Чебуреки з м’ясом на сковороді – 9 простих і смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

96256b34a932cc74adae3f61f7fe6c66

Чебуреки з м’ясом на сковороді – це вулична їжа, яку запросто можна повторити на власній кухні, якщо знати кілька секретів приготування. Наприклад, для того, щоб тісто після теплової обробки вийшло золотистого відтінку і з бульбашками, до складу потрібно додати трохи горілки або окропу. Як начинка підходить абсолютно будь-яке м’ясо, перекручене в фарш, яке вам подобається, будь-то птах, яловичина або свинина.

М’ясні чебуреки з бульбашками, як в чебуречній

М’ясні чебуреки з бульбашками, як в чебуречній, можна запросто приготувати в домашніх умовах, використовуючи лише прості інгредієнти, які часто є під рукою. Весь секрет рум’яного тіста полягає в окропі, який в свою чергу, заварює основу.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 3,5 ст.
  • Окріп – 1 ст.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Для начинки:

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на стіл продукти згідно зі списком.

a2a9431441da93fcc0e3c1086fc67d40

Крок 2. Промиту свинину і очищену цибулю прокручуємо через м’ясорубку, фарш солимо і перчимо – вимішуємо.

f18c44173e415a05a7126eaeee175e59

Крок 3. В окрему ємність просіюємо борошно, перемішуємо з сіллю.

62c70e5ea8aaa0b7fee6822bfca990df

Крок 4. Виливаємо окріп і активно працюємо ложкою.

3553661ca89b733db9da3cec41c4d5b0

Крок 5. Додаємо розтоплене вершкове масло і яйце.

b82292d531b2598997cd63a9380c3ed4

Крок 6. Замішуємо м’яке і піддатливе тісто.

84f6857f0c5c5c72bc91ab70e05b14f6

Крок 7. Основу розгортаємо в тонкий пласт і тарілкою вирізаємо круглі заготовки, на половину кожного кола поміщаємо рівний шар начинки.

aa185dad9c2b03b8b0627d33c229516f

Крок 8. Фарш накриваємо другою половиною тіста, скріплюємо краї пальцями або виделкою.

869a911aeaed618c1c86ad458b625795

Крок 9. Обсмажуємо чебуреки у великій кількості олії з двох сторін на помірному полум’ї, до утворення апетитної скоринки. Надлишки жиру видаляємо паперовими серветками.

1a34315fa3d8db69a97ddb2706bd8447

Крок 10. Страву сервіруємо і подаємо. Смачного!

db8fe42cf6382c778f8a2ece967f727d

Чебуреки з м’ясом на заварному тісті з окропом

Чебуреки з м’ясом на заварному тісті з окропом – це свого роду фаст-фуд, з приготуванням якого впорається кожен. Головний секрет успіху полягає у великій кількості начинки і тонкому рум’яному тісті, яке готується у великій кількості гарячого олії.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 10-12.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Цибуля – 250 гр.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 10 гр.
  • Вода крижана – 40 мл.
  • Окріп – 180 мл.
  • Олія – 20 мл. + для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 2-2,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У киплячу воду висипаємо цукор і близько 6 грам солі, перемішуємо, додаємо 20 мл олії і борошно (180 грам) – інтенсивно перемішуємо і прибираємо з вогню.

92671361dc1a5f85b606a8e48326b1ab

Крок 2. Жменями додаємо залишки борошна і замішуємо м’яке тісто, що відстає від стінок посуду і долонь.

6a2f86fa69ac0d6fcb1f71ff5b2e0c00

Крок 3. Тісто поміщаємо в пакет і залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.

b5257d4e70bc6f231733f7261ca02f6b

Крок 4. Не втрачаючи часу, займаємося начинкою: в миску викладаємо фарш, слідом відправляємо рубану ріпчасту і зелену цибулю, вливаємо крижану воду, обов’язково солимо і перчимо.

0460a355002b41c459699aa00dc3e7f0

Крок 5. Ретельно перемішуємо складові.

d4904554bf9eeb637215e310f60370fa

Крок 6. Від тіста відокремлюємо скибочки по 40 грам.

a6cabd12167917d895a38bc10838fc3c

Крок 7. Кожен сегмент дуже тонко розгортаємо в коло, на одну половину викладаємо 2-3 столових ложки заправленого фаршу, відступаючи від краю близько сантиметра.

a518a4a483f0f9d77a875f2bef4ab68a

Крок 8. Щільно защіплюємо краї.

cda3dd89a8530ec406918f49d531461e

Крок 9. У сковорідку наливаємо олію і розігріваємо її, викладаємо 1-2 заготовки (жир повинен покривати чебурек не менше ніж наполовину), підрум’янюємо і перевертаємо, смажимо з другої сторони до золотистості.

d9c8fe566a52f7f81aac9f757223d359

Крок 10. Не чекаючи охолодження, подаємо страву до столу і насолоджуємося. Смачного!

13b91fb5d0f3ef12351a09998bd352bb

Прості чебуреки з лаваша з фаршем на сковороді

Прості чебуреки з лаваша з фаршем на сковороді – це хрустке блюдо, яке ідеально підійде для тих кулінарів, які не люблять працювати з тістом або не володіють великою кількістю вільного часу. Побалуйте себе і свою сім’ю соковитими і рум’яними чебуреками!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 2 пласта.
  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вода – 3 ст.л.
  • Олія – 50 мл.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясну складову, а саме – фарш, поміщаємо в миску.

6b4d0c22dbb15691bb5fc19a42d658b4

Крок 2. Дрібно подрібнюємо цибулю і висипаємо її до фаршу, інгредієнти посипаємо сіллю і улюбленими приправами – гарненько перемішуємо.

f932b4711f170441c008e58ec7b71029

Крок 3. Озброюємося кухонними ножицями і розрізаємо лаваш на чотирикутники.

9acc348326bc618ec13545d04b7b8b69

Крок 4. На одну сторону лаваша кладемо начинку і розділимо її рівним шаром.

9974c532c552dd07a1a18183029410c8

Крок 5. Краї коржів промазуємо холодною водою і скріплюємо між собою.

ca40563be93af05fe40844f880703fba

Крок 6. Смажимо заготовки на розігрітій олії по 2-3 хвилини з кожного боку.

291162908dddd59b0e61408d2ef81407

Крок 7. Гарячі чебуреки подаємо до столу і відразу ж приступаємо до трапези. Смачного!

e45f947586cd9dc3d5a866bf37164bd0

М’ясні чебуреки на пухирчатому тісті з горілкою

М’ясні чебуреки на пухирчастому тісті з горілкою – це неймовірно смачне страву, яке можна приготувати на швидку руку і на довгі години забути про голод. Поєднання хрусткого тіста з бульбашками і соковитою м’ясною начинкою, не залишить байдужим нікого!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 18 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 ст.
  • Вода гаряча – 300 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л. + для смаження.
  • Горілка – 1 ст.л.
  • Фарш – 400 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Вода крижана – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування заварного тіста, до склянки борошна додаємо склянку практично киплячої води – активно перемішуємо.

98f63e68cdeb70500f1d6b5c8e197f35

Крок 2. Частину, що борошно яке залишилось пересипаємо в глибоку миску і додаємо яйце, горілку, заварну основу, сіль, цукор і дві столових ложки олії.

128602d38ab5d9406da3bd6a5e573c7e

Крок 3. Замішуємо м’яке тісто, обертаємо в харчову плівку.

3593ba7a489bb433fa96fffbbd4ba551

Крок 4. Паралельно готуємо начинку: до фаршу вливаємо крижану воду, закидаємо подрібнену цибулю, солимо і перчимо – помішуємо до однорідності.

799eaa3354071ed552dfd78d9eaf4a5a

Крок 5. Ділимо основу на три частини, кожну формуємо в ковбаску і розрізаємо на 6 шматочків однакового розміру.

306d6add4527a2c5e26b59fa6f1f5aaa

Крок 6. Розгортаємо заготовки в коржик, на один край кладемо ложку начинки і накриваємо другою, скріплюємо краї зубцями вилки.

6dfd769bf7553068e86a38df1dd9579d

Крок 7. Смажимо напівфабрикати на розпеченому рослинній олії до рум’яної скоринки, промакуємо паперовими рушниками.

110b418363e14b49c7bf5147c4a94ad5

Крок 8. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Смачного!

c896bad59fbe3c60dcc7678577cb8fb0

Домашні чебуреки на пухирчатому тісті з горілкою

Домашні чебуреки на пухирчастому тісті – це справжнє смакове насолоду, яке призведе в захват абсолютно кожного! Для соковитості начинки, до перекрученого м’яса, ми додамо трохи м’ясного бульйону або молока, подрібненого цибулі і спецій – пальчики оближеш!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 4 ст.
  • Олія – 8 ст.л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Вода – 1 ст. + ¼ ст.
  • Горілка – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Молоко / бульйон м’ясний – ½ -1 ст.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто: борошно просіюємо гіркою на стіл, в центрі робимо лунку, вливаємо склянку води, змішаний з цукром і сіллю, горілку і олія – замішуємо тісто і формуємо кульку. Накриваємо серветкою і залишаємо на 10-15 хвилин, обминаємо і повторюємо процедуру ще 3 рази.

3e55de992f052d6603bac6c1fcea78ab

Крок 2. Відпочиле тісто розгортаємо в максимально тонкий пласт, вирізаємо кола діаметром близько 15 сантиметрів. На кожну половинку кладемо 1 столову ложку начинки (подрібнене м’ясо з бульйоном або молоком, рубаною цибулею і спеціями) і, накриваємо вільним краєм, скріплюємо.

4b3b311efe8e21b5cb3a6bdfc7fd67af

Крок 3. Для надійності придавлюємо облямівку зубцями вилки.

070195812caabd7dbc76fd944a0a2e85

Крок 4. У сковороді розігріваємо олію і викладаємо чебуреки, обсмажуємо по 3-4 хвилини з кожного боку на середньому нагріванні.

07ad121e24ed28c0c3f6c51e3ef9f090

Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

4dac492fdd4e1a6e1cd7bb14b81c9080

Чебуреки з м’ясом на кефірі

Чебуреки з м’ясом на кефірі – це смажені пиріжки з ситної і соковитою начинкою, сформовані за формою півмісяця. Подавати така страва можна зі свіжими овочами, всілякими соусами або освіжаючими / зігрівають напоями – смачно буде в будь-якому випадку!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 3 ст.
  • Яйця – 3 шт.
  • Кефір – ½ ст.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль – ½ ч.л.

Для начинки:

  • Свинина – 400 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Вода – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промиваємо під струменем води і насухо промакуємо серветками, довільно нарізаємо. Очищаємо цибулину, розрізаємо на четвертинки.

a99749379cf7eabcb0c06a5d6f4eefc5

Крок 2. Інгредієнти прокручуємо через м’ясорубку і доповнюємо двома столовими ложками води, чорним перцем і сіллю.

6ec6e6daac7c4dad6f3133235a716fff

Крок 3. Руками вимішуємо компоненти до однорідності.

74cdbec59b0b7aa9df6f9ebbb48e3c07

Крок 4. Збиваємо яйця і змішуємо їх з кефіром, невеликою кількістю солі і сметаною.

0f8bbd8bd5108fcde4d3451c29eae825

Крок 5. Вводимо просіяне борошно і перемішуємо складові до об’єднання, залишаємо тісто під рушником на 20-25 хвилин.

63278cabe7910dd2ce9a78f19fec0628

Крок 6. Розгортаємо тісто в тонкий коржик і вирізаємо кола, на одну половину поміщаємо 2 ложки начинки, залишаючи край вільним.

f72be896f814b1ccf0eec22bb0d7685a

Крок 7. Накриваємо фарш другою половиною тіста і скріплюємо краї.

212ba447f0c79a0c97456ea2d40be6f5

Крок 8. Кладемо заготовки в сковороду з гарячою олією і готуємо до утворення золотистої скоринки з обох сторін.

2b8a47cd8aa7124bae846e1e86be99f0

Крок 9. Смачного!

5697c9d29bb48bf9cd008e88e2fa443a

Чебуреки з м’ясом і сиром в домашніх умовах

Чебуреки з м’ясом і сиром в домашніх умовах – це страва, яке зведе з розуму кожного, хто спробує хоча б шматочок! Але нехай це вас не дивує, тому як поєднання соковитого м’яса і солонуватого сиру – це щось неймовірне, неможливо описати словами.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Вода – ½ ст.
  • Сіль – ½ ч.л. + ½ ч.л.
  • Борошно – 1,5-2 ст.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Сир твердих сортів – 50 гр.
  • Цибулина велика – ¼ шт.
  • Олія – для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

29e26722fe5bbda0e889b7ea1b69405d

Крок 2. У чашу з високими бортиками виливаємо воду, висипаємо сіль.

2ce2618d4fd863b8f3c167f330beb68c

Крок 3. Підсипаємо борошно, попередньо просіюємо.

ea9e00c26a40209acd9949add955899e

Крок 4. І замішуємо м’яке і еластичне тісто.

3417e1cda3eede96511f3491f2ef4122

Крок 5. Для начинки подрібнюємо м’ясо і цибулю за допомогою блендера, солимо і перчимо – гарненько перемішуємо.

4875d7a7ca04862873f0791480cd4815

Крок 6. На терці натираємо трохи твердого сиру.

8d568e36b46e1d9d05485c9ce805ba96

Крок 7. Ділимо тісто на невеликі сегменти.

dd7308072c097baef477e10582785565

Крок 8. Кожен шматочок розкочуємо в коржик, на один край кладемо трохи фаршу, присипаємо сирною стружкою.

6f5ab1332ff00a7522ae31c0e064142d

Крок 9. Складаємо основу навпіл і защіплюємо краї.

be9891812e9a01e14f66b8f29ec2f90c

Крок 10. Смажимо чебуреки у великій кількості олії до апетитного світло-коричневого відтінку.

d23a30c31490dbef48ec8c1d664fc14c

Крок 11. Складаємо гарячу страву на сервірувальну тарілку і подаємо до столу. Смачного!

902efc17129a0ad85ba9b3243a2bb9de

Чебуреки на дріжджовому тісті з фаршем

Чебуреки на дріжджовому тісті з фаршем – це дивовижне поєднання ніжного і повітряного тіста з ситною і живильною начинкою. « Запечатавши » фарш в тісто під час теплової обробки, соки, що виділяються з обраного м’яса, частково просочують основу, завдяки чому смак виходить просто неймовірним!

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Фарш індички – 500 гр.
  • Борошно – 450 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Вода – 100 мл.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо дріжджове тісто: в теплу воду висипаємо дріжджі і сіль, активно перемішуємо і через 10-15 хвилин підсипаємо борошно, помішуємо до однорідності. Накриваємо кришкою або рушником і прибираємо в тепле приміщення на 1 годину для підйому.

2ecbc023604287ebb2c7c1704d52c5df

Крок 2. В цей же час готуємо начинку: до ніжного фаршу додаємо рубану ріпчасту і зелену цибулю, обов’язково приправляємо молотим перцем і сіллю.

b2857e635cce9c5f953bb51a5297b193

Крок 3. Тісто, яке підійшло ділимо на сегменти, розгортаємо в пласт круглої форми, кладемо начинку.

d44ba498a9f15a5b38c4b44959fe1063

Крок 4. Формуємо чебуреки в формі півмісяця.

73c7469fc9f7b31239f51722a5b6fdae

Крок 5. Викладаємо заготовки в киплячу олію і підрум’янюємо на помірному вогні. Потім перевертаємо і накриваємо кришкою, готуємо 2-3 хвилини.

3e1ae079f41ed561a103b2714b024eb0

Крок 6. Знімаємо пробу і насолоджуємося. Смачного!

143ca4f0d4701f3bd53855454d93e0a1

Домашні чебуреки з м’ясом і грибами

Домашні чебуреки з м’ясом і грибами – це не тільки дуже смачно і ароматно, але ще і просто. Для того щоб рум’яні м’ясні пиріжки у вас вийшли з першого разу, дуже важливо дотримуватися пропорції інгредієнтів, зазначені в списку нижче, а також слідувати нашим рекомендаціям.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 550-600 гр.
  • Олія – 1 ст.л. + для смаження.
  • Вода – 200 мл.
  • Свинина – 250 гр.
  • Шампіньйони – 150 гр.
  • Цибуля – 60 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності готуємо все необхідне.

e218855a4b9531d59b0fe9e71b22a611

Крок 2. Борошно просіюємо і змішуємо з сіллю.

2b573bb9152d69ea82d87aa0eeff8a62

Крок 3. Підливаємо столову ложку олії і воду.

61233b607d33a423a8085d88a6a081fa

Крок 4. Замішуємо щільне тісто і залишаємо під серветкою для набухання клейковини.

65dbb4a3a77535d443af6455f7971f12

Крок 5. Довільно ріжемо м’ясо.

28f7e13b9d1b167ac68e229675201a86

Крок 6. Гриби нарізаємо тонкими пластинками.

cc11fa8683b31ebff70dd81e81df2e02

Крок 7. Обсмажуємо шампіньйони на олії до рум’яності з додаванням солі і приправ, остуджуємо.

6c4e53a83f33da685f3efcafe7d2e49e

Крок 8. У чашу блендера закидаємо ріпчасту цибулю, свинину, гриби, зелень, сіль і спеції.

dc28fed19c9fc22d8df97ba16cd5b3c7

Крок 9. Подрібнюємо до консистенції фаршу.

82c765b7e9eda261af7bdd8f1559a5e3

Крок 10. Ділимо основу на 6-7 шматків, розгортаємо в круглі коржі.

991d2c2b345a2a0dd6d0e29f9648380c

Крок 11. На половинку заготовки викладаємо начинку.

1e82f036305f758d2f2eff77734a0297

Крок 12. Скріплюємо краї і відправляємо напівфабрикати в гарячу олію, смажимо протягом 2-3 хвилин з кожного боку.

3e3ce2a146dc4021e438269649ee308d

Крок 13. Смачного!

65d8fead9cd28aee7d47b2910c6a651d

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал