Вінегрет так мало хто готує, а даремно! Ділюся рецептом вінегрету, який готують у нас в родині, вся справа в заправці

Такий салат, як вінегрет, напевно всім без винятку знайомий. Я цей салат люблю і часто готую для своєї сім’ї. Які інгредієнти додавати в салат, кожен вирішує сам. Хтось додає квашену капусту, хтось любить з консервованим зеленим горошком, хтось ні. Деякі використовують квасолю, солоний оселедець. Але є інгредієнти, які незмінні – буряк, картопля, морква і солоні огірки.

І сьогодні хочу поділитися своїм рецептом приготування цього салату.

Вінегрет так мало хто готує, а даремно! Ділюся рецептом вінегрету, який готують у нас в родині, вся справа в заправціРецепт:

  • Буряк – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Цибуля зелена – пучок
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.
  • Гірчиця зернова – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Якщо ви любите буряк, то хочу поділитися з вами улюбленими рецептами салатів з буряка, які стали улюбленими в нашій родині і я готую їх дуже часто. Смачно, просто, корисно і зовсім недорого!

Приготування:

  1. Спочатку приготуємо овочі. Запекти овочі для вінегрету буде більш корисною і смачно. Адже при варінні втрачається деякі вітаміни, при запіканні ж зберігається основна їх кількість. Картоплю і моркву загортаю у фольгу і запікаю в духовці
  2. Буряк чистимо і нарізаємо дрібним кубиком.
  3. Перекладаємо у велику миску, заправляємо рослинною олією і ретельно перемішуємо.

    Завдяки такому прийому в подальшому інші інгредієнти салату не забарвляться, тому що Бурякові кубики покриваються масляною плівкою.

  4. Моркву і картоплю чистимо, а потім так само нарізаємо і додаємо до Буряка.
  5. Солоні (квашені) огірки потрібно нарізати кубиками, розміром з іншими овочами і перекладаємо до овочів.
  6. Зелену цибулю миємо, обсушуємо, дрібно нарізаємо і перекладаємо в миску.
  7. Додаємо зернову гірчицю.
  8. Перемішуємо і в разі потреби можна ще посолити і додати чорний мелений перець.

    Якщо плануєте зберігати вінегрет деякий час в холодильнику, раджу не додавати зелену цибулю відразу, а класти її безпосередньо перед подачею.

  9. Ось, мабуть, і всі мої секрети. Вінегрет у мене завжди дуже смачний виходить, всі хвалять.
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал