Салат Мімоза – 9 покрокових рецептів приготування класичної Мімози з рибними консервами

89194cf5ba406b16f25012a173a7b9a0

Салат Мімоза – це яскрава і ситна закуска для вашого святкового або домашнього столу. Кращі кулінарні варіанти шукайте в нашій збірці з дев’яти покрокових рецептів приготування класичної Мімози з рибними консервами. Порадуйте своїх близьких і урізноманітнити меню апетитним частуванням.

Салат мімоза з консервами і сиром без картоплі

Салат мімоза з консервами і сиром без картоплі виходить ніжним і неймовірно апетитним. Така смачна і поживна закуска стане справжньою прикрасою вашого столу. Порадуйте рідних або гостей за допомогою нашого перевіреного рецепта з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Консерва рибна – 230 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль – 1/3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо курячі яйця. Остуджуємо їх, очищаємо і відокремлюємо білки від жовтків.

8c3fb6b8271a63e84f613c7e10fb2002

Крок 2. Окремо натираємо білки і жовтки.

7137b348754d678cf0eae784a1022663

Крок 3. Дрібно ріжемо ріпчасту цибулю, солимо її і заливаємо окропом на 15 хвилин. Потім віджимаємо ошпарений продукт від води.

8ace396561ebab1f3c6cd9777629745b

Крок 4. На дрібній терці натираємо сир, підморожене вершкове масло. Видаляємо стебла у кропу.

563e08d449e80f43fc6e985a4a8366b1

Крок 5. Рибну консерву гарненько розминаємо виделкою або перемелюємо в блендері.

c7bd3874fd55f798ed69b4be420590a6

Крок 6. Рекомендуємо всі підготовлені продукти покласти в холодильник на 30 хвилин.

0948133f656a10f543fb13c2508370a8

Крок 7. Збираємо салат шарами, які промазуємо майонезом. Спершу йдуть білки, потім сир, половина консерви, масло вершкове, цибуля, що залишилася риба і жовтки. Прикрашаємо.

71d1e2b5a1a284347e0715b973cdea79

Крок 8. Салат мімоза з консервами і сиром без картоплі готовий. Подавайте до столу!

f81ed68b5f3b69bb63591b40d7f9095d

Салат Мімоза з сайрою і майонезом

Салат Мімоза з сайрою і майонезом нескладно приготувати своїми руками. Для цього використовуйте простий покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Готове частування підійде як для святкового, так і домашнього столу. Ваші близькі або гості залишаться задоволені.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сайра в маслі – 2 банки.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Морква – 4 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Майонез – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розминаємо сайру виделкою і укладаємо її рівним шаром в салатник.

d27396bf7057915349d37f64070c66f6

Крок 2. Відварюємо курячі яйця і ділимо їх на білки і жовтки. Білки натираємо на великій терці і викладаємо на сайру, поливаємо майонезом.

ae716153d62cd4ea20ea20bb7b19b3e5

Крок 3. Викладаємо шар з відварної тертої моркви. Знову поливаємо майонезом.

098f725dd3bb5f8a2d635ba21a62ce35

Крок 4. Додаємо подрібнену ріпчасту цибулю.

90126e8d491c349eeb988eb482264801

Крок 5. Викладаємо шар з тертої відварної картоплі, поливаємо майонезом.

27618462f81daeeeb7d21ba4aaf69e83

Крок 6. Посипаємо тертим сиром. Знову додаємо майонез і посипаємо подрібненими жовтками. Прибираємо в холодильник для просочення.

278ae7714b67cfe1470087fea54aa287

Крок 7. Салат Мімоза з сайрою і майонезом готовий. Подавайте до столу!

a9f5ee8a510c3fa111b31f48d675b1a0

Як приготувати салат Мімоза з картоплею

Як приготувати салат Мімоза з картоплею, розповідаємо в нашому перевіреному рецепті з покроковим описом процесу. Яскрава закуска з рибними консервами вийде навіть у новачків. Обов’язково спробуйте! Готова страва підійде як для домашнього, так і святкового столу.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Консерва рибна – 200 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо до готовності картоплю і моркву. Остуджуємо і очищаємо від шкірки.

e04b11d21f3333d22e73cfe076b3f7ed

Крок 2. Дрібно ріжемо ріпчасту цибулю.

1b8e9000728b4bd4d1e63865cb607bc6

Крок 3. Заливаємо її окропом на 10 хвилин.

520e4ccacf88579763cbd388da2528fc

Крок 4. Зливаємо воду з цибулі. Промиваємо холодною водою і віджимаємо від зайвої вологи.

b937d2a9bf7c41f7a221c1ab9268df49

Крок 5. Натираємо відварну моркву на дрібній терці.

9ec412fc4c86db88f8bea1aa89df9761

Крок 6. Так само натираємо картоплю.

aa72e41c234d37cc6d2aecb5a2887100

Крок 7. Відварюємо яйця і відділяємо білки від жовтків. Натираємо білки.

c1f42c934211693be640d90e4a84e9d6

Крок 8. Так само чинимо з жовтками.

d1dd3f4734749f25f6c02680403e6e0d

Крок 9. Зливаємо рідину з консерви. Розминаємо рибу виделкою. Укладаємо її в салатник.

0f6f025d05335052593b4e182ef330fc

Крок 10. Обмазуємо майонезом.

9d07df4f109b5c2a6c533b8ef57edd50

Крок 11. Викладаємо шар з білків.

6525f8e3ed59ba1cc3d23fe4d86ca129

Крок 12. Трохи промазуємо майонезом.

977cdab56b7e610ed885c2bbcb553794

Крок 13. Сюди ж кладемо рівним шаром моркву.

cb44aebc48d67981d9d3ca0091f0e455

Крок 14. Поливаємо майонезом і рівномірно його розділимо.

56bea030bbfd3032b6875491b6fa199e

Крок 15. Викладаємо підготовлену цибулю.

22042efde26acecc2e568d8f9a93675d

Крок 16. Робимо шар з картоплі.

86981aca48f184ce0e600491cc285109

Крок 17. Промазуємо майонезом шар з картоплі.

ad6d33e929d0e39926b9dedc5248f755

Крок 18. Посипаємо заготівлю яєчними жовтками. До подачі, частування прибираємо в холодильник для кращого просочення.

898ffd330c6c953775e62fb367f6b103

Крок 19. Тепер ви знаєте, як приготувати салат Мімоза з картоплею. Обов’язково спробуйте!

b8def1612893a19354ffd9b0e3a86222

Салат Мімоза з скумбрії

Салат Мімоза з скумбрії – це неймовірно смачне, поживне і привабливе частування для вашого святкового столу. Ваші близькі і гості не зможуть встояти перед такою закускою. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Скумбрія консервована – 1 банка.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сир голландський – 100 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварюємо овочі і яйця. Відварну картоплю натираємо на великій терці, перемішуємо з майонезом, солимо. Викладаємо рівним шаром в салатник.

fa8c327f3cee0329ccdd635b364872f5

Крок 2. Виделкою розминаємо скумбрію.

1e4851352e7b766f46ae5c008804566c

Крок 3. На картоплю кладемо шар з риби.

5882ce10f2528dd14d08ebc938f49012

Крок 4. Обмазуємо майонезом і посипаємо подрібненою зеленою цибулею.

347cd8ceac4570377036c1ad47240166

Крок 5. Посипаємо шар тертим сиром.

7b34f0176629323cd419139b5feca26c

Крок 6. Яйця ділимо на білки і жовтки. Викладаємо шар з тертих білків. Солимо, перчимо і поливаємо майонезом.

00e26550806b006aff9503f01ce07e1a

Крок 7. Далі йде шар з тертої моркви. Поливаємо майонезом.

4967ea99be4c47016e8b3c6eebb4d7e0

Крок 8. Викладаємо терті жовтки. Прибираємо закуску в холодильник для просочення.

48d7ef23f0b87ac713458a1f8b0088eb

Крок 9. Салат Мімоза з скумбрії готовий. Прикрашайте закуску і подавайте до столу!

790ba1b5fca0e5c902bc4a4065cdbc46

Оригінальний рецепт Мімози з додаванням яблука

Оригінальний рецепт Мімози з додаванням яблука – це неймовірно соковитий і яскравий за смаком святковий салат. Перед таким частуванням точно ніхто не зможе встояти, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Консерва рибна – 1 банка.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Майонез – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Варимо картоплю, моркву і яйця до готовності. Все натираємо на великій терці. Яєчні білки натираємо окремо від жовтків. Консерву гарненько розтираємо з виделкою.

48ba84cee8e5ab146013ab316fd666ff

Крок 2. Очищаємо яблука і натираємо їх на терці. Викладаємо продукт на порційні тарілки за допомогою сервіровки.

707b984c98d189a7df434b374befccf1

Крок 3. Сюди ж кладемо рибну консерву, промазуємо майонезом.

a79263fc3c670bae94821e6b0494ede9

Крок 4. Викладаємо картоплю. Знову додаємо майонез.

77fedc2e41969d6b3e4b3e2e12732407

Крок 5. Далі йде шар з моркви.

792827000ec0cff890f92983562c259c

Крок 6. Промазуємо майонезом і кладемо яєчні білки. Добре промазуємо майонезом.

06d48b37fdf608a55c20010507acf8ec

Крок 7. Посипаємо заготовки тертими жовтками. Прибираємо закуску в холодильник для просочення.

4c7ca56effbc9958a01f3e46864ba36f

Крок 8. Оригінальний рецепт Мімози з додаванням яблука готовий. Подавайте до столу!

b11ef844267d8bf695200a15c6f9918f

Пісний салат Мімоза з рибними консервами

Пісний салат Мімоза з рибними консервами – відмінне кулінарне рішення для тих, хто дотримується більш легкого меню. Таке частування виходить менш калорійним, але при цьому таким же ситним і смачним. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Консерва рибна – 1 банка.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 200 гр.
  • Майонез пісний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо картоплю і моркву, потім остуджуємо їх і очищаємо від шкірки.

138d12ab10ae9d195252e5783a7d5598

Крок 2. Рибну консерву розминаємо виделкою і викладаємо першим шаром в салатник.

02206af5a472690f95dd11a535522b2c

Крок 3. Дрібно ріжемо цибулю і кладемо її на консерву.

46fe14822ec0ad4a7ec01575487aa9b0

Крок 4. Картоплю ріжемо кубиками і викладаємо в салатник.

c49e58e071b0d2e4743fad3f8c57c1fc

Крок 5. Солимо і поливаємо пісним майонезом.

891545ccf2d5d0d5670d00f6b40e78c1

Крок 6. Натираємо моркву на великій терці.

c423649b23cdb20f75c21bb9e8bb9545

Крок 7. Викладаємо шар з моркви.

c648d665eca4f84588ae64c33d895364

Крок 8. Солимо і поливаємо майонезом.

0f3559b893b558dd5020fcf7e8a13f85

Крок 9. Зливаємо рідину з кукурудзи. Кладемо її останнім шаром. Прибираємо частування в холодильник для просочення.

cae303cbd8ca875f9d42f08df9d33a30

Крок 10. Пісний салат Мімоза з рибними консервами готовий. Прикрашайте зеленню і подавайте до столу!

bd187ea4f6be3a861bc21a6683009312

Мімоза з рибними консервами без моркви

Мімоза з рибними консервами без моркви – це неймовірно смачне, ситне і нескладне у виконанні частування для домашнього або святкового столу. Для швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Консерва рибна – 300 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста білий – 2 шт.
  • Яйце – 6 шт.
  • Огірок консервований – 3 шт.
  • Оцет – 1 ст.л.
  • Майонез – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. З рибної консерви зливаємо рідину. Сам продукт гарненько розминаємо виделкою.

9b1d5a7d3d9d06f655a7e4ccd18b28d9

Крок 2. Ріжемо тонкими напівкільцями цибулю. Маринуємо її в оцті і окропі близько 7-10 хвилин. Після овоч віджимаємо від рідини.

7dca44466286913d4459977438775fa9

Крок 3. Натираємо на великій терці відварена картоплю. Викладаємо овоч першим шаром в салатник. Поливаємо майонезом.

fe0bdb6611cb03cd76a3ec64848ddb96

Крок 4. Викладаємо сюди терті на великій терці огірки.

9670b8a0d227592a7cedad2a82a976a9

Крок 5. Кладемо на них мариновану цибулю.

7a49e698bda6ee9cf8612a8aaea66509

Крок 6. Далі йде шар з консервів, обмазуємо його майонезом.

13305d703d7dca5d04246b7a71fd553a

Крок 7. Закриваємо заготівлю тертими відварними яйцями. Прибираємо блюдо в холодильник для просочення.

6b6b7193deaaf8e8a88cd676359631bd

Крок 8. Мімоза з рибними консервами без моркви готова. Пригощайтеся!

54e92de50ee5b03a2389da32afed718f

Салат Мімоза з консервами горбуші

Салат Мімоза з консервами горбуші – це дивно смачне, ситне і яскраве частування для вашого святкового меню. Ваші близькі і гості не зможуть встояти перед такою цікавою закускою. Обов’язково спробуйте приготувати за допомогою перевіреною кулінарною ідеї.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Горбуша консервована – 450 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 5 шт.
  • Огірок маринований – 5 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – 5 пір’я.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварюємо моркву і картоплю. Очищаємо овочі і натираємо на великій терці.

d09813e12d9e68d1c4f70dc685bb4b3a

Крок 2. Відварюємо яйця. Відокремлюємо білки від жовтків. Натираємо їх на терці окремо.

a326076ab1297ceaf4c8fe66c49af511

Крок 3. Консервовану горбушу розминаємо виделкою. Рідину попередньо зливаємо.

1203e0cbbaacc576c118a4093970b705

Крок 4. Дрібно ріжемо огірки і зелень.

06d9bfab2541e8fda8cc4a0f8086995a

Крок 5. За допомогою кільця формуємо листковий салат. Першим шаром кладемо половину картоплі, солимо і промазуємо майонезом. Далі кладемо половину риби, знову майонез і зелень.

059530345c921f24b20b34556bd7f4d8

Крок 6. Викладаємо половину маринованих огірків, морква і майонез. Повторюємо шари.

e6f76c3d290d7ce027a1f285663c96cc

Крок 7. Викладаємо яєчні білки. Обмазуємо майонезом і прикрашаємо подрібненими жовтками.

44e02498791db26d8ef5b88684956e64

Крок 8. Закриваємо заготівлю плівкою і прибираємо її в холодильник на 2-3 години.

82a0fe148cebee4918601c4e432ffa50

Крок 9. Салат Мімоза з консервами окрай готовий. Прикрашайте і подавайте до столу!

80088696c5ecab5adb6d112d2a6d0363

Салат Мімоза з рисом

Салат Мімоза з рисом виходить неймовірно ситним, апетитним і цікавим за смаком. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сардина в маслі – 230 гр.
  • Рис – 60 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Морква – 100 гр.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Майонез – 120 гр.
  • Кріп – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Курячі яйця відварюємо.

cdbacbf85cc9205dc58ed8a95596c1e8

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і ошпарюємо її 5 хвилин. Рибну консерву виймаємо з банки і гарненько розминаємо виделкою.

21d5c1abec6e66c9f0d2da0351d44044

Крок 3. Відварюємо рис і викладаємо його першим шаром, промазуємо майонезом. При формуванні салату використовуємо сервірувальний кільце.

f8eb7becf0a714eb15794e8079d29a64

Крок 4. Викладаємо шар з сардини.

4f9fbc63d5b6eecda83bbdae558905ec

Крок 5. Викладаємо ошпарену цибулю, з якої попередньо зливаємо рідину. Промазуємо майонезом.

fef25b4cc011fa69c897871beb7c7a97

Крок 6. Викладаємо терту моркву. Промазуємо майонезом.

0655e80be861471301afa8c662975a1f

Крок 7. Посипаємо наступний шар тертим сиром.

9c607e53c3a30ee78285843c7b68d576

Крок 8. Далі укладаємо шари з тертих жовтків і білків. Прибираємо заготівлю в холодильник для просочення.

46959116bee69aae91d544fb674cdc0f

Крок 9. Салат Мімоза з рисом готовий. Прикрашайте кропом і подавайте до столу!

0506d3ee65152ad11597ee1c129b2c9e

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал