Ситні пироги з м’ясними начинками часто виходять занадто важкими за рахунок тіста. Турецькі кулінари знайшли вихід із ситуації і навчилися готувати пиріг без грама борошна. Замість звичної основи в рецепті використовується просто картопля і так виходить навіть смачніше, оскільки вона в процесі приготування повністю просочується м’ясним соком.
Інгредієнти:
- 1,5 кілограма картоплі,
- 14 грамів солі,
- 20 мілілітрів молока,
- 3 яйця,
- 70 грамів вершкового масла,
- 400 грамів фаршу,
- по 1 цибулині,
- зеленого перцю, червоного і жовтого перцю,
- по 1 чайній ложці солі,
- чорного меленого перцю і меленого червоного чилі,
- 150 грам трохи.
Приготування:
Відразу ставимо відварюватися картоплю і займемося начинкою. На заздалегідь розігрітій сковороді обсмажуємо фарш з крупно нарізаною цибулею і всіма перцями.
Солимо, перчимо, додаємо чилі – в принципі, на цьому етапі ви можете спробувати і інші приправи на свій смак. Коли фарш придбає приємний золотистий колір, накриваємо все кришкою і доводимо до готовності за 2 хвилини на слабкому вогні.
Картопля до цього моменту вже зварилася. Додаємо до неї яйця, вершкове масло і сіль, потім погружним блендером перемелюємо все в однорідну масу. Для густоти можна все ж додати 15-20 грамів борошна, але це зовсім необов’язково, за рахунок яєць маса і без того вийде досить щільною.
Пора зібрати страву разом. У глибоку форму для запікання викладаємо половину пюре. На нього розподіляємо фарш з овочами і накриваємо залишившим пюре.
Присипаємо все тертим сиром, кладемо гілочку томатів черрі. Ставимо випікатися в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
Відеорецепт:
В результаті у нас вийшло не тільки смачна, але і універсальна страва. Подавати її можна і як пиріг, і як повноцінна вечеря.