Як приготувати голубці – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати голубці? Голубці – це універсальна гаряча страва для вашого домашнього обіду чи вечері. Приготувати апетитне частування можна різними способами. Найкращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас у нашій добірці з дев’яти смачних рецептів з покроковими фото та докладним описом процесу.

Голубці з капусти з фаршем та рисом на сковороді

Голубці з капусти з фаршем та рисом на сковороді порадують не лише цікавим смаком, а й апетитним зовнішнім виглядом. Таку соковиту та поживну страву точно нікого не залишить байдужою. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1,5 кг.
  • Фарш –500 гр.
  • Рис – 110 гр.
  • Вода –330 мл.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо рис під водою та відварюємо його після закипання близько 10 хвилин. Потім відкидаємо на сито і даємо охолонути.

Крок 2. Промиваємо капусту та вирізаємо з неї качан. Розбираємо капусту на листя.

Крок 3. Доводимо до кипіння воду у великій каструлі. Порційно опускаємо до неї листя на 5 хвилин. Потім дістаємо з води та даємо охолонути.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, рис, сіль та перець. Гарненько перемішуємо.

Крок 5. Ліпимо з фаршу невелику котлету та викладаємо на край листа. Загортаємо голубці.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо на ньому до рум’янцю наші голубці.

Крок 7. В іншій сковороді з олією обсмажуємо до м’якості цибулю з морквою. Доповнюємо овочі цукром та сметаною. Також всипаємо сюди сіль та перець. Перемішуємо та гасимо близько 1 хвилини.

Крок 8. Голубці у сковороді заливаємо соусом та гасимо під кришкою на слабкому вогні близько 30 хвилин.

Крок 9. Голубці з капусти з фаршем та рисом на сковороді готові. Подавайте до столу!

Смачні голубці зі свіжої капусти у духовці

Смачні голубці зі свіжої капусти у духовці відрізняються яскравим смаком та поживними властивостями. Подавайте цікаве частування до обіду чи вечері, з гарніром чи без. Ваші близькі точно не зможуть встояти. Для нескладного приготування своїми руками беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 800 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сметана – 2 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Зелень – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо капусту та вирізаємо з неї качан. Підготовлений овоч викладаємо в каструлю з киплячою водою. Проварюємо близько 3 хвилин. Потім капусту остуджуємо та акуратно розбираємо на листя.

Крок 2. Відварюємо рис до напівготовності та вимішуємо його з фаршем, доповнивши сіллю та чорним меленим перцем.

Крок 3. З отриманого фаршу з рисом ліпимо невеликі котлети, кладемо їх на край капустяних листів.

Крок 4. Загортаємо заготівлі у формі голубців.

Крок 5. Продовжуємо згортати голубці, доки не закінчаться всі інгредієнти.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній голубці до рум’янцю з обох боків.

Крок 7. В окремій сковороді з’єднуємо воду, борошно, сметану, томатну пасту, сіль. Вимішуємо заготівлю та доводимо до кипіння.

Крок 8. Перекладаємо голубці у форму для запікання та заливаємо соусом.

Крок 9. Відправляємо у розігріту до 200° духовку на 40 хвилин. Запікаємо під фольгою. Потім її прибираємо та запікаємо без фольги ще 10 хвилин.

Крок 10. Смачні голубці зі свіжої капусти готові в духовці. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!

Ліниві голубці з капусти, фаршу та рису на сковороді

Ліниві голубці з капусти, фаршу та рису на сковороді – це проста та цікава кулінарна ідея для вашого ситного обіду чи вечері. Таке смачне та привабливе частування точно нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Свинина –500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Окріп – 0,5 ст.
  • Сік томатний – 1,5 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні продукти у потрібній кількості.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю та натираємо моркву на тертці. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості легкого рум’янцю.

Крок 3. Дрібно шаткуємо промиту капусту і викладаємо її в сковороду до цибулі та моркви. Перемішуємо і гасимо на слабкому вогні під кришкою близько 10 хвилин.

Крок 4. У глибокій мисці перемішуємо відварений рис та обсмажені овочі.

Крок 5. Сюди викладаємо м’ясний фарш і розбиваємо куряче яйце. Додаємо сіль, спеції та ретельно перемішуємо.

Крок 6. З отриманої маси мокрими руками ліпимо невеликі котлети. Обсмажуємо їх у сковороді на олії пару хвилин до легкого рум’янцю.

Крок 7. Заливаємо заготівлі томатним соком. Сюди можна всипати спеції за смаком. Вливаємо половину склянки окропу і акуратно перемішуємо.

Крок 8. Тушкуємо на помірному вогні під кришкою близько 20 хвилин, періодично перевертаючи наші заготовки.

Крок 9. Ліниві голубці з капусти, фаршу та рису на сковороді готові. Можна пригощатися!

Голубці з пекінської капусти

Голубці з пекінської капусти виходять дуже ніжними та приємними за смаком. Апетитна та ситна страва ідеально підійде для вашого сімейного обіду чи вечері. Порадуйте себе та близьких за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фото та докладним описом процесу.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 650 гр.
  • Рис –100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Томати у власному соку – 850 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні інгредієнти. Заздалегідь відварюємо рис до напівготовності близько 7 хвилин.

Крок 2. Акуратно розбираємо пекінську капусту на листя. Білу товсту частину листя злегка відбиваємо кухонним молотком. Верхнє листя капусти дрібно нарізаємо.

Крок 3. Очищаємо цибулю і нарізаємо її тонкими четвертинками.

Крок 4. Морквину пропускаємо через велику тертку.

Крок 5. На олії обсмажуємо цибулю і викладаємо до неї моркву. Перемішуємо та готуємо ще 1 хвилину.

Крок 6. Сюди викладаємо подрібнену капусту, перемішуємо і готуємо разом близько 5 хвилин. Половину цих овочів відправляємо у фарш.

Крок 7. До овочів, що залишилися, викладаємо томати у власному соку, додаємо сіль і перець. Прогріваємо соус близько 2 хвилин. Від цього соусу відокремлюємо одну третину.

Крок 8. М’ясний фарш перемішуємо з овочами та рисом. Додаємо сіль та перець. Якщо маса виходить надто густою, вливаємо трохи води.

Крок 9. На край капустяного листя викладаємо частину нашого фаршу з рисом та овочами.

Крок 10. Згортаємо заготівлі у голубці.

Крок 11. Усі голубці викладаємо у посуд із тушкованими овочами.

Крок 12. Закриваємо їх відкладеними овочами та вливаємо трохи води. Тушимо близько 40 хвилин на невеликому вогні під кришкою.

Крок 13. Голубці із пекінської капусти готові. Подавайте апетитну страву до столу!

Тушковані голубці у сметанному соусі

Тушковані голубці у сметанному соусі виходять дуже смачними та ніжними. Таке соковите та поживне частування точно нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото. Порадуйте себе та своїх близьких!

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 10 аркушів.
  • Фарш курячий – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Сіль – 1 ст.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
  • Суміш спецій – 1 ст.
  • Сметана – 3 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Лимон – 0,25 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокому посуді з’єднуємо курячий фарш, подрібнену цибулю та добре промитий рис.

Крок 2. Сюди ж відправляємо сіль та спеції. Ретельно все перемішуємо.

Крок 3. Промиваємо качан капусти і відправляємо в мікрохвильову піч на 5 хвилин при максимальній потужності.

Крок 4. Далі качан розбираємо на листя.

Крок 5. На край кожного капустяного листа викладаємо наш фарш.

Крок 6. Згортаємо заготовки щільні акуратні голубці.

Крок 7. Далі перекладаємо їх на сковороду.

Крок 8. Сметану вимішуємо з водою та отриманим соусом заливаємо нашу страву.

Крок 9. Сюди вичавлюємо лимонний сік і тушкуємо страву на помірному вогні 30 хвилин.

Крок 10. Тушковані голубці у сметанному соусі готові. Можна куштувати!

Голубці у томатно-сметанному соусі

Голубці в томатно-сметанному соусі порадують насиченим смаком, поживними властивостями та дивовижною соковитістю. Обов’язково спробуйте приготувати апетитну страву за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото. Порадуйте себе та своїх близьких!

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Томатний соус – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Вода –70 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – для змащування деко.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо капусту та розбираємо її на листя. Це листя занурюємо в киплячу воду на 5 хвилин і після остуджуємо.

Крок 2. У високу склянку викладаємо сметану, томатний соус та шматки цибулі. Подрібнюємо продукти за допомогою занурювального блендера до однорідності.

Крок 3. Для начинки у глибокій тарілці з’єднуємо фарш, відварений рис та сіль. Також сюди можна відправити пару подрібнених кубиків льоду, але це необов’язково. Гарненько вимішуємо вміст.

Крок 4. Порційно начинку викладаємо на капустяне листя.

Крок 5. Згортаємо заготовки щільні голубці.

Крок 6. Викладаємо всі голубці на лист, змащений олією, і поливаємо все це раніше приготовленим соусом. Відправляємо в розігріту до 180° духовку на 40 хвилин.

Крок 7. Голубці у томатно-сметанному соусі готові. Подавайте до столу!

Класичні голубці у мультиварці

Класичні голубці у мультиварці нескладно приготувати у домашніх умовах. Така кулінарна ідея дозволить заощадити вам час та сили. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фото. Голубці вийдуть дуже соковитими та яскравими за смаком.

Час приготування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Рис – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Для заливання:

  • Сметана – 1 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо та промиваємо.

Крок 2. З капусти вирізаємо качан, сам овоч занурюємо в киплячу воду на 10 хвилин.

Крок 3. Витягуємо капусту з води, остуджуємо її та акуратно розбираємо на листя. Зрізаємо товсту частину кожного листка.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості.

Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, відварений рис та обсмажені овочі. Сюди ж відправляємо сіль та спеції. Добре все перемішуємо.

Крок 6. Порційно начинку викладаємо на капустяне листя і формуємо голубці.

Крок 7. Викладаємо голубці у мультиварку. До них відправляємо лаврове листя. Окремо вимішуємо воду, сметану та томатну пасту. Отриманим соусом заливаємо наші голубці та включаємо режим «тушкування» на 1 годину.

Крок 8. Класичні голубці готові в мультиварці. Пригощайтесь!

Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем

Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем – це чудова кулінарна ідея для вашого поживного сімейного обіду або вечері. Таке смачне та апетитне частування точно нікого не залишить байдужим. Для приготування голубців використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 шт.
  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 3 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо качан капусти та акуратно розбираємо його на листя.

Крок 2. Кип’ятимо воду з невеликою кількістю солі і проварюємо в ній капустяне листя 5 хвилин.

Крок 3. Відкидаємо листя на друшляк і даємо їм охолонути.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо курячий фарш, подрібнену цибулю, сіль та перець.

Крок 5. Промиваємо рис кілька разів та відварюємо його до напівготовності близько 10 хвилин.

Крок 6. Викладаємо рис до фаршу.

Крок 7. Добре все перемішуємо до однорідності.

Крок 8. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі до м’якості на олії.

Крок 9. Сюди викладаємо томатну пасту, розведену у воді.

Крок 10. Доводимо заготівлю до кипіння, солимо та перчимо її.

Крок 11. На кожен капустяний лист викладаємо нашу начинку.

Крок 12. Починаємо згортати голубці, підвертаємо низ капустяного листа та краю.

Крок 13. Згортаємо акуратні щільні голубці.

Крок 14. Викладаємо їх у велику каструлю.

Крок 15. Заливаємо їх нашою підливою з овочами.

Крок 16. Закриваємо кришкою та гасимо до повної готовності близько 30-40 хвилин.

Крок 17. Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем готові. Пригощайтесь!

Ліниві голубці з м’ясом та рисом у духовці

Ліниві голубці з м’ясом та рисом у духовці порадують не лише яскравим смаком, а й апетитним зовнішнім виглядом. Така соковита та цікава страва точно урізноманітнить ваше звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис відвареної – 1,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо фарш та подрібнену цибулю.

Крок 2. Сюди викладаємо терту моркву і дрібно порізану капусту.

Крок 3. Доповнюємо продукти відвареним рисом.

Крок 4. Посипаємо все це сіллю, перцем, ретельно перемішуємо.

Крок 5. Із заготівлі мокрими руками формуємо акуратні котлети та викладаємо їх у форму для запікання.

Крок 6. Заливаємо частування сумішшю з води, томатної пасти, солі та перцю. Відправляємо у розігріту до 180° духовку на 30-40 хвилин.

Крок 7. Ліниві голубці з м’ясом та рисом у духовці готові. Подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал