Торти з манго. Рецепти покроково з фото

Манго – це тропічний фрукт, збагачений вітамінами, мінералами і амінокислотами. Його можна використовувати для приготування тортів з манго за різними рецептами. Десерт можна приготувати з пісочного тіста або мусу.

Торти з манго
Торти з манго

Бісквітний торт простим рецептом

На приготування десерту знадобиться 90 хв.

Приготування покроково з фото далі.

Склад інгредієнтів

Для приготування 8 порцій бісквітного торта з манго потрібно взяти:

  • 150 г борошна вищого сорту;
  • 4 манго;
  • 500 г вершкового сиру;
  • 6 курячих яєць;
  • 250 г цукрового піску;
  • 200 г вершкового масла;
  • 0,5 ч. л. розпушувача;
  • 1/4 ч. л. ваніліну.

Покроковий процес приготування

Інструкція приготування бісквітного торта:

  1. У миску по черзі вбити курячі яйця, додати до них цукор і ретельно збити за допомогою міксера на великій швидкості до появи білої піни. Борошно просіяти в іншу ємність разом з розпушувачем.

  2. Рідку суміш з’єднати з сухою і почати замішування тіста. Половину тіста перелити в круглу форму, духовку прогріти до температури 160-170 ° C. Тісто відправити в духовку і випікати перший бісквіт кілька хвилин. Його готовність можна перевірити за допомогою зубочистки. Вона повинна залишитися сухою після проколу.

  3. Аналогічним чином спекти другий бісквіт. Приготовлені коржі остудити на решітці і розрізати навпіл.

  4. У результаті повинно вийти 4 тонких коржа. У чашу блендера відправити вершковий сир і масло, цукровий пісок, ванілін і все це подрібнити до однорідного стану. Готовим кремом заповнити кондитерський шприц і покласти його в морозилку. Він повинен трохи застигнути.

  5. У проточній воді вимити плоди манго, звільнити їх від шкірки, розрізати на кілька часточок. Шматочки манго покласти в чашу блендера і перетворити в пюре. Коржі рівномірно промазати манговим пюре, покрити вершковим кремом і скласти їх один на одного.

  6. Сформований торт обмазати залишками крему як зверху, так і з боків. Залишилися часточками фрукта прикрасити десерт і поставити його в холодильник на 40 хв. для охолодження.

Що можна додати

В тісто для торта додають какао-порошок, мед, цукрову пудру, кукурудзяний крохмаль, екстракт ванілі, червоне вино. Крім манго, для приготування начинки використовують маракуйю, полуницю, ананас, яблуко.

Як подавати страву на стіл

Торт з манго (рецепт описаний вище) подають в охолодженому вигляді цілком або порційними шматочками. Для прикраси десерту можна приготувати ганаш з шоколаду.

З полуницею і манго

Процес створення десерту займе 80 хв.

Торт з манго і полуницею, рецепт приготування.

приготування далі.

Склад інгредієнтів

Щоб приготувати 8 порцій бісквітного торта, знадобиться:

  • 500 г борошна вищого сорту;
  • 200 г масла вершкового;
  • 500 г полуниці;
  • 1 велике манго;
  • 4 добірних яйця;
  • 1 ст. цукрового піску;
  • 4 ст. л. питної води;
  • 1/2 ч. л. соди;
  • 1/4 ч. л. ваніліну.

Покроковий процес приготування

Алгоритм приготування бісквітного торта з полуницею і манго:

  1. Для основи десерту з’єднати борошно, цукровий пісок, харчову соду і ванілін в глибокій ємності. З холодильника взяти вершкове масло, прогріти його в мікрохвильовій печі або залишити на кілька хвилин при температурі 20 ° C. В борошняну масу відправити м’яке вершкове масло і розтерти його з допомогою виделки.
  2. У тісто залити питну воду і замістити тісто вручну. Готове тісто перекласти на присипаний борошном стіл, трохи пом’яти, скачати в кулю, обернути харчовою плівкою і відправити на полицю холодильної камери. Тісто має охолоджуватися протягом 30 хв.
  3. Охолоджене тісто витягнути з холодильника, позбавити від плівки і розкачати на пергаменті в круглу заготовку, товщина якої становить 5-8 мм. Включити духовку для розігріву до температури 230 ° C. Основу викласти в круглу форму для запікання і відправити в духовку мінімум на 15 хв. Готовий корж акуратно дістати з виключеною духовки, охолодити і викласти на плоску тарілку.
  4. Для крему змішати в блендері яйця з цукровим піском. В отриману суміш додати невелику кількість обсмаженої борошна. У жароміцний ємність вилити молоко, відправити на плиту і довести до закипання. Тонкою цівкою ввести кипляче молоко в яєчну суміш, безперервно помішуючи. Крем закип’ятити на сильному вогні, проварити не більше 2 хв. і зняти з плити.
  5. Під водою з-під крана промити полуницю разом з манго, почистити і порізати невеликими шматочками. Корж рівномірно покрити заварним кремом, прикрасити шматочками манго і полуниці. Торт відправити в холодильну камеру на 15 хв., Розрізати на порційні шматочки і винести на стіл з чаєм або кавою.

З маракуї і тропічним пюре

На приготування варіанти торта з марайкуї і манго піде 120 хв.

Приготування далі.

Склад інгредієнтів

Набір продуктів розрахований для приготування 12 порцій десерту:

Інгредієнти

Для бісквіта Для прошарку Для крему
борошно вищого сорту – 150 гтропічне пюре – 200 гвершковий сир – 200 г
добірні яйця – 5 шт.цукровий пісок – 50 гвершки жирністю 30% & # 8212; 300 мл
цукровий пісок – 150 гманго – 1 шт.цукровий пісок – 30 г
розпушувач – 1/2 ч. л.маракуйя – 1 шт.
ванілін – 1/4 ч. л.

Покроковий процес приготування

Торт з манго (рецепт доповнений маракуї і тропічним пюре) готується таким способом:

  1. За допомогою міксера збити в мисці з високими стінками яйця і цукор на великій швидкості. На збивання знадобиться мінімум 10 хв. Через дрібне сито просіяти борошно і розпушувач в яєчну суміш. Інгредієнти перемішати за допомогою силіконової лопатки і замісити тісто вручну.
  2. По дну форми діаметром 22-24 см розподілити приготоване тісто. Майбутній бісквіт поставити в духову шафу, температура якого становить 180 ° C, і випікати 15-20 хв. У невеликій сотейник викласти тропічне пюре, засипати цукор, перемішати лопаткою і проварити на слабкому вогні. Маса повинна трохи загуснути.
  3. Фрукти вимити в проточній воді, витерти сухим рушником, очистити від шкірки, використовуючи ніж, і порізати дольками. Шматочки фруктів висипати в загусла масу і добре розмішати.

  4. Вершковий сир перекласти в глибоку ємність, додати в нього вершки разом з цукром і акуратно збити. У результаті повинна вийти кремоподібна маса. Спечений бісквіт витягти з духовки, остудити на решітці і поділити на 3 рівних коржа за допомогою кулінарної нитки.
  5. Змастити тропічної начинкою 2 коржа і скласти їх один на одного. Останній корж покрити приготованим кремом і розмістити поверх інших. Зібраний торт рівномірно покрити кремом з усіх боків і помістити в холодильник мінімум на 5 ч.

Муссовий торт з желейним прошарком

З представленого кількості інгредієнтів вийде приблизно 10 порцій.

Склад інгредієнтів

Для приготування муссового торта з желейної прошарком потрібно взяти:

  • 50 г мигдального борошна;
  • 10 г пшеничного борошна;
  • 70 г цукрового піску;
  • 2 яєчних білка ;
  • 200 мл апельсинового соку;
  • 200 г мангового пюре;
  • 15 г желатину;
  • 170 мл вершків жирністю 33%;
  • 1/4 ч. л. харчової солі.

Покроковий процес приготування

Етапи приготування муссового десерту:

  1. Білки разом з сіллю пробити занурювальним блендером, додати до них 50 г цукру і продовжити збивати до появи міцної піни. У білкову суміш ввести невеликими частинами миндальне борошно, а потім пшеничне. Компоненти акуратно перемішати ложкою.
  2. Дно дека вистелити пергаментним папером, зверху розподілити готове тісто. Духовку нагріти до температури 160 ° C, помістити в неї деко з тістом і випікати корж протягом 10-15 хв. Спечений бісквіт дістати з духовки, трохи остудити і обрізати так, щоб вийшов корж діаметром 16 см.
  3. У миску покласти 7 г желатину, залити його холодною водою і залишити до набухання. Сотейник заповнити апельсиновим соком і поставити на плиту. В апельсиновий сік додати 20 г цукру, перемішати і закип’ятити, збільшивши вогонь до максимуму. У киплячу суміш відправити набряклий желатин і перемішувати, поки він повністю не розчиниться.
  4. Вимкнути вогонь і остудити отриману суміш. Роз’ємну форму діаметром 16 см покрити харчовою плівкою в кілька шарів.

  5. У плівці зробити отвір невеликого розміру і влити тонким струменем сік. Форму з соком помістити в морозильну камеру і залишити до повного застигання.
  6. Під водою з-під крана промити манго, позбавити від шкірки, покласти в чашу блендера і подрібнити до стану пюре. Що залишився желатин замочити в холодній воді до набрякання. Мангове пюре перекласти в каструлю, відправити на плиту і прокип’ятити. У кипляче пюре додати желатин, ретельно розмішати і остудити, залишивши на столі на кілька хвилин.
  7. Охолоджені вершки збити до міцної піни в холодній мисці і перелити їх в мангове пюре, акуратно помішуючи. Круглу форму заповнити половиною приготованого мусу. Зверху покласти желейну прошарок, змастити її залишилися мусом і накрити бісквітом.

Десерт помістити в морозильну камеру і тримати там, поки він не застигне.

З шоколадною глазур’ю

Час приготування десерту – 10 год.

Склад інгредієнтів

Список інгредієнтів для приготування 12 порцій муссового торта:

  • 1 готовий бісквіт;
  • 100 мл молока;
  • 200 мл вершків;
  • 250 г маскарпоне;
  • 3 яєчних жовтки;
  • 1 велике манго;
  • 0,5 папайї;
  • 32 г желатину;
  • 100 мл згущеного молока;
  • 150 г темного шоколаду;
  • 150 г інвертного сиропу;
  • 100 г цукру;
  • 15 г ванільного цукру;
  • 75 мл чистої води.

Покроковий процес приготування

Торт з манго (рецепт доповнений шоколадною глазур’ю) готується таким чином:

  1. У сотейник налити молоко, поставити його на плиту і нагрівати.

  2. Желатин (10 г) залити холодною водою, залишити на столі, поки він не набубнявіє, і віджати. Яєчні жовтки з’єднати з 70 г цукру. У результаті повинна вийти однорідна маса. Тепле молоко акуратно перелити в яєчну суміш, помішуючи лопаткою. Суміш відправити на вогонь і проварити, поки вона не загусне. В кінці засипати ванільний цукор і розмішати.
  3. Мус зняти з плити, доповнити підготовленим желатином і ретельно перемішати. У мус покласти маскарпоне, пробити його міксером і охолодити. Окремо збити охолоджені вершки (100 мл), ввести їх в мус і перемішати. Взяти круглу силіконову форму або роз’ємне кільце і заповнити вершковим мусом. Заготівлю помістити в морозилку і тримати там мінімум 2 год.
  4. Папайю і манго вимити, звільнити від шкірки, нарізати шматочками і подрібнити до стану пюре в блендері. У фруктове пюре засипати 30 г цукру і 10 г желатину, попередньо замочений у холодній воді. Вершки охолодити, пробити міксером до утворення міцної піни, перелити в масу і перемішати.
  5. З холодильника дістати застиглу заготовку і полити її охолодженим фруктовим мусом. Зверху покласти бісквіт і акуратно втиснути його. Сформований торт перемістити в морозильну камеру і залишити там на ніч. На ранок дістати десерт, акуратно витягнути з форми і покласти на плоске блюдо.
  6. Для глазурі з’єднати інвертний сироп, цукор і чисту воду в сотейнику. Суміш відправити на плиту, прокип’ятити і нагріти до температури 103 ° C. У мисці замочити залишився желатин, залишити до набухання і віджати. Темний шоколад поламати на кілька частин, скласти в тарілку, полити згущеним молоком і ретельно змішати. У шоколадну масу покласти желатин, влити гарячий сироп і добре перемішати.
  7. Шоколадну глазур пробити за допомогою погружного блендера, затягнути харчовою плівкою і остудити до температури 32 ° C. На стіл покласти лист пергаменту, зверху встановити решітку, перекласти на неї охолоджений торт і залити його шоколадною глазур’ю.

Торт викласти на плоске блюдо, прикрасити малиною і чорницею, розрізати на порції і винести на стіл.

З сиром, бананом і білим шоколадом

На приготування десерту потрібно приблизно 2 години.

Приготування далі.

Склад інгредієнтів

Перелік інгредієнтів для приготування торта:

  • 300 г мангового пюре;
  • 220 г бананового пюре;
  • 125 г горіхів;
  • 135 г цукрової пудри;
  • 6 яєчних білків;
  • 160 г цукрового піску;
  • 620 мл вершків жирністю від 33%;
  • 30 г мигдального борошна;
  • 180 г сиру;
  • 120 г білого шоколаду;
  • 10 г кукурудзяного крохмалю;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 18 г швидкорозчинного желатину.

Покроковий процес приготування

торт з манго можна приготувати за цим рецептом так:

  1. Білки охолодити в морозилці, збити за допомогою міксера до піків, доповнити 70 г цукру і продовжити збивати, поки він не розчиниться. У результаті повинна вийде блискучою і гладкою масою. Горіхи почистити, подрібнити в блендері або кавомолці. Подрібнені горіхи змішати з мигдальним борошном, просіяти через сито в білкову суміш і ретельно перемішати.
  2. Круглу форму застелити пергаментом, викласти в неї половину тіста і відправити в духовку, температура якої – 150 ° C, на 25 хв. Перевірити готовність бісквіта можна за допомогою натискання. Якщо він буде пружинити, то його потрібно дістати. Точно також спекти другий корж. Готові коржі позбавити від пергаменту і остуджувати на решітці протягом 5-10 хв.
  3. У холодній воді замочити 10 г желатину і чекати, поки він набубнявіє.

  4. У невелику каструлю викласти набряклий желатин, відправити на водяну баню, прогріти, покласти в нього 4 ст. л. мангового пюре і ретельно перемішати. Приготовану суміш з’єднати з рештою пюре з манго за допомогою міксера.
  5. В окремій мисці пробити міксером 80 сиру з 70 мл вершками і 2 ст. л. цукру до отримання пишної маси. Сирну масу разом зі збитими вершками відправити в мангове пюре і добре перемішати. Взяти роз’ємну форму, діаметр якої становить 22 см, застелити її пергаментним листом, викласти корж, зверху покласти манговий мус і розподілити його по всій поверхні лопаткою.
  6. Мус накрити останнім коржем, трохи придавити і відправити в холодильну камеру на 1 ч. У бананове пюре додати лимонний сік і перемішати. Замочити в охолодженої воді желатин, 80 г сиру змішати з 70 мл вершків і 2 ст. л. цукру. Желатин разом з вершково-сирною масою відправити в бананове пюре і ретельно перемішати.
  7. За допомогою міксера збити 280 мл вершків, перелити їх у фруктове пюре і добре розмішати. З холодильника дістати заготовку десерту, покрити банановим мусом і поставити в морозилку мінімум на 15 хв. Після застигання торт витягти з духовки і промазати залишилися манговим мусом.
  8. Сформований торт помістити на полицю холодильної камери і залишити там на всю ніч. Перед подачею десерт прикрасити шматочками свіжих фруктів, розтопленим білим шоколадом і винести на стіл.

З абрикосовим джемом

Торт з манго і абрикосовим джемом можна приготувати за 45 хв.

Склад інгредієнтів

Для приготування 10 порцій десерту потрібно:

  • 3 випеченого коржа;
  • 150 г абрикосового джему;
  • 3 середніх манго;
  • 180 мл вершків жирністю від 33%;
  • 300 мл молока;
  • 5 ст. л. цукрової пудри;
  • 250 г темного шоколаду;
  • 100 г шоколадного печива;
  • 18 г желатину.

Покроковий процес приготування

Торт з манго (рецепт доповнений абрикосовим джемом) можна приготувати за наступною схемою:

  1. У невеликій каструлі закип’ятити молоко і розчинити в ньому желатин.

  2. Отриману суміш прибрати з плити, трохи остудити і пробити міксером до стану стійкої піни. За допомогою міксера збити вершки разом з цукрової пудри до появи міцних піків. У суміш додати молочну масу і добре перемішати. Суфле затягнути плівкою, відправити в холодильну камеру і залишити там до легкого загустіння.
  3. Під водою з-під крана вимити манго, позбавити його від шкірки, скориставшись ножем або Овочечистка, покласти на обробну дошку і нарізати тонкими часточками. На плоску велику тарілку поставити роз’ємне кільце.
  4. Усередині кільця розмістити корж, покрити його невеликою кількістю абрикосового джему, зверху викласти трохи суфле і помістити в холодильну камеру на 7 хв. Охолоджену заготовку рівномірно покрити шматочками манго і повернути в холодильник ще на 10 хв. Аналогічним чином вчинити з другим коржем.
  5. Застиглі заготовки скласти один на одного і накрити останнім коржем. Темний шоколад поламати на кілька часточок, відправити на водяну баню і нагрівати, поки він повністю не розтопиться. Шоколадне печиво подрібнити качалкою і обсипати їм торт. Десерт помістити в холодильну камеру, потримати там 3-4 ч., Прикрасити свіжими ягодами і винести на стіл.

Млинцевий торт з манго

На приготування млинцевого торта з манго потрібно 30 хв.

Приготування далі.

Склад інгредієнтів

Щоб приготувати 8 порцій десерту, потрібно взяти:

  • 150 мл молока;
  • 1 велике манго;
  • 75 г пшеничного борошна;
  • 2 курячих добірних яйця;
  • 1 ст. л. порошкоподібного какао;
  • 1 ст. л. цукрової пудри;
  • 1 ст. л. рослинної рафінованої олії;
  • 100 г сирного сиру;
  • 3 ст. л. цукрового піску;
  • 9 г желатину;
  • 200 мл вершків жирністю від 33%;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1/2 лимона;
  • 1/4 ч. л. харчової солі.

Покроковий процес приготування

Етапи приготування млинцевого торта:

  1. Молоко залити в сотейник, вбити в неї 2 добірних яйця, всипати пшеничне борошно і перемішати з допомогою віночка. У тісто ввести харчову сіль, цукровий пісок, рослинну рафіновану олію, порошкоподібну какао і ретельно змішати.
  2. У глибокій сковороді спекти 5 млинців.

  3. Желатин (4,5 г) покласти в ємність, залити 100 мл холодної водою і залишити до набухання. Охолодити в морозилці вершки, засипати до них цукор і все це збити до стійкої піни міксером. У суміш покласти сирний сир і пробити міксером до отримання однорідної маси.
  4. Велике манго промити в проточній воді, обсушити сухим рушником, почистити, нарізати шматочками, скласти в чашу блендера, залити лимонним соком і перетворити в пюре. Сирний крем з’єднати з манговим пюре за допомогою міксера. Що залишився желатин нагріти до розчинення на водяній бані, остудити, відправити в крем і добре перемішати.
  5. Взяти форму діаметром 20 см, викласти в неї млинець, зверху рівномірно розподілити крем, покласти другий млинець і чергувати шари, поки не закінчаться інгредієнти. Останнім шаром повинен бути млинець. Сформований торт відправити в холодильну камеру і залишити там на 4 ч.
  6. Охолоджений десерт викласти на плоске блюдо, присипати цукровою пудрою і подати до столу. Для прикраси можна використовувати ягоди, фрукти або кокосову стружку.

Торт з манго рекомендується додатково прикрашати гілочками м’яти. У рецепті цукор можна замінити на натуральний мед. Для десерту найкраще вибирати фрукт, форма якого схожа на бейсбольний м’яч.

Відео про приготування тортів з манго

Рецепт приготування бісквітного торта з манго:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал