Варення з гарбуза з апельсином і лимоном – це неймовірно смачне і яскраве частування для вашого столу. Такі ласощі виходить апетитним і корисним. Є кілька варіантів приготування такого варення. Кращі ідеї шукайте в нашій кулінарній добірці з шести рецептів на зиму в домашніх умовах з покроковими фото.
Варення з гарбуза шматочками з лимоном і апельсином
Варення з гарбуза шматочками з лимоном і апельсином нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото з нашої кулінарної добірки. Готове ласощі вийде неймовірно смачним, ароматним і привабливим.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Гарбуз очищена – 1 кг.
- Лимон – 0,5 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор – 0,8 кг.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, після нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 3. Засипаємо кубики гарбуза цукром.
Крок 4. Заготівлю ставимо на вогонь і відварюємо в три підходи по 15 хвилин. Проварюємо гарбуз 15 хвилин після закипання, потім остуджуємо і повторюємо процедуру.
Крок 5. Після третього кола варіння, додаємо до гарбуза невеликі шматочки лимона і апельсина. Варимо заготівлю ще 10 хвилин.
Крок 6. Розливаємо отримане частування по стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Потім перевертаємо, укутуємо ковдрою і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Варення з гарбуза шматочками з лимоном і апельсином готове. Зберігайте в прохолодному місці!
Варення з гарбуза через м’ясорубку з апельсином і лимоном
Варення з гарбуза через м’ясорубку з апельсином і лимоном виходить дуже смачним, ароматним і апетитним. Такі ласощі можна просто подавати до чаю, використовувати в лікувальних цілях або додавати в випічку. Варення не проходити ніякої термічної обробки. Воно сире, тому має зберігатися в холодильнику. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт!
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Гарбуз очищена – 1 кг.
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор – 850 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння і ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 2. Шматочки гарбуза прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 3. Очищаємо від шкірки апельсин і обробляємо його на часточки.
Крок 4. Цитрус також прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 5. Також очищаємо від шкірки і лимон, обробляємо його на часточки.
Крок 6. Відправляємо часточки лимона в м’ясорубку.
Крок 7. В отриману масу додаємо вказану кількість цукру.
Крок 8. Гарненько перемішуємо масу до розчинення цукру.
Крок 9. Готове варення розливаємо по чистим і сухим банкам. Закриваємо кришкою і прибираємо на зберігання в холодильник.
Крок 10. Варення з гарбуза через м’ясорубку з апельсином і лимоном готова. Пригощайтеся!
Гарбузова варення з лимоном, апельсином і курагою
Гарбузова варення з лимоном, апельсином і курагою кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото з нашої кулінарної добірки. Готове частування вийде неймовірно смачним, ароматним і привабливим.
Час готування – 2 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Гарбуз очищена – 1 кг.
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Курага – 200 гр.
- Цукор – 1 кг.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо гарбуз від шкірки.
Крок 2. Розробляємо на частини і витягуємо все насіння.
Крок 3. Очищений овоч обробляємо на невеликі кубики.
Крок 4. Добре промиваємо апельсин, очищаємо його від шкірки, після обробляємо на часточки.
Крок 5. Також промиваємо і очищаємо лимон. Ріжемо його невеликими шматочками. Обов’язково видаляємо всі кісточки.
Крок 6. Добре промиваємо курагу і заливаємо її на 30 хвилин гарячою водою. Потім воду зливаємо.
Крок 7. Гарбуз, лимон, апельсин і курагу прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 8. Отриману масу перемішуємо і засипаємо цукром.
Крок 9. Далі переставляємо заготівлю на вогонь і доводимо до кипіння. Відварюємо на слабкому вогні 40 хвилин.
Крок 10. Готове ласощі розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришкою. Даємо повністю охолонути.
Крок 11. Гарбузова варення з лимоном, апельсином і курагою готове. Забирайте на зберігання!
Варення з гарбуза з апельсином і лимоном в мультиварці
Варення з гарбуза з апельсином і лимоном в мультиварці виходить дивно смачним, ароматним і привабливим. Таке частування можна просто подавати до чаю, використовувати в лікувальних цілях або додавати в випічку. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з нашої добірки.
Час готування – 4 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Гарбуз очищена – 1 кг.
- Цукор – 1 кг.
- Апельсин – 100 гр.
- Лимон – ¼ шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Попередньо очищаємо гарбуз від насіння і шкірки, ріжемо невеликим кубиком.
Крок 3. Ошпарюємо лимон з апельсином і також їх нарізаємо.
Крок 4. Далі продукти подрібнюємо в блендері або м’ясорубці. Заготовку перемішуємо з цукром і залишаємо на 2 години.
Крок 5. Переливаємо отриману масу в чашу мультиварки і включаємо режим « тушкування » на 2 години. Періодично відкриваємо кришку і помішуємо вміст лопаткою.
Крок 6. Гаряче ласощі розливаємо по підготовленим банкам, закриваємо кришками і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Варення з гарбуза з апельсином і лимоном в мультиварці готове. Прибирайте на зберігання!
Гарбузова варення з апельсином, лимоном і імбиром
Гарбузова варення з апельсином, лимоном і імбиром відрізняється не тільки насиченим смаком, але і корисними властивостями. Ароматне частування нікого не залишить байдужим. Для його приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 кг.
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор – 1 кг.
- Корінь імбиру – 6 см.
Процес приготування:
Крок 1. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння.
Крок 2. Далі підготовлений овоч обробляємо на невеликі шматочки.
Крок 3. Очищаємо від шкірки апельсин з лимоном. Знімаємо з них цедру. Сам цитрус ріжемо на шматочки. Обов’язково видаляємо всі кісточки.
Крок 4. Всі підготовлені продукти викладаємо в каструлю шарами і засипаємо цукром. Ми залишаємо на годину для виділення соку.
Крок 5. Переставляємо заготівлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні до прозорості гарбуза. В кінці готування додаємо тертий імбир і проварюємо ще 10 хвилин.
Крок 6. Розвиваємо частування по стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Даємо охолонути, укутавши в теплу ковдру.
Крок 7. Гарбузова варення з апельсином, лимоном і імбиром готове. Зберігайте ласощі в прохолодному місці.
Варення з гарбуза з апельсином, лимоном і корицею
Варення з гарбуза з апельсином, лимоном і корицею виходить неймовірно смачним, ароматним і привабливим. Таке частування можна просто подавати до чаю, використовувати в лікувальних цілях або додавати в випічку. Обов’язково беріть на замітку цікаву кулінарну ідею.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції –
Інгредієнти:
- Гарбуз очищена – 350 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Цукор – 250 гр.
- Кориця молота – 1/5 ч.л.
- Вода – 150 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння. Овоч обробляємо на невеликі кубики.
Крок 2. Знімаємо цедру з апельсина. Лимон ошпарте окропом. Обидва цитруси обробляємо невеликими шматочками. Відправляємо все це в миску з гарбузом.
Крок 3. Засипаємо інгредієнти цукром.
Крок 4. Додаємо молоту корицю.
Крок 5. Перемішуємо вміст і перекладаємо в каструлю. Заливаємо водою і доводимо до кипіння на слабкому вогні, варимо ще 10 хвилин.
Крок 6. Остуджуємо повністю заготівлю і проварюємо ще 15 хвилин на повільному вогні. Повторюємо процедуру втретє.
Крок 7. Розливаємо яскраве частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками і даємо повністю охолонути.
Крок 8. Варення з гарбуза з апельсином, лимоном і корицею готове. Прибирайте на зберігання!