запікайте при температурі 180 градусів 20 хвилин.

5ad0b8828fe5a5a87c9f698eeae550a3

Крок 13. Золотисті налисники з сиром розділіть по порціях. Доповніть сметаною.

6f34062a99c05f59fa2fd9f538e8fce8

Крок 14. Пригощайте близьких. Смачного!

badede136a1f6b84e9f4350e549cf899

Налисники на молоці з крохмалем

Налисники на молоці з крохмалем по товщині можна порівняти з папером для випічки. І це ніяким чином не впливає на їх міцність. Налисники виходять еластичними і не рвуться. Процедура вимагає мінімальних витрат часу. Мінімум інгредієнтів, які знайдуться у кожної господині, без проблем перетворяться в дивну випічку.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

Для налисників:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Крохмаль картопляний – 6 ст.л.
  • Молоко – 250 мл.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.

Для начинки:

  • Банани – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти за списком для тоненьких налисників. Курячі яйця я попередньо промиваю і висушую для безпеки.

51c93e3f009dca1b5e53f8c00280525d

Крок 2. У велику посудину вбийте підготовлені яйця. Всипте цукор і сіль за смаком.

7813f6698e7fafe4c7dc4db354cf598c

Крок 3. Скориставшись вінчиком, вимісити до однорідної субстанції. Влийте молоко кімнатної температури і ложку масла без запаху, і перемішайте.

1ecea1fc9394d16fab0e319fbdf74900

Крок 4. Насипте картопляний або кукурудзяний крохмаль. Зазвичай використовую кукурудзяний крохмаль, але через брак довелося взяти картопляний. Особливої різниці не побачила. Ретельно розмішайте, щоб не було жодного грудочка.

3d52511c9bc0ab40655850e15daedf9c

Крок 5. Відставте рідку субстанцію в сторону відпочити і набрякнути.

920f0ee2c8752a21da49d7a7efcf9cbb

Крок 6. Розігрійте сковорідку, встановивши середній нагрів. Дно і бортики добре промажте маслом. Озброївшись черпачком, вилийте тісто, ворушіть сковорідкою, щоб розподілити рівним шаром по поверхні. Підрум’яньте з обох сторін до золотистості.

0d9e3a3021e1322f74236a5dbe42d413

Крок 7. Стопку налисників накрийте чистим рушником, щоб вони не підсохли. Тим часом займіться начинкою.

918150872a053f6910cee3e9cbbb30e3

Крок 8. Банани очистіть від шкірки. Плоди наріжте, як вам подобається. На край кожного налистніка покладіть фрукти.

53dba63b83b8b40ad4442a34013e459b

Крок 9. Налисники закрутіть трубочкою.

28b55116b4318f0cc7407e1748a264ca

Крок 10. Апетитні млинці чудово поєднуються з шоколадною пастою.

ca85e2e8ce36775dc9eb83c742833aa7

Крок 11. Заварюйте ароматний чай і пригощайте рідних і близьких. Смачного!

3d945c7b335c84d984fa42682f88603c

Налисники зі сметаною, запечені в духовці

Налисники зі сметаною, запечені в духовці – мій улюблений варіант феноменального десерту. Ніякі торти не замінять цей шедевр. Готую часто і намагаюся напекти налисників багато. Люблю їх заморожувати, ніж спрощую собі життя. Після розморожування вони прекрасно зберігають форму і нічим не відрізняються від свіжоприготованих млинців.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

Для налисників:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • Молоко – 300 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Для начинки:

  • Сир – 300 гр.
  • Ізюм – 50 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Сметана – 120 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові за списком для смачних налисників. Для безпеки курячі яйця я вважаю за краще промивати і висушую на паперових рушниках.

4ebb17b66c505a4d904abb46e265938f

Крок 2. У велику посудину вбийте підготовлені яйця. Всипте сіль і цукор за смаком. Скориставшись вінчиком або міксером, вимісити до однорідної субстанції.

6b9dce58592a61525a4907cf92bc7811

Крок 3. Влийте молоко кімнатної температури. Насипте пшеничне борошно. Ретельно розмішайте, щоб не було жодного грудочка.

0218ca26c59663c5eec93adc2e8d848c

Крок 4. Влийте олію без запаху, і гарненько перемішайте.

d91dcce8123c54db790abd8f65917b71

Крок 5. Відставте рідку субстанцію в сторону відпочити і набрякнути.

d3d40d996fed8fddbd7d248955ae1c28

Крок 6. Розігрійте сковороду-млинцю, встановивши середній нагрів. Дно добре промажте маслом тільки перед першим млинцем. Озброївшись черпачком, вилийте тісто, ворушіть сковорідкою, щоб розподілити рівним шаром по поверхні. Підрум’яньте з одного боку до золотистості.

9505aea36d46323e6aede254ddf1f5d1

Крок 7. Акуратно, щоб не обпектися, переверніть лопаткою на другу сторону і підрум’яньте. Таким чином, посмажте все налистнікі.

8b8f3b9e950451c87cced12c5d950c2e

Крок 8. 300 грамів жирного сиру, в ідеалі – домашнього, відправте в миску. 50 грамів родзинок переберіть і промийте під краном, обсушити на паперових рушниках і всипте в сирну масу. Слідом за смаком насипте цукор і ванільний цукор.

95f95289389ef3ca5617735f1b8ae7cc

Крок 9. Розмішайте до стану однорідної маси.

4ce8ee4ee9788caf56825fbf2098b03e

Крок 10. На край кожного налисника покладіть сирну начинку. Начинку накрийте вільним кінцем. Бічні краї млинчика складіть до центру. Потім скачайте щільним рулетом. Таким чином, начините все млинці.

17df749cb44c719d1de15af79f6e33a8

Крок 11. Підготовлені готівки складіть в форму для запікання. Дно і борту форми, не шкодуючи змастіть маслом.

0555e5f4397b1c6808e74178c24c7cf6

Крок 12. Млинці щедро промажте сметаною з усіх боків. Присипте за бажанням цукром.

f51dd9df3f24cc2b58f95dd5c8658277

Крок 13. Форму помістіть в духовку. Запікайте при температурі 180 градусів 20 хвилин.

8e1c108a403eb752a2fb81b5bd010dc2

Крок 14. Золотисті налисники з сиром акуратно дістаньте з духовки. Злегка остудити.

e9dba7615b9c79c9d6c0bf49953abc15

Крок 15. Розділіть по порціях.

38ce45e74390416a3e2d20d115d2a4c1

Крок 16. При бажанні доповніть сметаною.

fb5d291f07100aabc20a463f75ea17c5

Крок 17. Заварюйте ароматний чай і пригощайте рідних і близьких. Смачного!

7f0c6bfcf686148a8ff4d45e161ba807

Млинці налисники на воді

Млинці налисники на воді, на мою думку, одне з найпростіших страв, яке зможе приготувати кожна господиня. Ви просто зобов’язані втілити в життя максимально легке частування і начинити на свій розсуд. Пісні налисники будуть прекрасні, як з солодкою начинкою, так і з начинкою солоною. Все залежить суто від вашої фантазії!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 6 ст.л.
  • Вода питна – 1 ст.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для зручності складіть інгредієнти за списком в одному місці. Куряче яйце вимийте і обсушити.

4e24070c7ca886994b4a83d500cf6859

Крок 2. У велику посудину вбийте підготовлене яйце.

de0921d771255b54681c08e5a9a30eed

Крок 3. Всипте цукор і сіль.

fe8b7c92314e5d8d28c5520459a4fbe2

Крок 4. Влийте воду кімнатної температури. Скориставшись вінчиком, збовтайте до однорідної субстанції.

b5e404a52446986975d9a9ac4b18ea38

Крок 5. Скориставшись дрібним ситом, збагатіть пшеничне борошно киснем.

24acca4a545bee0dffe3a678b7a64801

Крок 6. Ретельно розмішайте, щоб не залишилося жодного грудочка. Влийте одну столову ложку олії. Відставте рідку субстанцію в сторону відпочити.

51ee9012ae37543507bb0c8a46a3b3a9

Крок 7. Тим часом гарненько розігрійте сковорідку, встановивши помірний нагрів. Дно і бортики добре промажте маслом тільки перед першим млинцем. Озброївшись половником, налийте тісто, перевертайте сковорідку, щоб розподілити рівним шаром по поверхні. Підрум’яньте з обох сторін до апетитного золотистого кольору.

d022f0611459599f285efd1ed7dc65b3

Крок 8. Апетитні налисники подавайте гостям. Їжте з улюбленими наповнювачами. Смачного!

1399006275de4586f308831bb1738925

Налисники з м’ясом

Налисники з м’ясом – ну хто відмовиться від ситної смакоти? Якщо у вас в запасі є готовий фарш і спечені млинці, приготувати блюдо не складе ніяких труднощів. У зворотній ситуації доведеться набратися терпіння. Процедура проста, але витратна за часом. Але це того варто!

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

Для налисників:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода питна – 1,25 л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Для начинки:

  • Свинина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові за списком. Курячі яйця рекомендую мити перед використанням для власної безпеки. Для начинки свинину промийте і обсушити серветками, перекрутіть через м’ясорубку. Можна вчинити іншим способом – спочатку відварити м’ясо в підсоленій воді, потім перекрутити.

15f4398cc29a2c198f0a242051489808

Крок 2. У велику посудину просійте півкілограма пшеничного борошна, всипьте сіль і цукор. Вбийте підготовлені яйця. Скориставшись вінчиком і міксером, перемішайте до однорідної субстанції.

e1d148d369bd126e9b11123e45782c95

Крок 3. Поступово влийте теплу воду і позбудьтеся від всіх грудочок, добре перемішавши всі інгредієнти.

23628e8bcffed5b35d17e15bb8c793c0

Крок 4. Влийте олію. Розмішайте до однорідної консистенції, відставте рідку субстанцію в сторону набрякнути. Тим часом розігрійте чавунну сковорідку, встановивши середній нагрів. Дно і бортики добре промажте маслом тільки перед випічкою першого млинця.

bf32cfc144f1d67d859e70fd42cfe63c

Крок 5. Озброївшись черпаком, налийте тісто. Перевертайте сковорідку, щоб розподілити рівним шаром тісто по поверхні. Підрум’яньте з одного боку.

19febdad075a9ff50145356bb725581b

Крок 6. Обережно, щоб не обпектися, переверніть на другу сторону, підсмажте до апетитного золотистого кольору.

55c9a3ed1fed1d0fabe5f50f67bd078b

Крок 7. Стопку налисників накрийте чистим кухонним рушником, щоб вони не підсохли.

cc0421f46a018580003bab59df66d374

Крок 8. Приготуйте м’ясну начинку. Зварене м’ясо подрібніть зручним способом – через м’ясорубку або за допомогою подрібнювача, обсмажте з подрібненим цибулею на олії. Посоліть і поперчіть. Начинку злегка остудити.

df5114b95980ef70538dad9bc119e826

Крок 9. Трохи остиглу начинку викладіть в центр кожного налисника.

977725e7a73bd0676b0308ceff3c705f

Крок 10. Загорніть конвертиком. Або так, як вам подобається.

787d6b45e8e505bb22d0fe63cab0e9d8

Крок 11. Чавунну сковорідку, на якій присмажували начинку, нагрійте. На залишках масла підрум’яньте млинці з м’ясною начинкою.

428e0126487b1a29926606369e7aa46e

Крок 12. Рум’яні налисники з м’ясом перекладіть на загальне блюдо.

0019b3ba7ac9912780d53b4c72d2e0fc

Крок 13. Розкладіть по порціях.

f7677b48dae9db858c933e1700e80e9f

Крок 14. Полийте сметаною. Пригощайте близьких. Смачного!

0d026eadd09901f8ef05ca4031f98bd3

Тонкі налисники на кефірі

Тонкі налисники на кефірі виходять ажурними, але добре тримають форму і більш ніж придатні для фарширування. Млинці подають з будь-якими наповнювачами і начинками. Все залежить від ваших побажань. Кожна начинка з такою випічкою виглядає ідеально. А наскільки це смачно – не передати словами.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Окріп – 1 ст.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Швиденько зберіть складові за списком. Курячі яйця раджу вимити перед використанням і обсушити.

840390ab3bd575986f046a47ffe2459b

Крок 2. У велику посудину вбийте підготовлені яйця. Всипте сіль і цукор. Скориставшись вінчиком, збовтайте до однорідної субстанції. Заздалегідь приготуйте окріп. Поступово вливайте його в яєчну субстанцію і інтенсивно перемішуйте.

0a94492e68a2336ae31807a474ecf1d6

Крок 3. Слідом влийте склянку кефіру будь-якої жирності.

069c052c569ca1729f75cefd35bac253

Крок 4. Всипте чайну ложку харчової соди і інтенсивно розмішайте. Відбудеться характерна пінна реакція.

8cc26e9292976e4207edd441784e81f6

Крок 5. Влийте соняшникову олію без запаху.

44e904e1d997de3cd88aba6dfb265dea

Крок 6. Скориставшись дрібним ситом, просійте пшеничне борошно.

9ad75e9110e2fc2224be9761f4529d60

Крок 7. Ретельно розмішайте, щоб не залишилося жодного грудочка. Відставте в сторону відпочити. А тим часом гарненько підігрійте сковорідку, встановивши помірний нагрів. Дно і бортики одного разу промажте маслом. Або смажте на антипригарній без масла.

f76b139364a1b8151ad191f17a153a7b

Крок 8. Озброївшись черпачком, налийте тісто, перевертаючи сковорідку, щоб розподілити рівним шаром по поверхні.

8b37d53fbb96d1ab5aa5297d28ec6066

Крок 9. Готуйте, поки не з’являться бульбашки, і тісто не схопиться.

c04ef84cf501611baadf1e0299562b99

Крок 10. Переверніть млинець на другу сторону і підрум’яньте до апетитного золотистого кольору.

7e6d30b35e761cf5a7922e20bcbdd4f2

Крок 11. Приготуйте улюблену начинку і начиніть налисники або подавайте самостійно.

79dece322cf9df9ab3a236e76846642e

Крок 12. Пригощайте друзів і насолоджуйтеся із задоволенням!

1cbf584a7f430485cdb4b4718cb84b61

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал