Такий салат, як вінегрет, напевно всім без винятку знайомий. Я цей салат люблю і часто готую для своєї сім’ї. Які інгредієнти додавати в салат, кожен вирішує сам. Хтось додає квашену капусту, хтось любить з консервованим зеленим горошком, хтось ні. Деякі використовують квасолю, солоний оселедець. Але є інгредієнти, які незмінні – буряк, картопля, морква і солоні огірки.
І сьогодні хочу поділитися своїм рецептом приготування цього салату.
- Буряк – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Цибуля зелена – пучок
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
- Гірчиця зернова – 2 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком
Якщо ви любите буряк, то хочу поділитися з вами улюбленими рецептами салатів з буряка, які стали улюбленими в нашій родині і я готую їх дуже часто. Смачно, просто, корисно і зовсім недорого!
Приготування:
- Спочатку приготуємо овочі. Запекти овочі для вінегрету буде більш корисною і смачно. Адже при варінні втрачається деякі вітаміни, при запіканні ж зберігається основна їх кількість. Картоплю і моркву загортаю у фольгу і запікаю в духовці
- Буряк чистимо і нарізаємо дрібним кубиком.
- Перекладаємо у велику миску, заправляємо рослинною олією і ретельно перемішуємо.
Завдяки такому прийому в подальшому інші інгредієнти салату не забарвляться, тому що Бурякові кубики покриваються масляною плівкою.
- Моркву і картоплю чистимо, а потім так само нарізаємо і додаємо до Буряка.
- Солоні (квашені) огірки потрібно нарізати кубиками, розміром з іншими овочами і перекладаємо до овочів.
- Зелену цибулю миємо, обсушуємо, дрібно нарізаємо і перекладаємо в миску.
- Додаємо зернову гірчицю.
- Перемішуємо і в разі потреби можна ще посолити і додати чорний мелений перець.
Якщо плануєте зберігати вінегрет деякий час в холодильнику, раджу не додавати зелену цибулю відразу, а класти її безпосередньо перед подачею.
- Ось, мабуть, і всі мої секрети. Вінегрет у мене завжди дуже смачний виходить, всі хвалять.