Яблука з корицею в духовці – це простий і дуже смачний десерт, який приємно здивує вас своїми пряними нотками і кисло-солодким фруктовим смаком, який ідеально поєднується з бджолиним медом, меленої корицею і подрібненими горіхами. Добавки ви можете підбирати в залежності від ваших смакових уподобань або їх наявності, але навіть якщо ви вирішите приготувати яблучні часточки, просто присипавши їх корицею – буде дуже смачно!
Яблука з медом і корицею в духовці
Яблука з медом і корицею в духовці – це ароматне і дуже смачне частування, яке запросто замінить вам шкідливі покупні десерти з « сірим » складом. Для готування нам будуть потрібні виключно натуральні компоненти, які не зашкодять вашому організму.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Яблука середні – 6 шт.
- Мед – 6 ч.л.
- Кориця молота – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Вода холодна – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті і обсушені яблука очищаємо від шкірки на половину і акуратно видаляємо серцевину. Підготовлені фрукти перекладаємо на деко, устелений фольгою або пергаментом.
Крок 2. У піалі змішуємо цукор з молотою корицею і занурюємо в суху суміш фруктову м’якоть, в поглиблення викладаємо одну чайну ложку меду.
Крок 3. На дно вогнетривкої ємності вливаємо трохи води і прибираємо заготівлю в духовку на 25-30 хвилин при 200 градусах.
Крок 4. Гарячі яблучка акуратно викладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо до столу.
Крок 5. Смачного!
Яблука часточками з корицею в духовці
Яблука часточками з корицею в духовці – це неймовірно смачне і корисне ласощі, яке можна приготувати за лічені хвилини, використовуючи лише три компоненти, які ідеально доповнюють і відтіняють смак і аромат один одного. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1-2.
Інгредієнти:
- Яблука – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Кориця молота – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед об’єднуємо корицю з цукром і гарненько промиваємо яблуко.
Крок 2. Розрізаємо фрукт на часточки однакового розміру.
Крок 3. Видаляємо насіннєву коробочку, не порушуючи цілісність скибочок.
Крок 4. Збираємо шматочки за формою цілого фрукта в фользі.
Крок 5. У центр висипаємо заздалегідь підготовлену ароматну суміш.
Крок 6. Загортаємо фольгу і випікаємо частування протягом 15 хвилин при 180 градусах. Смачного!
ПП яблука з корицею без цукру
ПП яблука з корицею без цукру – це оригінальний десерт, який можна подати навіть до святкового столу, якщо ви або ваші гості дотримуються дієти. Як підсолоджувача ми будемо використовувати натуральний бджолиний мед, а для насиченості смаку – насіння гарбуза і родзинки.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3-6.
Інгредієнти:
- Яблука – 6 шт.
- Мак – 4 ст.л.
- Ізюм – ½ ст.
- Кориця молота – за смаком.
- Насіння гарбузове – за смаком.
- Мед – за смаком.
- Вода – ½ ст.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо все необхідне.
Крок 2. За допомогою ножа у яблука обережно вирізаємо серцевину з кісточками.
Крок 3. Кондитерський мак на 10 хвилин запарюємо в окропі.
Крок 4. Також заливаємо родзинки окропом на кілька хвилин і після обсушуємо.
Крок 5. Яблука ставимо на деко і в порожнину яблука всипаємо трохи родзинок.
Крок 6. Доповнюємо начинку маком і ароматною корицею.
Крок 7. Також додаємо насіння гарбуза і мед, на дно жароміцного посуду вливаємо ½ склянки води і прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів на 20-30 хвилин.
Крок 8. Апетитний десерт злегка остуджуємо і негайно дегустуємо. Смачного!
Яблука кружечками з корицею в листковому тісті в духовці
Яблука кружечками з корицею в листковому тісті в духовці – це оригінальне ласощі, яке скрасить будь-чаювання і урізноманітнює ваш звичний раціон. Крім цього, такі « слойки » дуже зручно брати з собою на роботу або навчання в якості перекусу, так як вони не втрачають свій смак і аромат після охолодження.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6-7.
Інгредієнти:
- Яблука – 3 шт.
- Тісто листкове – 1 упаковка.
- Цукор-пісок – 3-4 ст.л.
- Кориця молота – 1 ст.л.
- Жовток курячий – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожене тісто злегка розгортаємо і нарізаємо смужками, шириною не більше двох сантиметрів.
Крок 2. Яблука промиваємо і насухо промакуємо паперовими рушниками, ріжемо на колечка і за допомогою невеликої формочки вирізаємо серцевину.
Крок 3. Смужки тіста обертаємо навколо фруктового колечка.
Крок 4. Заготовки викладаємо на деко, промазуємо збитим жовтком, і посипаємо сумішшю з меленої кориці і цукрового піску.
Крок 5. Випікаємо при температурній позначці в 180 градусів протягом 20 хвилин. Золотисті і ароматні колечка подаємо до столу в поєднанні з чашкою чаю. Смачного!
Печені яблука в духовці з корицею і цукром
Печені яблука в духовці з корицею і цукром – це частування, яке закохує в себе з першої проби, тому як поєднання кисло-солодких фруктів і ароматних добавок нікого не може залишити байдужим! І якщо ви хоч раз приготуєте такий десерт, то повернетеся до цього рецепту ще неодноразово!
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Яблука – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1-1,5 ст.л.
- Кориця молота – 1 ч.л.
- Сік лимона – 3-4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Фрукти обполіскуємо під струменем води і даємо час обсохнути, розрізаємо навпіл і вирізаємо насіннєву область.
Крок 2. Збризкуємо половинки соком цитрусового фрукта.
Крок 3. Посипаємо яблучка корицею і цукром.
Крок 4. Перекладаємо заготовки в вогнетривку посуд, застелену пергаментом, і випікаємо 10-12 хвилин. Після закінчення часу, залишаємо ласощі в гарячій духовці ще на 10 хвилин.
Крок 5. Злегка охололе частування подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!